Advocaat Wilders: proces ondermijnt democratie

screenshot_19

Het proces tegen Geert Wilders is een onmogelijke taak voor de rechtbank. Dat betoogt advocaat Geert-Jan Knoops. Een vonnis over de omstreden ‘minder Marokkanen’-uitspraken van Wilders is in feite een oordeel over het partijprogramma van de PVV en het politieke besluitvormingsproces, vindt de raadsman. Alleen al daarom moet het proces volgens hem direct worden gestaakt.

In zijn poging om het proces te laten stranden, verwijst de advocaat naar het Angelsaksische recht. Conform de daar geldende ‘politieke kwestie-doctrine’ is het volgens Knoops de gewoonte dat een rechter geen oordeel geeft over politieke kwesties.

“Gevoelige kwesties moeten in de publieke opinie worden beoordeeld of via de stembus”, zegt Knoops. Hij wil dat de rechtbank deze doctrine omarmt en het proces stopt.

Volgens Knoops is de strafzaak tegen Wilders een politiek proces. “De rechters moeten zich uitspreken over het soort democratie dat Nederland zou moeten hebben. Het Openbaar Ministerie vraagt indirect om een oordeel over het functioneren van de PVV en haar politieke programma. De rechtbank moet zich hiervoor niet laten lenen.”

pvv-nieuwLees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, demoniseren, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Advocaat Wilders: proces ondermijnt democratie

 1. sjuad kirosati zegt:

  Justitie gaat zwaar voor schut!

  Liked by 1 persoon

 2. N.E. Derlander zegt:

  Heeft het OM al wat aan de valse aangiften in deze gedaan?

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Dit is een politiek proces opgezet door het linkse deel van het OM onder druk van linkse (D66) rechters.
  Dit neigt naar een linkse dictatuur in onze zogenaamde ‘rechtspraak’ .
  Laten de ‘heren’ rechters maar eerst eens leren echt recht te spreken in echte strafzaken.
  En rechters moeten niet meer voor het ‘leven’ benoemt worden, hun werk moet elk jaar beoordeeld worden, bij niet goed functioneren volgt ontslag !!

  Like

 4. rinus9 zegt:

  Goedenmiddag

  Het ‘lees verder’ opent niet.

  Kunt u herstellen? Ik ben wel benieuwd naar vervolg argumentatie Knoops

  Vr.gr.

  v.Baarle

  Like

 5. Elena zegt:

  Ben het 100% eens met Advocaat Knoops.
  Een rechter heeft zich niet te bemoeien met politiek.
  Bovendien is Wilders het enige parlementslid die de wegkijk cultuur van de roverheid aan de kaak stelt.
  Wanneer gaan wij kaaskoppen aangifte doen tegen die tuigvloggers, die in de camera zeggen, dat alle kaaskoppen dood moeten?
  Zouden er al voorgedrukte formulieren gereed liggen in de mos-keten en op politiebureaus?

  Minder, minder , minder !

  Like

 6. Thom zegt:

  Hij is goed bij de tijd die advocaat mr. Knoops. Wilders werd aangeklaagd voor racisme. De zaak gaat over een uitspraak over Marokkanen. Marokko is een land (natie). een Marokkaan heeft de Marokkaanse nationaliteit is niet van het Marokkaanse ras. Knoops beweert bij de rechter dat Wilders niet vervolgd kan worden wegens racisme omdat Marokkaan zijn een kwestie is van nationaliteit en niet van ras.

  Like

 7. Joop Sigaar zegt:

  Als je kijkt zou je zeggen dat Knoops gehakt maakt van het O.M maar zou me niet verbazen als ze toch doorzetten om onze Geert veroordeeld te krijgen.
  Dan is het dus duidelijk een politiek proces is om hem z.g kalt te stellen .
  Maar wij ,het volk laten het niet gebeuren .
  Dus niet lullen maar stemmen , doe je het niet , dan ook niet zeuren dat we hier onder de sharia komen te leven, plus de rest van alle ellende !!

  Like

  • Mirjam zegt:

   Die gaan en krijgen hem niet veroordeeld. Ik denk eerder dat ze er zelf mee in hun maag zitten, deze rechters en de overheid, omdat het belachelijk is om Geert Wilders te vervolgen voor iets, dat al herhaaldelijke keren, in andere vorm misschien, maar toch overduidelijk met dezelfde boodschap, door anderen in Nederland is gezegd, waaronder ‘onze’ eigen minister president Rutte (pleur op!).

   Dan kunnen ze wel 89% van de Nederlanders voor het gerecht dagen met dezelfde aanklacht. Dit proces is een farce wat met een, via omwegen, slappe reden zal worden afgevoerd.

   Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Uiteraard is dit een puur politiek proces, aangezwengeld door lieden die er belang bij hebben Wilders daarmee in méér opzichten de mond te snoeren.
  Wilders wordt hiermee ook gediscrimineerd, omdat andere politici hetzelfde in wat andere bewoordingen uitspraken en dat zelfs recent nog deden, maar waarbij het O.M. volslagen inert bleef en blijft.
  Het O.M. heeft (op ‘verzoek’ mogen we dus aannemen) veel te hoog spel gespeeld en zal uiteindelijk, in dit proces of in de opvolging ervan, in het zand van het juridische speelveld bijten als men daar niet zo slim is om dit krankzinnige Wildersproces ‘niet ontvankelijk’ te verklaren.

  Liked by 1 persoon

 9. Cathja zegt:

  Vooral het ‘smartengeld’ wat tien ‘gekwetste personen’ eisen, is te idioot voor woorden!! Hoeveel autochtonen kunnen hun gekwetstheid door moslims verzilveren, en wáár kunnen ze dit doen?
  Bij de één of andere moskee, wellicht..?

  Bah, wat hebben die moslims lange tenen, en wat doen ze veel moeite om geld los te peuteren! Het gaat ten diepste echt niet om de uitspraken van Wilders, maar ze ruiken gewoon geld.
  Misselijk makend!!

  Pleur op jullie!

  Liked by 2 people

  • hendrikush zegt:

   Ik voel me doorlopend gekwetst en gediscrimineerd door moslima’s in uitwendige schaamlappen, haatbaarden in djellaba’s en mullah’s die oproepen tot moord en doodslag.
   Waar kan ik mijn smartengelden declareren?

   Like

 10. Als ze willen weten hoe het volk er over denkt. Laten ze dan een referendum houden.

  Like

 11. ReaGluurder zegt:

  Wat een ZOOI hebben ze (!) er van gemaakt!! Het is PISLAM alom! In het nieuws, in de 2e (slaap)Kamer. Bij de alg. beschouwingen ging het bijna helemaal over de PISLAM, Integratie, discriminatie, criminaliteit, hufterigheid etc etc. ‘Het PislamMonster’ heeft de MP zelfs zo ver gekregen dat hij zich moest verlagen door straattaal te gebruiken!! De lieden die proberen geld los te peuteren bij Geert zijn van hetzelfde allooi dan die vent van de schipholfoto! Naast het parasiteren op de zak van de (domme) NL’er, elk discriminatiemomentje aangrijpen om te cashen. Meer en meer NL’ers hebben niks meer met NL. Voelen zich een vreemde in eigen land. Een vm. stabiel / mooi landje, verkloot en afgegleden!!

  Like

 12. Bas zegt:

  Dit is een treiter proces ! ! !

  Liked by 2 people

 13. Het opmerkelijke is, dat hetgeen Knoops hier naar voren brengt, iets is, wat het OM ten tijde van het eerste Wilders-proces zelf ook al vond, waardoor het eigenlijk niets zag in die zaak. Je vraagt je af, waarom hun mening dienaangaande thans zo is gewijzigd. Wat zou daar achter zitten?
  Ik vrees evenwel, dat Knoops dít niet voor elkaar krijgt. Jammer, want het zou hilarisch zijn, als hem dit wèl mocht lukken! Stel je toch voor: Dat hele krankzinnige aangiftencircus, met één pennenstreek van tafel geveegd!

  Liked by 2 people

  • Mirjam zegt:

   De reden wat er achter zit, Theresa, is dat ze de persoon Geert Wilders van het politieke veld weg willen. Daarom blijven ze hem ‘treiteren’ en in een verkeerd daglicht stellen. De verkiezingen komen er weer aan; één van de redenen waarom ze zo lang met het starten van het proces gewacht hebben. Ze spelen het op de persoon en eigenlijk zit de hele tweede kamer (verborgen/indirect) achter, want ze hebben geen poot om op te staan. De context waarin Geert zijn ‘minder, minder’ uitspraak deed, was toen ook over het feit dat Marokkanen in de Nederlandse gemeenschap voor het grootste deel van de criminaliteit zorgden, dat bewezen de statistieken en de daadwerkelijke zichtbare feiten (Opsporing Verzocht). Hij vroeg toen een hele normale vraag, die eigenlijk een metafoor was voor de vraag ‘willen jullie meer of minder criminaliteit door Marokkanen, maar de overheids-, linkse aasgieren, zagen een kans schoon om hem op te vreten en daarna uit te spugen.

   Ik denk dat Geert hen nu nog steeds zwaar op de maag ligt, want ze krijgen hem niet uitgespuugd. En dat is zo fantastisch!

   Like

 14. Mirjam zegt:

  Knoops heeft gelijk, maar hij kan zich ook beroepen op de uitspraken van Rutte tegenover de Turks/Marokkaans-‘Nederlanders’ tegen wie hij ‘pleur op’ gezegd heeft. Vergelijkbaar met wat Wilders zei, gesproken door, notabene, onze minister-president, maar hij wordt niet vervolgd voor deze uitspraken, terwijl het ook bedoeld is voor deze ‘groep’. Het kan bijna als jurisprudentie gebruikt worden.

  Like

 15. Sabeltant zegt:

  Het OM gaat haar best doen al wordt Geert Wilders maar veroordeeld voor het zeggen van minder minder.
  Onze gutmenschen en de media staan te popelen om elke keer dat ze het over de PVV hebben te kunnen spreken van “de van … veroordeelde” Geert Wilders van de PVV.
  Het hele proces is een farce. bijna 7000 aangiftes een groot deel van mensen die na 30 jaar in ons land niet eens weten waar het over gaat. Politieke partijen die handenwrijvend proberen om van de PVV af te komen.
  Als Wilders veroordeeld wordt is dat het eind van de vrijheid van meningsuiting.
  Dan kan iedereen die het heeft over minder moslims, minder islam, minder Marokkanen, en minder Turks straattuig voor de rechter.
  Als ik de smoelen van het OM zo zie dan moet ik kotsen.
  Kotsen op onze rechters die zich voor het karretje laten spannen in een politiek proces.

  Like

 16. tinekevanschagen zegt:

  Wat te denken van Spekman (PVDA) die mag zeggen kutmarokanen….tuurlijk hij wel!.
  Dit hele proces gaat helemaal nergens over.
  De vermeende slachtoffers (laat me niet lachen) eisen een schadevergoeding.
  Tis om je kapot te lachen als het niet zo diep triest was.
  Ze eisen dit zo las ik een tijdje terug,omdat ze er zoveel stress van hadden en er niet van konden slapen…….ja,serieus…..
  Ik kan ook vaak niet slapen van die lui die hier maar binnen komen wandelen en denken alles te kunnen eisen.waar kan ik naar toe voor een schadeclaim.?
  Nergens natuurlijk….ik ben maar een stomme Hollander!
  Ze moesten zich kapot schamen,zo ook die rechters (allemaal D66)
  MINDER-MINDER-MINDER

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Als ik steeds naar die drie rechters kijk terwijl Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops door hen worden “veroordeeld” lijkt voor mij een soort visioen op te doemen war ik al zo vaak op heb gereageerd. Want als deze rechtbank nou het beruchte Volksgerichtshof uit WO II of het Revolutionary Tribunal uit de Franse Revolutie was geweest dan was het allang afgelopen geweest met Wilders! De twee bloedrechters Antoine-Quentin Fouquier-Tinville en Roland Freisler zouden hen al ter dood hebben veroordeeld als hij de republiek zwaar beledigde of anders aangaf dat Duitse vliegtuigen niet tegen de geallieerden op konden!
  Op de site van E. J. Bron is trouwens al ooit eens een filmpje van de showprocessen van het Volksgerichtshof geplaatst en ik heb zulke films op youtube al zo vaak bekeken dat ik er niet echt bang meer voor ben en mijn twee neefjes Rick en Luuk, die ik ooit geschiedenisles gaf in het oorlogsmuseum van Overloon, evenmin.
  Daarbij vraag ik me af of de webmaster ook eens een film op youtube heeft gezien waarop is te zien hoe de verschrikkelijke Russische openbare aanklager Andrei Wyschinski (1883-1954) zijn slachtoffers uitkafferde in de beruchte showprocessen van Moskou, eind jaren ’30. Deze films moeten namelijk al net zo vreselijk zijn geweest als die van het Volksgerichtshof en Freisler schijnt daar ook eens bij aanwezig te zijn geweest.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Waar blijft het proces, tegen de RODE SSer RIESSEN,van de PvdA, die opriep om Wilders te vermoorden. Iemand…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s