Viktor Orbán: Hongarije geeft niet op tegenover illegale immigratie, maar handelt

screenshot_111

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán tijdens een persconferentie op de EU-top in het Slowaakse Bratislava.

(Vertaling: E.J. Bron)

EU-landen vinden geen gemeenschappelijke koers.

De EU-landen zijn het in Bratislava niet eens kunnen worden over een gemeenschappelijke koers in de “vluchtelingen”crisis. De kleinste gemeenschappelijke deler heet nu “flexibele solidariteit”. Bovendien willen de EU-landen de buitengrenzen effectief bewaken. Dat werd al bij meer EU-topbijeenkomsten in de afgelopen maanden beloofd – met tot nu toe matig succes.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande bezwoeren tijdens een gezamenlijke persconferentie de door de wens naar samenwerking bepaalde “geest van Bratislava”. Het gewenste duidelijke signaal van de eenheid was er echter niet, omdat zowel de Italiaanse minister-president Matteo Renzi als de Hongaarse minister-president Viktor Orbán na de topontmoeting duidelijke kritiek hadden. Lees verder op: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Orbán: Hongarije geeft tegenover illegale immigratie niet op, maar handelt

In een eergisteren uitgezonden interview met “Rádió Kossuth” verklaarde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán dat men illegale migranten wel degelijk de baas zou kunnen worden door het gebruik van fysische barrières.

Orbán noemde de denkwijze dat “er geen mogelijkheid zou zijn de migranten te stoppen, zodat men er beter over zou kunnen nadenken hoe men ze in Europa zou moeten opnemen”, “nihilisme”. De Brusselse technocraten zouden het wellicht goed bedoelen, maar zouden naïef zijn; in een situatie zoals de huidige “migratie”crisis zou zo´n naïviteit Europa uiteindelijk “duur te staan kunnen komen”.

Als de VS in staat zijn om illegale immigranten er d.m.v. fysische barrières vanaf te houden de grens in het zuiden over te steken, dan “begrijp ik niet waarom wij Europeanen dat niet ook kunnen”, aldus Orbán.

Bij het de baas worden van de illegale migratie zou het “volledig duidelijk” zijn dat de oplossing er niet in zou kunnen bestaan de EU meer bevoegdheden te geven, maar dat de EU-landen geholpen zouden moeten worden hun verplichtingen bij de grensbewaking na te komen, zoals in het Akkoord van Schengen zou zijn vastgelegd.

Orbán zet Schulz op zijn nummer

Voor de topontmoeting in Bratislava had de minister-president Viktor Orbán ook een ontmoeting met de voorzitter van het Europees Parlement, Martini Schulz. Hij had hem ertoe opgeroepen “meer respect te tonen tegenover Hongarije”. Orbán zei over de ontmoeting dat hij van Schulz geëist zou hebben dat de Europese Unie in de toekomst zou moeten afzien van “het gebruik van juridische kunstgrepen” om de beslissingen en de wil van de soevereine natiestaten te omzeilen, zoals zij in het geval van haar migratiequota plannen had gedaan. Deze plannen zouden in het kader van een oorspronkelijke overeenkomst tussen de EU-staats- en regeringschefs eerst als “vrijwillig” zijn voorgesteld, maar werden later ten gevolge van “een samenspel van het Europees Parlement en de Europese Commissie plotseling dwingende richtlijnen genoemd”, aldus Orbán.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Brussel, democratie, dictatuur, EU-critici, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Viktor Orbán: Hongarije geeft niet op tegenover illegale immigratie, maar handelt

 1. Viktor doet wat hij doen moet.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Jan zegt:

  Zigeuners sluizen moslims tegen veel geld het land binnen door nep-huwelijken af te sluiten

  Like

 4. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 5. Jan zegt:

  Wij accepteren de opname van illegalen opgedrongen door Brussel niet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s