Duterte: Dichtbij het volk staan in plaats van elite-denken voedt de haat van de media

screenshot_16

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De president van de Filipijnen staat bekend als politicus die dichtbij het volk staat en die ook de taal van het volk gebruikt. Het volk houdt van zijn “Digong”, maar het establishment en de media bestrijden Rodrigo Duterte (foto).

contra-magazine

In het Westen, waar politici elitair handelen en de mainstream media een gelijksoortig taalniveau in stand houden, geldt het gewone volk als “gepeupel” of gewoon als “tuig”. Om je uit te drukken als het “gewone volk” of zelfs als de onderlaag? God beware! Maar juist dit dichtbij het volk staan, de toch nogal ruwe wijze van uitdrukken, die vooral ook in het Bisaya Mindanaos – de moedertaal van Duterte – verbreid is, leidde tot de pijlsnelle opkomst van de voormalige burgemeester van Davao, de hoofdstad van de oostelijke eilandenregio.

Duterte staat bekend als “doener”, niet als “bellenblazer”. Ook is hij degene die de grote problemen van het land – drugscriminaliteit & corruptie – bij de naam noemt en er hard tegen optreedt. Omdat hij daarbij de elites van het land niet spaart, maakt hij invloedrijke vijanden. De heersende kleptomanen uit de Marcos-periode, die de politiek en de economie grotendeels in hun greep hebben, staan met hun ruggen tegen de muur. Daarom proberen ze Duerte zoveel mogelijk in diskrediet te brengen en hem zwart te maken.

“Hij heeft ´hoerenzoon´ gezegd!”, reageerde het mediale establishment in het Westen verontwaardigd, zonder echter op de taalkundige eigenheid van het Filipino (een op Tagalog gebaseerde taal) in te gaan. Zeker, “putang ina” betekent letterlijk vertaald “zoon van een hoer”, maar het alleen maar een gebruikelijke vloek, te vergelijken met het Duitse “Scheiße!” of het Engelse “Fuck!”. Maar dat interesseert de journalisten uit de ivoren toren in het Westen niet. Het belangrijkste is dat men Digong, de bijnaam van Duterte, kan aanvallen. Per slot van rekening staat hij niet bekend als de pro-Amerikaanse marionet , zoals anders in de Filipijnse politiek gebruikelijk is. Duterte spreekt gewoon de taal van “de kleine man”, die daarom van hem houden en overal proberen selfies met hem te maken. En: hij opende het presidentiële paleis, dat tot nu toe alleen toegankelijk was voor de elites van het land, ook voor het gewone volk.

En ja, de huidige golf van geweld tegen drugsdealers, drugsverslaafden en andere (kleine) criminelen eiste al duizenden mensenlevens. Maar dit komt goed aan bij de mensen op de Filipijnen. Hebben daarvoor immers niet al die politici steeds alleen maar grote beloftes gedaan en daarna feitelijk niets uitgevoerd? Duterte begint met hervormingen en gaat daarbij absoluut niet kinderachtig om met diegenen die deze noodzakelijke veranderingen in het land in de weg staan. Wie ooit de slums in de grote steden, de “squatter areas” en de vele kleine dorpjes op het platteland gezien heeft, waarin de mensen in hun kleine hutten leven met misschien een inkomen van maximaal € 100,- in de maand voor een heel gezin, en daarbij dagelijks met moord, overvallen en dergelijke geconfronteerd worden, zal in ieder geval in beginsel begrijpen waarom er vermoedelijk minstens 90% van de mensen in het land achter hem staat – zelfs diegenen die bij de verkiezingen nog op andere kandidaten stemden.

De mensen in Duitsland, de VS enz., die het land niet kennen, kunnen zich niet voorstellen dat kriskras door het hele land zwaarbewapende veiligheidstroepen de ingangen van winkelcentra, benzinestations, hotels e.d. bewaken. En wie genoeg geld heeft, sluit zichzelf achter hoge muren en prikkeldraad inclusief beveiligingspersoneel in “Gated Communities” van de arme massa af. Dat vooraanstaande politici wen veiligheidsmensen lange tijd ongehinderd met zware criminelen samenwerkten en daarmee heel veel geld verdienden, interesseert niemand in het Westen. Maar dat de president van de Filipijnen het schijnbaar “durft” om de paus, de Amerikaanse president en de Amerikaanse ambassadeur “hoerenzonen” te noemen en het enorme drugsprobleem (shabu, een vorm van Crystal Meth, is wijdverbreid in het land) keihard laat bestrijden, zorgt voor opwinding. “Mensenrechtenbewegingen” inclusief mediale aanhang maken zich meer zorgen om de rechten van criminelen dan om die van de ontelbare slachtoffers zelf.

Wellicht ontstaat er bij de politiek en de media in Duitsland begrip voor zulke harde maatregelen wanneer het eigen land door de regerenden de afgrond in werd bestuurd, criminele bendes de straat regeren, er in de steden slums ontstaan en miljoenen Duitsers de ellende alleen nog maar in een roes door het gebruik van drugs verdragen, die ze zich alleen maar kunnen veroorloven met kleine criminaliteit, omdat de welvaartsstaat in elkaar stortte.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Filippijnen, Hypocrisie, mainstream-media, politici, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Duterte: Dichtbij het volk staan in plaats van elite-denken voedt de haat van de media

 1. Hendrik M. zegt:

  M’n Filipijnse echtgenote is een echte Duterte fan, al sinds zijn burgemeesterschap in Davao.
  Hadden we hier maar zo’n president….

  Like

 2. Hans zegt:

  Ik investeer in de Fillipijnen.
  Het stuk waar ik zit heeft 0% moslims
  De hele Filipijnen heeft 3,2 % moslims dat is 3x minder als hier in NL.
  Het land is heerlijk katholiek.
  Drugsrunners en pushers worden nu gewoon opgejaagd en afgeschoten.
  Laten ze ook mooi gewoon op straat liggen.
  Is lekker duidelijk.
  Wat kan daar nou mis mee zijn?
  Geen kosten voor rechtszaken, gevangenissen.
  Goedkoop en goed.
  Stel je voor dat ze dat hier doen met die kutmarrokkanen met de kapsels en de gezalfde handjes en de dure auto’s die de wijken terroriseren. Dat soort hakken ze in de Fillipijnen nu gewoon aan stukken. Wedden dat dat hier ook werkt?

  Liked by 1 persoon

 3. Thomas zegt:

  Marcos heeft inderdaad veel gestolen en zijn zakken gevuld. Er was onder zijn bewind sprake van Marshall Law (noodtoestand). Er is altijd privébewaking geweest bij winkels, café’s, restaurants, banken en winkels door bewapende beveiligers. Het was onder Marcos wel veilig. Hij sloot de misdadigers wel degelijk op. Het volk heeft hem afgezet voor zijn corruptie. Latere presidenten hebben het laten verwateren en de misdaad niet aangepakt. zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Van drugs heb ik onder president Marcos weinig gemerkt, het was geen hoofdprobleem. Er werd wel heel heel stevig gedronken.

  Like

 4. janchik zegt:

  Even off topic een melding van het Belgische Knack:

  De Nederlandse politica Neelie Kroes (75), voormalig Eurocommissaris voor Mededinging en Digitale Agenda, was directeur van een offshore op de Bahama’s. Dat blijkt uit de Bahamas Leaks, een nieuw datalek dat het Internationaal Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) vandaag publiek maakt. Opmerkelijk: Kroes meldde het directeurschap niet aan de Europese Commissie, hoewel dat volgens de gedragscode wel moest.

  Die stond dus te veraf van het volk, zakkenvuller

  Liked by 1 persoon

 5. Cor Ozinga zegt:

  Een lichtend voorbeeld, hoe je ook met criminelen en criminaliteit om kunt gaan. Niet menselijk? Voor de slachtoffers wel. Goed voorbeeld?

  Like

  • janchik zegt:

   Ook http://www.knack.be schrijft hierover Jan W.
   Dit was de VVD dame die moest toezien op de integriteit van het bedrijfsleven en dit ook heeft gedaan en diverse mega boete’s heeft opgelegd (ik weet helaas niet meer welke bedrijven, maar ze hebben miljarden betaald).
   En dan vinden ze het gek dat wij die rot schoften niet meer vertrouwen, want ook Neelie van het vroegere slagers imperium Kroes (ook van die oplichters) is i.p.v. een integere dame, die op die plek hoorde, ook gewoon een dood ordinaire graaier. Alleen vind ik dit dubbel zo erg, omdat zij op een post zat, die dit juist moest tegengaan.
   Wedden dat ook dit weer in de grote doofpot verdwijnt?
   Die neus van Rutte wordt steeds langer, wanneer worden die Nederlanders nou eens wakker en zien dat ze door een stelletje graaiende rotschoften worden geregeerd zowel links als rechts met de volle medewerking van de ook al graaiende en corrupte MSM, Staatstelevisie.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @janchik: 09.39. uur. Nederlanders én wakker worden? Altijd al moeilijk geweest. Zodra ze weer de socialistische en politiek-correcte omroepen, pers en stasijournaal gaan bekijken, zijn ze weer verder gehersenspoeld. Ik vrees dat dat “mission impossible”, is!

    Like

 6. Drs.P. zegt:

  Ook wij in NL hebben zo’n man heel hard nodig en weg met die debiele lachebek clown in den Haag en zijn gewone man/vrouw demoniserende/naaiende rotclub!!!!

  Like

 7. Ruud Fontaine zegt:

  Goed stukje. Ik woon zelf op de Filipijnen en maak dus alles van dichtbij mee.
  Duterte is een man van het volk voor het volk.
  Hij wordt aanbeden hier en terecht.
  Iedereen die zich afzet tegen het doden van de meer dan 1000 drugscriminelen moet zich realiseren dat de mensen die sterven door deze drugs vele malen hoger ligt.
  Helaas hebben deze linkse jongens blijkbaar meer gevoel voor de daders dan voor de slachtoffers.
  Ik wens voor Nederland een president als Duterte. Hier kan zelfs Wilders een jaartje stage moeten lopen.
  Nederland is na een jaar weer het Nederland zoals wij het ons herinneren

  Liked by 1 persoon

 8. joopklepzeiker zegt:

  Bahamas files: New leak exposes offshore ‘tax haven’ dealings of politicians, companies

  Former EU commissioner exposed

  Perhaps the most ironic name on the list is former European Commissioner Neelie Kroes, whose previous job required her to hound big corporations and inform them they couldn’t run away from EU rules.

  However, the documents revealed that Kroes was listed as a director of an offshore company in the Bahamas from 2000 to 2009. That role was never disclosed by Kroes. Such a role is a violation of the commissioners’ code of conduct, which forbids commissioners from holding outside directorships during their tenure.

  Speaking through her lawyer following the leak, Kroes said she should have declared the directorship and “will inform the president of the European commission of this oversight and will take full responsibility for it,” the Guardian reported.

  However, Kroes’ attorney stressed that she believed the company had been liquidated in 2002, before her appointment as commissioner. Kroes claims she was not paid for the role and did not hold shares in the company. She stressed that the company never became operational and there had been no board meetings.

  https://www.rt.com/news/360217-bahamas-files-offshore-leak/

  Like

 9. Bas zegt:

  Hij zou best, als interim voorzitter, even de boel kunnen runnen in het EU parlement. Ruimt lekker op.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Ik wil niets met dat corrupte zootje in het Europees Parlement te maken hebben, we moeten de EU uit, soevereiniteit terugpakken en weer de baas worden in eigen land!

   Like

 10. John zegt:

  Hij is keihard
  maar staat wel voor zijn volk. Ik mag die man. Beter als dat slappe zooitje wat hier de boel regeert. De enige mannier op schoonschip te maken.

  Like

 11. Jan zegt:

  Duterte: “Als ISIS naar de Filippijnen komt, schrijf dan de mensenrechten maar onder je schoenzolen. Ik laat mijn volk niet afslachten omwille van mensenrechten. Dat is gelul.”

  …….
  http://news.trust.org/item/20161114083531-gnma4/

  Like

  • Harry zegt:

   Kijk , dat is nou eens een vent waar je wat aan hebt !
   Hij ruimt onverbeterlijk tuig gewoon op en heeft geen boodschap aan politiek correct geleuter !
   Hadden we daar in Europa maar een touringcar vol van op regeringsniveau .
   Degenen waar hij mee afrekent zullen nooit meer recidiveren .
   Bij ons worden lui soms opgepakt voor de twee honderd vijftigste keer .

   Like

 12. toetssteen zegt:

  Prima artikel! Bedankt voor het plaatsen. Ook fijn om te zien dat ik niet alleen sta in het verdedigen van Duterte.
  Top!

  Like

 13. Jan zegt:

  Duterte staat toe dat het leger mosketen bombardeert

  President Rodrigo Duterte this week announced his approval to bomb mosques in Marawi. Islamic terrorists stormed the city in May. The radicals ransacked churches, murdered innocents and destroyed Christian churches.

  https://vid.me/gTZEm
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/08/philippines-president-duterte-gives-military-approval-bomb-mosques-video/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s