Theresa May gaat de wereldleiders vertellen dat Groot-Brittannië het recht heeft om zijn grenzen te beschermen

screenshot_154

(Door: Peter Dominiczak – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Groot-Brittannië heeft het recht om zijn grenzen te controleren, zal Theresa May (foto) de wereldleiders voorhouden, terwijl zij waarschuwt dat honderdduizenden “economische migranten” zich voordoen als vluchteling. De minister-president zal een reis naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties deze week gebruiken om de wereldwijde reactie op ‘ongecontroleerde migratie’ te bekritiseren, terwijl zij zal waarschuwen dat westerse landen alleen maar “de symptomen van deze crisis behandelen”.

Mevrouw May zal zeggen dat alle landen de verantwoordelijkheid hebben om hun grenzen te beheren, om illegale en ongecontroleerde migratie terug te dringen.  Zij zal waarschuwen dat het onvermogen om onderscheid te maken tussen vluchtelingen en economische migranten meer mensen zal aanmoedigen om criminele bendes te betalen om hen naar Europa te smokkelen, waar zij vervolgens kunnen proberen asiel aan te vragen. Mevrouw May zal ook een beroep op de VN-leiders doen om een “het eerste veilige land” beleid te voeren. Dit zou ervoor zorgen dat de vluchtelingen asiel aanvragen in het eerste land waar ze aankomen, om een einde te maken aan de “steeds doorgaande stroom [van mensen]” door mensensmokkelaars, die heeft geleid tot zoveel migrantendoden. De opmerkingen van de minister-president kwamen, toen het Parlementsplein op maandag werd omgevormd tot een ‘kerkhof van reddingsvesten’, die werden uitgestald door vluchtelingen en liefdadigheidsinstellingen met het doel dat te laten samenvallen met de VN-top in New York.

Het is de eerste grote bijdrage van mevrouw May aan het immigratiedebat sinds zij minister-president werd, in de nasleep van de volksstemming om de Europese Unie te verlaten. Haar regering zal, naar wordt verwacht, druk uitoefenen om, als onderdeel van de Brexit-onderhandelingen met de EU, strenge immigratiecontroles door te voeren. “Over de hele wereld zien we vandaag de dag ongekende verplaatsingen van bevolkingen en we moeten samenwerken om daar een beter antwoord op te vinden, dat onze humanitaire inspanningen richt op die vluchtelingen die dringend behoefte aan bescherming hebben en dat tegelijkertijd het publieke vertrouwen in de economische voordelen van legale en gecontroleerde migratie in stand houdt”, zei mevrouw May voorafgaand aan de bijeenkomst van de Algemene Vergadering in New York.

“Dit is een dringende kwestie – meer mensen zijn ontheemd dan op enig moment in de moderne geschiedenis het geval was en het is van levensbelang dat we voorzien in een permanente ondersteuning voor die mensen die het meest behoefte hebben aan bescherming. Als ’s werelds tweede grootste bilaterale donor van humanitaire hulp speelt het Verenigd Koninkrijk al haar rol en we zullen onze inspanningen opvoeren door middel van verdere financiële steun en concrete actie, in samenwerking met de landen die het meest getroffen zijn”. De minister-president voegde eraan toe: “Maar we kunnen ons niet alleen richten op het behandelen van de symptomen van deze crisis, we moeten de onderliggende oorzaken ook aanpakken. Terwijl we door moeten blijven gaan met onze inspanningen om een einde te malen aan conflicten, aan vervolgingen en aan schendingen van de mensenrechten, denk ik dat we ook behoefte hebben aan een nieuwe, effectievere mondiale aanpak om migratie te beheersen. “Die moet worden opgebouwd rond drie principes, die de belangen van migranten, die zijn blootgesteld aan gevaar, beter zullen dienen; de belangen van de landen die ze verlaten, waar ze doorheen reizen, of die ze proberen te bereiken; en, belangrijker nog, de belangen van vluchtelingen, voor wie we allemaal de verantwoordelijkheid delen om hen te helpen”.

Mevrouw May wordt naar de top begeleid door Boris Johnson, de minister van Buitenlandse Zaken, en Priti Patel, de minister voor Internationale Ontwikkeling. Toen ze minister van Binnenlandse Zaken was, sprak mevrouw May over ”economische migranten die ook toegelaten zouden moeten worden, omdat zij een gevaarlijke reis hebben gemaakt om zich in Europa te kunnen vestigen”. Een regeringsbron zei dat mevrouw May deze week druk wil uitoefenen om tot een “beter onderscheid tussen vluchtelingen en economische migranten” te komen en zij zal zeggen dat  “als we hierin niet slagen, dit alleen maar meer mensen stimuleert om hun leven in handen van criminele bendes te leggen en gevaarlijke reizen te ondernemen” .

Ondertussen heeft David Miliband, de voormalige Labour-minister van Buitenlandse Zaken, op zondag het Verenigd Koninkrijk opgeroepen om meer vluchtelingen op te nemen – terwijl hij aanvoert dat Groot-Brittannië zou moeten ijveren voor 25.000 per jaar – vier keer de oorspronkelijke belofte. Vorig jaar kwamen ministers overeen om tot 2020 jaarlijks 20.000 mensen, die verdreven waren uit hun door oorlog verscheurde land, toe te laten, na publieke verontwaardiging over het lot van diegenen die proberen de gevaarlijke reis over de Middellandse Zee te maken. Miliband zei dat dit over de periode van vijf jaar gelijk stond aan slechts zes vluchtelingen per parlementair kiesdistrict.

Bron:
www.telegraph.co.uk
Auteur: Peter Dominiczak

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Ben Heavem”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, gezond realisme, Groot-Brittannië, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

21 reacties op Theresa May gaat de wereldleiders vertellen dat Groot-Brittannië het recht heeft om zijn grenzen te beschermen

 1. koddebeier zegt:

  Idioten zoals David Miliband helpen een land naar de ondergang !

  Like

 2. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3797135/We-need-radical-new-approach-PM-orders-spy-chiefs-block-illegal-immigration-routes-UK-secret-operations-against-people-smuggling-gangs.html

  We need a radical new approach’: PM orders spy chiefs to block illegal immigration routes into the UK with secret operations against people-smuggling gangs

  Theresa May asks heads of MI5, MI6 and GCHQ to run covert operations
  She wants agencies to help find evidence that could secure convictions
  The Prime Minister was speaking at the UN General Assembly in New York
  She said the world was experiencing unprecedented levels of immigration

  Like

 3. Knotsgekke zoals David Miliband blijven het ook maar proberen.

  Like

 4. Angie1968 zegt:

  Dan zul je eerst alle globalisten moeten doodschieten, want die hebben deze crisis bewust veroorzaakt. Soros voorop. Er zit een duivels plan achter deze massamigratie: destabilisatie en omvolking van het westen. En Zweden en Duitsland lijken al te capituleren.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Theresa May kan praten als brugman. In Europa zijn de reli-socialisten doof voor kritiek.
  Beter schud ze haar hoofd om zoveel EU naïviteit en houdt ze haar eigen grenzen potdicht.

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Niet lullen maar gewoon doen, er is immers een Brexit .

  Like

 7. Wachteres zegt:

  De reacties op DailyMail zijn ook nog erg sceptisch, @Joop.

  Like

 8. Pieter zegt:

  Fijn om te lezen, al schiet het nog niet op. Het net rond stiekeme Merkel sluit zich.

  Like

 9. Onno zegt:

  Alle hoog in de boom geïnfiltreerde ‘adapted compensated’ psychopaten (denk m.n. aan het clubje eertijds rond Bernhard en Dulles, genoemden ijskoud beide tot aan hun kin medeplichtig aan de gruwelmoord onder dekmantel van oorlog: “Dresden”, en nu hun sinistere opvolgers die aan alle touwtjes trekkend die er toe doen in de USA een -onverkiesbare, boven de wet staand onaantastbare- STAAT IN DE STAAT vormen) moeten uit ons midden VERWIJDERD worden.

  MET SPOED!

  Like

 10. volksrechter zegt:

  Was dat in 1940-1945 ook niet zo toen de invasie van Duitsland in Europa een feit was ?
  Toen hebben de Engelsen ook van alles en nog wat gedaan om de Duitser buiten te houden wat de grenzen betreft, zodat de veroveraars niet op hun grondgebied konden komen. En nu zien we dat ze weer sommigen zaken aanpakken om in deze tijd vluchtelingen tegen te houden, wat mij vooral kwaad maakt is dat hier in Europa het volk als plebs word beschouwd en politici aan de veroveraars carte blanche geven, Mussolini die ook met de Duitsers collaboreerden is daar klein grut tegen !!!!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Daarom is het ook zo volkomen absurd dat diezelfde Engelsen eerst al die vreemdelingen hebben toegelaten…

   Om nu te roepen dat ze het recht hebben om hun grenzen te beschermen omdat het merendeel van diezelfde vreemdelingen geen echte vluchtelingen zijn….

   Heel merkwaardig…

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ze is niet te vertrouwen deze Theresa May.
    Ik schat zo maar in dat ze op het populisten treintje is gestapt, maar dezelfde richting op gaat als haar voorgangers , zuurstok voor de domme burger .

    Like

   • volksrechter zegt:

    ze konden toen ook niet anders onder het toeziend oog van Brussel, maar nu zijn ze vrij van doen en laten, wat Brussel er ook over denkt.

    Like

 11. Claudia M. zegt:

  Ik denk dat het volk van een land het recht op kan eisen hun grenzen te beschermen, maar zolang er mensen zijn die alles en iedereen, altijd maar willen blijven delen – net zolang tot er niets meer te delen valt, omdat de grote gemene deler (letterlijk) het delen niet kent en dit ook niet van plan is – vrees ik momenteel voor het ergste…

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Ieder land heeft dit recht en zijn plicht om zijn grenzen te beschermen.

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Dom vraagje !
  wie zijn die wereld leiders ?

  Like

 14. joopklepzeiker zegt:

  Manhattanistan: London, NYC, Paris Mayors Call for More Immigration in Response to U.S. Terror Attacks

  http://www.breitbart.com/big-government/2016/09/20/manhattanistan-london-nyc-paris-mayors-call-for-more-immigration-in-response-to-u-s-terror-attacks/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s