Viktor Orbán: EU moet in plaats van de Turken de Bulgaren helpen bij de bewaking van de buitengrenzen

screenshot_64

Viktor Orbán en Bojko Borisov.

(Vertaling: E.J. Bron)

De bescherming van de grenzen van Bulgarije zou een gezamenlijk belang “van ons allen” zijn, verklaarde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán na een bezoek aan de Bulgaars-Turkse grensregio samen met de Bulgaarse minister-president Bojko Borisov.

Zoals Orbán in het kader van een geïmproviseerde persconferentie voor het Bulgaarse grenshek verklaarde, zou Europa´s toekomst niet in Brussel worden beslist, maar aan haar grenzen.

De EU “is weinig geïnteresseerd” in Bulgarije, aldus Orbán, en eiste tegelijkertijd een verandering van deze politiek door Bulgarije ondersteuning toe te staan.

Verder wees hij er op dat de Visegrad-landen (Polen, de Tsjechische Republiek, Slowakije en Hongarije) zouden zijn overeengekomen om Bulgarije te helpen. Het zou niet eerlijk zijn dat alleen Bulgarije de zwaarste last van de grensbewaking zou moeten dragen. Bulgarije “zou niet alleen zichzelf, maar ook alle anderen beschermen.”

Orbán letterlijk: “Als we € 3 miljard aan de Turken kunnen geven, die geen EU-lid zijn, zou het mogelijk moeten zijn om ook Bulgarije, een volwaardig EU-lid, € 160 miljoen ondersteuning toe te staan.”

Orbán waarschuwt ervoor dat de EU-lidstaten wederzijds hun grensinspanningen ondermijnen en eiste een akkoord over de gemeenschappelijke bewaking van de Zuid-Europese grenzen. Het zou de plicht zijn van alle EU-lidstaten, waaronder ook Griekenland, om de Schengen-regels vanaf november weer in werking te stellen.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Bulgarije, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Viktor Orbán: EU moet in plaats van de Turken de Bulgaren helpen bij de bewaking van de buitengrenzen

 1. Thoth zegt:

  Yep, dat is heel iets anders dan 10 km uit de kust van Libië ‘vluchteliingen’ op te pikken…

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Jaloers op de Hongaren…………Ze hebben een Minister-President met hersens !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Angie1968 zegt:

  Het is allemaal zo simpel. Gewoon gezond verstand gebruiken. En niet allerlei regressief-linkse emoporno de overhand laten krijgen. Grenzen dicht, Balkan-route afsluiten, dobbernegers en islambarbaren uit zee oppikken en TERUGSLEPEN naar vertrekpunt, uitsluitend opvang in de regio, safehavens, geen enkele toekenning v permanente verblijfstatus, en alle niet integrerende strontzakken denaturaliseren en het land uitflikkeren! Go, Viktor Orban, go!

  Like

 4. Eduard uit Breda zegt:

  De EU heeft alleen belangstelling voor slaven handel met criminelen
  Opkomen voor Bulgarije EU lid ho maar
  Volgens mij is de EU alleen geïnteresseerd in hopeloze ga is om een EU leger op te zetten waarmee ze elk land binnen de EU onder de duim kunnen houden
  Totale EU dictatuur is het doel dat alle middelen heilig verklaard inclusief de islam gebruiken om ons te onderwerpen aan de wil van Brussel
  Gr. Eduard uit Breda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s