Alle regie over migratie kwijt

screenshot_74

Nausicaa Marbe

(Door: Nausicaa Marbe)

Nog nooit werd Europa in de naoorlogse geschiedenis geconfronteerd met zo’n massale volksverhuizing uit het Midden-Oosten. Met zo’n onafzienbare mensenstroom die zich niets aantrekt van het Schengenverdrag en de restricties van de gepasseerde landen. Er is een continue massa in beweging die naarmate ze Europa verder binnendringt vermoeider en verwilderder raakt. We zien uitgeputte gezinnen met kinderen die nauwelijks op hun benen staan, baby’s die op de stoeprand tussen een stuk karton en een zeil slapen. We zien oudere echtparen in slakkengang en incidenteel een rolstoel tussen de treinrails. Maar we zien ook mannen opgefokt Allah aanroepen of krijsend en fysiek hun eisen kenbaar maken. In aankomstland Griekenland breken vechtpartijen uit en worden dorpen geplunderd. In Duitse asielcentra worden vrouwen en meisjes verkracht en aangerand door mede-vluchtelingen.

de-telegraaf

Dat moesten we vernemen uit een brandbrief van Duitse vrouwenorganisaties aan politici; geen journalist ontdekte het. Of onze journaals en nieuwsuitzendingen objectief verslag doen, valt te betwijfelen. Ik weet niet hoe de NOS dat klaart, maar hun verslaggevers tonen vooral elegant geklede en welbespraakte Syriërs die allemaal chirurg, advocaat of professor blijken. Niks aan de hand, is de boodschap; wie deze lieverds als terrorist vreest, is zelf een onmens. Voorbij deze hoogopgeleiden wordt zelden gekeken.

Maar de waarheid is dat niemand weet wie er binnenkomt, wie daadwerkelijk oorlogsvluchteling is en hoe de anderen uitgezet moeten worden. Niemand weet hoeveel opvangcapaciteit er is, al beloven politici dat we het ’aankunnen’. Als de instroom aanzwelt, zoals afgelopen weken, blijkt hoe moeilijk het is om fatsoenlijke slaapplekken te vinden. Dankzij inventiviteit en grote inspanningen lukte het, maar op een dag zijn alle kazernes, sporthallen, gemeentegebouwen en evenement-hallen vol, terwijl de onbezonnen groepsuitnodiging van Merkel nog steeds geldt. Als Wilders enige invloed heeft op zijn electoraat, dan moet ook rekening worden houden met de protestdemonstraties waartoe hij opriep. Zo kunnen er gespannen, explosieve situaties ontstaan, in een klimaat waarin veel burgemeesters menen dat enkel de voorstanders van open grenzen recht van spreken hebben. Ze leren ook nooit wat.

Met de beste bedoelingen knuffels en kleren verzamelen is iets wat we allemaal kunnen doen, en waarom zou je vluchtelingen zo geen hart onder de riem willen steken? Maar wie tekent voor hulp en steun als de situatie grimmiger, misschien zelfs onbeheersbaar wordt? Wat is de houdbaarheidsdatum van alle sympathie die nu zo royaal wordt getoond? Dát hoor je nauwelijks, want wat telt is de emotie van nu.

In deze bestuurlijke en morele chaos, geeft Europa tegenstrijdige signalen aan de aspirant-vluchtelingen. Merkel nodigt eerst grif uit, wordt dan overrompeld, voert grenscontroles in, ontkent vervolgens de noodsituatie. Ook Nederland controleert. Volgens staatssecretaris Dijkhoff als signaal dat je beter niet naar Nederland moet komen. Echt? Nederland laat tenslotte iedereen toe. Een raar land, is de eerste les voor de nieuwkomer. Tel daarbij het advies van hulpcomités om vluchtelingen thuis te vergasten op een etentje waarbij de gastvrouw zedig bedekt is en de wijn niet op tafel komt – want och en wee: haram! Zo leert de argeloze vluchteling weer een verkeerde les: dat híj zich niet hoeft aan te passen, want wij staan al te buigen en te knipmessen.

Haaks op deze zelfverloochening staat de strenge Hongaarse president Orban die hekken bouwde langs de grenzen met Servië. Hiermee beschermt hij de buitengrens van de EU, gaf zelfs eurocommissaris Frans Timmermans toe, onlangs op de Duitse zender ZDF. Maar dat pikten veel mannelijke vluchtelingen niet, die begonnen vanuit Servië te duwen en met stenen te gooien. Hongarije antwoordde met arrestaties en traangas. Bij een grens ’nee’ horen is voor sommigen kennelijk genoeg om tot geweld over te gaan – dat belooft nog wat. De vluchtelingen van nu reizen met het idee dat ze overal doorheen kunnen, wanneer ze maar willen. Met als gegarandeerde eindbestemming Duitsland. Het Verdrag van Schengen stelt niks meer voor, vooral omdat de lidstaten het niet beschermen; politiek niet en territoriaal ook niet. Uiteraard is er in de Europese politiek grote onenigheid en onmacht. Maar dit onvermogen om een consensus te bereiken en grenzen te beschermen wordt bezworen door een vreemde berusting: wat je ook doet, de vluchtelingen komen toch, hoor je dan. Een beschamender ontkenning van het politieke vak hoor je zelden.

Kijk je goed naar wat er vandaag in Europa gebeurt, dan zie je dat de vluchtelingen, bij gebrek aan daadkracht en duidelijkheid van de EU, zelf de migratieagenda van de Unie bepalen. In het hier en nu stellen zij hun voorwaarden, terwijl politici besluiten rond de crisis afschuiven op iets dat ’de middellange termijn’ is gaan heten. Nu mag iedereen komen, de oplossingen volgen pas op de middellange termijn. Die mantra weerklonk ook tijdens de algemene beschouwingen. Die zwevende datum is echter de wachtkamer van de politieke onmacht: wie vandaag geen idee heeft wat er morgen gebeurt, verwijst daarmee naar een magische nabije toekomst waarin alles wonderwel geregeld kan worden. De waarheid is: ze hebben geen regie meer. In het hier en nu autonoom regeren, westerse politici hebben dat onvergeeflijk snel verleerd.

Bron:
www.telegraaf.nl (Premium-artikel)
Auteur: Nausicaa Marbe

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Rapefugees", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, cultuurrelativisme, Demografie, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Alle regie over migratie kwijt

 1. Mirjam zegt:

  Dit wat deze journaliste in de Telegraaf proclameert, weten we al jaren. Dus het is eigenlijk géén nieuws. Maar je ziet dan ook niet dat, van de kant van het nieuws eens met protest tegen de echte onwerkelijkheid wordt gestreden. Elke journalist, die achter de waarheid staat, en dat is niet ONZE RECHTSE waarheid, maar gewoon DÉ WAARHEID, zou rigoureus moeten weigeren ook maar één linkse politieke leugen te propaganderen of te laten afdrukken. Ze zouden zich juist vóór de waarheid in moeten zetten, wat ook hun redactie of wie dan ook ervan denkt/dacht.

  Laten we eerlijk zijn; juist doordat dit al jaren niet meer gebeurt en alles onder de mat wordt geschoven, zijn ook veel burgers bedonderd. De politiek heeft daar schuld aan, maar de journalistiek zeer zeker ook!

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Met dank aan Geke F. en haar (reeds overleden) Soortgenoten!! NL’ers die voor hun leef/woonomgeving opkomen uitmaken voor xenofoob, Tokkie, nazi, racist etc etc.

  Like

 3. Het loopt al heel lang uit de hand. Vluchtelingen hebben hun eigen regels en wetten, Ze hebben schijt aan onze wet en cultuur. Het is een onbehouwen volk, wat zich absoluut nooit aan onze leefregels zal aanpassen. Ze hebben er geen grip meer op. We mogen blij zijn met de Oostblok landen die zo standvastig zijn. Er staat ons in ieder geval naar mijn gevoel nog heel wat te wachten.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  ik heb een stel kennissen die mij nooit geloven als ik het over deze parasieten heb, want dat zijn het gewoon.
  Ze zeggen “waar lees je dat dan”? Mensen die het NOS, de Volkskrant, NRC, Trouw en ook de Telegraaf, AD en de lokale kranten lezen krijgen dit nooit te lezen.
  Volgens hun lees ik alleen maar extreem rechtse media. Nou kan dat zo zijn maar als ik nou eens gewoon naar mijn eigen observatie kijk dan rijmt dat op geen enkele wijze met de mooie verhalen in de media.
  We zijn de controle in islamitische wijken al kwijt en weten allemaal dat van integratie geen sprake is en toch halen weer honderdduizenden van deze parasieten binnen. Zelfs zonder te weten wie het zijn. De EU is op weg naar een sudden death als er geen politieke aardverschuiving komt.

  Like

  • elisah zegt:

   Veel mensen hebben het te druk met hun werkzaamheden en alles eromheen, om ook nog de tijd of puf te hebben om dieper te graven dan wat het journaal of de krant te melden heeft en vertrouwen gewoon te veel op wat ze netjes voorgeschoteld krijgen.

   Like

   • Helena zegt:

    Tja, Elisah dat is ook zo, maar over het algemeen is men nog te politiek correct, ook ik wordt scheef aangekeken als ik het hierover heb, ze willen het gewoon niet weten en stoppen hun oren dicht! Pas als de pleures uitbreekt in hun achtertuin schrikken ze zich kapot, maar dan is het te laat. Regelmatig stuur ik artikelen door om vrienden en bekenden wakker te schudden, ze lezen het soms, maar nu beginnen er eindelijk een paar te reageren dat het wel heer erg is! Pas nadat ‘het tuig van de richel’ in Zaanstad in de spotlights werd gezet, komt dan eindelijk de verontwaardiging op gang maar wat koop je daarvoor?

    Like

 5. N.E. Derlander zegt:

  “waarom zou je vluchtelingen zo geen hart onder de riem willen steken?” Moet de overheid eerste even duidelijk aangeven wie vluchteling is en wie niet.

  Zie hier het dilemma, het falende overheidsbeleid, de groeiende zieligheidsindustrie, de onmacht in optima forma (van nagenoeg iedereen), de bedrogen dolende islamieten, de gatenkaas voor jihadisten, de kwetsbaarheid van de argeloze en naïeve EU bevolkingen (die de niet-naïeven meeslepen in hun zogenaamd en opgelegd humaan zijn) en de kansen voor de EU mis-leiders.

  Graag een volkstribunaal voor de laatstgenoemde groep……………….

  Geliked door 1 persoon

 6. Metten zegt:

  Citaat: ” Ik weet niet hoe de NOS dat klaart, maar hun verslaggevers tonen vooral elegant geklede en welbespraakte Syriërs die allemaal chirurg, advocaat of professor blijken. Niks aan de hand, is de boodschap; wie deze lieverds als terrorist vreest, is zelf een onmens.” Einde citaat.
  Uit de aanslagen in Londen en Madrid hadden wij toch geleerd dat het ook (en vooral) die goed- en hooggeschoolden zijn die wij moeten vrezen. Of niet soms?

  Like

 7. Marc zegt:

  Er is geen sprake van een vluchtelingencrisis, wel van immense overbevolking in Afrika en Azië. En dat is hun probleem, niet de onze.

  Voorbeeld: In 1960 had Kenia 30 miljoen inwoners, nu 131 miljoen. Saoedi-Arabië had in 1930 2,5 miljoen inwoners tegen Nederland 8 miljoen. Nu hebben ze er 62 miljoen.

  Dus laten ze dat probleem van overbevolking maar lekker zelf oplossen: ze zijn zelf verantwoordelijk voor zo’n toename.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Jammer hoor , met onze ontwikkelingshulp hebben we de natuurlijke selectie om zeep geholpen . STOM , STOM , STOM !
   En op énig benul van de problemen van overbevolking hoeven we bij die zwarten of muzels niet te rekenen .
   Als je daarover begint , dan gaan ze je net zo stom aan staan kijken als een kameel .
   Ook met dezelfde hoeveelheid schuim op hun smoel , na verloop van tijd .

   Like

  • Mirjam zegt:

   Zelfs die landen hebben wel van geboortebeperking gehoord. Het interesseert ze alleen niet, omdat het niet hun cultuur is. Ondertussen worden er steeds meer kinderen verwekt en geboren in die Afrikaanse en Oosterse landen. Er wordt niet gekeken of ze genoeg voedsel/geld hebben om deze kinderen een toekomst te bieden.

   Nogmaals, wij, het Westen, zijn niet verantwoordelijk voor hun ongebreidelde seksuele driften. Ze zijn oud genoeg om te weten wat er uit voorkomt!

   Like

   • Helena zegt:

    Zo is dat Mirjam, en ze sturen deze kinderen al vooruit naar Europa, kunnen wij voor ze zorgen en wie houdt ze tegen?

    Like

  • D. G. Neree zegt:

   Daar is mede de katholieke kerk verantwoordelijk voor, door condooms en de pil in de ban te doen. “Gaat heen en vermenigvuldigt u” is hun motto.

   Like

 8. Jean zegt:

  Redding van Europa is nog mogelijk maar dan moeten we 3 items toepassen:
  1- die EU misdaadorganisatie totaal uitschakelen.
  2- geen boot meer volgepropt met terroristen op Europees vastenland laten aanmeren.
  3- starten met heel de reeds aanwezige barbaarse troep te verwijderen naar landen van herkomst.
  Het is reeds 15 minuten ‘over’ 12 maar we mogen er echt geen minuut meer bij laten komen.
  Eruit met die vreemdelingen want er volgt toch maar enkel ellende en miserie door die vreemdelingen.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Rutte zegt: De Nederlander draagt de economie en daarom zitten we in de lift omhoog!!!!!

  GGGGGGGRRRRRR…….Wat zegt ie????? Het zijn ook de Nederlanders die de economie dragen???
  Het zijn verdomme de voorgelogen NEDERLANDSE BURGERS die voor ALLES OPDRAAIEN.
  Het zijn WIJ die betalen voor de IDIOTE AGENDA,s en PLANNEN van dit doorgeslagen IDIOTENKABINET om de gelukzoekersindustrie op ONS BORD te leggen.
  Het zijn WIJ NEDERLANDSE BURGERS die bloeden voor alles, WIJ NEDERLANDSE BURGERS die GEKORT worden op ELKE GESPAARDE EURO, op ons PENSIOEN, op ons OPGEBOUWD MAATSCHAPPELIJK SYSTEEM, op onze OUDERDOM omdat we niet meer belangrijk zijn dan alleen BETALEN, op onze GEZONDHEID en de zorg DIE WE NODIG HEBBEN.
  Wij dragen niet de economie WIJ DRAGEN ALLE ELLENDE DIE DIT KABINET VEROORZAAKT

  Geliked door 2 people

 10. Tom Hendrix zegt:

  De EUSSR is ons ONGELUK, deze RODEN, en de lafaards van partijen als het CDA, de VVD, D66,CU,GL, zijn debet eraan, dat deze instroom 24/7, door blijft gaan. En van de linkse pers en media, die WIJ verdomme ook nog bekostigen, via de Belastingdienst, heulen met de verraders der politiek en de EUSSR. Zo rolt de bal….

  Geliked door 1 persoon

 11. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s