Frankrijk: “Ontwenningstehuis” voor “islamisten” weldra open

screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

De inwoners van de regio zijn niet echt enthousiast over de plannen.

“Vakantiekamp voor ´islamisten´ of “Jihad-academie” – zo noemen critici geringschattend een instelling die tot eind september haar deuren opent. In het zich op het platteland gelegen slot Pontourny in de buurt van Tours (foto) moeten jonge ´islamisten´ ondergebracht en “gederadicaliseerd” worden. Het is het eerste centrum in zijn soort in het land en een modelproject. De bewoners in de regio zijn echter niet echt enthousiast over de plannen.

Het “Centrum ter preventie, herintegratie en staatsburgerschap”, zoals het officieel heet, moet de komende weken de eerste jonge mensen verwelkomen. Ze zijn tussen de 18 en 30 jaar oud, hebben het contact met hun vrienden en hun familie in de regel afgebroken en willen volgens de leiding van de instelling deze vrijwillig betrekken. “Het gaat om jonge mensen die geradicaliseerd zijn en hiervan willen loskomen”, zegt prefect Louis Lefranc. Een soort ontwenningstehuis voor “islamisten” dus.

Streng regime

De jonge mensen worden ondergebracht in grote, heldere kamers, die herinneren aan een studentenwoning. Voor de ramen zitten echter tralies om te verhinderen dat bewoners naar beneden springen. Bovendien is er een slotpark met honderd jaar oude bomen, een kleine fitnessstudio, verblijfsruimtes en een klaslokaal.

Daar moeten de bewoners o.a. les krijgen in religie, geschiedenis en filosofie. Er heerst een streng regime: de jonge mensen worden om 06.45 uur gewekt en moeten uniformen van de instelling dragen. Eenmaal per week vindt er een vlagappel plaats. “We willen werken met de symbolen van de republiek, en de vlag is daar eentje van”, verklaart Pierre Pibarot, die verantwoordelijk is voor de herintegratie van de jonge “islamisten”. “Bovendien willen we ervoor zorgen dat ze kritiek kunnen verdragen.” Alle “vrijwilligers” worden door maatschappelijk werkers, psychologen en artsen begeleid.

Angst voor de bewoners

Een serie inwoners van de gemeente Beaumont-en-Veron is niet echt enthousiast over het project. Men vreest dat er van de bewoners gevaar zou kunnen uitgaan. Terwijl de bewoners de instelling alleen maar kunnen verlaten met toestemming van de deskundigen.

Bovendien garandeert de leiding van de instelling dat er niemand wordt opgenomen die bij de autoriteiten bekendstaat als zogenaamd bedreigend of tegen wie in verband met de jongste terreuraanslagen in Frankrijk een onderzoek wordt ingesteld. Ook crimineel geworden geweldplegers of “islamisten” die in Syrië waren, mogen het centrum niet in.

Veiligheidsmaatregelen ontoereikend?

Enkele burgers zijn bezorgd dat de instelling een doelwit van de “Islamitische Staat” (ISIS) zou kunnen worden. “De veiligheidsmaatregelen zijn compleet ontoereikend”, zegt een buurtbewoner boos. “Dat geldt zowel voor mensen die het centrum in willen als voor diegenen die er uit willen.”

Een infrarood-systeem en 18 camera´s moeten voor veiligheid zorgen, waarmee het terrein van het slot 24 uur per dag bewaakt wordt. In geval van alarm zou de politie binnen enkele minuten ter plaatse kunnen zijn, verzekert de leiding van de instelling.

Bron:
www.oe24.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Frankrijk: “Ontwenningstehuis” voor “islamisten” weldra open

 1. iemand zegt:

  Ik weet een methode om terugkerende jihadisten met 100 procent zekerheid te deradicaliseren.

  Tegen de muur ermee.

  Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Moslims reradicaliseren…?

  Het enige dat helpt is de hersenen operatief verwijderen en ze dan in de tuin .
  planten.

  Like

 3. Geradicaliseerden, die daarvan willen loskomen…..Wat is dat nu weer voor bullshit?
  Op de eerste plaats:Als ze geradicaliseerd zijn, willen ze dat heus niet zelf. Hun omgéving misschien. En díe zijn het dan, die ze laten opnemen. Is in principe mogelijk, al blijft het de vraag hoe ver islamitische familieleden daarin wensen te gaan, want, ja, islam is en blijft islam, nietwaar?
  Verder kan ik me die bezwaren van omwonenden opperbest voorstellen: Voor je het weet, staat er een ontsnapte ‘patient’ voor je om je de strot door te snijden! Dat soort lui hoort niet in de één of andere kliniek in het westen thuis, maar doodgewoon in de zandbak in hun eigen contreien!

  Geliked door 1 persoon

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Stop er geen geld en geen energie meer in. Het is en blijft water naar de zee dragen. De tijd van praten en thee drinken is voorbij. Zonder voorafgaande waarschuwing het leger er boven op zetten. Bruut geweld is de enige taal die ze begrijpen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Deradicaliseren is net zoiets als van een doorgewinterde communist een liberaal te maken.
  Dit kan enkel en alleen uit het brein van de domme gutmensch komen.
  Zien jullie die dikke Roemer van de SP ooit van zijn leven lijsttrekker van de VVD worden?
  Nou dit is ongeveer net zo moeilijk als moslims deradicaliseren.
  Compleet onmogelijk!
  Zinloos, stop er geen geld in, stop ze in speciale gevangenissen waar ze de rest van hun leven in eenzame opsluiting kunnen slijten.

  Like

 6. Elena zegt:

  Wat een krankjorum gedoe met de sieluhguh radicale moslims.
  Het mag weer wat kosten, het is water naar zee dragen oftewel dweilen met de kraan open.
  Een moslim die de islam verlaat, doet dat omdat hij het zelf wilt, daar heb ik respect voor.
  Die psychiaters heb ik nooit hoog gehad, zijn zelf volledig geschift.
  Het enige wat helpt is hen dumpen ergens in de zandbak.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Modern gekkenhuis dus, kost ook klauwen met geld.
  Naar een zandbank sturen zou beter zijn, ’t zal wel niet mogelijk zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s