Berlijn: AfD profiteert van kritiek op haar standpunten

screenshot_68

(Vertaling: E.J. Bron)

Vlak voor de verkiezingen voor de Berlijnse Senaat (zondag 18 september 2016) tekent zich nog een succes voor de AfD af. De toonaangevende media zien in de opkomst van de AfD tot “tweede kracht” in Mecklenburg-Vorpommern zo´n zwaarwegende nederlaag voor de CDU, dat deze het hele politieke bestel van de Bondsrepubliek op zijn grondvesten doet schudden. Dit blijkt uit een actuele analyse van het onderzoeksinstituut Media Tenor International. Deze succesmeldingen zijn in het voordeel van de AfD – ondanks of juist vanwege de heftige mediakritiek op de oriëntatie en de standpunten van de partij.

pi-news

“Het stileren van de vluchtelingengolf tot een existentiële bedreiging van de republiek in september 2015 heeft de AfD van de ondergang gered”, zegt Dr. Christian Kolmer, de chef van de afdeling politieke analyse bij Media Tenor International. Daarbij berichten de media slechts terughoudend en kritisch over de politieke voorstellen van de partij – maar de voortdurende verslaggeving over de problemen van de integratie en de terroristische bedreiging houdt de bevolking in constante staat van alarm. De interne ruzies in de grote coalitie en de CDU over de juiste koers in de integratiepolitiek zijn eveneens koren op de molen van de AfD.

“In deze situatie leidt de openlijke kritiek op de AfD er zelfs toe dat haar aanhangers zich aangemoedigd en gemotiveerd voelen”, legt Dr. Kolmer uit. “Want de zelfwaarneming als enige ´echte´ oppositie in een ´gelijkgeschakeld´ politiek en mediaal systeem vindt haar kracht in de brede afwijzing in de media.” Voor dit onderzoek heeft Media Tenor International alle 86.548 berichten over de Duitse partijen en hun vertegenwoordigers in 22 toonaangevende tv-, radio- en printmedia tussen 1 januari 2015 en 14 september 2016 geanalyseerd.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Berlijn, christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Patriottisme, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Berlijn: AfD profiteert van kritiek op haar standpunten

 1. Jean zegt:

  Hopelijk kan AfD de bende van mürkül een oplawaai geven waarvan ze nooit meer hersteld.
  Een troep land- en volksverraders liggen momenteel in Bratislava paadjes te effenen waarover “zij” rustig kunnen verder roven en de Europese burgers nog meer in de stront kunnen duwen.
  Het is overduidelijk wat wij Europeanen willen en ook zullen bekomen en dat is de huidige vreemdelingen met 95% verminderen en geen enkele islamiet nog binnen laat komen want wij hebben de buik vol van dat achterlijk pervers gewelddadig barbaars gespuis.

  Geliked door 1 persoon

  • GT zegt:

   De verantwoordelijken, nu arresteren en opsluiten later voor een tribunaal wat deze Europese dwazen uitvreten is met geen pen te beschrijven, ik vrees voor hun leven!
   Met deze zittende monsters moet je geen medelijden hebben integendeel!

   Like

   • Harry zegt:

    Valt het je niet op , GT , dat Merkel en haar bende gewoon doordonderen en zich niks van ons aantrekken ?
    Ze zijn voorlopig gewoon onaantastbaar en ik zie dat helemaal niet veranderen .
    Ik geloof niet dat er ooit een tribunaal voor dat tuig gaat komen .
    Zelfs niet als de AFD een enorme overwinning zou boeken .

    Het wachten is op een Duitse Volkert , maar die heb je in rechtse kringen blijkbaar niet .

    Like

 2. Charles Martel zegt:

  Hopelijjk zal “Meerkul” na aanstaande zondag begrijpen dat ze haar tijd gehad heeft. Zij is het echte Europees probleem.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Leve de AfD, leve de “ware patriotten”, in Duitsland en in Europa. Net goed, dat de CDU “op de lazer”, heeft gekregen. Ze hebben een “communistische adder”, aan hun borst gekoesterd, een mol namens geheel de RODE KERK, Merkel is de naam. Zij stort heel Duitsland, en de rest van Europa in het verderf!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s