Verkiezingen in Berlijn: Voorlopige officiële einduitslag

screenshot_132

Bron:
www.pi-news.net
pi-news

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn. Bookmark de permalink .

34 reacties op Verkiezingen in Berlijn: Voorlopige officiële einduitslag

 1. Hans zegt:

  Duitsers hebben nog niet genoeg geleden.
  Zolang die linkse landverraders nog groter zijn dan de AFD kansloos.
  Eerst nog meer islam dus.
  Daarna wordt de islam gereduceerd tot NUL
  Dat is mijn voorspelling.
  Duitsers kan je lang tergen, maar als het op is het op. Dan gaan de laarzen weer uit het vet.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Berlijn is absoluut niet maatgevend voor de ‘DUITSERS’.

   Like

  • Annette zegt:

   Hans, het probleem is dat van al die stemmers in Berlijn er een heleboel niet-Duitsers bij zitten. Helaas, dat zag je dus ook in Londen. Waarom denk je dat daar nu een islamitische burgemeester zit? Omdat al die Engelsen daar zo dol op zijn? Je hoeft maar te kijken naar de bevolkingssamenstelling en je hebt het antwoord. Zo is het natuurlijk ook in Berlijn. Heb laatst een statistiek gezien van wat voor bevolkingsgroepen daar in de verschillende delen van Berlijn wonen…. en je verschiet. Iedere Duitser die de kans heeft gekregen is al lang gevlogen. Hebben mijn man en ik ook al jaren geleden (bijna 40 jaar) gedaan vanuit Amsterdam. Alleen als je masochistisch bent of het financieel niet mogelijk is blijf je in zo’n grote stad zitten. Jammer maar waar. Daar komt dus de relatief teleurstellende uitslag voor de AfD in Berlijn vandaan.

   Like

   • savio zegt:

    Dat is geen goede verklaring.

    Van de populatie is 71% etnisch Duits, nog steeds een ruime meerderheid. 82% is etnisch Europees en 9% is afkomstig uit het Midden-Oosten. Deze aantallen kunnen nooit of te nimmer de hoofdverklaring zijn voor deze uitslag, hooguit een deelverklaring.

    Ikzelf denk dat een significant deel van de uitslag te verklaren is door de relatief jonge en kosmopolitische bevolkingssamenstelling. Hoofdsteden zijn in veel gevallen wat linkser van politiek kleur dan de meer perifere gebieden.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Berlin#Population_by_nationality

    Like

   • Driek zegt:

    Annette zegt: Alleen als je masochistisch bent of het financieel niet mogelijk is blijf je in zo’n grote stad zitten. Jammer maar waar. Daar komt dus de relatief teleurstellende uitslag voor de AfD in Berlijn vandaan.

    Nu, beste Annette, dat wist ik niet, wat u hier neerschrijft, ik vroeg mij al af, waarom zoveel Duitsers wederom op die linkse partijen stemmen. Gelukkig ben ik Amsterdam lang geleden ontvlucht. Vanmiddag toevallig door Amsterdam gefietst. Je wil daar nog niet dood gevonden worden. Het is daar één grote verschrikking.

    Like

   • Marly zegt:

    ,van uit het niets naar 14,2%kan je voor het AFD helemaal niet slecht noemen ,zie je ook aan de berichtgeving in Belgie en denk Nederland wordt niet te veel aandacht aan besteed ,de bevolking zou eens kunnen zien dat Merkel serieus op hare donder gekregen heeft en trouwens ook het SPD maar zoals altijd krijgen de verliezers het nog steeds voor het zeggen ,dus nu een volledige linkse samenstelling ,dus de duitsers zijn gewoon gaan kiezen voor niets ,

    Like

  • savio zegt:

   Door wie worden “de Duitsers” getergd dan? “De Duitsers” kiezen toch zelf voor dit resultaat? De drie linkse partijen plus het CDU halen samen bij deze verkiezingen meer dan 60% van de stemmen.
   En hoezo gaan de “laarzen weer uit het vet”? Hadden de Duitsers soms legitieme grieven op het moment dat de laarzen daadwerkelijk uit het vet gingen?

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    savio.

    Merkwaardige conclusie.
    U moet toch ook weten dat ‘Etnisch Duits’ tegenwoordig niet meer bestaat.
    Iedereen geboren uit ouders met Duitse paspoorten wordt automatisch bij de groep ‘Etnisch Duits’ geteld.
    Dit terwijl de ouders islamitische mongolen uit de een of andere Arabische zandbak zijn.
    Die door u genoemde ‘jonge kosmopolithische ‘volkssamenstelling’ bestaat dus uit islamitisch stemvee van allerhande nationaliteiten…
    Terwijl 90% van de echte Berlijners de stad reeds jaren geleden wenend hebben ontvlucht.

    Dat geachte savio, zijn nu de onbetwiste “vluchtelingen”!
    Niet het ongedierte dat de Europese landen heeft bezet.

    Nou niet meer dwarsliggen dus en gewoon erkennen dat het succes van de AFD een geweldige prestatie is die een belofte voor de toekomst biedt en onderstreept!
    (Dit mede gezien de werkelijke ‘volkssamenstelling’ van Berlijn.)

    Like

   • savio zegt:

    @ paulzwueste: 19 september 2016 om 18:16

    “U moet toch ook weten dat ‘Etnisch Duits’ tegenwoordig niet meer bestaat.
    Iedereen geboren uit ouders met Duitse paspoorten wordt automatisch bij de groep ‘Etnisch Duits’ geteld.”

    Met etnisch Duits wordt in dit geval bedoelt: bewoners zónder migranten achtergrond.
    Ik heb hierboven een link geplemd waarin nu juist dat onderscheid wordt gemaakt. Speciaal; voor jou heb ik hier nog een link met de statistieken voor Berlijn-Brandenburg

    “Deutsche ohne migrationshintergrund: 2.544.567”

    “Deutsche mit migrationshintergrund: 444.257” (dit zijn migranten uit alle álle windrichtingen, niet alleen het midden-oosten en/of Turkije.)

    “Ausländer: 572.342” (dit zijn dus alle buitenlanders inclusief expats, waarvan vele gewoon uit Europa, maar uiteraard zonder stemrecht)

    2.544.567 x 3,496,082 (inwonersaantal berlijn) : 100 = 72.78

    72.78% van de Berlijnse populatie is dus een Duitser zonder migranten achtergrond.

    https://www.statistik-berlin-brandenburg.de/statis/login.do?guest=guest&db=EWRBEE

    “Terwijl 90% van de echte Berlijners de stad reeds jaren geleden wenend hebben ontvlucht.”

    Heb je een bron hiervoor? Gaarne een citaat waaruit blijkt dat 90% van de Berlijners de stad is ontvlucht. En graag ook dat ze dit “wenend” deden.

    “Die door u genoemde ‘jonge kosmopolithische ‘volkssamenstelling’ bestaat dus uit islamitisch stemvee van allerhande nationaliteiten”

    Totale kolder. Komt u wel eens in Berlijn? Het stikt daar van de jonge Europeanen dat naar Berlijn “vluchten”, mede vanwege de grotere kans op werk, dat heeft werkelijk niks te maken met “islamitisch stemvee”.

    Als je allerhande wilde beweringen doet, doe dit tenminste wel op basis van gedegen bronnen.

    Dus nu niet meer dwarsliggen en erkennen dat de bewering van Annette (bevolkingssamentelling is een verklaring voor teleurstellende resultaat AfD) een bewering is dit grotendeels niet gestaafd wordt door feiten.

    Like

  • WijnandH zegt:

   Zoek op het internet “Denial syndrome”. Iedere ambtenaar en politicus lijdt er aan. De kwaal van “Das haben wir nicht gewusst”. Dodelijker dan alle eng ziekten bij elkaar.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Helemaal mee eens Wijnand en als het ook nog elite personen zijn die bv millioenen hebben verduisterd en pas na 10 jaar is een rechtzaak dan zijn deze lieden ook nog eens dement geworden en weten ze zogenaamd helemaal niets meer. De onschuldige seniel uithangen. De maffia advocaten weten hier handig mee om te gaan.

    Like

 2. Angie1968 zegt:

  Ik had een iets hogere uitslag voor de AfD verwacht. Maar misschien is Berlijn te rood en te progressief voor een landslide overwinning. Wellicht volgend jaar wel?

  Like

  • Sjaak zegt:

   Berlijn is het epicentrum van stasi Merkel betaalde en gekochte stemmen !
   Dit resultaat uit het niks op 12,9 % en de briefstemmen die er nog komen is
   een fantastische overwinning ! Ik schat dat de teller bij ca 15 % zal blijven staan !

   Like

  • Ongelovige zegt:

   Grote steden trekken automatisch linkse mensen en moslims aan, dit is dus een goed begin. Benieuwd of voor de AfD ook 10x zoveel mannen als vrouwen hebben gestemd (zoals uit landelijke peilingen naar voor kwam)

   Like

 3. Drs.P. zegt:

  Jammer voor de AfD, maar helaas is Berlijn het grootste smerigste slinkse rattennest van heel Duitsland, dus daarom niet getreurd en gaan met die banaan in de rest van het land!!!

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Die hogere uitslag die komt nog wel. Nog even geduld…

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  De indoctrinatie van het Duitse volk met het progressieve virus gaat diep. Het begint al in de Kita (duitse kleuter dagopvang) en loopt door tot in het universitaire onderwijs. Echte veranderingen gebeuren pas als er een schokgolf door de Duitse natie gaat en het Duitse volk wakker schrikt. De schokgolven van recent waren nog niet heftig genoeg. Heb nog even geduld.

  Geliked door 1 persoon

 6. leefbarbaar zegt:

  Net als hier; 80 % stemt nog steeds op de elite. En van die 80 % wordt het aandeel moslims steeds groter.

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  Een geweldige overwinning. Berlijn kun je kwantificeren als helft krakersbolwerk helft Robin Hood in het groene woud. Die 13,5 % komt keihard aan bij die dagdromers.
  In deelstaten waar niet zoveel linkse sufferds wonen zal de klap des te harder zijn.
  De AFD stoomt lekker op!
  Gefeliciteerd!

  Like

 8. Tjawatnu zegt:

  Berlijn heeft net als rotterdam en amsterdam haast geen oorspronkelijke populatie meer. Als men deze verkiezingen niet kan winnen zal men nooit meer een verkiezing winnen. Het is numeriek onmogelijk aan het worden. In de vs word hetzelfde format toegepast. Het is wachten op een eu dictaat dat iedere kolonist stemrecht geeft. Hier gaan we ons niet uit stemmen. Hoe eerder we deze realiteit accepteren hoe beter. Wellicht kan er dan een andere aanpak geformuleerd worden. Een groot deel van het electoraat is voor deze volksdoding en sluit zich aan bij het “minderheden” stem blok. Aangezien vrouwen zichzelf ook als onderdrukte minderheden zien is het onmogelijk een verkiezing te winnen. De identiteitspolitiek zit stevig verankerd in de geest van velen. Je hoop iedere keer 4 jaar vooruitschuiven is vruchteloos.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Wij konden ook gaan stemmen. Helaas was er geen mogelijkheid om op AfD te stemmen.

  Het blijkt dat het nog niet meevalt om, in echte CDU streken bijvoorbeeld, mensen te krijgen die een afdeling voor AfD willen opzetten.

  We hebben maar niet gestemd

  Like

 10. Ik snap niet dat moslims mogen stemmen, op zo’n manier kunnen ze ons lekker uitspelen.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Zijn deelstaat verkiezingen ongeveer hetzelfde als provinciale verkiezingen hier?

  Like

 12. Toch vaak rare reacties. De Afd zit niet ver van de meeste partijen af. Je moet nou eenmaal niet alles ineens hebben. En in sommige districten halen ze meer dan 20procent. Kijkeens op de TV Dld 1 en dan gaan de pessimisten hopelijk wat anders piepen. Bijna heel de EU is tegen de Afd en dan zo’n resultaat. Ik vind het fantastisch. Rome is ook niet op één dag gebouwd e Duitsers zijn niet makkelijk om te turven maar dat komt nog wel als die Dame daar zo verder gaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s