Wetsvoorstel: meer rechten voor asielkind

screenshot_135

Minderjarige asielzoekers moeten voortaan een verblijfsvergunning krijgen als dat aantoonbaar in hun belang is. Dat staat in een initiatiefwetsvoorstel van PvdA en GroenLinks, dat vandaag bekend is gemaakt. De partijen verwachten dat er een Kamermeerderheid voor is.

De Kamerleden Kuiken (PvdA) en Voortman (GroenLinks) wijzen erop dat bij beslissingen over een verblijfsvergunning nu vaak wordt gekeken naar de veiligheid van het land van herkomst voor volwassenen en niet naar het belang van de kinderen.

Lees verder>>>
(h/t “Republikein”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Eurabië, Groenen, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, politici, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Wetsvoorstel: meer rechten voor asielkind

 1. Drs.P. zegt:

  Slinkse ratten zijn weer bezig om stiekem de grenzen te verleggen. Allemaal kindertjes, dus zogenaamde minderjarige parasieten van 20-40 jaar direct een verblijfsvergunning geven en recht op alles gratizzzzzzz???
  Want de foto uit de msm insinueert wel dat het om kleine kinderen gaat, maar die maken bijna nooit alleen zo’n reis.
  Dus gaan we nu NL volplempen met het grootste gore lichtgetinte noord Afrikaanse “zielige” tuig dat er in Europa rondlooopt, de zogenaamde minderjarigen van 20-40 jaar.
  Wat een gigantisch stelletje kudt partijen zijn het toch, dom, naief, of alles met opzet!!!!

  Geliked door 2 people

 2. SeeMore zegt:

  Kleine kinderen worden groot !!!

  Like

 3. elisah zegt:

  Dat heeft een mega-aanzuigende werking, zijn die kinderen alleen, dan herenigen met familie in hun thuisland en niet hele volksstammen van aanhang hierheen halen, anders worden er steeds meer kinderen alleen vooruit gestuurd.

  Like

 4. Daar gaan we weer. Plus de aanhang, niet alleen de ouders, maar opa, oma en de hele reutemeteut.

  Like

  • Alex Delarge zegt:

   Een extra probleem is dat de opa ook de vader kan zijn.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Veel onderzoeken hebben aangegeven dat er veel inteelt is in de Oosterse landen. Hetzelfde geld voor Afrika, Afghanistan en ga zo maar door. Kinderen krijgen kinderen van hun vader, broers, ooms, opa’s, neven. Huwelijken met familie is aan de orde van de dag, kinderen met genetische afwijkingen dus ook.
    Niemand heeft deze mensen opgelegd om zoiets uit te voeren, maar ze doen het gewoon, het is hun ‘cultuur’ en ze zien er niets slechts in. Het ‘hoort’ volgens hen erbij en is normaal gedrag.
    Wij in het Westen walgen van dit hele spektakel en willen dit ‘cultuur’ item niet in ons leven integreren. Deze ‘mensen’ zijn mijlenver verwijderd met hun normen en waarden in vergelijking met die van ons. Wij kunnen en willen dit gedrag nooit accepteren en omdat dit volk te ver heen is om hun levensgedrag te veranderen, zullen we hen ook nooit kunnen accepteren. Voor hun is dit normaal, voor ons is dit beestachtig, vies, smerig en abnormaal.

    Ik besef heel goed dat inteelt ook in onze Westerse landen voorkomt, maar hier wordt dit, en terecht, niet goedgekeurd of als iets normaals gezien en geaccepteerd. Als we allemaal zo verloederd gedrag zouden hebben en ons ten volle daaraan over zouden geven, dat zouden we het goede de laan uitgestuurd hebben en hadden we de hel op aarde. Kuiken en Voortman moeten zich eens na laten kijken met hun voorstel om ongebreideld ‘jonge’ vluchtelingen op te nemen, waar ze ook vandaan komen, want inderdaad, na opname, springt de resterende familie na een korte periode uit het verrassingsdoosje en hebben we ze hier zitten. En dat heb ik het niet over een of twee mensen, nee, gezien hun voorplantingsdrift kun je rekenen op zeker 8 extra ‘vluchtelingen’ die automatisch de verblijfstatus ontvangen. Bovendien krijgt je de toestanden, zoals verkrachtingen, inteelt, kinderhuwelijken etc. er gratis bij. Wie doet je wat, moeten zij denken. Nederland is toch gek!

    Wat al iedereen weet, maar nog niet tot de Tweede Kamer schijnt te zijn doorgedrongen is, dat alle jonge kinderen niet zo onschuldig zijn, als ze zich voordoen. Vaak zijn ze ouder dan ze aangeven en geen kinderen meer te noemen, maar tevens is het zo dat hun cultuur barbaars en primitief is, en die past niet bij een volk dat op hun census eeuwenver vooruit ligt in normen en waarden. Onder die ‘arme’ kind vluchtelingen, zitten genoeg jonge barbaren die levens kunnen verwoesten. Goede opvoeding en cultuur is niet gebonden aan leeftijd, maar aan goedheid en verstand, wijsheid en inzicht. Maar deze mensen kunnen niet weggegeven wat ze niet hebben. Een voorbeeld:

    http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2880527/2016/09/19/Meisje-slachtoffer-van-groepsverkrachting-nadat-ze-met-list-naar-park-gelokt-werd.dhtml

    Like

 5. Pieter zegt:

  Iedereen die tegen is, is natuurlijk een racist.
  En hup, hierna gaan de linkse huichelaars weer op zoek naar een nieuw feelgood moment om hun ego te strelen.
  Wat zou het volgende voorstel zijn, alle zwangere minderjarige alleenstaande asielzoeksters onmiddellijk een status geven ?

  Like

 6. Heer M zegt:

  En als ze op vakantie gaan, willen naar het land waar ze vandaan zijn gevlucht.

  Like

 7. Hans zegt:

  Dan haal heel afrika en heel moslemië maar naar NL
  Het is altijd in hun belang want ze gaan er gegarandeerd op vooruit.

  Like

 8. Elena zegt:

  Neten worden luizen !
  GEEN islam kinderen hier…immers die zijn al gehersenspoeld.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Welke ouders sturen hun kind nu op de bonnefooi naar Europa toe, met alle mogelijke gevaren van dien voor onderweg. In Nederland is het net andersom, daar brengen de (bezorgde ?) ouders hun (verwende) kinderen zelfs met de fiets of auto naar de scholen toe. Toen ik nog klein was moest ik te voet naar de kleuterschool en de lagere school. Hier zit alleen maar kwade opzet achter van voornoemde ouders. De Afrikaanse ouders van die bewuste kinderen speculeren er op dat zij via de gezinshereniging ook de Europese landen mogen binnenkomen !

  Like

 10. Steven zegt:

  Ze worden ook steeds debieler in Nederland.
  Nog even en alle islamieten over de hele wereld krijgen ook een verblijfsvergunning…want al die TERING landen hebben op een paar na allemaal OORLOG. Dus aantoonbaar in hun beland dat ze hierheen verhuizen!!
  Ze zouden al die LINKSE Partijen moeten verbieden over de hele wereld. Want overal waar LINKS regeeert is ellende van allochtonen!!

  Like

 11. Steven zegt:

  De PvdA en GroenLinks willen dat de Tweede Kamer nog voor de verkiezingen in maart debatteert over de kwestie.
  JA TUURLIJK..ze weten dat het er anders NOOIT meer van gaat komen. dus voordat ze worden afgeserveerd Nederland nog even snel volmeppen met een paar duizend asielratten.

  Like

 12. Thoth zegt:

  (…)De PvdA en GroenLinks willen dat de Tweede Kamer nog voor de verkiezingen in maart debatteert over de kwestie.(…)

  Nee. Nein, No, Nada.

  Daarna worden ze uitgeteld.

  Like

 13. Cathja zegt:

  Ik ben beslist geen VVD-er, maar ben het wel met deze partij eens als zij zeggen dat er van het voorgestelde beleid een aanzuigende werking uitgaat. Ouders sturen straks bewust hun kinderen vooruit, om daarna zelf ook over te mogen komen, ‘in het kader der gezinshereniging’.
  Dat moeten we met z’n allen niet willen.
  We hebben gezien wat er in Zweden is gebeurd. Ontelbare ‘minderjarigen’ blijken bijna altijd meerderjarig te zijn, zelfs tot een leeftijd van 40 (!!) jaar oud. Zweden wil al die gasten terugsturen, en zoekt hulp bij de Afghaanse overheid. Die zitten op hun beurt niet te wachten om al die weglopers weer terug te nemen.

  Wij moeten eens stoppen met die zielige verhalen. Kijk eens naar Syrië. Een knots van een land, waar niet overál oorlog is. Waarom dan alle Syriërs als vluchtelingen beschouwen en opnemen?
  Dit geldt eveneens voor Irak. Ook zo’n immens groot land. Hele delen zijn er waar totaal niets aan de hand is! Toch krijgen Irakezen hier zonder meer de vluchtelingenstatus.

  Maar links zou niet links zijn als ze het ‘vluchtelingen-vuurtje’ niet opnieuw zouden aanblazen. Wat een ongelofelijk stom volk toch! Denk eerst eens na over de gevolgen die uit dit wetsvoorstel zouden kunnen voortkomen, eer je zo’n voorstel doet!
  Het lijkt wel of ze niet tot 10 kunnen tellen.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Stel linkse idioten !!!! Deze kinderen worden vooruit gestuurd door hun ouders, die straks weer herenigd willen worden met hun kinderen !!
  En neten worden ook luizen !

  Like

 15. sent zegt:

  betreffende kamerleden azen natuurlijk op een kamerzetel in maart !

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Wat zou de wereld mooi zijn zonder moslims, linkse idioten en de zogenaamde gutmenschen !
  Laat alle linkse en zogenaamde gutmenschen is betalen voor al hun “leuke” ideetjes, moet je is kijken hoe snel al die flauwe kul afgelopen is !!

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  Die (VVD) vreest dat er een aanzuigende werking uitgaat van de mogelijkheid dat kansloze asielzoekers hun kinderen inzetten om toch een status te krijgen.

  Uitgaat van de mogelijkheid zeggen ze. Een understatement zo groot als de linkse leugen. Reken maar van yes dat deze wet zo hij wordt ingevoerd voor 100% misbruik gaat zorgen. Doen jongens van de linkse kerk zeg ik. Zeker voor de verkiezingen en flink tam tam maken voor deze wet. Schakel ze allemaal in de Pauw mannen en de van Nieuwkerk mannen. Gaat helemaal goed komen.

  Het moet een geil gevoel zijn dat linkse gevoel. De gevolgen zien we later wel. Als het nu maar heerlijk is in het hoofd en een stralenkrans geeft die zichtbaar is voor allen die het willen zien. Heerlijk die geëtaleerde goedheid en morele verhevenheid en het is ook goed voor de carieëre. Hoe lang zal dit linkse circus nog stand houden?

  Geliked door 1 persoon

 18. ReaGluurder zegt:

  Hitler, Stalin, Lenin, Merkeltje, Van Agt, Mohammed B., Kuiken, Voortman etc etc waren ook ooit van die lieve aaibare onschuldige kindertjes!!

  Like

 19. Wachteres zegt:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/wetsvoorstel-pvda-en-groenlinks-meer-rechten-voor-asielkind~a4379185/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

  ‘Kinderen kunnen zelfstandige asielmotieven hebben, zoals hun gezondheid, geestelijke ontwikkeling of het risico op besnijdenis’, zegt Attje Kuiken van de PvdA. Ook seksuele geaardheid of verwestersing kunnen individuele redenen zijn voor asiel. Linda Voortman (GroenLinks): ‘Nu kijkt de rechter vooral of het land van herkomst veilig is voor de volwassen ouders. Vorig jaar werden twee éénjarige meisjes met hun moeder terugestuurd naar Guinee – een land waar 97 procent van de vrouwen wordt besneden – omdat de moeder de kinderen zou kunnen beschermen. Met deze wet maken we dat niet meer mee: het belang van het kind staat dan voorop. We voegen dus een asielgrond toe.’

  Daarom moet de rechter niet alleen naar het land van herkomst kijken, maar ook of de situatie daar net zo veilig is voor minderjarige migranten. ‘Het belang van het kind staat voorop,’ aldus Linda Voortman van GroenLinks. De kans dat er meer verblijfsvergunningen worden verstrekt als het wetsvoorstel van GroenLinks en PvdA wordt aangenomen, is wel aanwezig.

  Vorig jaar waren er tweeduizend kinderen van wie de asielaanvraag is afgewezen maar die op grond van het wetsvoorstel in aanmerking zouden kunnen komen voor een verblijfsvergunning, staat in de toelichting op het voorstel. Hun ouders, broers en zussen zouden in dat geval op basis van gezinshereniging ook een verblijfsvergunning kunnen krijgen”`.

  Als we bedenken dat Zweden deze ‘`kinderen’`dolgraag kwijt wil, omdat ze heel veel geweld – vooral in seksueel opzicht – veroorzaken en en dat het in eerste instantie ging om de lieverdjes in Calais ,- die in die omgeving voor terreur zorgen – dan kunnen we ons voorstellen wat dit idee in NL teweeg kan brengen.

  Trouwens, zijn wij verplicht om alle kinderen voor wie het gevaar bestaat dat ze besneden worden of die [later!] een niet geaccepteerde seksuele geaardheid blijken te hebben, hier op te vangen?

  Links is en blijft KNETTERGEK!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Wachteres om 15:08

   Inderdaad, die linksen zijn knettergek! Alle minderjarigen die maar enigszins ‘gevaar’ lopen moeten wij dus opvangen?
   Momenteel zijn wij in Europa er getuigen van dat jongeren zich totaal niet wensen aan te passen aan onze manier van leven. (Hele) jonge kinderen hebben soms al een bloedstollend taalgebruik richting ons, de ‘heidenen’. Komen ze in de puberteit en nog later, dan krijgen we dezelfde toestanden als in Zaanstad. Dat moeten we absoluut zien te voorkomen.

   Denkt er iemand in de Tweede Kamer trouwens nog wel eens na over de gevolgen van de ‘motie Halsema’?

   Like

 20. Sjaak zegt:

  Wanneer de vreemde pikt jou tas,
  neem dit Idee, komt goed te pas !

  Geliked door 2 people

 21. joopklepzeiker zegt:

  Hoe komen die kindertjes hier ?
  Komen ze alleen ?
  Als ze alleen hierheen kunnen kruipen, dan kunnen ze zich ook zelf redden ergens anders .

  Like

 22. KRAFTAVILQA zegt:

  Natuurlijk zullen kinderen gebruikt gaan worden om de regels te misbruiken zoals dit al sinds jaar en dag in de VS gebeurt d.m.v. de zg. anchor-babies. En zo zien we het volgende generaal/kinder-pardon alweer aankomen. Maar stem straks gerust weer op je favoriete linkse partij, de kiezer leert net als de linkse politicus niet van z’n fouten.

  Like

 23. Marc zegt:

  Ik meen het als ik zeg dat ik al die gasten in dat parlement wegens verraad tot ten minste dertig jaar cel dienen te worden veroordeeld.

  Ik wil ze gearresteerd, berecht en veroordeeld!

  Ze plegen echt een regelrechte misdaad!

  Like

 24. Hendrik M. zegt:

  Oww, sinds wanneer hebben die partijen er iets op tegen dat moslims besneden worden?

  Like

 25. Kristen zegt:

  Oh mensen ik ben zo teleurgesteld in deze reacties. Ook al zijn er mensen die verkeerd gebruik zullen maken van deze wet. Vergeet niet dat zo veel mensen vluchten voor vreselijke omstandigheden. Je vlucht niet zomaar weg van alles en iedereen die je kent. mensen willen gewoon het veiligst voor zichzelf en hun familie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s