EU-top in Bratislava: Geen spoor van eenheid – EU aan haar eind?

screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

Op de EU-top in het Slowaakse Bratislava bleek dat de Europese staats- en regeringschefs twee en een halve maand na de “Brexit” opnieuw grotendeels radeloos en het oneens zijn in de centrale vragen van de Europese politiek. In de immigratiepolitiek botsen de verschillende standpunten sowieso al langere tijd op elkaar, maar ook wat betreft Turkije en een EU-leger is er geen overeenkomst in zicht. Een EU-diplomaat zei: “Een toekomst – 27 meningen.”

duits-zuerst

Terwijl de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel intussen onverholen de oprichting van een EU-leger eisen, wil Hongarije alleen een EU-strijdmacht aan zijn Balkangrens. De Baltische landen op hun beurt zijn strikt tegen een EU-leger en zetten in op de NAVO.

Ook de Turkije-politiek verdeelt de EU. De eis van de Oostenrijkse bondskanselier Kern om de EU-toetredingsonderhandelingen met Turkije af te breken, heeft blijkbaar geen meerderheid in de overige EU. De EU-staatschefs staan merendeels op het standpunt dat Turkije als onderhandelingspartner nodig is, vooral in de immigratiekwestie. Hier trekt Ankara inderdaad aan het langste eind.

Onder de streep heeft Europa ook in Bratislava slechts tot uitstel besloten. Een gezamenlijke koers in essentiële vragen schijnt verder weg dan ooit. Dat zal ook in de toekomst individuele landen zoals Hongarije tot nationale solo´s aanmoedigen. Van Brussel zijn duidelijk geen gangbare oplossingen meer te verwachten.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

5 reacties op EU-top in Bratislava: Geen spoor van eenheid – EU aan haar eind?

  1. Sjaak zegt:

    Laat die hele EU maar sterven inklusive de Parasiten
    die zich daar zo vast gebeten hebben !

    Geliked door 1 persoon

  2. Gerrit Tienkamp zegt:

    Dit is op NEWS GURU by Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

    Like

  3. Dit konden we allemaal al verwachten. Ze kunnen er niet meer uit komen. Nou maar hopen dat de boel in elkaar gaat storten de scheuren zitten er al in. Nu alleen nog een flinke breuk.

    Like

  4. WEG MET DEZE ZAKKENVULLERS WEG MET DE EU

    Geliked door 1 persoon

  5. joga zegt:

    Dat kan alleen wanneer de Nederlanders op de PVV stemmen.

    Like

Plaats een reactie