De brief, die Netanyahu NIET aan de Nederlandse minister-president Mark Rutte schreef

screenshot_28

(Door: Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft vorige week een bezoek gebracht aan Nederland. Dinsdag ontmoette hij zijn ambtscollega Mark Rutte. De publicist en voormalige voorzitter van het bestuur van het “Jerusalem Center for Public Affairs”, Dr. Manfred Gerstenfeld, heeft een brief geschreven, die Netanyahu NIET aan de Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft geschreven.

Beste Mark, hartelijk dank voor mijn ontvangst door u in Nederland. Ik waardeer uw aanbod om de betrekkingen tussen onze landen te verbeteren.

Tijdens ons gesprek bood ik u Israël´s hulp in uw strijd tegen het terrorisme aan. U weet immers dat wij op dit gebied veel ervaring hebben, omdat wij al tientallen jaren door extremistische Palestijnse en andere Arabische geweldscriminaliteit worden getroffen. En u zou onze hulp zeer zeker goed kunnen gebruiken. Uw belangrijkste antiterreur instantie (NCTV) meldt voor Nederland een substantieel dreigingsniveau. In het begin van dit jaar zei uw toenmalige politiechef dat een terroristische aanval in Nederland onvermijdelijk zou zijn.  

Tijdens mijn korte bezoek aan Nederland ontmoette ik een niet geïntegreerde Nederlandse en Turkse staatsburger, een parlementariër genaamd Tunahan Kuzu. Toen ik hem de hand wilde schudden, weigerde hij dit. Deze immigrant is blijkbaar zo slecht geïntegreerd in Nederland dat hij niet eens op de hoogte is van principiële Nederlandse omgangsvormen: dat men elkaar een hand geeft, ook al verschilt men misschien van mening. Als men dit niet wil, dan zou men ervan moeten afzien deze persoon te ontmoeten. Meneer Kuzu werd in 2012 op de lijst van uw coalitiepartner, de sociaaldemocratische Partij van de Arbeid, gekozen. Het duurde tot 2014 tot hij op grond van zijn opvattingen met betrekking tot integratievragen werd uitgesloten. Zoals ik daarna in een video zei: “dat hij weigerde mijn hand te schudden, was een aanwijzing voor het feit wie vrede in het Midden-Oosten wil, en wie niet.

screenshot_29

Met interesse hoorde ik van uw reactie op de televisie, toen een Turkse Nederlander tijdens een demonstratie in Rotterdam een journalist lastig viel. U gebruikte een formulering, waarvoor “je mond houden en terug naar Turkije” alleen nog maar een eufemisme genoemd kan worden. Nadat ik vertrokken was, noemde u een andere groep jonge, Turkse hooligans in Zaanstad “tuig van de richel”.

U, meerdere van uw ministers en ook parlementariërs van de coalitie waren over de Turkse inmenging in Nederlandse aangelegenheden terecht boos. U en uw voorgangers hebben zich echter veel omvattender en vaker in Israëlische binnenlandse aangelegenheden gemengd, en dat al vele jaren lang. Dat deed u zelfs met uw uitspraak over nederzettingen tijdens mijn bezoek. Beste Mark, dat is vooringenomenheid, en het zijn ook slechte manieren.

Nederlandse regeringen hebben gedurende de afgelopen tien jaar ook anti-Israëlische organisaties, die boycots, desinvesteringen en sancties (BDS) tegen Israël eisen, met wellicht meer dan een miljard euro gefinancierd. Uw minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, probeerde ons voor de gek te houden toen hij zei dat uw regering tegen BDS zou zijn. Hij zweeg echter over al het geld dat Nederland deed toekomen aan BDS bevorderende organisaties.

Voor zover het om inmenging gaat: hoe erg is het wanneer het persbureau van de Turkse regering een lijst van Gülen-ondersteuners in Nederland publiceert? Het is onbelangrijk, vergeleken met de vele manieren waarop uw regering en uw autoriteiten zich in Israëlische binnenlandse aangelegenheden mengen. Houdt u er of mee op tegen ons op te hitsen, of interesseert de Turkse inmenging in uw land u niet. Als lid van de “International Holocaust Remembrance Alliance” neem ik de vrijheid om u er aan te herinneren dat Nederland ermee heeft ingestemd haar definitie van antisemitisme te accepteren. Deze definitie beschouwt dubbele moraal tegenover Israël als antisemitisch.

Een van uw voorgangers, de voormalige minister-president Dries van Agt, noemde mij een oorlogsmisdadiger toen ik Nederland bezocht. Hij is niet alleen een extreme anti-Israëlische agitator. Hij heeft ook Hamas gelegitimeerd, een beweging die in haar handvest oproept tot de moord op alle Joden. Niet alleen het heden van de heer Van Agt is pikzwart, maar ook zijn verleden. In zijn tijd als minister van Justitie wilde deze actuele bevorderaar van de belangen van een Palestijnse genocidale beweging de grootste Duitse misdadigers uit de tijd van de vervolging van Nederlandse Joden uit de gevangenis vrijlaten.

Dat gebeurde in een land, waarvan de regering in oorlogstijden in ballingschap in Londen geen enkele interesse toonde in de vervolging van haar Nederlandse joodse medeburgers, van wie bijna 75% door de Duitse bezetters werd vermoord. Hoe kan een Nederlandse mainstream partij zoals de christendemocraten deze man als lid houden? Temeer, omdat zij in haar programma zoveel waarde hecht aan “normen en waarden”.

Ik beloof u, Mark, dat ik me niet zal wreken. Bij uw volgende bezoek aan Israël zal ik u niet vragen waarom de Nederlandse regering als enige in West-Europa nooit de dramatische fouten van uw voorgangers met betrekking tot de Joden heeft toegegeven. U heeft absurde antwoorden gegeven op parlementaire vragen over dit onderwerp en verwezen aar de uitspraak van de toenmalige koningin Beatrix in de Knesset. Ik liet dat in de aantekeningen opzoeken. Uw statement over dit onderwerp was alleen maar hete lucht.

Tijdens mijn verblijf in Nederland was ik geschokt om te horen dat een journaliste, die de Schilderswijk in Den Haag bezocht, er met kreten zoals “Dood de Joden” en “Joden zijn niet welkom” ervan af werd gehouden haar werk te doen. U bent geen land meer dat door de Duitsers is bezet, dus maakt u eerst eens uw eigen straatje schoon voordat u ons voorschrijft wat wij moeten doen. Ik heb ook gelezen dat een joodse journalist diezelfde wijk moest verlaten, omdat er problemen waren met radicale islamieten en seksistische opmerkingen tegen zijn vrouw.

Omdat u kritiek op mij had tijdens mijn bezoek aan Nederland, nam ik aan dat u ook de Palestijnse president, Mahmoud Abbas, een zware berisping had gegeven toen u hem in oktober 2015 uitnodigde voor de lunch. Slechts korte tijd voor zijn bezoek had hij geweld, terreur en bloedvergieten in Jeruzalem aangewakkerd, toen hij zei: “Wij verwelkomen iedere in Jeruzalem vergoten druppel bloed. Dat is zuiver bloed, bloed op zijn weg naar Allah.” Ik dacht dat u tenminste tegen hem gezegd zou hebben ermee te moeten ophouden om tot geweld tegen burgers op te roepen. Mijn medewerkers hebben dat onderzocht en tot onze verbazing bekritiseerde u onze nederzetting-activiteiten en noemde u het opstoken door Abbas niet. Mark, opnieuw meet u met twee maten.

Hierover ben ik nog verbaasder, omdat ik u aanbied u te helpen met de substantiële terroristische bedreiging in uw land. Meneer Abbas kan verder niets voor u doen dan u uitleggen hoe men deze mensen, die misschien uw burgers zullen doden, bejubelt, bijvoorbeeld door openbare pleinen naar de moordenaars te noemen. Ik neem aan dat u er ook niet in geïnteresseerd bent dat zijn mensen u bijbrengen hoe men zelfmoorddaders traint en andere terroristische daden uitvoert waarin de Palestijnen wereldwijd op de eerste plaats staan?

Ik ben absoluut voor uw voorstel om de betrekkingen tussen onze beide landen te verbeteren. Als eerste stap stel ik de oprichting van een gezamenlijk Nederlands-Israëlische commissie voor om te bekijken hoe uw dubbele moraal tegenover Israël uit de weg geruimd kan worden.

Uw
Benjamin

Bron:
www.audiatur-online.ch
Auteur: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", "Westbank", antisemitisme, Barbarisme, Benjamin Netanyahu, christendemocraten, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Genocide, Heilige Land, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islamappeasement, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, Rutte, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op De brief, die Netanyahu NIET aan de Nederlandse minister-president Mark Rutte schreef

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  Maar hij had hem WEL moeten schrijven en ook nog persoonlijk afgeven aan M.R.

  Geliked door 2 people

 2. Bob Fleumer zegt:

  Hear hear!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Het zou niet gek zijn als Mark Rutte deze brief wél onder ogen zou krijgen! Het is een aanklacht tegen Nederland, het toenemend antisemitisme, en het Nederlandse beleid inzake Israël.
  Goed geschreven, en 100% waarheid!

  Geliked door 1 persoon

  • kruisridder zegt:

   Hallo Cathja, ik vind deze brief ook heel erg goed. Ik heb deze doorgestuurd naar Halbe Zijlstra en Mark Rutte naar hun emailadres in de Tweede Kamer.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ kruisridder om 1:19

    Da’s een hele goeie daad van je, kruisridder! Hopelijk zijn ze nieuwsgierig genoeg om hem helemaal te lezen. Ook al zouden ze er niets mee doen, dan zijn er toch hele belangrijke zaken onder hun aandacht gebracht.

    Like

 4. Claudia M. zegt:

  Het zou mooi zijn als hij deze brief alsnog onder ogen krijgt; inclusief reacties! Helemaal eens!

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Perfect verwoord !
  100% goed !

  Geliked door 1 persoon

 6. Perfide Albion zegt:

  Die Kuzu en zijn kontenlikker zijn mooi de eerste jihadisten in ons parlement. Met dank aan de PVDA. Islamisering onder hun eigen ogen daar in die 2e verraad kamer. En een grote muil dat die Rutte over Wilders en Israel heeft.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Haal maar moslimgespuis binnen in 1ste en 2de kamer dan komt alles goed dan staat weldra op de ingang van 1ste en 2de kamer “toilet dames” en “toilet heren”.

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Rutte: “Ik vind deze brief ongehoord en beledigend voor een democratisch gekozen premier en een inmenging in de binnenlandse politiek. In het weekend spreek ik mijn moeder en zal ik met haar overleggen welke diplomatieke stappen ik tegen dat Israël zal ondernemen”.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  DENK boos over gelekte brief met klachten over Arib

  De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk zijn boos over het lekken van de inhoud van een klachtenbrief die zij naar het presidium van de Tweede Kamer hadden gestuurd.

  De oprichters van DENK kwamen in juni hard met haar in aanvaring na een weigering om de stemmingen in de Tweede Kamer niet uit te stellen vanwege de islamitische vastenmaand. Arib was het zat toen de twee doorgingen hun punt te maken. Ze noemde het aanvragen van hoofdelijke stemmingen en het vervolgens te kijk zetten van de stemmende collega-Kamerleden in filmpjes op internet ‘niet chic’ en een ‘Kamerlid onwaardig’.

  ,,DENK betreurt deze gang van zaken en neemt er aanstoot aan dat leden van het presidium misbruik maken van hun positie door als lid van het dagelijks bestuur van het huis van de democratie de vertrouwelijkheid te schenden om zodoende collega-Kamerleden te schaden”, aldus een verklaring.

  http://www.ad.nl/dossier-nieuws/denk-boos-over-gelekte-brief-met-klachten-over-arib~aa302517/

  Like

 10. Jan zegt:

  Hamas MP: “The Jews Are The Vilest Nation in History”

  Like

 11. Trouwens… Dries van Agt heeft als ex-minister president en Jodenhater hoge ogen gegooid in het CDA. Maar Willem Aantjes dan… die zat ook in de tweede kamer voor het CDA. In de Tweede Wereldoorlog heeft Aantjes bij de Gestapo gezeten. Dat heeft ie lange tijd geheim gehouden maar het is wel uitgelekt. Hij heeft ook vele jaren in het bestuur van psychiatrische ziekenhuis Zon & Schild in Amersfoort gewerkt. Toen ik daar als psychiatrisch patiënt woonde ben ik daar honderd dagen in coma geraakt. Ik zie Willem Aantjes en vele anderen daar medeplichtig aan. Gelukkig werd ik beschermd door de mooiste vrouw op aarde. In het CDA zaten, zitten dus verkeerde personen met hoge functies.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “In de Tweede Wereldoorlog heeft Aantjes bij de Gestapo gezeten.”

   Wat een gezwets weer. Waarom probeer je niet eerst achter de werkelijkheid te komen, voor je je belachelijk maakt met dit soort onzin.

   Aantjes heeft in WO2 geprobeerd onder tewerkstelling uit te komen door zich aan te melden bij de Germaansche SS. Vervolgens weigerde hij om in werkelijke dienst te treden en werd vastgezet in kamp Port Natal.

   De grootste fout van Aantjes was echter dat hij over zijn dienstnemen bij de Germaansche SS altijd heeft gelogen/gezwegen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • kruisridder zegt:

    Ken jij Joseph Luns nog? Ook voor de Duitsers gewerkt bij de SS. Ik dacht dat Aantjes voor de Waffen-SS uitkwam, maar je hebt gelijk. Het was de Germaanse SS. Niet dat het veel uitmaakt…..

    Like

   • Jan zegt:

    Aantjes heeft in WO2 geprobeerd onder tewerkstelling uit te komen door zich aan te melden bij de Germaansche SS.

    Aardig geprobeerd om zijn lidmaatschap te bagatelliseren. De Germaanse SS was de voorhoede van de revolutie die de nazi’s in Nederland wilden voltrekken. Zij was de Nederlandse tak van de door Heinrich Himmler opgerichte Schutzstaffel en streefde naar opname van Nederland in een Groot-Germaans Rijk onder Adolf Hitler. Vanwege deze doelstelling was de zogeheten ‘Voorman’ van de Germaanse SS, Henk Feldmeijer, voortdurend in gevecht met de leider van de NSB, Anton Mussert, die wilde dat Nederland een onafhankelijke fascistische staat werd.

    Musserts houding ten opzichte van de joden vond Feldmeijer te slap. Zelf steunde hij volmondig het ‘judenrein’ maken van Nederland. Het orgaan van de Germaanse SS, Storm-SS, barstte van de antisemitische artikelen en spotprenten. Aantjes kon weten waar de organisatie voor stond. Ondanks het feit dat zij slechts 4000 leden had, deed zij luidkeels van zich horen via radio, kranten, bioscoopjournaals, pamfletten en voetmarsen op straat. Dat de reputatie van de SS alom bekend was, bleek uit de reactie van Aantjes’ vader op zijn aanmelding: hij verbrandde de brief waarmee zijn zoon hem op de hoogte bracht.

    Iedere SS’er moest de eed op Hitler afleggen en zich militair bewijzen. Feldmeijer zelf vocht aan het oostfront. Velen volgden zijn voorbeeld en wie dat niet deden, moesten rekenen op disciplinaire maatregelen – zoals Aantjes aan den lijve ondervond. Aan het einde van de oorlog was 90 procent van de Nederlandse SS-leden soldaat. Toen Aantjes tekende voor de Germaanse SS, tekende hij dus impliciet ook voor de Waffen-SS. Als hij werkelijk dacht rustig naar huis te kunnen gaan, terwijl in september 1944 de meeste nationaal-socialisten op de vlucht of onder de wapenen waren, dan was hij verbazingwekkend naïef.

    Aan zijn biograaf Bouwman vertelde Aantjes dat meer Nederlandse dwangarbeiders in Duitsland overwogen via de route van de SS te ontsnappen. In de praktijk hebben zich echter amper mensen gemeld. De Germaanse SS stuurde in 1943 en 1944 propagandisten naar Duitsland om leden te werven. De resultaten waren pover: één of twee aanmeldingen per openbare vergadering waren een uitzonderlijk succes. Feldmeijer concludeerde in augustus 1943 dat de Nederlandse dwangarbeiders vanwege hun slechte ervaringen in Duitsland ‘in hun anti-houding verstijven’. Aantjes’ aanmelding was dus zeer uitzonderlijk.

    Na de oorlog zweeg de CDA-man over zijn misstap. Daarmee onthield hij zijn kiezers de kans om een oordeel te vormen. Ook als zij ervan uitgingen dat hij had gehandeld uit goede bedoelingen of onwetendheid, hadden zij zich kunnen afvragen of een politicus, wiens oordeelsvermogen hem eens zo vreselijk in de steek had gelaten, hun vertrouwen verdiende. De Jong had alle reden Aantjes’ SS-lidmaatschap publiek te maken.
    https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/28880/aantjes-affaire-ging-niet-om-twee-lettertjes.html

    Aantjes was net zo rot als Günther Grass die anderen graag de les mocht lezen of als Horst Tappert, alias Derrick

    Like

  • kruisridder zegt:

   Niet bij de Gestapo hans, bij de Waffen SS. Dat waren de grootste beesten die er op deze aardkloot rondliepen.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik herinner mij ook nog dat in de jaren in NL dat programma van Lou de Jong was de Minister Joseph Luns er op aangesproken werd lid te zijn geweest van één of andere niet helemaal correcte Nazi
    beweging.
    Er waren papieren opgedoken met zijn naam.!
    Zijn verweer: “Dat was ik niet, dat was mijn broer…………….!

    Like

  • kruisridder zegt:

   Ken jij Joseph Luns nog Jan? Ook voor de Duitsers gewerkt bij de SS.

   Like

 12. delamontagne zegt:

  Die flapdrol Ruttel kan nog niet in de schaduw staan van “Bibi”.
  De ervaring van Israel in terrorisme heeft HIJ niet nodig………!
  Wat mij betreft mag hij zo snel mogelijk direct praktische ervaringen opdoen met terrorisme.
  Hij, Inplaats van dat onschuldige burgers het slachtoffer worden……….
  De 2e Kamer voorzitster wist ook van “wanten”……………..

  De Judaskus van Gerdi Verbeet aan revisionist en Jodenhater Mahmoud Abbas.

  Like

 13. Rutte streeft alleen zijn eigen belangen na, hij vertegenwoordigt het volk totaal niet. Ik vind hem een verlakker.

  Like

 14. Jan zegt:

  Hoe het IDF in no time samenscholende hypocrieten, terroristen, parasieten, lamstralen, leugenaars, dieven, moordenaars, terroristen, brandstichters, kidnappers en kinderverkrachters uiteenjaagt

  Geliked door 2 people

 15. marinho barkovski zegt:

  Mark Rutte zal hem waarschijnlijk niet lezen.Wellicht beter deze brief naar Geert Wilders sturen, dan misschien zal hij hem Rutte erin wrijven op de kritische punten.

  Like

 16. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Ken jij Joseph Luns nog? Ook voor de Duitsers gewerkt bij de SS. ”

  Nog zo een. Luns heeft nooit bij de SS gewerkt. Hij is aangemeld geweest bij de NSB. Da’s heel wat anders.

  “Ik dacht dat Aantjes voor de Waffen-SS uitkwam, maar je hebt gelijk. Het was de Germaanse SS.”

  Aantjes heeft geweigerd voor de SS uit te komen, dáárom is hij vastgezet in Port Natal.

  Ik vond Aantjes ook een zeer nagemaakte kwal, een huichelachtige schijnheilige. Maar de feiten blijven feiten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 17. Pingback: De brief, die Netanjahoe NIET aan Mark Rutte schreef | Likoed Nederland

 18. Pingback: “DENK” – Nieuwe islamitische anti-Israël partij in Nederland | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s