‘We hebben het nog goed’

screenshot_27

(Door: Wim van Schaik)

Rutte gaat volgend voorjaar voor ‘optimisme’, want dat is veel beter dan het ‘pessimisme’ van Wilders. Volgens Rutte is er zelfs  een stille optimistische meerderheid in Nederland. Waar hij dat waanidee op baseert, blijft onduidelijk. In ieder geval niet op het consumentenvertrouwen, dat weer eens gedaald is. En ook niet op de ontwikkelingen in de EU. Wat is dat optimisme van Rutte eigenlijk? Waar stoelt het op? En, is Wilders wel een pessimist?

Laat ik het maar meteen zeggen, die zogenaamd ontspannen lach van Rutte heeft weinig met optimisme te maken. Rutte is helemaal geen optimist. Zijn zogenaamde optimisme is een pose. Een farce. Een houding die niemand meer serieus neemt. Eerder fatalisme dan optimisme. Het is gestoeld op het minimalisme van: ‘We hebben het nog goed’. Dezelfde lelijke dooddoener die we horen van de goedmensch als het gaat om de enorme kosten van het asielig gedoe. Het is niet anders dan tegen beter weten in wegkijken van de gevolgen van de door de EU aangejaagde invasie van islamitische ‘vluchtelingen’: sluipende verarming, verloedering en onveiligheid.

‘We hebben het nog goed’ is een lamlendige uitdrukking. Vooral dat woordje nog! Ik ben dan altijd geneigd om te vragen: ‘Hoe lang nog?’ Want de goede dingen die ons onderscheiden van andere gebieden op aarde –  vrede, vrijheid, voldoende voedsel, kleding, behuizing, gezondheidszorg, zorg voor bejaarden en goed onderwijs – zijn al jaren op hun retour. Daar malen ‘optimisten’ als Rutte niet om, want als we kijken naar bijvoorbeeld Afrika, dan, ja dan hebben we het nog goed en kan het land dat onze voorouders hebben opgebouwd nog wel verder afgebroken worden…

Die afbraak deert ook de domme na-praters niet. Gemanipuleerd door de tv, gedrogeerd door sport en nog niet ontslagen, houden ze zichzelf voor: ‘We hebben het nog goed…’ Bosjes mensen verliezen hun baan, maar we hebben het nog goed. Ouderen worden aan de kant geschoven terwijl hun pensioenen verkwanseld worden, maar we hebben het nog goed. Jongeren hebben geen perspectief, maar toch, we hebben het nog goed. Belastingen, heffingen, opslagen en accijnzen vreten onze welvaart op, maar we hebben het nog goed en plempen graag van elke euro die we besteden nog eens 21 cent in de schatkist. En dat alles, omdat er zo nodig elk jaar een kleine stad aan nieuwkomers bij moet komen. Inmiddels gaan bijna twee van de drie bijstandsuitkeringen naar allochtonen. Maar… we hebben het nog goed.

En nu Wilders. Onder zijn leiding zou volgens appeaser Rutte ‘een gif van pessimisme in de samenleving’ binnendringen. Maar, optimisme is toch echt wat anders dan als een konijn dat in de koplampen staart, grijnslachend en verlamd afwachten tot ontsnappen niet meer mogelijk is. En iemand die de realiteit benoemt een pessimist noemen, is een gotspe.

Anders dan de nep optimist (bijvoorbeeld die uit het Torentje) negeert een optimist de feiten niet. Hij vlucht al helemaal niet in onzinnig, want stoelt nergens op, positivisme met even onzinnig gelach. Hij wacht niet af, maar zoekt een manier om het naderend onheil te keren. Is de toestand ernstig en levensbedreigend, dan moeten de maatregelen om het tij te keren ook draconisch zijn. De optimist heeft een droom! En daarom zal hij ook nooit het hoofd alvast op het hakblok leggen.

Rutte heeft geen droom. In ieder geval geen droom die hij met het volk kan delen. Geen ideaal, geen vergezicht. Hij heeft alleen zijn positieve imago. Maar zijn ‘optimisme’ is de laffe houding van de slappeling: zich alles laten afpakken, maar blijven roepen dat ‘we’ het nog goed hebben. (Ook een goede vraag: Wie zijn die we?) Ondertussen verkwanselt hij lachend het land. Elk jaar wat verder.

Dat Wilders niet meezingt in het koor van ‘We hebben het nog goed’ steekt de zogenaamde positivo’s. Wilders is niet tevreden met de magere restanten van wat eens was. Hij weet dat het beter kan. Veel beter: Baas in eigen land! Baas over eigen grenzen! Baas over eigen portemonnee! Dat moet het perspectief zijn. De stip aan de horizon. De overwinning op de dictatuur van de EU en de achterlijkheid van de islam. Koste wat kost. Dat is pas optimisme!

pvv-nieuw

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", EUSSR, Geert Wilders, Hypocrisie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op ‘We hebben het nog goed’

 1. Jean zegt:

  Hebben jullie hem ook gezien, zatte zuipschuit uit Luxemburg?
  Zich voortslepend richting spreekgestoelte waarbij iedereen in slaap viel, de nutteloosheid en de waardeloosheid van die EU misdaadorganisatie droop er vanaf, de zuipsvhuit wil graag 500 miljard euro en enkele jaren laten zelfs 630 miljard euro “van ons belastinggeld” erdoor draaien zich daarbij zelf op de schouders kloppend.
  Hetgeen ik graag wil is 500 miljard euro “besparen” door die EU misdaadorganisatie volledig droog te leggen en die 751 misdadigers een straf op te leggen van minimaal 20 jaar opsluiting en in beslagname van al hun goederen én bankrekeningen, de reeds gepensioneerden rovers van die EU misdaadorganisatie een pensioen uitkeren van max. 750 euro per maand en ze overal maar dan ook overal “buiten flikkeren” want ze hebben hun hele leven schade toegebracht aan de Europese burgers en de laatste jaren daar ook nog onveiligheid aan toegevoegd door de import van parasieten en geweldplegers.
  Die EU misdadigers mogen hun straf nooit ontlopen en laten we die huichelaar uit Luxemburg maar verplichten te voet terug te keren naar Luxemburg en er voor zorgen dat niemand van ons hem ziet anders haalt hij Luxemburg niet.
  Het is hier al dezelfde rotzooi als in Amerika, dictatuur steunen de huichelaars ondertussen decadent hun bankrekening spekken.
  Weg met die EU misdaadorganisatie – Leve het Vrije Onafhankelijke Seculiere Europa bestaande uit max. 10 Republieken (w.w.z. ook die middeleeuwse folklore nog helaas aanwezig in 6 staten heel snel opdoeken).

  Like

 2. edwin vissers zegt:

  Onze beschaving gaat ten onder in de eerste plaats door de intellectuele huurlingen aan onze universiteiten (d.i. rectoren en professoren met een dubbele islamitische tong), en in onze taqiyya media. Terroristen kunnen een beperkt aantal mensen afslachten; intellectuele collabo’s zijn duizend maal erger; zij maken een hele beschaving kapot.
  bilderbergers

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Die Engelsen hebben het maar mooi weer geflikt! BREXIT.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Een heel goed artikel, Wim van Schaik. En zo waar!

  Het probleem is: Uit de EU is één.. En dan?

  Het gehersenspoelde volk zal eerst een tegenbehandeling moeten krijgen, want anders komt hetzelfe tuig dat ons land en volk nu de vernieling in jaagt weer aan de macht.

  Daarom ben ik er ook op tegen dat er nu al een referendum over wel of niet in de EU blijven zou komen. “We hebben het toch nog goed”? en de EU zal bakken van ons geld besteden om met heel veel verleugende cijfers te laten zien hoe goed we het nog wel hebben en welke rampen ons te wachten staan als we de EU verlaten.

  Het Nederlandse volk heeft, anders dan de Britten, niet meer een soort zelfbewustzijn als natie, vermoed ik. Dat is ons allang uit het hoofd gepraat. We moeten toch ruimer leren denken? En we hebben elkaar nodig, alleen redden we het niet in deze globaliserende samenleving.

  We willen toch niet terug naar de jaren vijftig? Of ons terug trekken achter de dijken, zoals D66 nu van plan is. 😉

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/video_d66_trekt_zich_terug_ach.html

  Ik denk dat het allemaal nog veel erger moet worden, voordat het volk van brood en spelen, van ‘boer zoekt vrouw’, wordt wakker geschud.

  Het volk wakker schudden: Dat is de reden waarom wij dag in dag uit op het internet bezig zijn. Het is bepaald geen hobby, maar een bittere noozaak om het goede leven, dat wij voor de opkomst van de dictatoriale EU hadden, voor onze kinderen en kleinkinderen veilig te stellen.

  Dat leven hoeft niet terug naar de jaren vijftig, maar wij weigeren onze vrijheid en onze cultuur in te leveren voor een communistisch/marxistische dictatuur, die ons vanwege zijn multiculturele droom ook nog terug wil voeren naar de voor-middeleeuwen.

  Like

 5. Thoth zegt:

  Daar hoort hij toe, de optimistische kijk op Nederland, één van de weinigen. Hij heeft tenslotte ook een dik salaris. En ja hoor, die droom heeft’ie voor zichzelf. Hij heeft geen vrouw die’m enkele tonnen lichter kan maken. Dus, op naar Brussel, naar de EU….

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Als ik Rutte zie en hoor bevangt mij grote zorg, deze man is los van de realiteit.
  We zijn in oorlog met een tegenstander die ons midden in ons gezicht zegt dat we dood moeten of de islam aanhangen, wat bij mij op hetzelfde neerkomt. De islam maakt zombies van mensen en ontneemt hen het grootste goed; denken.
  En ook Rutte denkt niet meer op een wijze waar ons land nog iets aan heeft, want een land in oorlog met de EU en de islam zou op een totaal andere manier geleid moeten worden en dan heb ik veel meer vertrouwen in Geert Wilders dan in onze lachende blaaskaak, ik heb gezegd.

  Like

 7. joga zegt:

  Zo wil ik het horen. Eindelijk eens een juiste analyse, waar miljoenen Nederlanders zich in kunnen vinden. Nu alleen nog het juiste stemgedrag op 15 maart volgend jaar. Voor de zo hoog nodige ommekeer en nooit meer de landverraders van VVD en PvdA. Indien u intelligent genoeg bent weet u welke partij wel.

  Like

 8. Mary zegt:

  De heer Rutte heeft, en weer eens ongevraagd, de neiging voor de Nederlandse burger te spreken, daar zou hij ook voor op moeten komen, voor moeten staan, dat betekend dan wel de waarheid spreken, niet de boel verdraaien, ronduit liegen, en het volk verkwanselen.
  Zo heeft hij al eens verkondigd dat een eventuele Nexit “niet leeft onder het Nederlandse volk”. waar het gezien de vorige referenda enorm leeft in Nederland en men duidelijk heeft aangegeven uit de EU te willen. Als hij er mee wordt geconfronteerd komt de ware Rutte boven, “nooit nooit nooit”. Zo heeft hij zijn handtekening gezet waardoor Nederlanders even zo ongeveer het leeuwendeel van de pensioenen voor heel Europa gaat betalen, waar Duitsland even niet aan mee deed, er is geen hond in Nederland die hier achter staat, Rutte gaf het zo even weg ongevraagd en wetende dat Nederlanders furieus zijn hierover. Immigratie van criminelen en goudzoekers etc, etc,
  Hoezo er is “stille optimisme” Rutte?, nee er is wel heel veel stille woede omtrent het verkopen van Nederland en de Nederlanders die dit land met hard werken hebben opgebouwd en het compleet de afgrond in zien gaan door jouw toedoen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Het zijn allemaal verraders in Den Haag.
   Ik geloof helemaal niemand meer, alles is hier een soort van muppet theater.
   Ze zitten er voor de poppenkast, maar zolang wij blijven geloven dat wij een eigen regering hebben, werkt het.

   Geliked door 2 people

   • janchik zegt:

    Voor de volle 100% met je eens @BertG. Datzelfde gevoel heb ik ook . We worden gewoon belazerd door die EU marxisten/communisten.
    Democratie?? lachertje.

    Like

 9. BigLJohn zegt:

  Joga 14 September 2016 om 17:16 …..Indien u intelligent genoeg bent weet u welke partij wel…..De PVV natuurlijk. Maar veel Nederlanders in Nederland Kennisland zouden intelligent genoeg moeten zijn. Desondanks zullen er bij de a.s. verkiezingen massa’s intellectuelen op de SP, D66 en Groen Links gaan stemmen. Intellectueel ben je niet als je alleen maar goed bent in een richting, maar je verstandelijke vermogens kunt inzetten in vele richtingen. Ze lijden aan het Huub Stapel (hoogleraar) syndroom. Veel bla bla, en compleet zonder inhoud, een kip zonder kop !

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Last Night of The Proms 2016 – The National Anthem

  Een indrukwekkende uitvoering van ‘God save the Queen’. Daarna Jerusalem e.a.

  Duizenden mensen maken het feest in Hyde Park mee.

  Het is overduidelijk dat GB geniet van haar herwonnen vrijheid!

  h/t/ Vederso

  Geliked door 1 persoon

 11. Mark Rutte… weer de hardwerkende Nederlanders allemaal 1000 euro beloven??? Intussen steunt de politieke partij Denk voor 100 procent dictator Erdogan. En dan te weten dat heel veel Turkse Nederlanders pro Erdogan zijn. Krijgen we wellicht hier in Nederland over enige jaren ook een dictatuur. Geleidelijk aan. In Duitsland zijn ook zo veel Turken. Ik word er niet vrolijk van. Maar één ding is mooi… dan krijgen die NSB-ers toch nog hun dictatuur. Wellicht krijgen we door dat inteelt nog een burgeroorlog. Ik denk dan maar; ‘eigen schuld… dikke bult’!!!

  Like

 12. Moe wordt je van Rutte en zijn gewauwel. Vanavond weer in debat. Hij liet weten zo gauw mogelijk uitsluitsel te geven over referendum Oekraïne, nog geen data dus kan ook met st Juttemus. En wil toch gaan ratificeren. Zo wordt dan ons NEE toch niet helemaal NEE!!!!!

  Like

 13. BertG. zegt:

  Kosten restauratie Gouden Koets nu opeens niet meer geheim: 1,2 miljoen euro
  Rutte kreeg kritiek op geheimzinnig gedoe.
  Koning Willem-Alexander betaalt de restauratie uit zijn door de belastingbetaler gefinancierde eigen begroting.
  http://politiek.tpo.nl/2016/09/14/kosten-restauratie-gouden-koets-nu-opeens-meer-geheim-12-miljoen-euro/

  Voor dat geld kan je de grootste cruise boot laten bouwen, volgens mij.

  Like

  • wim zegt:

   Als het allemaal zo eenvoudig ligt, vanwaar dan die eerdere geheimzinnigheid? Misschien omdat ze nog even na moesten denken over hoe een en ander ‘gebracht’ moest worden. Gevonden! We gaan het hebben over ‘eigen begroting’ van WA, wat natuurlijk ook een giller is. Maar dat je voor 1,2 miljoen het grootste cruiseschip kunt laten bouwen, is wat overdreven. Bij cruiseschepen praat je over honderden miljoenen (bv. Brittannia 820 miljoen).

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik blijf een pak geld vinden voor zo’n houten koets met wat tierlantijntjes er op en er aan, waar ze een keer mee door de stad rijden.

    Like

 14. Wim Thibaudier zegt:

  Ik kijk uit naar de komende verkiezingen. De PVV kan zeker op mij rekenen

  Like

 15. fleckie zegt:

  ‘ we hebben het nog goed’ maar owee, als WE wakker worden, en ons willen verzetten,( misschien nog niet te laat?) …vandaar dit gedeelte uit proces Nieuws bijlage nr.100/ sept. 2013. :’ Ondanks de afnemende publieke belangstelling waren er bijna 7000 mede-eisers voor het nieuwe proces over de…RECHTMATIGHEIS van kernwapens en nog eens 3000 mensen die PROCESNIEUWS wilden blijven ontvangen. …..Het Proces tegen de Staat is intussen tot een einde gekomen met een zeer teleurstellende uitspraak van de HOGE RAAD, DIE NOG EENS BEVESTIGD..WERD..DOOR..HET..GERECHTSHOF..IN..DEN..HAAG……DIE..UITSPRAAK. LUIDDE?.TOT…..IEDERS…VERBIJSTERING…DAT…ONDER…OMSTANDIGHEDEN..DE…..??VERNIETIGING…VAN…STEDEN…GERECHTVAARDIGD..ZOU…ZIJN’ .<<<<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   Amsterdam, september 2016.,….. Best abonnee van het PROCESNIEUWS …..Er zijn verschillende zaken die we graag onder uw aandacht brengen voordat het volgende PROCESNIEUWS verschijnt. ……………De RECHTSZAAK over de schorsing van MEINDERT Stelling ( voorzitter van TRIBUNAAl voor de VREDE) van het tableau is verdaagd. Het nieuwe datum is intussen bekend. ……….DATUM?..VRIJDAG..18 november, …..tijd…14.00uur……………Plaats…..Rechtbak ,Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht. ……….800 M vanaf Utecht Cs ( 9 minuten looptijd), Uitgang Stationsplein, richtingMoreelsepark, Laan van Puntenburg ca 400 M, Sterrenbos linksaf naar Vrouwe Justitiaplein 1. ……………IEDEREEN IS. MEER??DAN???WELKOM??……….
   Het TRIBUNAAL is met MEINDERT steeds doorgegaan met d…de JURIDISCHE STRIJD TEGEN DE KERNWAPENS……VOORAL de uitspraak van de Hoge RAAD dat in het uiterste geval gerechtvaardigd is om zelfs DIE..ZWAARSTE WAPENS ..OOK..TEGEN..STEDEN..te..GEBRUIKEN …heeft ons gesterkt om vol te houden……MEINDERT uit zware beschuldigingen , die hij uitgebreid motiveert. Dat wordt
   Hem zeer kwaIjk genomen en hij wordt in maart 2016 daarvoor gestraft met een schrapping als als advocaat. In PROCESNIEUWS heeft hij herhaaldelijk daarover verslag gedaan. ……………Intussen hebben al ruim 750 personen hun adhesie betuigd. …
   DAT KAN NOG STEEDS OP http://www.eerherstelmeindertstelling.nl………………………………….
   …..’ De NUCLAIRE IMPASSE VOORBIJ?….. Een manifestatie van de NVMP( Nederlandse Vereniging voor Medische..voor ..POLEMOLOGIE ) waar organisaties en experts argumenten en adviezen zullen geven in de strijd voor een kernwapenvrije wereld. ………………..Met bijdragen van Ko COLIJN, Karin van den Broeke’ Cathy van Beek,, Mirjam de Bruin, Geert van Rumund, Phon van den Biesen ( advocaat Marshall-eilanden in de zaak tegen kernwapenstaten), Gijs Scholten van Aschat ( o,v.), IRA Helfand. ……………Dagvoorzitter: Peter Buijs, bedrijfsarts, duo-voorzitter NVMP. ……………
   Zaterdag ..1 oktober, 13.30–17.00 uur in de Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam……Toegangsprijs €10,-, studenten / CJP € 7,50. reserveren via http://www.debalie.nl. ..of telefonisch ..020-553 5100. Meer info: http://www.nvmp.org of telefoon 06 -42009559 …..Het Japanse PEACE-BOAT zal op dinsdag 4 oktober aanmeren in Amsrterdam . Aan boord zijn er ook..hibakushas’s, overlevenden van de atoombommen van HIROSHIMA en NAGASAKI. …..-Er zijn verschillende lezingen en ontmoetingen in Den Haag en Amsterdam gepland. ……….Voor het actuele programma zie website van PAX http://www.nonukes.nl , tel. 030-2333346. ……….MOGEN WE U VERWELKOMEN BIJ EEN OF MEEDERE VAN DE BOVENGENOEMDE GELEGENHEDEN? ……….Met riendelijke groet…SECRETARIAAT TRIBUNAAL VOOR DE VREDE…………………………….
   http://www.tribunaalvoordevrede.nl. ……….administratie@ tribunaalvoordevrede.nl

   Like

 16. Guardiacivil zegt:

  HIJ IS EEN STILLE VERNEUKERATIEVE OPTIMISTISCHE LEUGENAAR.
  Dus een heimelijke leugenaar die met een glimlach de burger voorliegt.
  Dat zijn zeker geen katolieke trekjes, maar waar ken ik die eigenschappen toch ook weer van?

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  foutje ….moet zijn katholieke.

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Trouwens over dromen gesproken, het zal wel een “natte droom” van hem zijn.

  Like

 19. Guardiacivil zegt:

  Een heel goed stuk geschreven waarheid waar je gewoon weg niet omheen kunt, en doe je dit wel meneer Rutte, ga je er toch omheen? Neem dan die strontkar van je mee!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s