Gewonden bij steekpartij in winkelcentrum VS

screenshot_99

ST. CLOUD – Bij een steekpartij in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Minnesota zijn zaterdagavond (lokale tijd) zeker zes mensen gewond geraakt. De dader is doodgeschoten door een agent die op dat moment niet aan het werk was.

Een van de zes slachtoffers verkeert in kritieke toestand. De dader zou tijdens zijn daad meermaals hebben gerefereerd aan Allah, melden Amerikaanse media. Ook zou hij volgens getuigen aan zeker één persoon hebben gevraagd of hij/zij moslim was.

 

Bron:
www.telegraaf.nl
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

25 reacties op Gewonden bij steekpartij in winkelcentrum VS

 1. Mary zegt:

  Zal die agent wel veroordeeld worden, Obama en zijn Islam care.

  Like

 2. Moet zeggen; in de VS gaat het ook lekker. Maar daar maken tenminste korte metten met de dader.

  Like

 3. Nou, even verifiëren: Geen d o d e l i j k e slachtoffers, al verkeert er dan één in kritieke toestand, en de politieman, die de dader heeft neergehaald, was op dat moment niet aan het werk…..Oh-oh! Dat belooft wat…..Voor die POLITIEMAN, wel te verstaan.
  En die dader was gewoon weer een verwarde ‘lone wolf’ en het had NIETS met de islam te maken: Dat hij zo nu en dan het woord allah liet vallen en de aanwezigen vroeg, of ze moslim waren, lag allemaal aan zijn verwardheid -hoewel het in wezen een gerichte vraag was, maar een kniesoor, die daarop let…….
  Zucht…..Was Donald op dit ogenblik maar reeds aan de macht geweest…..!

  Like

  • Wachteres zegt:

   De New Yorkse burgemeester Bill de Blasio stelde al snel dat er geen link is met terrorisme. Wel zegt hij dat het waarschijnlijk gaat om “een bewuste daad”.

   Hé gelukkig Theresa, de aanslag heeft NIETS met de islam te maken. 😀

   Liked by 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Theresa,
   er bestaan geen “dodelijke slachtoffers”, wel doden. Die slachtoffers, ook al zijn ze dood, zijn niet dodelijk.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 2 people

   • Geen speld tussen te krijgen Ted, maar dat zul je in de loop der tijd dan nog wel enige keren moeten herhalen: Het -inderdaad- foutieve gezegde is voldoende ingebakken in ons taalgebruik om het menigeen van tijd tot tijd onwillekeurig te laten bezigen, jammer maar helaas……

    Like

   • Wachteres zegt:

    https://onzetaal.nl/taaladvies/dodelijke-slachtoffers

    Kun je spreken van dodelijke slachtoffers?

    Ja, dodelijke slachtoffers is mogelijk.

    Like

   • Wachteres zegt:

    http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/215/dode_dodelijke_slachtoffers/

    Dode / dodelijke slachtoffers
    Vraag

    Is de uitdrukking dodelijke slachtoffers correct, of moet het dode slachtoffers zijn?
    Antwoord

    Dodelijk heeft als betekenis ‘de dood veroorzakend’. Hoewel de slachtoffers niet ‘dodelijk’ zijn, is de combinatie dodelijke slachtoffers toch correct: het bijvoeglijk naamwoord wordt op een bijzondere manier gebruikt. Het duidt een eigenschap aan die niet rechtstreeks slaat op het bijbehorende zelfstandig naamwoord. De combinatie dode slachtoffers is ook correct, maar veel minder gebruikelijk dan dodelijke slachtoffers.
    Toelichting

    Sommige taalgebruikers vinden dat dodelijke slachtoffers niet correct is: het zou immers de tegenstrijdige betekenis uitdragen dat slachtoffers de dood veroorzaken. Toch wordt dodelijke slachtoffers goed gebruikt in de betekenis ‘slachtoffers van een ongeluk met dodelijke afloop’.

    Het bijvoeglijk naamwoord dodelijk wordt hier op een bijzondere manier, en wel metonymisch gebruikt. Het bijvoeglijk naamwoord zegt niet – zoals gebruikelijk – iets over het bijbehorende zelfstandig naamwoord, maar deelt iets mee over iets anders; meestal gaat het daarbij om een levend wezen dat met dit bijvoeglijk naamwoord in verband kan worden gebracht.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Inderdaad, Theresa, het foute taalgebruik is sterker als mij. Ik irriteer me er dagelijks aan.

    Wat ik jammer vind, is dat iemand als jij, die zeer sterk is in het Nederlands, zich schaart aan de kant van de nitwits, de no-hopers en de losers. Kom op, Theresa, je weet wel beter.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Toch wordt dodelijke slachtoffers goed gebruikt in de betekenis ‘slachtoffers van een ongeluk met dodelijke afloop’.”

    Door dit soort geleuter heb ik destijds mijn lidmaatschap van het genootschap Onze Taal opgezegd. Fouten van de mensen die op school niet goed opgelet hebben goedpraten, zodat de mensen die het wèl weten voortaan dingen fout moeten zeggen en schrijven.

    Zoals onder andere: twee keer meer, als twee keer zoveel wordt bedoeld. Of één ván de vijf als een óp de vijf wordt bedoeld.

    Noem me maar een mierenneuker, maar er wordt ook op dit blog zo gehecht aan onze cultuur. Een van de belangrijkste uitingsvormen van die cultuur is de taal. Maar als je te kennen geeft daar belang aan te hechten, noemen ze je ineens een taalnazi. Het zal wel.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 4. Sabeltand zegt:

  Zulke agenten hebben we hier ook nodig!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  O, nu krijgen ze in Amerika ook al last van verwarde mannen .

  Like

 6. elisah zegt:

  Bij een sponsorloop in New Jersey is een staafbom ontploft, gelukkig was de start uitgelopen en een half uur later begonnen, waardoor niemand gewond raakte.
  In New York zijn 29 mensen gewond geraakt door een ontploffing in de wijk Chelsea, vlak in de buurt is een tweede snelkookpan-bom gevonden.
  Wanneer zijn we in Nederland aan de beurt?

  Like

 7. Sjaak zegt:

  En weer 500.000 stemmen meer voor Trump !
  En wanneer hij dan president is, komt de grote
  moslim schoonmaakbeurt !

  Like

 8. Jan zegt:

  Mohamed Elibiary*, voormalig adviseur van Obama op Min Binnenlandse Veiligheid: Trump steekt achter de aanslag in Chelsea (pijpbom)

  http://www.weaselzippers.us/295798-mohamed-elibiary-former-obama-advisor-on-homeland-security-speculates-trump-behind-nyc-bombing/

  Wie hij is:
  DHS HOMELAND SECURITY MOHAMED ELIBIARY IS A MUSLIM BROTHERHOOD MEMBER

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s