De Tuigvloggers brachten de Ivoren Toren aan het wankelen

screenshot_77

(Door: Annabel Nanninga)

Maar hij viel niet; er was op het nippertje een Juiste Mening

Na een week van blinde wereldbeeldpaniek in Ivorentorië, na het losbarsten van de tuigvloggers-rel, hebben de D66-milities en policor-brigades zich min of meer hersteld en zijn langzaam aan het hergroeperen. Het ging zo:

De Realiteit had een diepe bres geslagen in de zuidwal van de Ivoren Toren, brokstukken en stofwolken konden het gapende gat waardoor de rauwe werkelijkheid opeens ongehinderd binnendrong, niet verhullen. Te midden van de chaos lagen huilende jongens in foetushouding op de grond, de handen tegen de oren, ogen dicht, hun knotjes wanordelijk sliertig op het achterhoofd. “Nee nee nee”, kermden zij. “Dit kan niet waar zijn. Die lieve stageplaatsloze slachtoffers van de PVV en neoliberaal Nederland, die zélf open en bloot de wet overtreden en zich ‘strijders van Erdoğan’ noemen. Hoe maken we hier ooit weer ‘kwajongensstreken’ van?”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De Tuigvloggers brachten de Ivoren Toren aan het wankelen

 1. koddebeier zegt:

  Prachtig stukje !!

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Fantastisch geschreven stuk door Annabel Nanninga. De juiste dosis sarcasme en venijn, vermengd met een flinke scheut humor. En dat alles in een aantrekkelijk allegorisch beeldverhaal. De Realiteit, de Waarheid etc..prima gepersonifieerd! Ik denk alleen dat de gelederen zich in Ivorentorie zich weer snel zullen sluiten en het weer horen, zien en zwijgen as usual zal zijn. Zucht. Revolutie dan maar…..?

  Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Gepikt! maar zeker interessant voor de bewoners op Het Binnenhof; ‘De Balconmeneer’ uit Zaandam weet u wel, heeft zwz 2 kids, de 3e is onderweg!! Wat denkt u hoeveel ONS dit VOORDBEELDIGE gezinnetje kost op jaarbasis, incl. hulptroepen en soepsidies etc. 50.000 / 60.000 schat ik zo!!! En dit is 1 gezinnetje van de heuleveule!! MiljardenBisNis dus!!

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Is het buurthuis nu al aan het wankelen ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s