Oh Oh Den Haag, een stad waar niets mag!!! (PEGIDA-Den Haag)

screenshot_6

(Door: Fam. Kuipers)

Nou het was me een dagje wel! Voor de demonstratie met wat politieagenten gesproken over een mede-demonstrant, die de avond ervoor bezoek gekregen had van een collega in burger. Deze man had een dringend verzoek om een bepaalde afbeelding niet mee te nemen naar de demonstratie, want dan zou de demonstrant mogelijk opgepakt worden.  Maar net zoals bij het PEGIDA-logo hebben ze deze afbeelding niet goed bekeken. Voor de verduidelijking; op de afbeelding lopen islamieten met spandoeken waar bepaalde leuzen op staan, dezelfde leuzen vinden we terug bij elke demonstratie van islamieten waar ook ter wereld. Het zijn dus geen leuzen van deze demonstrant, en deze demonstrant staat dus ook niet achter deze leuzen. Pure intimidatie!!

Rond 13.00 uur zijn we met een groepje naar de Koekamp gelopen. Daar aangekomen, zagen we weer veel bekende gezichten en ook aardig wat nieuwe. Er hing een gezellige, maar een ietwat onrustige sfeer. Uit het niets verscheen plots Hugo Kuijper, die verkleed was als ‘ Mo’, in een witte djellaba, een tulband met een nepbom erop en met een nephoofd in zijn hand. De pers vloog er bovenop en daarna zes man politie om hem aan te houden. Blijkbaar mogen wij Nederlanders niet gekleed gaan zoals wij willen zonder opgepakt te worden. Dat is alleen maar weggelegd voor een bepaalde groep. Hugo werd staande gehouden tegen een muur, maar het ironische ervan was dat dit precies gebeurde tussen twee posters van Jesus Christ Superstar en het afgehakte hoofd hing net onder de doornenkroon (foto boven).

Nadat de rust was terug gekeerd en wat rook te hebben gehapt, het aggregaat had teveel olie gekregen, was daar  Edwin Wagensveld met het voorwoord. Hij vertelde ons dat hij, samen met andere mensen, niet stil had gezeten deze zomer. Zo zijn ze naar de Bulgaarse grens gegaan om te kijken hoe de mensen daar in verzet zijn gekomen tegen de illegale stroom vluchtelingen. Daarna naar Sicilië, samen met Arnold Karskens, om te kijken hoe het er daar allemaal aan toe ging en niet te vergeten het protest tegen de “Jungle” van Calais. Met al deze acties wilde hij ons laten zien dat de media de waarheid niet vertellen en dat het erger is dan dat ons voorgehouden wordt. Naar mijn mening is hem dat goed gelukt.

De volgende spreekster was Tatjana Festerling. Deze had een mooie speech geschreven over het verval van Europa door de massale komst van de ‘vluchtelingen’. Zij dragen niets bij en incasseren alleen maar. Uit de EU en sluit de grenzen. De zeegrenzen beveiligen zoals ze in Australië doen.

Hierna kwam Edwin weer op het podium om ons te melden dat de linkse activist Frank van der Linde in ons midden was en heeft Edwin netjes met woorden een “middelvinger” opgestoken naar hem.

(Voor het volgende stukje even wat feiten voor de mensen die nog niet alle informatie hebben: Burgemeester van der Laan van Amsterdam heeft Edwin niet één, maar twee keer aan laten houden, omdat Edwin een logo toonde waar een hakenkruis in een prullenbak wordt gegooid. De burgemeester van Den Haag, J.J. van Aartsen, heeft op zaterdag 10-09-2016 om 19.33 uur een schriftelijke mededeling gestuurd aan PEGIDA / Edwin dat er geen hakenkruizen zichtbaar mochten zijn. Edwin schreef op Facebook ook: Van Aartsen, ook jij bent een burgemeestertje die ons dit niet kan verbieden, omdat het logo wettelijk niet verboden is!)

screenshot_7Edwin ging verder met deze woorden: “Er zijn mensen opgepakt in Enschede vanwege ons logo en binnen een week kregen deze mensen van het OM-Oost een brief met een uitspraak. In deze brief staat heel duidelijk dat het logo van PEGIDA in de context niet strafbaar is. De zaak werd geseponeerd binnen één week.” De bewuste brief had Edwin als afbeelding op zijn T-shirt laten drukken. Er werd nog een ‘compliment’  gegeven aan het OM en de burgemeester van Amsterdam over o.a. hun werktempo betreffende zijn aanklacht tegen burgemeester van der Laan in februari j.l. waar hij nog niet over heeft vernomen.

Hierna werden Tatjana Festerling en twee Duitse vrienden van hem op het podium geroepen, terwijl Edwin sprak over in verzet komen van de mensen en dat dit niet gedaan kon worden vanaf de bank met een zak chips of achter de computer met alleen een ‘like’ knop aan te klikken. Verzet is laten zien in woord en daad dat je het ergens niet mee eens bent en dus ook af en toe een risico moet nemen. En dat deden ze toen ook door hun T-shirt uit te trekken en het T-shirt eronder te tonen. Het logo van PEGIDA, de prullenbak met hakenkruis. Hierna werden ze alle vier rustig meegenomen en aangehouden door de politie, zoals afgesproken was.

Nu was het eigenlijk de beurt aan Hugo Kuijper om een speech te houden, maar hoe?? Hij zat immers al op het politiebureau. Gelukkig was een mede-demonstrante genegen om zijn speech voor te lezen. En die was weer goed! Te lang om helemaal te beschrijven maar in het kort samengevat kwam het hier op neer: 11 september, een dag van mensen- en dierenleed. De aanvang van het offerfeest en de herdenking van de aanslagen in Amerika, 15 jaar geleden, die aan duizenden mensen het leven kostte. In deze 15 jaar kwam er meer islam en zijn er meer aanslagen gepleegd. Nog steeds wordt beweerd dat dit NIETS met de islam uitstaande heeft!

Na het ‘rondje om de kerk’ was het de tijd voor onze eigen Willemien Pronk met niet één, maar twee prachtige gedichtjes. Ze sloeg met deze gedichten de spijker op de kop. We genieten elke keer weer als we een gedicht van haar mogen horen en lezen.

Tot slot kwam Asje Bello op het podium, die uitstekend de regie overgenomen had na de aanhouding van Edwin. Zij heeft de PEGIDA-demonstratie afgesloten met een slotwoord, geschreven door Edwin.

Bij deze wil ik de PEGIDA-sprekers bedanken voor een zeer geslaagde demo-dag. De politie bedanken wij voor haar goede werk. De demonstranten voor hun komst en enthousiasme. En natuurlijk niet te vergeten de ‘stille’ achterban van PEGIDA, o.a. Anja Wagensveld en Roy, ook jullie bedankt.

screenshot_8

Door:
Fam. Kuipers
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Zowel Facebook als Twitter zijn niet gevrijwaard van linkse infiltranten. Sommigen doen zich voor als ‘vrienden’ van PEGIDA of misbruiken de namen van de personen van de PEGIDA-organisatie. Dit is een gehoorde klacht op de demonstratie. Meer over de zomeracties van Edwin, vrouw en vrienden, is te lezen op Edwin´s Facebook-site onder de naam Edwin Wagenveld.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Counterjihad, Justitie, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

25 reacties op Oh Oh Den Haag, een stad waar niets mag!!! (PEGIDA-Den Haag)

 1. Guardiacivil zegt:

  Het gerecht probeerd zoveel mogelijk acties en aandacht vragen voor iets te voorkomen zodat hun eigen belangen niet geschaad kunnen worden. Politiek is geen democraties proces maar een onfris proces

  Like

 2. Waar blijft de politie als islamitische Turken de straat op gaan en sympathiseren met Hamas en hun beroeps moslim ,de zogenaamde president van Turkije ,de totaal onberekenbare Erdogan !Laten wij voorzorgsmaatregelen treffen: net zoals in Turkije om ieder geval alle islam georiënteerde ambtenaren per direct op non-actief te zetten ; nee net als voor de tweede wereldoorlog is de Nederlandse overheid van top tot teen gecorrumpeerd door het kwaad om zoveel mogelijk het verkeerde de doen ,om vooral onze autochtone bevolkings groepen te diskwalificeren.en hard te treffen! !Neem nou b.v.een enkele oprechte christelijke ambtenaar ,die vanwege zijn geloof in JEZUS gewoon ontslagen wordt ,omdat hij of zij weigert homo-huwelijken te sluiten!!Ook begrijp ik steeds meer hoe gemakkelijk de Duitsers 85 procent van een bevolkingsgroep konden uitroeien in Nederland !Op dit moment staan wij in Nederland er nog slechter voor als voor de tweede Wereldoorlog !Behalve een enkeling is er vrijwel geen enkele politicus met ruggegraat en een objectieve, opbouwende of gezouten mening om de als maar toenemende problemen in het halvegare Nederland en Europa te lijf te gaan!!!Shalom van Léon van Duren.
  (voor mij en velen met mij blijft het een levensgevaarlijke situatie zolang we volgelingen van Mohammed blijven faciliteren ,onder het mom van ‘godsdienstvrijheid ‘)

  Like

  • Willie zegt:

   Dan weet je wel wat je aan die ”flikken” gaat hebben als the shit hits the fan ???? Juist , ze zullen op ONZE smoelen timmeren en op ONZE kloten schieten , spijts degenen die denken dat die onze kant zullen kiezen ,niet dus , , So : FUCK THE LAW while they are fucking us

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Waar niets mag, althans autochtone Nederlanders mogen er niets.
  Kom naar Den Haag waar onze rechten en Grondwet door B en W en de politie verkracht worden !!

  Like

 4. Zonder enige ironie: Goed zo hoor, Familie Kuipers: Tóch nog een verslag.
  Prima oplossing, want I K heb er nu eenmaal mijn handen van afgetrokken.
  Overigens kan ik degenen, die het zich afvragen, met vrij grote zekerheid vertellen, dat het de ‘bakermat’ in Dresden waarschijnlijk wórst zal zijn, wat hier in Nederland al dan niet ondernomen wordt: Men heeft zich daar van hun ‘ehemaligen Mitstreitern’ volledig gedistantieerd.
  Mij ter hand gesteld door een betrouwbare bron:
  http://www.sz-online.de/nachrichten/bachmann-und-die-abzocker-3491665.html
  (Voor wie geïnteresseerd is. Vertalen doe ik het echter maar niet, want ik heb geen zin om de hele goegemeente over me heen te krijgen in het kader van “blaming the messenger.”)

  Geliked door 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   Je laat blijken erg graag over je zelf te praten en te schrijven !

   Ik denk zo maar dat niemand het erg vind dat jij je handen er vanaf hebt getrokken, ik denk dat ze er erg blij mee zijn .

   Beter kwijt dan rijk , zullen we maar zeggen !

   Geliked door 1 persoon

   • SeeMore zegt:

    🙂 Ik hou niet van voetballen…..maar deze zit 🙂

    Geliked door 1 persoon

   • @joopklepzeiker: En jij laat blijken, erg graag je mening en/of je cynisme/ironie te etaleren. Even dwaas/ overbodig/exhibitionistisch…..vul maar in. Dus kunnen we mekaar een hand geven.
    Daarnaast snap ik niet zo goed, waar jij je druk om maakt: Eerder liet je al regelmatig merken, niets te zien in Pegida NL: Ze pakten alles volgens jou verkeerd aan en noem maar op.Dus hoe kun jij nu weten, waar ze al dan niet blij mee zijn?
    Maar daar gaat het jou dan ook niet om, schat ik zo in: Jij kunt er nog steeds niet over uit, dat iemand -ik- jouw seksisme aan de kaak durfde te stellen, dat vreet nog steeds aan je. En èrgens moet dat toch een uitweg vinden, dus…..
    Ik heb daar een woord voor, maar dat zal ik maar liever niet uiten, want dan breekt de pleuris weer los.
    Enne….Welgemeende raad: Maak je liever niet te druk over waar anderen graag over praten/schrijven, want dan kun je wel aan de gang blijven.Zeker hier op de site!

    Like

   • @SeeMore: Och jé, nog een mokkende macho! (LOL!)

    Like

   • Oh, en: Jóóp:
    Zó dacht je er een paar maanden geleden nog over:
    https://ejbron.wordpress.com/2016/05/07/speech-van-theresa-geissler-tijdens-de-pegida-demonstratie-in-almere-07-05-2016/#comment-460472
    Dus als ik dan al last mag hebben van een gekrenkt ego -dat ontken ik niet- dan jij bij deze net zo goed.
    Zouden we hier nou maar geen punt achter zetten en tenminste mekáár niets verwijten?

    Like

   • SeeMore zegt:

    Waarmee Theresa alle vooroordelen glorieus bevestigd.
    Zij zál het laatste woord hebben. Altijd!!
    Een ieder die kritiek durft te uiten op de “Theresa Geissler Show” wordt genadeloos neergesabeld met een stortvloed aan al dan niet relevante “argumenten”.

    Geliked door 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    @Theresa Geissler

    Wat heeft een toespraak goed vinden er nu mee maken dat ik vind dat je over een karakter deformatie beschikt grenzend aan een psychologische afwijking ?
    Dat zijn 2 verschillende zaken, niet zo krampachtig doen .
    De rest van je commentaar ( en ) spreekt voor zich zelf , maar dat zal je wel niet begrijpen, heeft waarschijnlijk met die karakter deformatie te maken .

    Geliked door 1 persoon

 5. Frans Brassens zegt:

  Het is een uiterst merkwaardige, schandelijke en domme daad om mensen op te (laten) pakken die met het plaatje van de prullenbak waarin een hakenkruis is gedeponeerd rondlopen.

  Wie dat verordent zowel als de (op hun boterham beduchte?) ‘Befehl ist Befehl’ (op)volgers die deze verordening klakkeloos uitvoeren Weet kennelijk niet
  -Dat het verbod een hakenkruis te tonen dient om nazi-gerelateerde uitingen te weren.
  -Dat moslimtuig in Den Haag ongestraft heeft rondgelopen met hakenkruizen in die zin.

  Men beseft óók niet
  – Het feit dat een hakenkruis in een prullenmand een duidelijk afkeer van nazisme inhoudt.
  – Het feit dat beeldend materiaal óók tot ‘taal’ behoort.
  – Dat men met die afbeelding zégt: ‘Ik heb een afkeer van nazisme’.
  – Dat zinnetje staat, als het wordt uitgesproken, beslist niet bloot aan strafvervolging.
  Dat zou ook krankzinnig zijn.
  – Maar als je hetzelfde zegt in beelden zou dat wél strafbaar zijn?

  Het zwaktebod: ‘Je mag geen hakenkruis tonen, NOOIT’ is ontsproten aan wezens die een fors manco aan inzicht in taal en dus ook aan intelligentie vertonen.
  Want taal en denken gaan nu eenmaal samen.

  Like

 6. Rapunzel zegt:

  Dank voor het uitgebreide verslag Fam. Kuipers.
  Dat het aggregaat op tilt ging had ik niet meegekregen, ik dacht dat er een rookbom gegooid was!
  Ook van het huisbezoek van de politie bij een mededemonstrant wist ik niet, maar als ik goed gok om wie het ging heeft hij zich kranig geweerd want hij was er fijn bij! Mooi staaltje burgermoed.

  Het rondje rond de kerk was fijn, geflankeerd door mededemonstranten die de Nationale driekleur meedroegen, dat heeft wel wat.
  Bij het scanderen van: “hop,hop,hop immigratiestop” kon een naast mij lopende agent zijn lachen niet inhouden, ach ja, van een van origine Haagse mevrouw die tevergeefs naar Zoetermeer gevlucht was vanwege de islamisering hoorde ik dat de agenten van bureau Hoefkade kwamen, dat is vlak bij de schilderswijk, die weten ook wel wat er te koop is in de Wondere Wereld van van Aartsen.

  Nog een extragratis tip voor wie gefotografeerd of geïnterviewd wil worden bij een Pegida-demo, laat een paar tatoeages zetten, al is het van bloemen of de regenboog, draag zwarte kleding, probeer er uit te zien als een ontsnapte TBS-er en je komt geheid in beeld, van nature kaal zijn of kaalgeschoren is een pré.

  Zie je eruit alsof je een geslaagde zakenman bent, een lief huismoedertje, een ongeruste wetenschapper, een lekker mokkel of snuggere student die goed uit zijn woorden kan komen, vreest niet! U komt niet op de foto en wordt niet geïnterviewd.
  Alles uit de kast om Pegida demonstranten af te schilderen als geschifte rechtsextremistische tokkies.
  Trap er niet in.

  Ik ben trots op iedereen die de moeite nam om te verschijnen en ik had een fijne middag.
  Nieuwe en oude vrienden ontmoet die allen de goede strijd strijden.
  Met jullie wil ik wel elke dag een rondje rond de kerk!

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  Mislimdemonstranten wordt geen strobreed in de weg gelegd omdat “onze” overheid doodsbang zijn dat ze de zaak dan niet in de hand kunnen houden.
  Die angst is ook terecht want als het misgaat dan is het niet meer te houden. Zover zijn we al en het gaat alleen nog maar erger worden. We zijn het kritisch punt al gepasseerd en die mislims weten dat ook wel. Houden zich nog even rustig totdat ze de zaak helemaal kunnen overnemen.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Soms ontstaat er over de inzet, de strijdbaarheid en het schrijven over bepaalde zaken hier onderling een kleine strijd.
  Kunnen we als “fatsoenlijke” Nederlanders gewoon met elkaar omgaan of lijkt dit in deze verwarde maatschappij teveel gevraagd? Het viel mij gewoon op!

  Geliked door 1 persoon

 9. Helena zegt:

  Familie Kuipers, hartelijk dank voor het fantastische verslag. Ik heb het gedeeld met vrienden en bekenden zodat ze weten wat er zich werkelijk heeft afgespeeld in Den Haag, De staatsmedia wekte zondag zoals gewoonlijk weer de suggestie dat het om het ‘tonen van een hakenkruis’ ging en niet dat dat ding in de prullenbak ligt, en dat het om een verkleedpartijtje ging terwijl er een heel duidelijk statement gemaakt werd met de Mo-imitatie en het afgehakte nep-hoofd. Gelukkig zijn alle, ten onrechte opgepakte, patriotten weer vrij maar het is te schandalig voor woorden dat Pegida zo getreiterd wordt. Ondanks alles was het samenzijn met gelijkgestemden weer een hele verademing en super gezellig, we kijken dan ook weer uit naar de volgende demo waar we jullie weer zullen zien, lieve groetjes van Helena en Ton

  Geliked door 1 persoon

  • Wil Pronk zegt:

   als ik me goed voel ben ik er volgende keer ook weer bij, het schrijven gaat niet zo lekker na twee keer veranderen van medicijnen lijkt het wel of mijn hoofd vol watten zit, maar het begint wat te verbeteren, dus hoop ik dat het rijmen dan ook weer wat beter gaat, ik geef niet op !!!

   Like

   • Helena zegt:

    Trots op je Wil Pronk, je deed het super goed. Hopelijk zet de verbetering door, sterkte en wie weet tot de volgende keer.

    Like

 10. Ik kreeg op zaterdagavond bezoek van een politieagent in burger die tegen me zei dat ik mijn schilderij van Nine Eleven niet mee mocht nemen naar de demonstratie van Pegida op de Koekamp in Den Haag… die zondag erop. Want justitie in Den Haag had besloten dat mijn schilderij aanstootgevend was. Hier het schilderij; https://plus.google.com/105792476709984401449/posts/L1JRJFarXjW Laatst was er de wijkagent voor een andere zaak op bezoek bij me en die zei dat ik beloofd had aan de agent in burger dat ik niet zou komen naar de Pegida demonstratie en waarom ik dan toch gekomen ben, waarom ik zijn collega voorgelogen had. Ik zei dat ik van plan was om niet te gaan zonder mijn schilderij maar dat ik een kennis had opgebeld en die had gezegd… evengoed komen Jack! En toen ben ik evengoed naar Pegida gegaan met een ander schilderij en dat werd toegelaten!!!

  Like

 11. Ik was erbij toen Raffie Chohan dat gewraakte zinnetje zei op Vredenburg in Utrecht; dat moslims inteelt door incest meebrengen of zol Ik weet het zinnetje niet meer precies. Raffie vroeg om geld voor haar rechtszaak via een artikel op E.J. Bron.. Dat vind ik een slechte zaak. Want neem dan een Pro-Deo advocaat of verlies de rechtszaak gewoon. Ik ga Raffie niet bijstaan, Theresa, eigenlijk omdat ik naar mijn werk moet en nog een paar snippers heb die ik moet gebruiken voor noodgevallen. Trouwens zo’n treinreisje kost ook geld. Het geld groeit niet op mijn rug.

  Like

  • Nee, op de mijne ook niet, bepaald……
   Ik snap het allemaal heus wel en je hoeft je ook niet te rechtvaardigen: Niemand is hiertoe verplicht; het was maar een vraag.
   Ik zou je wel willen aanraden: Probeer er af en toe eens bij stil te staan, dat ZIJ het geweest is, die jou als één van de eersten een podium heeft gegeven om je gedicht voor te dragen. Werd weliswaar verhinderd door de kit in Rotterdam, maar dat was niet háár schuld. Van Ráf had je het zonder meer mogen voordragen. Dat is meer, dan je van menigeen kunt zeggen en je weet, wie ik daarmee bedoel. Óók jij.
   Enfin, hopelijk zie ik je begin november bij van Gogh…..? Tot dan!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s