Mooiboy Jesse

screenshot_19

(Door: “Taljaard”)

 Op de “dag van de arbeid”, 1 mei 1986, zag Jesse Ferad Klaver te Roosendaal voor het eerst het levenslicht als kind van een Marokkaanse vader en een Indonesische moeder. Hij volgde de vrije school en het VMBO. Een vriendin van de zoon van schrijver dezes is ook een product van de vrije school. Zij kan je alles vertellen over het 19e eeuwse Franse impressionisme in de schilderkunst en het literaire naturalisme en de epische traditie van de meeste hedendaagse Russische schrijvers, maar zij wist tot voor kort niet waar Berlijn lag. Zij weet niet dat de zon opkomt in het Oosten en ondergaat in het Westen, omdat zij niet eens weet wat West en Oost zijn. Zij maakt de indruk van een middeleeuwse kloosterling. Iemand die beschikte over een enorme kennis van antieke Griekse en Romeinse filosofie en foutloos Latijn kon schrijven in prachtig gekalligrafeerde letters. Maar die er tegelijkertijd rotsvast van overtuigd was dat de aarde plat is. Kortom een cognitief rampgebied.

Jesse Klaver heeft later, voornamelijk vanwege zijn afkomst, in linkse kringen via de Avans Hogeschool en een speciaal schakelprogramma van de UVA mogen proberen om een MBA politicologie te behalen, maar is daarin om onduidelijke redenen gestrand. Het vermoeden bestaat dat zijn kennis van de Engelse en Duitse taal onvoldoende was om deze studie te volbrengen. Dit was echter geen beletsel voor hem om pijlsnel carrière te maken als bestuurslid van DWARS, de jongerenafdeling van GL, en als voorzitter van de CNV-jongeren. Van alle kanten ondersteund, gepusht en gedragen met ontelbare kruiwagens was zijn kostje in 2009 gekocht toen hij op 23-jarige leeftijd de SER werd binnengedragen.

Mooiboy Jesse vertegenwoordigt en belichaamt namelijk de linkse mythe van het multiculturele succesverhaal. Het gaat bij Jesse niet om de inhoud, maar om de verpakking. Door middel van zorgvuldige image-building werd hij in het C&A-pak gehesen en moest hij een stropdas voordoen, die hij zelf niet kon strikken. Zijn welige zwarte krulletjes mocht hij behouden, want dat staat zo progressief en stimuleert bovendien het moederinstinct en de productie van oestrogeen bij vrouwelijke kiezers van zowel middelbare als recent kiesgerechtigde leeftijd. Dat geldt natuurlijk ook voor zijn mooie bruine oogjes.

Na de kille en berekenende Femke Halsema, de publicitaire ramp van Jolande Sap, met haar stekker, de intriges van de valse nicht Tofik Dibi en de schoolmeester Van Ojik, die als een strenge onderwijzer het ordeloze GL-klasje terug in het gareel had te brengen, was het tijd om Mooiboy Jesse op het schild te hijsen. Door middel van een ghostwriter werd er een boek onder zijn naam gepubliceerd, waarin de standpunten van de in de mode zijnde linkse econoom Pikkety met de uitgangspunten van GL werden verbonden. Het moet nog een hele klus voor Jesse zijn geweest om de samenvatting van dit werkje in zijn vrije school hersentjes te stampen. Maar hij kon zich daarmee voortaan ook de pretentie van ”intellectueel” aanmeten, als compensatie voor zijn gebrekkige academische CV. Jong, fris, nieuw, knap, multi-etnisch, multicultureel, optimistisch, toekomstgericht. Het levende bewijs dat multiculturalisme en diversiteit wel degelijk een succesformule dienen te vertegenwoordigen. Een nette, mooie en progressieve jongen, die de harten van veel dames en homo’s ongetwijfeld zal doen smelten, en die zich bovendien fel keert tegen die vreeeselijke Wilders.

En daar staat Mooiboy Jesse dan. Op het podium van de Amsterdamse poptempel de Melkweg. Beschenen door talloze spotlights. Aangekleed als Justin Trudeau, met wie hij volgens de image-builders een opvallende uiterlijke gelijkenis vertoont, hetgeen natuurlijk maximaal dient te worden uitgebuit en benadrukt. Daarom draagt hij een overhemd met opgerolde mouwen, hoewel Jesse nog nooit in zijn leven ook maar 1 dag eerlijk voor zijn geld heeft gewerkt en waarmee hij eigenlijk meer de indruk maakt van een studentje dat thuis de afwas voor zijn moeder moet doen; na zijn verplichte zondagse huisbezoek en het avondeten met een rollade van de Lidl. Maar dat mag de pret niet drukken, want de speechwriters hebben Jesse voorzien van een flink aantal goed bekkende en op het eerste gehoor aansprekende oneliners, die ze voornamelijk hebben afgekeken van het campagneteam van Barack Obama uit 2008. Het is niet toevallig dat de Melkweg een voormalig kerkgebouw is, want Mooiboy Jesse staat daar, bij zijn lancering als het gezicht van GL, als een pseudo-Christus met een bergrede op de kansel:

”Voorwaar, ik zeg u; Gij zult niet discrimineren, maar verbinden. Gij zult de rijken plunderen met hoge belastingen. Gij zult niet letten op cijfers en feiten, maar op de wereldwijde noden en behoeften van uw medemens. Gij zult het milieu beschermen en bewaren en u daartoe geheel en al onderwerpen aan het CO2 geloof. Gij zult de toekomst, die hier zal zijn aan de gekleurde medemens en aan de islam, voluit omarmen en met alle vertrouwen tegemoet treden. Gij zult al het vreemde, elke afwijking en perversie, alles wat contra-intuïtief en tegennatuurlijk is, alles waarvan u instinctief weet dat dit u en de samenleving slechts kan schaden, met alle middelen liefhebben, knuffelen en stimuleren. Want wij zijn de omkering van alle waarden, die het Westen en het kapitalisme nu al veel te lang aan u en aan ons hebben opgedrongen. Dan zal de toekomst aan ons en aan de wereld, die van iedereen is, zijn en zal het morgenrood eindelijk opgaan. En wij kunnen het! Want alle dingen zijn mogelijk voor hen die geloven. Lof zij U, Karl Marx, nu en in eeuwigheid. Amen.”

En Mooiboy Jesse schudt zijn zwarte lokken en blikt nadrukkelijk en herhaaldelijk met zijn bruine ogen in de camera om hem een aura van charisma en daadkrachtigheid te verlenen. Dit alles opnieuw zorgvuldig voorbereid, gerepeteerd en gechoreografeerd door de linkse image-builders en spindoctors.

Deze act heeft haar uitwerking reeds bij de NPO gehad. Want daar heeft men hun broodheren en beschermers van de PvdA hun exclusieve positie ontnomen. In Hilversum realiseert men zich namelijk dat de PvdA hoe dan ook bij de verkiezingen van maart 2017 zal worden geslacht. En zij daardoor het gevaar lopen dat hun riante financiële positie, als beloning voor hun rode agitprop, in het geding zal komen. Vandaar dat men in deze rode mediaburcht hun kaarten niet langer exclusief op de PvdA, maar daarnaast ook op Mooiboy Jesse zetten.

En dan gaat dit in de komende maanden gebeuren:

De camera’s en de schijnwerpers richten zich op hem vanuit de gunstigste hoeken. Kappers en grimeurs hebben hem onder handen genomen. Modenichten hebben hem aangekleed. Presentatoren overhandigen hem vooraf afgesproken en gerepeteerde verbale schoten op open doelen, die Mooiboy Jesse dan mag inschieten; zonder dat ook maar iemand hem zal onderbreken of kritische vragen zal stellen. Bekende Nederlanders scharen zich samen met hem en liggen rond de tafel als het ware aan zijn gezegende en in gepoetste Van Bommel schoentjes gestoken voeten.

”Meester wat zullen wij doen om de baarlijke satan Wilders te weerstaan? Zult gij hier heden ten dage uw koninkrijk tegen hem oprichten en vestigen? Zeg het ons, meester. Opent uwen mond, opdat het hele land en alle kijkbuismannetjes en vrouwtjes, die uw heerlijk aangezicht alhier nog vermogen te aanschouwen, zulks van u zullen horen uit uw allerzoetste mond. Schoon zijt gij, o Mooiboy Jesse. Want gij zijt bruin en blank en draagt de groen-rode banier boven miljoenen.”

En op alle verkiezingsposters in het land zal het tandpasta- en kappersreclame smoelwerk van Mooiboy Jesse, de GroenLinkse Messias, bekend van tv, prijken. Zoals eens in de Sovjet-Unie en in China de zorgvuldig bijgewerkte portretten van kameraad Stalin en voorzitter Mao het straatbeeld bepaalden. En het valt te vrezen dat GL, met Mooiboy Jesse als pseudo-Messias, op deze manier een flinke comeback zal maken, na de voor haar zo slecht verlopen verkiezingen van 2012. Want zo dom zijn veel Nederlandse kiezers wel.

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", betutteling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

48 reacties op Mooiboy Jesse

 1. hslot4 zegt:

  overtuigd was dat de aarde plat is
  Huhh is ie niet plat dan ? wtf !

  Geliked door 1 persoon

 2. Driek zegt:

  Wat heeft U een goed artikel geschreven zeg. Compliment.

  Geliked door 1 persoon

 3. Karen zegt:

  Goed en verhelderend artikel. Ik kan Klaver zijn uitlatingen en gezichtsuitdrukking nu ook beter plaatsen: hij is dus gewoon een simpele ziel zonder noemenswaardige opleiding. En zo’n man is leider van een politieke partij…. Hoe komt hij met een Marokkaanse vader en Indonesische moeder aan de naam Klaver?

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Hoe komt hij met een Marokkaanse vader en Indonesische moeder aan de naam Klaver?”

   Ook op de vrije school gezeten?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • D. G. Neree zegt:

    vroeg ik me ook al af. Misschien een Nederlandse opa en Marokkaanse grootmoeder?

    Like

   • Karen zegt:

    Nee niet op de vrije school, die bestond in mijn tijd nog niet 🙂 Maar graag uw uitleg hoe het zit met die naam. Oh wacht, ouders misschien niet getrouwd en achternaam is van moeder?

    Like

   • Karen zegt:

    Heb het net opgezocht maar Vrije School bestaat in Nederland al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw. Wist ik (ook) al niet 🙂

    Like

   • Is niet zó gek, Heren: Ongetwijfeld draagt hij de naam van zijn moeder en reeds in het voormalige Nederlands-Indië kwam men al het verschijnsel tegen van onvervalste Indo’s met Hollandse namen, zij het dan wel vaak vrouwen.
    Lees de boeken van Couperus er maar op na: De “mevrouw van Does’en” wedijveren met de “Ida van Helderens,” de “Tante Ruyvenaers,” de “Tien Deysselmans” en de “Door Perelkamps.” En wat te denken van de “Tante Lien van Drongelens” (The late, late Lien show)?

    Like

 4. Sabeltant zegt:

  Klaver is een niemendalletje met een leuk snoetje. Goed voor een half miljoen zweefteven met aanhang. Als het op inhoud en feiten aankomt vallen zijn mooie praatjes als een kaartenhuis in elkaar en komt men er achter dat het leuke snoetje nooit verder gekomen is dan VMBO.
  Eigenlijk gewoon sneu. Zelfs Wilders heeft meer.

  Like

 5. 4sjun zegt:

  De mediatraining van Jesse Klaver om Barack Obama te imiteren verandert niets aan het beklijvende beeld van GroenLinks:

  Like

  • elisah zegt:

   Daar vergaat je de zin in de toekomst van…
   Hoorde vanmorgen trouwens dat ze hem de Jessias noemen.
   Het begint steeds meer op een cultus te lijken, waar mensen in een soort massa hypnose gebracht worden tijdens een zorgvuldig uitgestippeld indoctrinerend pop-ster optreden/show.

   Like

 6. Drs.P. zegt:

  Wat een geweldig verhaal, super beschouwing!!!
  Ik moet nog denken aan een uitzending van de tweede slaapkamer over de importratten, waarin hij maar 1 oneliner had tegen Wilders: “dus u wilt ze laten verzuipen” en hij bleef met zijn smerige vette VMBO-varkensoogjes maar naar Wilders kijken en deze oneliner maar herhalen samen met pechdrol, zonder verder ook maar tot enig inhoudelijke gedachte te komen!!
  Natuurlijk willen wij die fucking neuqnegerts niet allemaal laten verzuipen, maar we willen ze zeker niet hier hebben, dus zullen er een paar van die boten kaput geschoten moeten worden om dit hele door de belasting betaalde immigratie-bijstands-leger te stoppen domme lul met vingers.
  Maar ja, met omhooggevallen slinkse over het paard getilde VMBO-ratten is het moeilijk discuseren, want meer dan een paar van te voren ingestudeerde oneliners kent het arrogantje niet!!
  Man, man, man en dan nu weer de belasting voor de hardwerkende NL-bevolking willen verhogen vanwege een luchtfietsverhaal??? Ongezien de tering voor deze smerige omhooggevallen GL-rat!!!!

  Like

 7. Flo zegt:

  Wellicht kan Jesse geschrapt worden en Ferad of farhrad, hoe deze linkslul ook mag heten als 1e naam gebruikt worden, dan wordt hij tzt wel uitgekotst door de burger …….

  Like

 8. Geweldig goed verwoordt heer Taljaard!

  De vergelijking met Trudeau(we zeggen hier Tru dope) is inderdaad striking
  Het is triest, diep triest dat nog steeds de mensheid gaat voor the package and not the volume.
  (Selfies and pretty images)

  Ik mag Uw artikelen zeer graag lezen!
  vr.gr.

  Like

 9. Claudia M. zegt:

  Huh, niet van alle vrouwelijke kiezers (van middelbare leeftijd, stttt….) worden blijkbaar gestimuleerd…, ik vind het een griezel of eigenlijk een gladjakker. Als een paling in een grote emmer snot.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jade zegt:

  Doe mij maar minder marokkanen…
  Eén plek waar ik ze helemaal niet wil zien
  is in de regering.

  Like

 11. KRAFTAVILQA zegt:

  Veel onnozelen – vooral van die stomme wijven die ook zo nodig een zwartjoekel moeten hebben omdat die zo opwindend dierljk zijn in bed (waren ze dat maar alleen daar maar helaas demonstreren ze overal ter wereld dagelijks hun beestachtigheid) – zullen inderdaad wel op de imbeciel jesse “bij gebrek aan gewicht omhoog gevallen” klaver stemmen.

  Like

 12. De Vrije School en GL; dat is bijna synoniem:
  De Vrije School is dé kweekplaats voor GL, zo kun je het óók zeggen.
  Eén en al verbondenheid met de natuur, de elfjes en de sterren, het met z’n allen dansen om de Meiboom, gelukzalig in het alles-is-van-iedereen-gevoel, waaraan vaak de geestverruimende middelen het hunne bijdragen, maar tegelijkertijd de ellende van je buurman next door niet zien. En jezelf ook een veel te hoogstaand mens vinden om je dáár mee bezig te houden.
  Wist U, wat bijvoorbeeld de meeste beoefenaars van TM standaard voor steun in petto hebben voor mensen met moeilijkheden? De aanbeveling om óók TM te gaan beoefenen.
  Mijn wrok voor dergelijke hippie-achtige kringen dateert eerlijk gezegd al uit mijn jaren als twintiger, toen ze je nóóit tegemoet kwamen, maar je slechts afwezen omdat “je niet zo was als zij.”
  En zo staan ze tenslotte ook tegenover de islam: Ze vinden het wel gemakkelijk, dat moslims niet willen integreren, want dan hoeven ze er zich niet mee bezig te houden. En dreiging? Och, zij kijken door hun geestverruimende nevel tóch niet verder dan hun eigen Neverlandje….
  Mooiboy Klaver=Peter Pan, Femke Halsema=Tinkerbel en Jolande Sap=….Sap, de aardwortel uit het Land van Ooit, misschien: Sprookjesfiguren, waar de samenleving geen éne moer aan heeft. Tot daaraantoe, maar ze moesten niet in de politiek gaan! En uitgerekend dat soort figuren bevolken het Rariteitenkabinet GL! (Kreun!)

  Geliked door 1 persoon

 13. Angie1968 zegt:

  Ik vind Klavertje absoluut niet knap. En ook niet slim. Als ik dat lulletje Rozewater hoor spreken, erger ik me kapot over zoveel afgezaagd politiek kleutergeleuter. Het is een belediging voor de intelligentie vd gemiddelde Nederlander, zonder visie, doordachtheid en overtuigingskracht. Een middelmatige mocro-muppet.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Angie.
   Eindelijk.

   Ik verbaas mij hogelijk…
   Die Klaver is helemaal geen mooibooi.
   (Het is trouwens geen mooiboy maar mooibooi in goed Nederlands.)

   Het verhaal van Taljaard heeft voor mij ook niets nieuws op geleverd.
   Ik wist het allemaal al.
   En ik schep al helemaal niet op over mijn kennis, want je hoeft er alleen maar ’n blik op Wikipedia te werpen (wat ik dus ook gedaan heb) om de teleurstellende achtergrond van Klaver te kennen, en vervolgens wat ingrijpende conclusies te kunnen trekken…

   Klaver is net zo min ’n mooibooi met zijn pafferige kop en zijn uit z’n broek hangend overhemd als ’n succesvool politicus. Hij zal het ook nimmer worden.
   Van Klaver gaat geen enkele dreiging uit voor Wilders en de PVV.
   Klaver is ’n omhooggevallen marionet met ’n grote bek.
   Geen hogere opleiding en geen enkele ervaring. Hij zal de hem geschonken verwachtingen niet waar maken en net als zijn even succes loze voorgangers op ’n dag spoorloos verdwijnen om plaats te maken voor de volgende kansloze Groene Linkert..

   Like

 14. Duchesne zegt:

  Het ding is geen Nederlander maar een Marrokaan met een Nederlands paspoort die in Marokko niet welkom is. als het ding zijn 27 ste verjaardag niet afmaakt ga ik dat vieren. Groen links is voor mij synoniem met politiek bedrijven door middel van terreur.

  Geliked door 1 persoon

 15. Drs.P. zegt:

  De VMBO opvolger van Jesse is zich al aan het warmlopen, iedereen is racist, behalve hij:
  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/26590448/__Rot_vs_vloggers___Grens_is_bereikt___.html

  Like

 16. erik zegt:

  De Joodse manier van onverdoofd slachten is minder pijnlijk dan het slachten in de nederlandse slachterijen!! Hoe de moslims het doen met hun botte messen is heel wat anders en dat moet dan ook verboden of verandert worden.
  Dus deze petitie zou alleen moeten gaan over het verbieden van onverdoofd (voornamelijk schapen) slachten door moslims.
  In dat geval zou ik er voor tekenen, nu niet, want ik zie deze petitie meer als een manier om de Joden te pesten.

  Like

  • Driek zegt:

   erik zegt: De Joodse manier van onverdoofd slachten is minder pijnlijk dan het slachten in de nederlandse slachterijen!! Hoe de moslims het doen met hun botte messen is heel wat anders en dat moet dan ook verboden of verandert worden.

   Dat ben ik met helemaal met u eens, beste erik, de Joodse wijze van slachten is niet te vergelijken met de islamitische slacht (partij).

   Like

 17. Cathja zegt:

  Een goed leesbaar artikel, Taljaard!
  Compliment!

  Like

 18. bigljohn zegt:

  Jesse Klaver. Het ongeluk wil dat hij synoniem staat voor Klaver(tje) vier. Want zo dom zijn veel Nederlandse kiezers wel, volgens het stukje. En dat notabene in wat ze noemen Nederland Kennisland. Zoals Hitler zijn suggestieve vermogens wist uit te buiten, doet dat Groen links met een minkukel van een Jesse Klaver. En ja, ik ben bang dat met de komende verkiezingen dit stuk ongeluk, deze vieze nageboorte, vele stemmen gaat krijgen. De PvdA van de kaart geveegd, met daarvoor in de plaats een nog veel groter monster !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Angst is een slechte raadgever.

   Het is mogelijk dat Klaver volgend jaar meer stemmen binnen zal halen voor Groen Links.
   Die actie zal net als bij D66 het geval is, slechts zeer tijdelijk zijn.
   Klaver is niks en zal nooit wat worden.

   Ships that past in the night.

   Like

 19. D. G. Neree zegt:

  Uitstekend geschreven stuk, met een pen die in vitriool gedoopt is, vitriool dat naar viooltjes ruikt. Jesse Klaver is een poppetje zonder inhoud, dat zie/hoor je al aan de gevoelloze manier waarop hij zijn hoogdravende retoriek hakketakt, zijn uit het hoofd geleerde spreekbeurt. Geen greintje gedrevenheid of inhoud komt er uit zijn gedrag. Daarbij kijkt hij voortdurend met een spottende glimlach, alsof hij zich amuseert over dat zijn gesprekspartner hem überhaupt serieus neemt.
  Dan is/was Obama toch een veel betere voordrachtskunstenaar, hoewel zijn woorden net zo wollig en inhoudsloos waren/zijn als die van deze buikspreekpop.

  Geliked door 1 persoon

 20. Leuk knaapje om te zien met weinig inhoud.

  Like

 21. Republikein zegt:

  Mooi stuk over vreemde geesten.
  Klaver?
  Zou hij iets weten over Steiner of Montessori?
  Misschien een nazaat, soort klavertje 4.
  Met complimenten voor Taljaard, de spijker op z’n kop.
  Het kon niet beter beschreven worden.

  Geliked door 1 persoon

 22. Leo zegt:

  Gewoon een camouflage RIF AAP !!
  Ga lekker in Zaandam wonen, Joh !! bij je vrienden.

  Like

 23. Als ik ook homo was zou ik ‘m doen

  Like

 24. Taljaard zegt:

  Nooit vermoed dat dat stuk ellende er nog echt met de grootste winst dreigt vandoor te gaan.
  Wanneer dat gebeurt ben ik geen democraat meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s