Miljoenennota – Prinses Amalia begint met startsalaris van 1,5 miljoen euro

screenshot_162

(Door: Bas Paternotte)

Koning Willem Alexander gaat er € 142.000,- op vooruit – Ook meer belastinggeld voor Máxima en Beatrix

Wanneer prinses Amalia in 2021 18 jaar oud wordt trapt de Prinses van Oranje af met een startsalaris van € 1.495.000,- Dat staat in de begroting van de Koning, onderdeel van de Miljoenennota. Daarvan is € 263.000,- inkomen, € 1.232.000,- is bedoeld voor de ‘personele en materiële uitgaven’ van wat officieel heet ‘de vermoedelijke opvolger van de Koning’.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Krankzinnigheid, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

44 reacties op Miljoenennota – Prinses Amalia begint met startsalaris van 1,5 miljoen euro

 1. BertG. zegt:

  Hoe kan je zulke bedragen nog verantwoorden met een schoon geweten.

  Geliked door 3 people

 2. Marlies zegt:

  Terwijl miljoenen mensen naar de gallemiezen gaan, een “loonsverhoging” voor de niet-gekozen, niet-koshere familie…. Als ooit de meute wakker wordt, helpt rennen ook niet meer.
  Ik ben allang niet meer sprakeloos van dit soort zaken, maar ik vraag me wel af hoe ver je moet zijn afgegleden van de moraal.

  Geliked door 3 people

 3. Karen zegt:

  Echt razend word ik van zulke berichten! Wanneer wordt dat zwaar overbodige en geldverslindende koningshuis nou toch eens afgeschaft? Ik ben bang dat zolang er, in mijn ogen behoorlijk gestoorden, met vlaggetjes uren van te voren langs de route staan om ze te zien en naar ze te mogen zwaaien en zolang er nog steeds mensen zijn die alle illegale gelukzoekers welkom blijven heten we van beide verschijnselen niet snel verlost zullen worden.

  Geliked door 3 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Karen: 17.46. uur, op 20/9. Met U eens. Helaas, zijn de behoorlijk gestoorden in ons land, nog met zeer velen. Af en toe waan ik mij in een “open inrichting”, in paviljoen 5, zeg maar.

   Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  Quote: Amalia: startsalaris van 1,5 miljoen euro.
  Krankzinnig ! ! !

  Geliked door 4 people

 5. Tom Hendrix zegt:

  Kotsmisselijk, ben ik van dit bericht. Maar van deze NSB regering, en de meehuichelaars van D66,CDA,,CU,GL, verwacht ik niets anders. En wie mag deze verkwisting betalen; WIJ de gewone burgers. Maar ondertussen leven er ouderen in armoede, is de Zorg naar de kloten geholpen, loopt heel Noord-Afrika hier binnen. Walgelijke, Bilderbergbende! En dan de onnozelen, die langs de kant staan, met hun toetertje en vlaggetje. Ons volk, verdient beter, maar met onnozel kiesvolk- helaas nog een groot gedeelte- gaan we “de bietenbrug”, op.

  Geliked door 2 people

 6. Jean zegt:

  Laten we maar heeeeeel snel die totaal nutteloze circussen waar geen mens met verstand nog gaat naar kijken afschaffen, besparing: miljoenen euro’s.
  Dat ze de poetsvrouw en keukenhulp maar zelf betalen en vooral laat ze werken voor een inkomen maar niet meer op onze kap.
  Zoals Geert zegt, het hoort thuis in de Efteling.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  En vandaag stonden weer een paar duizend van het domme klompjesvolk
  de koninklijke parasitäre subsiditrekkers met zwaaiende vlaggetjes te begroeten !

  Geliked door 2 people

 8. Leo zegt:

  ARME burgers van v/h Nederland….

  En van je hela hola houdt er de moed maar in…. Houdt er de moed maar in…..
  Houdt er de moed maar in …. enz.

  Den Haag vandaag, wat een DECADENTE vertoning !!

  Geliked door 2 people

 9. koddebeier zegt:

  En dan zijn er nog eikels die beweren dat een president duurder is !!

  Geliked door 2 people

  • Karen zegt:

   Weet je Koddebeier zelfs al zou een president duurder zijn dan nog heb ik liever een president. Een president daar zit je niet levenslang aan vast en na hem zijn kind, kleinkind enz. Bovendien vind ik het walgelijk dat behalve “onze” koning ook zijn vrouw, dochter en moeder een uitkering krijgen. En dan hebben we het nog niet eens over alle privileges voor hem, zijn gezin en familie. Walgelijk is het.

   Like

   • koddebeier zegt:

    Het is een schaamteloze vertoning deze oranje graaiers !

    Like

   • BertG. zegt:

    Laat dat kind maar een keer een baantje aannemen als vakkenvuller bij een supermarkt.
    Dan krijgt ze nog een beetje het idee wat “gewone mensen” doen om een extra zakcentje er bij te hebben.

    Like

  • mahoog zegt:

   Och sommige roven enige millioenen tijdens hun dienstteid en krijgen een goed pensioen alhier na 4 tot 8 jr….maar dan zijn we er verder ook vanaf.Mart Brasil.

   Like

 10. bigljohn zegt:

  Officieel heeft Koning Pils een salaris van 8 ton netto. Vanmiddag met Prinsjesdag zei de verslaggever dat de Koning een hofhouding heeft van 300 personen. Op jaarbasis zou dat (inclusief het salaris van de Koning) zeker op €12.000.000 uitkomen, als het al niet hoger is. Maxima nog niet meegerekend, en daar komen zijn kinderen over enkele jaren ook nog bij.
  Die familie is ook nog eens goed voor 12 Miljard Euro aan roerende en onroerende goederen.
  En terwijl steeds meer mensen naar de voedselbank moeten, word het belastingvrije salaris van
  de Koninklijke familie jaarlijks fors verhoogd. Daarnaast zijn ze ook nog uiterst links van gezinte, en zijn goed maatjes met de Islam. Het Koninklijk huis is net de door het volk gekozen vierjaarlijkse linkse kabinetten die telkens ons leven komen verbitteren. Je komt er dus nooit meer vanaf !

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Klopt inderdaad.
   Maar hij heeft toch een goede rede gehouden op Prinsjesdag.
   Aldus Klaver van Groen-Links.
   Verder hoor je ‘m het hele jaar niet.

   En daar mogen we dan ook nog blij mee zijn….
   Tsja, wranger kan het echt niet.

   Like

 11. Nou een schoon geweten zullen ze beslist niet hebben, anders sta je dit niet toe. Maar zolang het volk in sprookjes wil geloven. Houdt je dit soort toestanden, dit heb je aan je medemens te danken. Dat er mensen zijn die creperen, zal hun een rotzorg zijn. Als het sprookje maar blijft en blijven wij vastzitten aan die koninklijke kut familie.

  Like

 12. Ik wed, dat die Amalia op dit moment, dus ruim voor ze er aan toe is om dat “Startsalaris” te gaan ontvangen, al net zo’n blasé kreng is als de rest van die kliek, dat denkt, dat alles aangewaaid komt en dat ze meer waard is als wie dan ook in dit land. Niet eens bewust, maar onbewust, en dàt is nog het ergste!
  Hoe kúnnen degenen, die deze inkomens vaststellen, het met hun geweten overeen brengen!
  En trouwens ook: Hoe kunnen nog zovelen onder deze omstandigheden hier vrede mee blijven hebben en zich blijven vastklampen aan het sprookje?! Wat heb je überhaupt aan sprookjes, als je er zelf geen deel van uitmaakt? Dát snap ik maar niet!

  Geliked door 3 people

  • Wachteres zegt:

   Gut @Theresa, ik begon me net zorgen te maken of de royals wel rond zouden kunnen komen. Kom jij er weer tussen met je negatief gepraat. 😛

   Dit doet me denken aan een waar gebeurd verhaal over de Queen Mum in GB – moge zij rusten in vrede.

   De Queen Mum kon niet rondkomen, had altijd schuld, want ze was o.m. gek op nieuwe jurkjes. Een oud Brits Engels echtpaar leest dat – ze leefden alleen maar van een AOW-tje. – en maakte zich zorgen over haar. Aan het eind van de maand stuurden ze het restje van hun geld dat ze met erg zuinig leven overhielden op naar Queen Mum.

   Dan ben je toch echt kierewiet. Waarschijnlijk liepen ze al tegen dementie aan.

   Like

 13. Claudia M. zegt:

  Ze nu 12 jaar, dus we hebben nog 6 jaar om goed te stemmen om hier paal en perk aan te stellen. Wat moet een meisje, al is ze de toekomstige koningin (alweer…), van 18 jaar met 1,5 miljoen? Kom op even, pa verhoogt het zakgeld maar een beetje!

  Geliked door 1 persoon

 14. Mirjam zegt:

  Ik vind dat alleen de koning een salaris mag hebben, voortkomende uit het belastinggeld van de burgers. Amalia en de rest van de koninklijke familie moet zichzelf kunnen onderhouden, net zoals alle andere burgers, door goede opleidingen te volgen en daarna te solliciteren op een goede baan.
  Zo leren ze ook dat ze werkelijk moeten werken voor hun geld en niet kunnen vegeteren op het belastinggeld, waar ze alleen lintjes voor hoeven door te knippen.
  De koninklijke familie heeft genoeg vermogen om het uit te zingen als ze nog niet werken, dus ze komen niets te kort. En om een kind, want in feite is 18 jaar nog heel jong, al bijna een en een half miljoen als salaris per jaar te verstrekken voor niets doen, dat is van de gekke. Als ze ooit troonopvolgster wordt, dan kan ze wel een salaris krijgen, maar voorheen alleen een onkostenvergoeding voor sociale verplichtingen en dat geldt ook voor de rest van de koninklijke leden en hun openbare verplichtingen.

  Ook zij moeten werken voor hun geld, want de rest van Nederland moet dat ook doen. En men weet niet hoelang het nog duurt voordat en of ze ooit de troon over zal nemen. Kijk naar Charles van Engeland, Hij is bijna zeventig en wordt gezien als de eeuwige troonopvolger. Toch krijgt ook hij jaarlijks ‘loon’ voor een luxueus leventje waar het hem en zijn vrouw aan niets ontbreekt, hij werkt er niet voor, maar geniet van zijn leven.

  Dit moeten we niet willen. We zitten niet meer in de middeleeuwen, maar in een modern tijdperk, waar de koning als een traditie wordt gezien en niet meer als de leider van het land, wat hij ook niet is, want hij heeft geen mandaatrecht. Daarom, men kan een heleboel geld sparen voor Nederland, door gewoon goed na te denken.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Mirjam.

   De huidige situatie is het gevolg van aanpassingen in de Grondwet t.a.z. van de macht van de koning. Datgene wat overbleef…
   Die aanpassingen waren het gevolg van de afscheuring van de Zuidelijke Nederlanden in de 19e eeuw.

   Het afschaffen van de monarchie zal uitsluitend en alleen gebeuren na omvangrijke dramatische gebeurtenissen. Waarna het mogelijk zal zijn om zogenaamd “schoon schip” te maken.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Paul,
    ook al is de monarchie nu nog actief, het beleid over de betaling van de koning voor zijn ‘diensten’ en die van de rest van de familie, is toch iets wat aangepast aan deze tijd moet zijn. Loon naar werken, is het motto en niet andersom.

    Alexander is de koning, maar hij is een geen heerser, regent. Hij is een status figuur, die bij de historie van het Nederland van vroeger hoort. Daarvoor is hij een achtergrondfiguur geworden, die alleen bijdraagt aan de herkenning door de wereld, dat Nederland een gecultiveerd, vooruitstrevend land is met een grote historie en achtergrond en bij de top tien hoort van ‘belangrijke’ landen. Eigenlijk is hij de ‘kers op de taart’, om voor Nederland bij de top-elite te horen inzake deze belangrijkheid. Daarvoor mag hij een salaris krijgen van het Nederlandse volk, want echt veel wordt er van hem niet verlangd en dat geld geeft hem de gelegenheid toch een heel comfortabel leven te leiden.
    Echter men kan in zijn beroep misschien van ‘iets’ van werken spreken voor het geld dat hij krijgt, maar niet voor die van zijn naasten, deze vervullen alleen sociale verplichtingen, zoals lintjes knippen, etentjes met de elite, staatsbezoeken of een schip dopen, openingen van gebouwen etc., zelfs meedoen aan de Koningsdag etc.
    Van echt werken hoeven deze mensen geen kaas te hebben gegeten, en van een echt salaris zou dan ook voor dit ‘genieten’ geen sprake mogen zijn.
    Maxima is officieel geen koningin, maar wordt wél zo genoemd en zij krijgt ook een riant salaris voor het genieten, eveneens hun dochter Amalia als ze achttien is, wat absoluut niet nodig en wenselijk is, want Alexander krijgt genoeg geld per jaar om zijn gezin te onderhouden.
    Dus de regering moet stoppen met de verkapte rijkdom aanvullerij, terwijl deze mensen al rijk genoeg zijn en zich een fantastisch leven kunnen veroorloven, zonder dit te doen op en ten kosten van de belastingbetalers, die wél werken voor hun geld en zonder dat zij zelf één cent belasting voor de lonen van anderen hiervoor afdragen door zelf belasting te betalen. Zij horen dit namelijk ook te doen, ze staan niet boven het volk. Sterker nog, ze zijn ook maar gewoon mens en worden door de belastingbetalers ‘betaald’.
    Vergoedingen voor de rest mag, maar géén salarissen, ook niet voor de kinderen van de koning. Dat komt pas als ze de ‘scepter’ van hem overnemen. Dat ze maar werken voor hun geld, dat moeten anderen ook doen.

    Like

 15. delamontagne zegt:

  Misschien brengt ze tot die tijd dat ze 18 wordt en dat “bedragje” gaat ontvangen wel de krant “Volkskrant en Trouw”rond in Wassenaar en omgeving om een zakcentje te verdienen EN zoals vader Willem zal zeggen:”Je moet wel een beetje gevoel voor je toekomstige onderhörigen krijgen”.
  Waarom zo,n Gouden Koets nu weer moet worden gerepareerd ?
  en dan ook nog een Glazen Koets ???????????
  Waarom huren ze niet zo,n eenvoudig “Paus-mobiel” met bovenluikje om van daar uit te kunnen wuiven naar ,t “kloötjes-volk……………..

  Geliked door 1 persoon

 16. BertG. zegt:

  De eerste zin van de troonrede was: ‘Nederland heeft weer vaste grond onder de voeten.’ Volgens onze premier Mark Rutte was dat een kernboodschap van het kabinet.
  Maar hij begrijpt ook dat veel burgers daar weinig mee kunnen en ondanks de positieve berichten in de troonrede is hij nog lang niet tevreden over hoe Nederland ervoor staat. Dat zei hij dinsdag in een gesprek met journalisten in het Torentje, zijn werkkamer op het Binnenhof.
  http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/09/rutte-pas-trots-als-iedereen-herstel-ervaart
  „Ik ben pas trots als iedereen het ervaart.”

  Like

 17. Giny zegt:

  Ooit zei Amalia eens tegen een meisje in een speeltuin, dat ze later koningin zou worden!
  Nu kan ze vertellen als ze 18 is hoeveel geld ze per jaar ontvangt!
  Dan die kapsones koppen van die lui die er maar op los leven, waar wij
  allemaal aan mee moeten betalen, schande, ik heb er geen woorden voor!

  Like

 18. Fatsy zegt:

  klopt, dat zij met 18 verjaardag cadeau 16 miljoen van de belasting betaler krijgt ?

  Like

 19. vanhetgoor zegt:

  Waar ik in eens over na moest denken, waar kan Prinses Amalia stage lopen? Zij moet tenslotten haar vader opvolgen, en om in de zaak te komen moet ze wel de juiste opleiding hebben gedaan. Met de keuze voor de universiteit zal het wel meevallen, dat wordt wel geregeld, maar als zij in heur laatste jaar van van de studie zit moet ze ook stage lopen, dat kan niet bij Papa! Dan moet ze of naar Queen Elisabeth, maar die is te oud en die leent zich niet voor die onzin. Dan is er Koning Filip, en daar is een Belgische wettelijke regel die dit onmogelijk maakt, het Belgische Koninklijke famiulie mag geen banden hebben met de Nederlandse Koninklijke familie. Dan is er nog Monaco, maar dat is geen koninkrijk want het is slechts een prinsdom. Dan vallen alle Afrikaanse landen af, dan blijft er alleen nog Het Heilige Koninkrijk van de familie Saud over.

  Met andere woorden, ik denk dat Nederland binnen 15 jaar een republiek is geworden.

  Geliked door 1 persoon

 20. BertG. zegt:

  De bijdrage die prinses Amalia krijgt als ze 18 wordt, moet omlaag, betogen meerdere partijen donderdag in de Kamer.
  In elk geval PvdA, SP en D66 betogen dat de in totaal 1,5 miljoen die prinses Amalia ter beschikking wordt gesteld, omlaag moet.
  VVD en PVV gaven geen commentaar.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26870676/__Links_wil_Amalia_korten__.html

  Like

 21. Koetsier zegt:

  Ik vind dat amalia veel te veel geld krijgt belachelijk gewoon en daar betaal ik belasting geld voor . Er zijn kinderen die helemaal niets hebben . Wat doet die minister rutte hiervoor niets ik stem niet meer op hem ik vind hem een slijmbal als het om de centen de kosten enz voor het koningklijk huis gaat
  Wat doet de koning niets
  Hij kan het weigeren en het geld geven waar het echt nodig is ik zou mij schamen als ik de koning ben .ik was altijd een voorstander voor het koningshuis nu heb ik grote twijfels.

  Like

 22. aob zegt:

  1,5 miljoen is wel nodig, waar moet ze anders een ferrari van betalen als amelia 18 wordt !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s