Bertholee: Hoeveel veiligheid is privacy waard?

screenshot_82

(Door: Ton Nijhof)

Rob Bertholee (foto), baas van de Algemene Inlichtingen en Veiligheid Dienst, is plotseling boos geworden en wil het wel van de daken schreeuwen: “De dreiging is nog nooit zo groot geweest!” Nou: daar slaan wij van Sta Pal dus echt steil van achterover en talloze andere blogs waarschijnlijk ook. Tot dusver namelijk viel de ellende volgens hem nog goed te overzien en was het dreigingsniveau ‘substantieel’, maar de burgers konden gerust gaan slapen. Alles onder controle, glas, plas….

Toen Bertholee als 25-jarig broekie nog bezig was met zijn eerste werkdag op Lt. Kol. Tonnetkazerne in ’t Harde, schreeuwde onze voorganger, het Oud Strijders Legioen, het ook al van de daken. Namelijk dat ons land nog eens zou bezwijken onder de druk van links (destijds PvdA, PPR, CPN, PSP) om minder geld uit te geven aan de veiligheid van ons land. Bertholee moet die ‘vrienden van de vrede’ regelmatig hebben zien rondzwalken rond zijn kazerne. Hele volksstammen van geheel ander pluimage zijn daarna te hoop gelopen tegen de ongebreidelde immigratie in dit land, waarmee een ‘vijfde colonne zou worden binnengehaald van culturen die ons haten en onze dood wensen’. Het mocht niet gezegd worden van de linkse vredesvrienden. Hoon, laster en  rechtszaken later blijkt het dan toch zo te zijn en stapt de baas van de AIVD naar nota bene De Volkskrant, min of meer het partijorgaan van de PvdA, om de postnatale paniek gewicht te geven.

De falende probleemdefinitie, namelijk de schuld geven aan een teveel aan privacy, is weer zo’n typische reflex uit de linkse klaslokalen. Niemand in die kringen durft het hardop te zeggen: verrek, ‘ze’ zijn toch een stuk gewelddadiger dan wij, linkse betweters en ‘de betere mensch’ dachten, en dan hebben we het niet over protestanten op de Veluwe of enkele toevallig passerende Bahá’í.  De problemen waar de AIVD mee worstelt namelijk worden veroorzaakt door de radicaliserende invloed van de islam. Die dreiging mag kennelijk niet hardop gezegd worden, ook al kloppen de radicale islamieten zichzelf op de borst voor de meest primitieve instincten van hun kalifaat-broeders.

Het tappen van communicatie heeft nog nooit een aanslag voorkomen, erkent hij, maar desondanks is dat toch het liefste wat hij zou doen. Die privacy is alleen maar lastig voor het inlichtingenwerk vindt hij. Welnu: als dat werk te lastig voor hen is, dan wordt het tijd dat we die hele club vervangen door mensen die dat dan wel kunnen. De privacy van de Nederlanders is een groter goed dan de veiligheid die Bertholee zegt niet meer te kunnen garanderen. Dan moet niet de privacy weg, dan moet Bertholee weg.

De veiligheid in ons land zou enorm toenemen wanneer we dat politiek correcte gezwam eens achterwege kunnen laten. Niet achter de geraniums van de gewone burgers moet een agent van de AIVD plaatsnemen, maar in de moskeeën en in de wijken waar veel islamitische allochtonen wonen. De kans om daar potentiële terroristen te vinden is het grootst. Dat mag iedereen etnisch profileren noemen, maar in werkelijkheid is het statistisch profileren en het getuigt nog van een daadwerkelijke aanpak ook. Dat is het belangrijkste signaal naar dergelijke groepen. En pak vooral ‘de kledingstukken die een bepaald staatkundig streven’ tot uitdrukking brengen aan.

Rap aanpakken en anders maar inpakken het hele zooitje.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Oorspronkelijke bron:
http://sta-pal.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Overheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Bertholee: Hoeveel veiligheid is privacy waard?

 1. ReaGluurder zegt:

  Is deze “Veiligheidsome” van dezelfde club die ontkende dat er terroristen / jihado’s tussen de aangespoelde Zielenpieten zaten? ‘k Heb in deze ome zwz net zo weinig vertrouwen als in Geke F., om maar eens iemand te noemen!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Maar daar wil geheel LINKS, maar ook de schijnheiligen van het CDA, de CU, en de losers van VVD en D66, natuurlijk niets van weten. Ze zullen blijven ontkennen, dat het probleem de ISLAM is!

  Like

  • Thom zegt:

   Zelfs Geenstijl waar wijlen Prof. Hans Janssen een wekelijkse rubriek had heeft deze rubriek aan een Nederlandse bekeerde moslim gegeven. Zijn naam op Geenstijl is Dennis Honing. Hij beschrijft de oorzaak van de problemen van de Turkse Zaanse tuigvloggers.

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/en_dan_nu_een_mopje_multiculterele_muziek.html#more

   Moslim Dennis Honing beschrijft het probleem van het Turkse islamitische tuig alsof het voortkomt uit de hiphopcultuur. Dat is om je te bescheuren, omdat ze waarschijnlijk nog nooit van hiphop hebben gehoord. Geenstijl valt door het artikel van deze valse nicht die de tuigvloggers “broeders” noemt door de mand.
   Wat moslim Honing en dus Geenstijl zelf niet durft te zeggen is: “Het is de islam, stupid”.

   Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Meneer is flink bezig voor zijn eigen toko.
  Maar maken de beelden uit Zaandam niet overduidelijk, dat het waanzin is om te kijken wat moslims precies van plan zijn?
  Het is veel beter ( en oneindig veel goedkoper ) om ze het land uit te zetten.
  En geen jihadisten tegen houden, maar ze weg laten gaan ……. en nimmer meer terug laten keren.
  En geen dag meer vechten in een Zandland, maar hier de grenzen bewaken.
  Waar een wil is, is een weg. En dan kunnen de moslims ook weg.

  Geliked door 1 persoon

 4. SeeMore zegt:

  Wel geinig.
  Tweede Kamer kapittelt Facebook inzake koppeling met Whatsapp.
  Facebook gebruikt contact gegevens van Whatsapp om gerichter reclame te kunnen maken.
  Dit is volgens de Tweede Kamer een grove schending van de privacy der Whatsapp gebruikers.
  Nu loopt een onderdeel van dezelfde overheid te jengelen als een klein kind om inzage van het Whatsapp verkeer!! Uiterst selectieve verontwaardiging en zo hypocriet als de pest!!

  Like

 5. Antivenin zegt:

  Er is een heel simpele manier om het dreigingsniveau in Nederland te reduceren tot nul. Dat gebeurt namelijk automatisch zodra uit Nederland een islamvrije zone is gemaakt. Grenzen dicht en de bezem door het land, in plaats van door te blijven gaan met de import van steeds meer potentiële bedreigingen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Duchesne zegt:

  De eigen veiligheid toevertrouwen aan anderen is een garantie op slavernij en onderdrukking. Enkel de burger zelf is in staat zijn of haar veiligheid en die van medeburgers te garanderen. Niet een anonieme hoop over het paard getilde bestuursleden met opgeblazen koppen van het vele vreten. Daarom iedere burger een wapen. Het recht op zelfbescherming is een menselijk recht.

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ik, baas van ’t zo bekend AIVD,
  zie aanslag-dreigingen hier in ons Land significant toenemen,
  dat brengt ons veiligheidsgevoel behoorlijk in problemen
  en daar zit dus uw Rob Bertholee nu best behoorlijk mee…
  .
  In jaren was de aanslag-dreiging niet zo groot
  van al die duidelijk fanatisch gefrustreerden
  nóg fanatieker nu, dan toen zij ‘m ooit peerden
  wij, simpele zielen zitten aardig in de boot !
  .
  dus wat is (onder ons) jouw privacy nog waard,
  als men jouw vrije veiligheid probeert te stelen?
  die ruil je toch niet in voor wat kamelen…
  Al schijnt het nóg zo’n sympathieke baard ?
  .
  eh. toch ?
  .
  Jasterke
  .

  Like

 8. Laten we nu eens beginnen de oorzaken van de potentiële dreiging weg te nemen : Sloop de twee moskeeën (criminele heilige bolwerken)op de tempelberg te Jeruzalem (Israël) en daarna in de rest van de wereld eventueel te beginnen in Nederland !!Maar ja zo zal het wel niet gebeuren ,want net als voor tweede Wereldoorlog wordt de wereld geregeerd door verraders van mensen!(de duivel doet zich voor als god, maar is uiteindelijk een mensenmoordenaar )Deze mijnheer de veiligheidsman lijkt mij een dwaze vazal van de hedendaagse regeerders die gepokt en gemazeld zijn om koste wat het kost de gewone autochtone bevolking te belazeren met legitieme leugens!De tijd lijkt mij rijp dat wij door de antichrist(die waarschijnlijk gekker is als Hitler en zijn trawanten ) flink te grazen worden genomen!De dwaas zegt in zijn hart :’er is geen GOD’ Waarschijnlijk is 98 tot 99 procent van de Nederlanders zo ongelofelijk dwaas ,dat de islam het hier straks gewoon voor het zeggen heeft!Het volk krijgt waar om vraagt!!Gelukkig zijn er in Nederland toch wel zo’n 170 .000 gezouten christenen ,die niet in slaap gesust zijn door door wereldgeesten van deze tijd.Wij en daar reken ik mijzelf ook toe ,wij worden door de meerderheid der Nederlanders ook voor dwaas versleten ,wat ik op bijbelse gronden een hele eer vind!Wat Israël is en wordt aangedaan krijgt uiteindelijk de hele wereld last van!’Gelukkig ‘voor Europa heeft het nu binnen haar eigen grenzen ,haar eigen Palestijnse staten ,moslimenclave’s inclusief de sharia erbij ,met natuurlijk dank aan burgemeester van Aartsen !Deze fijngevoelige burgemeester heeft jaren geleden in zijn functie als minister van buitenlandse zaken samen met zijn toenmalige minister – president Wim Kok ; de aantoonbare massamoordenaar Arrafat hartelijk ontvangen op het Binnenhof !Zo Nederlanders gewoon stil blijven zitten als je geschoren wordt!Gelukkig is er EEN GOD die met ons meekijkt!Shalom van Léon van Duren.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Had je nou zo weinig geduld dat je het niet meer kon inhouden totdat het zondag was.
   Je was er nog 3 kwartier van af, je had het bijna gehaald.
   Maar vandaag mag je helemaal los gaan in je kerkje en neem ze te grazen daar.
   Vertel het ze maar dat moeten luisteren naar Leon, anders wordt het nooit wat.
   Toch……………………….en nog veel succes.

   Like

  • BertG. zegt:

   O ja, en geen ruzie maken vandaag hé, want de vorige week ging het weer helemaal mis met je.
   Je moet nog een beetje werken aan je anger management, maar dan komt het ook helemaal goed met jou.

   Like

 9. tinekevanschagen zegt:

  Ach….wat kan het ons schelen.
  WIJ ZIJN MET MEER!
  Zo was het toch…….Mark Rutte??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s