Zweden: Protesten tegen de feitelijke afschaffing van contant geld nemen toe

screenshot_15

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In Zweden hebben vier grote banken de controle over de geldzaken. Zij zijn het ook die vaart zetten achter de afschaffing van het contant geld. Daartegen vormt zich in Zweden nu steeds meer verzet.

contra-magazine

Contant geld is voor banken “te duur”. Daarom zijn zij het ook die de belangrijkste voorstanders van de digitalisering van het geldverkeer zijn. Maar ook regeringen hebben er belang bij om het contant geld verkeer te beperken. Per slot van rekening kan men zo beter de geldstromen controleren. In Zweden is het inmiddels echter zover dat men op veel plaatsen helemaal niet meer met contant geld kan betalen – en dat hoewel de Zweedse Kroon nog steeds het enige wettelijke betaalmiddel is.

De discriminatie van het contante geld stuit echter op steeds meer onvrede in de bevolking. Want als detailhandelaars dit niet meer bij banken kunnen inleveren, nemen ze het ook niet meer aan. En ook de oudere bevolking wil zich niet met creditcards en internetbankieren enz. bezighouden – en moet hiervoor dienovereenkomstig betalen.

Het grootste Zweedse pensioenfonds heeft nu onlangs een protestbrief met de titel “Contant geld is nodig” aan de regering overhandigd. Hiervoor had men 140.000 handtekeningen verzameld. Een aanzienlijk aantal voor het land. Een ander initiatief met de naam “Contant geld-opstand” ontstaat op dit moment en wil eveneens een einde maken aan de ongelukkige activiteiten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

64 reacties op Zweden: Protesten tegen de feitelijke afschaffing van contant geld nemen toe

 1. joopklepzeiker zegt:

  Contant geld is voor banken “te duur”

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Het is héél gevaarlijk als ze het contante geld totaal afschaffen. De burger heeft dan geen controle meer over zijn geld en bezittingen. Het kan te pas en te onpas worden geblokt, gestolen, onteigend etc. door de banken. Ja, zelfs, net zoals de EU te Brussel al vooraf aangaf, geconfisqueerd, zouden ZIJ dit nodig achten. We moeten, ten alle tijden, voorkomen dat het zover komt.
  Contant geld moet blijven en de burgers moeten zich met hand en tand verzetten tegen de afschaffen ervan!!

  Liked by 4 people

  • Cathja zegt:

   @Mirjam om 16:55

   Mee eens. De overheid zou veel teveel macht krijgen over de burgers als het contant geld in de ban zou worden gedaan. Verder kan het problemen geven als er storingen zijn, zodat de burgers hun boodschappen niet meer kunnen betalen. We zijn al in veel teveel zaken afhankelijk van elektronica.
   En ja, ze kunnen geld van ons afromen in geval van ‘een crisis’, en wij moeten dan toezien hoe ons banksaldo verschrompelt.
   We moeten nooit toestaan dat de EU gaat bepalen hoe wij over ons geld mogen beschikken. Dat bepalen we nog altijd zelf.

   Like

   • ieznogoedh zegt:

    Zolang er nog hele volksstammen zijn die niet verder kunnen denken dan: “lekker makkelijk zo zonder contant geld” dan dendert deze trein gewoon door.
    En ja, mensen trappen er met open ogen in als het als lekker makkelijk wordt verkocht. Zo hebben ze ook met graagte de Euro omarmd, omdat het zo lekker makkelijk is dat je geen geld meer hoef te wisselen als je naar het buitenland gaat en geen wisselkosten hoeft te betalen. Dat ze elk jaar een veelvoud van die wisselkosten kwijt zijn, zien ze niet en willen ze ook niet zien.

    Like

  • Mirjam zegt:

   Als Geert aan de macht komt, dan krijgen we – Goddank – onze gulden terug.

   Like

 3. Pieter zegt:

  Met slechts 1 druk op de knop bij een willekeurige bank kan je spaargeld verdwenen/gewist zijn en dan kun je nooit meer aantonen dat je uberhaupt geld had.
  Dat is het criminele van het idee in dit digitale tijdperk.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Afschaffen van contant geld betekend automatisch belasting betalen aan de hand van je bezit.
  Met het afschaffen van contant geld kan iedereen gevolgd worden waar hij boodschappen doet of zelfs maar een klusjesman betaald.
  We moeten ons verzetten tegen de afschaffing van contant geld of zorgen dat er andere manieren komen om in individuele vrijheid te bepalen wat je met je geld doet.
  Terrorisme houden we niet tegen door het contant geld te verbieden en te duur is het ook niet.
  De enige reden voor afschaffen is dat de regering van elk individu wil weten waar zijn geld heen gaat en daarmee ook de ontvanger automatisch met de fiscus te maken krijgt.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Denk eens na… afschaffen van contant geld en wat dat betekend als ze in Europa besluiten de rente op 5 % negatief te zetten? Krijgt u al kriebels?
  Geef de Europese maffia geen middelen om onze bezittingen automatisch af te romen!
  We weten allemaal waar ze met het geld willen heen gaan.
  20% zijn eigen onkosten en 80% wordt uitgesmeerd over de arme landen.
  Mensen met bezit gaan betalen! Stop de Europese nivellering.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Het wordt niet alleen uitgesmeerd over de arme landen, maar verdwijnt ook in wapendeals, als onderling smeergeld en in de zakken van de niet gekozen leden van de EU en ga zo maar door. We worden door het niet zelf kunnen ‘vasthouden’ van ons geld, slaven van de banken en hun beheerders. Ze kunnen ons letterlijk laten verhongeren…

   Like

   • Benny zegt:

    Lieve Mirjam, We ZIJN al slaven. Geld en loon zijn door de bankiers “bedacht” om slavernij te vervangen. Slaven waren lastig. Je moest ze huisvesten, voeden, verzorgen, bewaken en straffen, waarbij ze dood konden gaan.

    Betaal je mensen “loon” dan denken ze “vrij” te zijn en gaan overall “zelf” voor zorgen door harder steeds harder werken. Maar het mooiste is, dat “Als ze ziek zijn, ze geen cent kosten” zo blijkt uit correspondentie tussen bankiers uit die tijd (1700).

    Dus maak je geen illusies, slaven zijn we al, door het Rothschild Centrale Banken systeem,(=ECB en FED) wat geld uit het niets maakt en uitleent met rente aan de regeringen (= staats schulden) waar de bevolking voor opdraait en zwaar voor moet betalen in de vorm van hogere belastingen en bezuinigingen. Precies dat wat de EU wil.

    Groeten Benny Bitcoin.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Beste Benny,
    dat weet ik, ieder mens is sowieso op de een of andere manier slaaf van het een of het ander. Geld is een ruilmiddel voor God weet wat, maar dat neemt niets weg aan het huidige moment. We moeten ‘dealen’ met wat er is en het feit is dat we niet letterlijk ‘in handen’ moeten vallen van het systeem, dat ons onze laatste vrijheid probeert af te nemen: de controle over onze eerste levensbehoeften.
    Als we ons geld niet kunnen uitgeven, waar, wanneer en hoe, ‘onzichtbaar’/’oncontroleerbaar’ voor het materialistische systeem (al is het maar voor 25%), omdat we het ook niet tastbaar in handen hebben en bezitten, dan hebben we onze totale vrijheid verloren. We zijn dan alleen slaven en zombies die zich mogen verplaatsen na gelang the big brother(s) believen en toestaan. Zij hebben dan zelfs de hand in wanneer we het loodje leggen, zonder dat ze daar een moord voor hoeven te doen.

    We hebben dan ‘letterlijk’ en ‘figuurlijk’ géén cent meer te makken en kunnen dan ook een hongerdood sterven, omdat we ons, zouden zij het ‘niet’ toestaan dat we ons geld ‘gebruiken’ en eraan kunnen, geen voedsel, onderdak etc. kunnen veroorloven. Ik weet dat we driedubbele, dwarsgebakken, slaven en idioten zijn, nu al, maar ik pleit voor het laatste beetje vrijheid dat de mens nog heeft. Het maken van een keuze, ook al is het een semi-controleerbare keuze. De keuze om te kunnen blijven leven, zonder dat ze alles ‘zien’ en zonder dat zij daar voor 100% de controle over hebben. Contant geld moet blijven.

    Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Conthand held moet blijven zijn ze nou helemaal van d pot gerukt?

  Like

 7. erik zegt:

  Openbaring 13 : 16 +17, En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd (een chip misschien?), en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam.
  Dit is +/- 2000 jaar geleden opgeschreven in het laatste Bijbelboek Openbaring. Alle profetiën zullen uitkomen, let op de tekenen van de tijd, alles is beschreven.

  (Kom er maar in BertG.) Je kúnt er eenvoudigweg niet omheen, vele profetieën zijn al uitgekomen,
  zie naar de komst van Jezus Christus (bv. Jesaja 53, +/- 800 jaar voor Jezus komst geschreven.)
  zie naar Israël, Israël zou over heel de aarde worden verspreid vanwege hun ongehoorzaamheid, maar ook zou het weer bijeen komen, en zie wat er is gebeurt: Israël is weer uit de puinhopen herrezen en iedereen die er wat tegen (probeert) te doen zal er tot zijn smaad achter komen tegen
  Wie hij vecht!

  Liked by 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ erik om 19:13

   Hier kunnen we toch moeilijk iets tegenin brengen. Iets wat 2000 jaar geleden werd voorspeld, en waarvan we de uitkomst nu gaan zien….; dat is toch wel iets anders dan praten achteraf en dan ‘gelijk hebben’….toch?
   Ik ken deze teksten en Bijbelboeken, en kan alleen maar zeggen dat wat er door oude profeten is voorspeld, nu voltrokken gaat worden. Misschien voor zeer velen niet plezierig om te horen, maar zoals u terecht zegt, Erik, zal iedereen die Israël probeert te vernietigen, zélf vernietigd worden. “Israël, een steen des aanstoots”. Een land met een heel ander soort “Leider” dan die wij hebben….!

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat je allemaal het zelfde boek gelezen heb wat al 2000 jaar oud is, wil nog niet zeggen dat dat ook een waarheid bevat, omdat andere het ook gelezen hebben.
    Het is en oud verhaal, meer niet.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Mens denk nu eens na !

    voorspellingen over zaken 2000 jaar in de toekomst die dan ook nog eens de waarheid zijn !
    En wat maakt dat nu van je god !
    DENK godverdomme nu eens NA !
    Je doet mee aan de verkrachting van de spiritualiteit !

    Like

   • Erik zegt:

    Het spijt me dat mijn reactie u ze kwaad maakt. U bent echt kwaad, waarom toch?

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @ Erik

    Nee niet kwaad maar teleurgesteld, waarom beantwoord u w mijn eenvoudig vraagje je nu niet eventjes ?

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   En dat is dus een profetie over een onderhuidse chip , tja zo kan ik er ook wel een paar verzinnen .

   Like

   • elisah zegt:

    Met zo’n profetieën kan je verschillende kanten uit, ik kan er moeilijk in geloven dat 2000 jaar geleden mensen zoiets voorspelden, het is maar net hoe je het leest of wat je er zelf bij invult.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ joopklepzeiker op 11/9 om 21:55

    Dit is nou wat je noemt een dom antwoord. Uiteraard kon er 2000 jaar geleden door niemand ter wereld worden voorzien dat dit zou gaan om ‘een chip’. Maar dát er iets zou staan te gebeuren is wél voorspeld.
    Kun jij dat soms ook Joop, iets voorspellen wat er over pakweg 2000 jaar volgens jou gaat gebeuren? Ik denk het niet. Je hebt er geen idee van hoe de wereld er dan uitziet, maar ik vrees dat de wereld dan al niet meer bestaat.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik voorspel dat er over 2000 jaar iets ergs gebeurd het teken van het beest, zo nu heb ik het ook gedaan, ben ik nu ook een profeet ?

    mens gebruik je verstand nu eens.

    Als de toekomst voorspelbaar zou zijn dan stond de toekomst dus vast, en wat maakt dat dan van je god ?

    Geef nu eens antwoord op mijn vraag wat het van je god zou maken, of is dat te moeilijk voor je ?

    Like

   • Erik zegt:

    Nee hoor, dat is helemaal niet moeilijk, als u de Bijbel zou lezen dan zou u het ook weten.
    De toekomst staat inderdaad vast, alleen waar wij de toekomst doorbrengen is afhankelijk van de keuze die wij in dit leven maken. Buig uw (stijve?)(figuurlijk bedoelt) nek voor God en belijd uw zonden en vraag of Jezus in uw hart wil komen. Wat u/wij ook misdaan hebben in ons leven, het zal ons vergeven worden op dat moment en op dat moment van oprecht gebed wordt u wedergeboren en een kind van God. U zou bv eens Johannes 3 : 16 eens kunnen lezen en direct daar achteraan vers 17 waarin staat dat onze Here Jezus niet gekomen is om te oordelen, maar om te redden! Een christen is niet beter dan een ongelovige, maar hij/zij is wel gered voor eeuwig en dat geld voor iedereen die zich ‘bekeerd’, dat is je leven finaal omkeren en gericht zijn op God.
    Dat gun ik iedereen en dus ook u van harte!

    PS. Als iemand een (aardse) misdaad gepleegd heeft zal hij/zij de gerechte straf daarvoor moeten ondergaan, maar iemands zonden worden vergeven op het moment dat hij/zij die oprecht belijd.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @Erik
    Het schijnt toch echt te moeilijk te zijn voor u om mijn vraag te beantwoorden ondanks uw bewering dat het gemakkelijk was en een berg tekst waar ik niet om gevraagd heb, die bekeringsdrang ook zeg .

    dan nogmaals.
    Vraag : als de toekomst vast staat wat maakt dat dan van uw god ?

    Like

  • BertG. zegt:

   Ik ben om, heb voor de zekerheid vast 666 op mijn reet laten tatoeëren.
   En ze mogen ‘m allemaal komen bekijken, foto’s zijn op bestelling leverbaar.
   En als ik zo naar buiten kijk, ik vond het er al verdacht uit zien, tekenen van de tijd zal dat zijn.
   Dan weer zonnig, dan weer regen, je weet het gewoon niet meer waar je aan toe bent.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   erik ik denk dat het meer een kestie van slimme mensejn is die simpelweg dingen zien aankomen als gevolg van bepaald gedrag.
   Toen ik Orwell´s 1984 las was ik ook sceptisch.
   We zijn nu al VEEL verder afgezakt.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Dat noem je een logische door redenering op aanwezige gegevens met wat extra fantasie er aan toegevoegd .

    Is echter nog steeds geen profetie van 2000 jaar oud .

    Like

 8. Feniks zegt:

  Inderdaad contant geld moet blijven, als dat verdwijnt zit iedereen in de beoogde slavernij greep van: 1 de banken en 2 de failliete regeringen, die zullen meer en meer en hogere belastingen gaan heffen en aan kapitaaloverdracht gaan doen. ( van de rijkere noordelijke Europese landen naar de armere Zuidelijke landen)
  Oze pensioenen hebben ze al, belastingafdrachten is de volgende graai.
  Ontwrichting door massale illegale migratie is de 3de ( daarmee is het Koudenhove Calerghi plan in werking getreden).
  Weleens het intervieuw van Aaron Russo op youtube bekeken?
  Jaren geleden kwam het mij nogal vreemd voor, maar het heeft voor mij steeds meer aan betekenis gewonnen…
  Evenals de afleveringen van Uroko ( nog steeds op youtube).
  Destijds voor mij onbekende zaken, maar nu een verklaring hoe de wereld draait zoals ie draait.

  Ik vraag me oprecht af of het niet mogelijk is om als volk de regering aan te klagen.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Zeker kan men de regering aanklagen. De regering staat, net als de burger, niet boven de wet. De regering heeft de functie van bescherming van volk en land.

   Like

   • ieznogoedh zegt:

    Aanklagen alleen zet geen zoden aan de dijk.
    Om de aanklacht te beoordelen heb je, zker in dit geval, onafhankelijke rechters nodig.
    Die zijn er inmiddels al lang niet meer!

    Like

   • Mirjam zegt:

    Dan kan men in ‘cassatie’ gaan. Als men het niet eens is met de uitspraak van het gerechtshof kan men in cassatie gaan bij de Hoge Raad der Nederlanden. Men doet dan een verzoek aan de Hoge Raad om de uitspraak van het gerechtshof te vernietigen.

    De Hoge Raad doet de zaak inhoudelijk niet over, maar toetst of het recht en de procesregels goed zijn uitgelegd en toegepast. Niemand staat boven de wet.

    Like

 9. Marly zegt:

  je krijgt toch echt het gevoel dat Europa een dictatuur wordt

  Like

  • mahoog zegt:

   Ik heb dit al heel lang begrepen…nu nog een chip in jullie sodemieter en zonder deze kun je ook niet meer aan je digitale rekening komen,en als je stout bent kunnen ze je op AF zetten…..precies wat de bedoeling is van de NWO.gevestigd in brussel.Wél frappant dat dit allemaal in de Bijbel te lezen is.

   Like

 10. D. G. Neree zegt:

  Het is de uiterste afschaffing van eenieders vrijheid.
  Daarnaast: nooit meer kleingeld in kinderspaarpotten of contant geld opzij kunnen leggen. Nooit meer een fooi in de horeca of andere dienstverlening. Nooit meer iemand een tientje of 25,= euro toestoppen als dank voor een verleende dienst. En nog honderden andere zaken.

  Like

 11. Johan zegt:

  Contant geld is van levensbelang. Pobeer daarom zo weinig mogelijk te pinnen. Geef de banken geen kans.
  Laat ook uw bankkaart veranderen, zodat aan de kassa daarmee niet meer op afstand betaald kan worden. Dit kan gratis omgezet worden.
  Vernietig ook uw creditcards. Dit is helemaal verstandig, aangezien creditcards alleen maar voor sukkels zijn. De rente, die U hierop moet betalen aan banken is astronomisch hoog.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Dit is een van de smerigste zetten van de EU.

  Als we dit toestaan zijn we financieel volledig afhankelijk van die klootzakken. Ze kunnen doen en laten met ons geld wat ze willen en wij kunnen zelfs onze kinderen of kleinkinderen niet meer,- al is het maar 25 euro – toestoppen.

  BIG BROTHER IS WATCHING YOU wordt dan.helemaal werkelijkheid.

  Like

 13. R. Groenewold zegt:

  Openbaring 13: 16-17 16 En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken geeft aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; 17 En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of de naam van het beest, of het getal van zijn naam. Zie hoe betrouwbaar GODS WOORD is. Niemand op de aarde komt er voor weg. Contant geld gaat verdwijnen of wij het leuk vinden of niet.

  Like

 14. fleckie zegt:

  A.u.b. Niet weer christelijk ‘geraaskal’,!

  Like

  • wim zegt:

   Kom, kom. In dit geval is de passage in het boek Openbaring toch echt opmerkelijk en geheel on topic. Maar nee, zodra het woord Bijbel of christen valt dan slaan de stoppen door. Ook bij hen die het graag over Joods-christelijke wortels van onze beschaving hebben…
   Vreemd, ik merk nooit zulke allergische reacties wanneer iemand refereert aan Les Prophéties van Nostradamus bijvoorbeeld.

   Like

  • mahoog zegt:

   Tòch maar eens door gaan denken vlekje… het staat al een kaliepoosje in dat door jou zo verguisde boek….raar maar waar…mischien ook wel in de koran,want die hebben heel wat leukere zaken van de Bijbel over genomen,om hun moordlustiggere artikkelen van een zoet sausje te voorzien.

   Like

 15. M.A.L. Sion zegt:

  Openbaringen voorzag het maar gaf nog niet de details. Lees daarom: “2018 Een wereld zonder contant geld” – de komst van de transitie – van Robin de Ruiter – Uitgever Mayra Publications – ISBN-13: 978-1517205607 EN ISBN-10: 1517205603 NUR: 754
  Zo, dan lees je het ook eens van een ander. Goede morgen. En blijf wakker!
  De banken willen welterusten tegen u zeggen maar trap er niet in!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 16. Ron zegt:

  Koop zilveren kettingen met kleine schakeltjes, eveneens gouden kettingen met kleine schakeltjes. Voor grote bedragen koop kleine diamantjes.
  Wanneer we met kettingschakeltjes en diamantjes gaan betalen is het enige spoor dat de banken en regeringen kunnen volgen dat er bij juweliers kettingschakeltjes en diamantjes worden gekocht en bij de zelfde of andere juweliers dit weer wordt verkocht.
  Juweliers nemen dan de functie van banken over wat betreft contant geld.
  De enige spaak in het wiel kan zijn dat het verboden wordt bij juweliers goud, zilver of diamantjes te kopen of dit weer te verkopen, maar ja, wat doet een goudhandelaar als hij of zij geen goud meer kan kopen. Als het verboden is goud te verkopen door particulieren verliest goud zijn waarde. De particulier kan het immers niet meer kwijt en wordt de waarde lager, dus groepen particulieren die juwelen zouden willen kopen, kopen een gewicht aan goud in ruil voor andere goederen op de particuliere markt en gaan vervolgens naar een goudsmit om het om te laten smelten naar juwelen. De goudsmit wordt vervolgens met een percentage goud of levensmiddelen betaald.
  De echte goudhandelaren staan vervolgens buiten spel, omdat ze geen goud mogen aannemen kunnen ze het ook niet meer verkopen omdat de prijs gezakt is op de particuliere markt en de kopers de goudhandelaren mijden.

  Zog tijdig voor voorraden kleine stukjes goud en zilver op het moment dat het contante geld wordt afgeschaft. Vervolgens wordt dat het nieuwe ruilmiddel.

  Like

 17. Republikein zegt:

  Dat kan je de immigranten toch niet aandoen.
  Contant afrekenen graag.

  Liked by 1 persoon

 18. ieznogoedh zegt:

  Nu begrijp ik waarom op diverse plaatsen, de fürchterlingen een soor betaalkaart met saldo krijgen uitgereikt. Kunnen zij alvast wennen en als het dan problemen geeft, helpen zij het afschaffen van contant geld door te drukken.

  Like

 19. wim zegt:

  En ook hier houdt de ‘argeloze burger’ de oogkleppen stevig op en kirt dat het toch zoooo makkelijk is als je geen geld meer bij je hoeft te hebben. Het zijn dezelfde kortzichtigen als die het zoooo makkelijk vonden dat er geen grenscontroles meer waren en dat de euro werd ingevoerd..

  Like

 20. Mirjam zegt:

  Als het doorgaat, maar ik denk het niet, dan zullen ZIJ, de elite en banken, zich toch hiermee in de buik bijten. Want dan gaan we honderden jaren terug in de tijd en gaan de mensen transformeren naar de tijd dat er werkelijke ruilhandel bestond. Het is dan ‘ieder voor zich’ en ‘niemand voor allen’. Diefstal, moorden etc, wordt dan weer de ‘normale’ manier om in je basisbehoeften te voorzien. De banken verliezen vermogen van de burgers, want niemand zal dan meer werken willen voor iets wat hij niet krijgt. De economie gaat op zijn kop en het zal weer teruggaan naar de ‘verzamelaars’ tijd.

  Liked by 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   Het gaat echt door, gewoon een kwestie van tijd, maar het komt eraan !

   100% op zeker

   Of er zou een heel grote algemene maatschappelijke omwenteling moeten komen op Europees niveau, en dat zie ik dus niet gebeuren .

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Kan deze film aanbevelen !

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    “Deze video is niet langer beschikbaar” . . .

    Like

   • Ron zegt:

    Beste Joop,

    Is het mogelijk van te voren een backup te maken van zo’n filmpje? Als hij van youtube verdwijnt kan iemand met behulp van die backup hem weer op youtube zetten.

    Like

   • Mirjam zegt:

    En die omwenteling komt er, geloof dat maar, zodra links weg is en rechts aan de macht. Het is eigenlijk wel idioot want er is geen 100% rechts in de verstandelijke wereld, wél in de gekkenwereld (oblivion) van links. Om je een objectief oordeel over iets te kunnen vormen, moet je alles checken. Links is alleen geïnteresseerd in links, dus van nature een veroorzaker van veel leed en bezitter van een hoge eigenoverschatting met als doel het creëren van een nieuwe wereld.

    Like

 21. hslot4 zegt:

  Dus pinnen bij je bank en contant betalen bij de kassa steevast doe al mn leven lang niks anders .
  Het gaat die rukkers namelijk geen reet aan waar ik mn geld aan besteed.

  Like

 22. joopklepzeiker zegt:

  The Giver movie begint in zwart wit en gaat langzaam over in kleur , dat is ook de bedoeling zoals je zal begrijpen .

  Like

 23. joopklepzeiker zegt:

  Hier kan je vast wel een werkende link vinden

  http://movie4k.to/The-Giver-2014-watch-movie-5768061.html

  Like

 24. Jan zegt:

  Zweden op weg naar de eerste totalitaire staat in de EU, afschaffing van contant geld steeds verder doorgevoerd. Contant betalen nauwelijks meer mogelijk

  ++ Bargeldloses Schweden: Auf dem Weg in die ewige Knechtschaft ++

  Wenn die Regierung vom Windelkauf bis zum Stopp an der Pommesbude lückenlos über den Konsum der Bürger Bescheid weiß, dann befindet man sich in Schweden. Dort haben Politik und Bankenlobby dem Bargeld den Kampf angesagt. Die Situation ist derart bizarr, dass inzwischen nicht einmal mehr Obdachlose ihren Lebensunterhalt durch die Münzen im Pappbecher bestreiten können. Bezahlt wird nur noch via Smartphone und damit vollkommen transparent für alle, die es grundsätzlich überhaupt nichts anzugehen hat, wofür die Bürger ihr Geld ausgeben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s