Marine Le Pen: Frankrijk moet baas zijn over eigen munteenheid en grenzen

screenshot_145

(Vertaling: E.J. Bron)

Blijkbaar wil Marine vaart zetten achter de EU-uittreding van Frankrijk. Tegenover haar aanhangers zei Le Pen gisteren dat Frankrijk weer “baas over zijn eigen wetten, munteenheid en grenzen” zou moeten worden. In het geval van een verkiezingsoverwinning wil ze een EU-referendum houden.

dwn

Marine Le Pen heeft zich enkele maanden voor de presidentsverkiezingen als “kandidate van het volk” gepresenteerd. “Ik wil graag met u praten over Frankrijk, want dat is het wat ons verbindt”, zei de 48-jarige zondag ter afsluiting van een zomerbijeenkomst van haar partij Front National (FN) in het Zuid-Franse Fréjus. “We willen graag onze vrijheid terughebben… We willen een vrij Frankrijk, dat baas is over zijn eigen wetten, munteenheid en grenzen.”

Het zou afgelopen moeten zijn dat “Brussel, Berlijn en Washington” de beslissingen voor Frankrijk zouden nemen, zei Le Pen tegenover ongeveer 3000 aanhangers, die zwaaiden met Franse vlaggen. Marine Le Pen vaart al langere tijd een koers van “ont-demonisering” van de partij, waarvan zij in 2011 de leiding van haar vader Jean-Marie Le Pen overnam.

In het geval van een verkiezingsoverwinning volgend jaar heeft Marine Le Pen een referendum over Frankrijk´s toekomst aangekondigd, Bovendien beklaagde ze dat de Fransen nooit naar hun mening zouden zijn gevraagd over een “opening voor de massamigratie”. Uit peilingen blijkt dat Marine Le Pen de beslissende verkiezingsronde zou kunnen halen. De socialistische president François Hollande zou bij een nieuwe kandidatuur geen kans op ween overwinning hebben.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, gezond realisme, Marine Le Pen, Patriottisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Marine Le Pen: Frankrijk moet baas zijn over eigen munteenheid en grenzen

 1. Eduard uit Breda zegt:

  Dat wil ik voor Nederland ook graag
  De vraag is wie gaat dat uitvoeren?
  Kom maar op met een referendum over deze kwestie
  Liever vandaag dan morgen uit de EU
  Groeten Eduard uit Breda

  Like

 2. VarAway zegt:

  Verstandige Dame, deze Marine LePen.
  Ze weet, proeft wat er onder de “gewone” FRANSE Fransen leeft.
  2017 Gaat een heel andere EU laten zien.
  Onze (?) Brusselse slinkse dictatortjes loopt het al dun in de broek.
  Uitruimen en gewoon weer opnieuw beginnen.
  Terug naar de EEG, eigen grenzen, eigen munt.
  Kortom, Baas in Eigen Huis.
  Uitvreters retour naar hun eigen zandbak.
  Als Trump een muur wil bouwen tussen Mexico-USA,
  kunnen wij onze grenzen weer afsluiten.
  Ik neem graag 5 minuten om mijn paspoort te laten zien.

  Like

 3. joga zegt:

  Allons enfants de la patrie, le jour de gloire VA arriver.

  Like

 4. Mary zegt:

  De Fransen moeten nu toch wel reden genoeg hebben om op Marine te stemmen, laten we hopen dat ze zo verstandig zijn en er niet meer slachtoffers vallen, socialisme is toch echt de ondergang van alles op alle gebied, realisten zoals Marine, Trump, Wilders en andere hebben daarna aardig wat puin te ruimen veroorzaakt door deze achterlijke blinde socialisten.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  We willen een vrij Frankrijk, dat baas is over zijn eigen wetten, munteenheid en grenzen.”

  Klinkt mij als muziek in de oren. Wat een super wijf. Vergelijk dat met die opportunistische psychisch en fysiek instabiele troel in Washington. Zij wordt de toekomstige President van Frankrijk. Reken maar. Door samen met het Franse volk uit de totalitaire EU te stappen zal ze de reddende engel worden voor Europa. Zonder Frankrijk geen EU en zonder EU wordt Europa weer een trots continent van vrije onafhankelijke staten en gaan we met hard werken een nieuwe golf van Europese welvaart tegemoet. Er is geen alternatief want onder de EU zal het continent in burgeroorlog, godsdienst oorlog, demografische chaos en totale economische malaise vervallen.

  Like

 6. volksrechter zegt:

  In ieder geval een heel goede zet van haar, kiezers die traditioneel op socialisten groenen en liberalen stemmen, maar die van mening zijn om niet meer bij Europa te horen zouden zeker stemmen opbrengen, slimme Dame…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s