Onze kernwaarden . . .

screenshot_23

(Door: “eg regs”)

Minister Edith Schippers (VVD) pleitte maandagavond tijdens de Hendrik Jan Schoo-lezing voor de vorming van een ‘vrijheidscoalitie’ die zich zou moeten toeleggen op de verdediging van onze ‘kernwaarden’. Het voorspelbare betoog was een vermoeiende mengeling van open deuren, obligate platitudes en misgeslagen gemeenplaatsen zoals we dat van de VVD de komende tijd kunnen verwachten. Kort samengevat zei ze het volgende: We leven in een prachtig land met prachtige vrijheden, prachtige moslima’s, prachtige homo’s en prachtige transgenders; laten we alles op alles zetten om dit optimum aan culturele verworvenheid te bewaren.

Persoonlijk vind ik het prachtige distopia van mevr. Schippers helemaal niet zo prachtig. Zo ben ik eerlijk gezegd behoorlijk homo-moe: moe van al de gender-neutrale toiletten, regenboog-zebrapaden, homofiele nieuwslezers, homofilie soap-personages, heropvoedingskampen lespakketten op school, homofiele ‘trotsdagen’, haatspraak-wetgevingen, homo-hauxen en Albert Verlinde. Geen enkele maatschappelijke groepering wordt méér in de watten gelegd,wordt méér disproportioneel bevoorrecht dan juist onze roze medemens, maar toch heten ze ‘onderdrukt’ en ‘gediscrimineerd’ te zijn. Juist ja…maar zijn we nou compleet gek geworden, totaal gehersenspoeld of wat?!

Ook merk ik dat ik het demonstratieve hoofddoek-getooi op straat en de lege uitdagendheid van het chronisch verongelijkte, ondankbare ik-ben-geen-slaaf-meer negroïde-archetype me steeds meer beginnen tegen te staan. Deze afgodische, gender gedifferentieerde, veelkleurige ‘verworvenheden’ zijn in werkelijkheid tergende kwellingen die ik helemaal zat ben.

Wellicht onverwacht bezit het niet erg samenhangende praatje van Edith Schippers toch enkele mitigerende merites. Zo stipt zij ergens halverwege nog eens de historische context van al deze ‘verworvenheden’ aan. Namelijk dat homofilie “in de jaren ’70 nog officieel te boek (stond) als psychiatrische stoornis”. Kijk, dat is altijd nuttig als mensen eraan herinnerd werden dat al het gepraat over ‘inclusiviteit’ en ‘diversiteit’ dan toch nog maar van zeer recente datum blijkt te zijn. Dat het dus tóch geen kwestie is van ‘traditionele tolerantie’, van ‘diepgewortelde nationale identiteit’ of van meer van zulks gedweep.

Maar het pareltje zit ‘m in wat we kunnen afleiden uit een naïef-onthulde persoonlijke familie-anekdote. In wat ongetwijfeld een onbeholpen poging was een ‘vertederende’ noot aan te slaan, refereert de bewindsvrouw aan haar 11-jarige dochter die “heeft laten weten later geen man te nemen,ze neemt een hond”. Edith Ingeborg Schippers is 52 jaar, werd pas op uitzonderlijk hoge leeftijd moeder en moest vervolgens noodzakelijkerwijs (ze was immers vanaf 2003 Kamerlid) haar opvoedingstaken aan derden uitbesteden. Toch heeft deze dochter nog iets van haar moeder weten mee te krijgen: de verworvenheden namelijk van de onvolprezen feministische kernwaarden in al hun verwrongen sterielheid.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, VVD. Bookmark de permalink .

19 reacties op Onze kernwaarden . . .

 1. Alphons Mantel zegt:

  waarom heeft de VVD al die niet-Europese moslims een Ned. paspoort gegeven?
  Was er soms teveel natuur in ons land en te weinig jodenhaat?

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Mag Schippers even zelf weten hoe ze haar leven invult?! Verder juich ik elke anti-pislamkreet, uit welke mond dan ook, en elk homozebrapad toe!.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Maar met al haar ‘goedbedoelde’ woorden begrijpt ook mevrouw Schippers niet waar wij, verontruste burgers die Wilders en de PVV steunen, ons nu echt zorgen over maken. De teloorgang van alles wat Nederland ooit zo écht Nederlands maakte, daarover horen we haar niet. Dat vreemde culturen zich flink aan ons beginnen op te dringen, en van ons eisen dat wij de multiculturele samenleving omarmen, ook daarover maakt mevrouw Schippers zich blijkbaar geen zorgen.

  Wij willen af van alles wat on-Nederlands is. Wij willen áf van plannen die beraamd worden om definitief een streep te halen door ons mooie 5 decemberfeest, en naar verwachting over enige tijd ook door onze christelijke feestdagen. Wij willen zélf bepalen wat wij in stand willen houden, en wij willen ons niet schikken naar de eisen van de nieuwkomers! Tolerantie heeft ook zijn grenzen. We zijn al veel te tolerant geweest, en daarvan is op uitgebreide schaal misbruik gemaakt!

  Wij eisen van vreemdelingen dat ze zich aanpassen aan onze manier van leven, aan onze normen en waarden en onze wetten en regels. Anders heb je geen recht op een plaats in ons land. En ook willen we niet dat de islam zich steeds duidelijker laat zien in ons land. Dan bedoel ik dat we geen land vol hoofddoeken en mannen in jurken willen zien, en de bouw van nieuwe moskeeën (gefinancierd met geld uit de rijke oliestaten) moet worden gestopt. We hebben er meer dan genoeg.

  Dát had ik heel graag van mevrouw Schippers willen horen, maar dat durft zij niet aan.
  Zwak..!

  Like

 4. Marc zegt:

  Laten ze autochtone heteroseksuelen maar eens aanmoedigen eerder en meer kinderen te nemen! Want alles wat autochtoon en heteroseksueel is staat in het verdomhoekje of in het verdachtenbankje. En word de neergang van onze natie bevorderd.

  Like

 5. ildiko zegt:

  onze kernwaarden betekent nu oorlog tegen de hatelijke islam ideologie, zo ver lieten ze het komen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Feniks zegt:

  E Schippers is voornamelijk geinteresseerd in E Schippers.
  De verkiezingen komen eraan en nu moet ze een sociaal gezicht opzetten.
  Trap er niet in.

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Zodra ik de lettercombinatie VVD zie haak ik af. De hoeveelheid onzin en leugens die uit de bekken van die landverraders (is eigenlijk een synoniem van VVD) komt is ondragelijk.

  Geliked door 1 persoon

 8. Marc zegt:

  Even een statistiekje van ‘onze’ overheid in zijn Nationaal (???) Kompas Volksgezondheid

  “In de komende decennia zal de allochtone bevolking sterk blijven groeien; van 3,5 miljoen op 1 januari 2012 tot 5,4 miljoen in 2060. Daarmee stijgt het aandeel allochtonen van 21% in 2012 naar 31% in 2060 (zie figuur 1). Het percentage niet-westers allochtonen stijgt daarbij het sterkst; van 12% in 2012 naar ruim 18% in 2060. Terwijl de totale Nederlandse bevolking haar maximale omvang bereikt in 2038, blijven de allochtone bevolkingsgroepen in de hele prognoseperiode nog groeien.”

  en

  “Het aandeel niet-westerse allochtonen in de bevolking zal toenemen van 12% in 2012 naar ruim 18% in 2060”.

  Dus de overheid weet wat er speelt en toch is er geen nationaal reddingsplan??????

  http://www.nationaalkompas.nl/bevolking/etniciteit/toekomst/

  We worden verraden!

  Like

 9. Jade zegt:

  Met de verkiezingen in het vooruitzicht staan de kranten weer bol van
  leugens en misleiding, zie ook:
  http://www.telegraaf.nl/dft/26576699/__De_economie_stimuleert_kabinet_Rutte_3__.html

  Like

 10. C.A.Barstow zegt:

  Je kunt wel merken dat er verkiezingen in aankomst zijn, het uitdelen van sigaren uit eigen doos, het bedonderen en voorliegen van het stemvee begint weer.
  Ik geloof geen woord van wat die landverraders uitkramen.
  Haags NSB tuig is het.

  Like

 11. Marc zegt:

  Vandaag werd ik aangenaam verrast: ik zag een jong stelletje waarvan de man blank en de vrouw getint was (geen moslim). Het is echter buitengewoon zeldzaam dat je bij interraciale koppels ziet dat het de man is die blank is. Het meest vaak zie je blanke vrouwen met een kleurling. Het blijven altijd vermoedens, maar ik vermoed dan dat zo’n gekleurde man niet de Nederlandse normen en waarden aanhangt.

  Ik vind dan ook Nederlandse vrouwen een verantwoordelijkheid hebben naar het volk toe: weet wie je huwt! Alle culturele schade voortkomend uit zulke huwelijken zijn die vrouwen aan te rekenen.

  Zou zulke culturele schade dan niet ook ontstaan wanneer een blanke man met een gekleurde vrouw trouwt? Wanneer die Nederlandse man een moslimvrouw huwt, zeker wel: veelal zorgen de vaders van moslimvrouwen ervoor dat de Nederlandse man moslim word.
  Wanneer een gekleurde, niet moslim-, vrouw een Nederlandse man huwt is het gevaar op culturele schade veel minder of nihil.

  Voor de zg antiracisten die dit lezen, wil ik even gesteld hebben dat racisme helemaal niet bestaat: racisme was een eind 19e eeuwse, begin 20e eeuwse pseudo-wetenschap dat stelde dat de culturele prestaties van een volk afgelezen kunnen worden naar de uiterlijke kenmerken van dat volk (huidskleur, haarkleur, oogkleur, lengte, bouw en biomassa).
  Er is geen theorie denkbaar die makkelijker te weerleggen is dan dit, verondersteld wetenschappelijke, racisme: al in 1936 weerlegde Jesse Owens deze theorie waar Hitler bij stond!
  Dus: racisme bestaat niet! Wetenschappelijk bewezen / weerlegt. En het blijft, dag in dag uit, weerlegt worden.

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  We hebben van de week al eerder de leugens van mevrouw Schippers ontleed: platte propaganda, houdbaar tot 1 dag na de verkiezingen.

  Like

  • Pete zegt:

   Zo is het…..!!! Ze kan zo geruisloos inschuiven bij de PVV… die dat zelfde al 10 jaar roepen. En elke discussie op het ‘rechtse’ Internet gaat daar over. (Over alles wat ze aanhaalt)
   Zou ze trouw elke dag de website E.J.Bron lezen ??

   Ze had het ook over “desnoods de wet aanpassen” ??? Tja.. daar hoor je dus nooit meer iets over.. (een wet aanpassen, ? dus niet de ‘grondwet’)

   Like

 13. ReaGluurder zegt:

  De NL’ers gaan heus niet weer aan de fok hoor! Hoe meer de mens weet, des te minder het zich gaat voortplanten. OerInstinct!!??

  Like

 14. Republikein zegt:

  Ze doet slechts wat haar partner gebied, niets meer of minder.
  De burka hangt in haar kast.
  Voor een noodgeval.

  Like

 15. cobby zegt:

  dat mens moeten ze heel gauw de deur wijzen met haar eige risico zelf zit ze er goed bij met haar hoge loontje als ze stopt met dat politieke gedoe krijg ze ook nog wachtgeld ook schandalig dit de gronische zieken wijs ze goed de weg om alles af te pakken hoop dat ze net zo krijg wat ze verdiend maar dit verdiend ze echt niet daarom moet ik dat mens niet opakken haar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s