Overname: Bayer koopt Amerikaanse zaaigoedconcern Monsanto voor $ 66 miljard

screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een lange onderhandelingsmarathon is de overnameslag beslist. De onderneming Bayer uit Leverkusen koopt het omstreden Amerikaanse zaaigoed-concern Monsanto op. De transactie wordt de grootste firmaovername die ooit door een Duitse onderneming is gedaan.

duits-zuerst

Bayer is de koop € 58,7 miljard (bijna $ 66 miljard) waard, voor ieder Monsanto-aandeel legt het farmaceutische en chemieconcern uit Leverkusen $ 128,- op tafel. Bovendien werd in de verkooponderhandelingen de betaling van nog eens $ 2 miljard overeengekomen, mochten de kartelinstanties de koop afwijzen.

De Amerikaanse reus Monsanto is producent van het uiterst omstreden onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat onder de naam “Roundup”, dat ervan wordt verdacht kanker te veroorzaken. Het middel werd echter in juni door de EU nog eens voor een periode van anderhalf jaar toegelaten. Behalve het gezondheidsaspect is er ook kritiek op het gebruik van gemanipuleerd zaaigoed door Monsanto, evenals de wereldwijde productie van monoculturen voor de landbouw.

Door de overname zal het gebied plantenbescherming tot de grootste tak van het Bayer concern uitgroeien. “De Monsanto-deal zou daarmee de tot nu toe grootste overname door een Duits concern in het buitenland zijn en zou van Bayer de wereldwijde nummer één in de handel met landbouwchemie maken”, schrijft de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

(Opm. webmaster: het enige verschil is dat we nu niet door Amerikanen, maar door Duitsers vergiftigd zullen worden!)

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Overname: Bayer koopt Amerikaanse zaaigoedconcern Monsanto voor $ 66 miljard

 1. joopklepzeiker zegt:

  En zo komt dus het GMO vergif de Europese markt binnen, het is immer geen Amerikaans bedrijf meer .

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Ook voor Roundup zitten we nu veilig. GMO’s eten we trouwens hier al lang: mais en suikerbieten bv werden resistent gemaakt tegen onkruidbestrijdingsmiddelen.

   Like

   • fleckie zegt:

    Round UP is( in feite.(..AGENT ORANGE) het ontbladeringsmiddel dat de Amerikanen over de mangrove- wouden in VIET-NAM strooiden, …ook al waren daar HUN soldaten ‘aanwezig’) …..(.misschien kent U het in de VS ..VERBODEN.. liedje van BILLY JOEL. waarin hij o.a. zingt over ‘gave US THE HASPIPE, waarin men in het begin helicopters hoort aankomen?

    Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Buiten de gezondheid risico,s zijn er ook nog ander problemen , eenmaal aan de monsanto kom je er juridisch niet meer vanaf , waait er wat zaad in een ander niet monsanto landbouw bedrijf dan heb je de juridische poppen aan het dansen, het is eigenlijk een totaal overname van de agrarische industrie, , een sluipende overname van de voedsel keten .

  En het is al in Europa en Nederland .

  http://www.gentechvrij.nl/tips.html
  http://goedgezond.info/2014/04/gmos-in-voeding-ronduit-gevaarlijk-in-welke-producten-zit-het/

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Besmetting

  Ook in Nederland worden we steeds vaker ongewild met genetisch gemanipuleerde gewassen in onze voeding geconfronteerd. Want hoewel er in Nederland op commerciele schaal geen gentechgewassen worden geteeld, komen ze via de achterdeur, als grondstof voor veevoer, al jaren massaal ons land binnen, zo stelt Bionext. Een lapje industrievlees in de supermarkt kan afkomstig zijn van een dier dat een volledig gentech-rantsoen heeft gehad. Wereldwijd is intussen meer dan zestig procent van de soja en een groeiend aandeel van de mais genetisch gemodificeerd. Zo neemt het aandeel ggo’s in gangbaar veevoer steeds verder toe.

  Bovendien stijgt het risico van besmetting van reguliere en biologische gewassen door het werken met proefvelden voor gmo gewassen in de open lucht. Vooral in de VS en in Zuid Amerika, waat wel op grote schaal gmo’s commercieel worden geteeld, is die besmetting een toenemed probleem.

  http://www.duurzaamnieuws.nl/natuurlijke-producten-vs-vol-met-gmo-s-ook-besmetting-nederland/

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Je moet eens weten hoeveel boeren er in de USA kapot geprocedeerd zijn !

  CRIMINEEL !

  Like

 5. bigljohn zegt:

  …..(Opm. webmaster: het enige verschil is dat we nu niet door Amerikanen, maar door Duitsers vergiftigd zullen worden!)….. Klopt webmaster, maar de Duitsers hebben een traditie in het vergiftigen van mensen. Roundup is slechts een logisch vervolg. In de eerste wereldoorlog probeerden zij met mosterdgas de tegenstander aan het front uit te roeien. Heden ten dage liggen er nog talloze vaten met mosterdgas in de zee te roesten, totdat de volgende milieuramp een feit is. En de gruwelijkheden die ze in de tweede wereldoorlog uitgevreten hebben met Zyklon B, zenuwgassen…..De Moffiekanen keken en kijken helemaal niet naar de mensenrechten.

  Like

  • fleckie zegt:

   Bayer was ‘vroeger een onderdeel van de IG FARBEN, . ……….eerstdaags kunnen we echt gaan zeggen ‘DEUTSCLAND uber ALLES’, ( als men ook maar bekijkt wie hier allemaal van of vanuit DLD ZAKEN ..regelt, …: postorderbedrijven, de ALDI, LIDL, (en oh ja, : het bisdom KEULEN weet hier ook HUN..FISNCIELE adres in A’dam? Alleen?) (zou NEDERLANd ..ook als een ..’belastingparadijs’ kunnen functioneren?)

   Like

   • fleckie zegt:

    Correctie moet zijn’ hun financiele adres’………………..>>>(geregeld worden er woorden verdraaid, of letters weggelaten, door.?.af en toe kan ik ook helemaal geen commentaar geven, ( ondanks de ‘beveiliging ‘van KPN. , EN dan komt er nog geregeld POST binnen van M.Evans, hoe mijn e- mail-adres bij hun bekend is geraakt, weet ik niet, )maar ben helemaal niet verlegen om zo’n e-mails)

    Like

   • Ongelovige zegt:

    Niets zo rijk als de duitse kerken. Zeker 5 miljard per religie (evangelisch resp katholiek)per jaar.

    Like

 6. Je reinste vivisectie op mensen, bah.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Waar blijft het kartelamt ? Bestoken ?

  Like

 8. fleckie zegt:

  MONSANTO was toch ok al in de OEKRAINE bezig, (op landbouwgebied?) na nu, dus overgenomen door de Duitse BAYER, voorheen, IG FARBEN, ( was prins BERNHARD zur LIPPE BIESTERFELD een werknemer) …..enfin, , maar…ze zitten nu wel weer op…RUSSISCH..GEBIED ( ook al schreeuwen de NEO-NAZIS-Oekrainers van niet, de Oekraine hoort gewoon, bij Rusland, wat zal de r.k kerk in haar ‘sas zijn’, dan is die reis van de POLAKKEN-paus,toendertijd naar de OEKRAINE toch niet voor niets geweest!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s