Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjártó: “Asselborn kan niet serieus genomen worden.”

screenshot_46

Péter Szijjártó (links) en Jean Asselborn.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, heeft de uitlatingen van zijn Luxemburgse ambtscollega Jean Asselborn afgewezen, nadat deze de uitsluiting van Hongarije uit de EU had geëist. Szijjártó letterlijk: “Asselborn is een politiek ´lichtgewicht´, die het er om gaat de veiligheid en cultuur van Europa te verwoesten.”

Asselborn had in een interview met het Duitse dagblad “Die Welt” verklaard dat de Europese Unie zonder een uitsluiting van Hongarije haar eenheid niet zou kunnen handhaven, omdat dit land de Europese waarden zogenaamd serieus zou schenden door “een hek tegen oorlogsvluchtelingen te bouwen”. Hij beschuldigde Hongarije ook van de beperking van de persvrijheid en de onafhankelijkheid van justitie.

Szijjártó antwoordde op deze uitspraken van Asselborn dat die “als een hoofdmeester en gefrustreerd” zou handelen en “zich al lang zelf uit de gelederen van politici uitgesloten zou hebben die het zouden verdienen serieus genomen te worden.” Over het komende Hongaarse referendum over migratiequota verklaarde Szijjártó dat de Hongaarse kiezers de gelegenheid zullen krijgen “om te beslissen met wie ze willen samenleven en met wie niet.” Op 2 oktober zullen de Hongaren hun mening met betrekking tot het thema “illegale migratie, het Brusselse quotasysteem en over mensen als Asselborn” tot uitdrukking kunnen brengen, aldus Szijjártó.

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz, had daarvoor al de uitlatingen van Asselborn “onacceptabel” genoemd. “Hongarije is een Europees land en EU-lid evenals Oostenrijks buurland; om de vrede binnen Europa niet te bedreigen, is wederzijds respect nodig”, aldus Kurz.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, demoniseren, dictatuur, Europa, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Luxemburg, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjártó: “Asselborn kan niet serieus genomen worden.”

 1. Jean Asselborn is niet meer dan een achterbakse politicus die Hongarije uit de EU wil wippen en zodoende punten bij zij alcoholistische baas Juncker wil scoren. Nu is het deze achterlijke uitspraak van hem en wanneer de EU in een totalitaire staat is veranderd dan wordt de toon veel en veel harder…

  Like

 2. Marc zegt:

  Natuurlijk heeft Szjijjarto gelijk: de westerse politiek-correcte elite en meute zijn geestelijk gewoon zwaar ziek.

  En dat zeg ik zonder enig sarcasme, maar als feitelijke constatering!

  Like

 3. Ron zegt:

  “Hij beschuldigde Hongarije ook van de beperking van de persvrijheid en de onafhankelijkheid van justitie.”

  Whoehahahaha.
  Laat hij dan ook maar meteen verzoeken om Nederland, Duitsland en Zweden ook uit de EU te verwijderen. Liever vandaag dan morgen.
  In deze 3 landen is juist sprake van gebrek aan persvrijheid omdat iedere journalist zich aan politiek correcte regels moet houden en niets mag schrijven wat niet policor is.
  Onafhankelijkheid van justitie bestaat ook al langere tijd niet meer. Rechters krijgen ook hun instructies van de politiek en spreken o.a. daarom immigrante verdachten vrij of geven ze een lachwekkend lage straf, terwijl een autochtoon die door een immigrant of linkse rakker ergens van beschuldigd is en voor de rechter staat alle hoeken van de rechtszaal ziet.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Ron: 20.03. uur, op 15/9. Helemaal met U eens. Nederland is een links- en politiek correcte dictatuur geworden! De RODEN/SOCIALISTEN hebben de media, pers en de ambtenarij overgenomen. En alleen de heilige linkse/socialistische mening is toegestaan. Kots!

   Like

 4. Mary zegt:

  Maar dat is hem het nou juist Brussel heeft voor niets en niemand respect, alles en iedereen die anti de plannen van dat dictatoriale EU drek clubje is moet onthoofd worden. Ze zijn niet alleen pro Islam maar reageren al net zo.

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  De EU mag zich gelukkig prijzen met landen als Hongarije in de geleden, die wél van de geschiedenis hebben geleerd. Zij zijn het juk van de Ottomanen nog niet vergeten.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Gelijk heeft hij want hij spreekt over Luxemburg waar mede onder Juncker een van de grootste belastingparadijzen van de EU ontstond.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s