VIDEO: Speech van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu in de VN (22-09-2016)

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, UNESCO, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

14 reacties op VIDEO: Speech van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu in de VN (22-09-2016)

 1. wauso zegt:

  En hier onze Joden Doder. Kijk vooral naar de video ! Het krapuul van GroenLinks kon er geen genoeg van krijgen !

  Like

 2. Wachteres zegt:

  https://worldisraelnews.com/watch-netanyahu-addresses-un-on-core-of-the-palestinian-israeli-conflict/

  Speaking at the United Nations on Thursday, Prime Minister Benjamin Netanyahu said the core of the Palestinian-Israeli conflict is the persistent Palestinian refusal to recognize the Jewish state within any boundaries.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hansfree zegt:

  Geweldig om deze speech te zien, alle 40 minuten, geen woord te veel of te weinig! Dachten er maar meer zo verlicht en verstandig als Netanyahu, vooral ook hier in het zichzelf om zeep helpende ‘moderne’, ‘vrije’ Westen. The present UN is a global farce indeed Benjamin.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Geweldige waarheden.
  En ook een klein applaus, warempel, zo nu en dan.
  Gaan die lui zich nog eens schamen?
  Abbas was pissen.
  Sceptics are wrong.

  Like

 5. C.A.Barstow zegt:

  Geweldige speech, hij legt de vinger op de zwerende plek, onvervalste Jodenhaat, vroeg of laat zullen deze verachtelijke Jodenhaters de boemerang met volle kracht dodelijk terug krijgen.

  Like

 6. fleckie zegt:

  …..Etnische zuivering….. Door Ruben Gischler, ……….NIEUW.. ISR. WEEKBLAD …..16.9.2016……
  Premier Netanyahu heeft afgelopen week voor internationale opwinding gezorgd door een gefilmd toespraakje op zijn Facebookpagina. Daarin stelt hij dat de palestijnse eis dat de nederzettingen dienen te verdwijnen gelijkstaat aan etnische zuivering. Iedereen Rolde over elkaar van verontwaardiging. Een woordvoerder van de Amerikaanse regering noemde de toespraak misplaatst en bepaald niet productief. Veel vrienden zal Netanyahu er dan ook niet mee maken……Maar tot woede van velen, ook in Israel zelf,heeft hij een puntje op de agenda gekregen, waar in het kader van het Palestijns-Israelisch conflict nooit over gesproken wordt. Want is het wel zo vanzelfsprekend dat de nederzettingen en haar bewoners in het kader van een tweestatenoplossing dienen te verdwijnen? Is het niet veel logischer als een toekomstige palestijnse staat een Joodse minderheid kent net zoals Israel een Arabisch-palestijnse minderheid? ……….Het heersende beeld: zionistische kolonisten komen binnenwandelen om de boel te bezetten, alleen maar omdat zij in de Bijbel gelezen hebben dat het hun land is. Op deze voorstelling van zaken valt natuurlijk wel het een en ander af te dingen. Neem bijvoorbeeld de ..oude stad van JERUSALEM. Volgens de overgrote meerderheid van de internationale gemeenschap is het bezet gebied en zijn de Joodse bewoners kolonisten. ..Zij willen de status quo herstellen van VOOR 1967, die kortstondige periode van twintig jaar waarin de oude stad vrij was van Joden. ..Het JORDAANSE LEGER had in 1948 ,na maandenlange strijd en belegering,de Joodse wijk in de stad veroverd EN DE BEVOLKING VERDREVEN . Zo werd het Joodse personeel van het Hadassa-ziekenhuis GEBLINDDOEKT in bussen afgevoerd. Taferelen die wij kennen uit de Joegoslavische burgeroorlog en die wij nu etnische zuivering noemen. ………………..
  KAREL MARX……..Natuurlijk staan de aantallen niet in verhouding met het aantal Palestijnen dat in 1948 is gevlucht en in sommige gevallen verdreven. .Maar daar waar de Arabische strijdkrachten overwonnen bleef letterlijk GEEN Jood over. Daarbij streden de Joodse troepen in 1948 niet alleen tegen de Palestijnen, maar OOK..tegen legers van verschillende Arabische staten in t Midden Oosten . Staten zoals Egypte,Irak en Syrie die in de jaren daarna hun vaak duizenden jaren oude JOODSE bevolkingsgroepen hebben ONTEIGEND en VERDREVEN? IN JERUSALEM werden eeuwenoude gezichtsbepalende synagogen opgeblazen en JOODSE GRAVEN stelselmatig vernield. ……….Wat weinig mensen beseffen is dat voor 1948 Joden de GROOTSTE BEVOLKINGSGROEP van JERUSALEM vormden. Interessant is het reisverslag van Karl Marx uit 1854 over zijn bezoek aan Jerusalem. Voor de New York Herald Tribune somde hij op: 3490 christenen van verschillende denominaties: 4000 moslims bestaande uit TURKEN, ARABIEREN en MOREN en 8000 Joden. Zij woonden in de smerigste wijk van de stad en waren voortdurend MIKPUNT van ISLAMITISCHE..ONDERDRUKKING en INTOLERANTIE,…beschimpt door de Grieken en vervolgd door de..KATHOLIEKEN. Dus ja, onder de kolonisten die zich na 1967 weer in de oude stad vestigden bevonden zich mensen met eigendomspapieren, die hun bezittingen kwamen claimen omdat zij in 1948…ETNISCH GEZUIVERD WAREN. ……….Maar ook nu is het niet alleen een kwestie van Israel tegen de Palestijnen. De gehele islamitische wereld maakt zich sinds 1967 ongelofelijk druk over wat zij de ‘verjoodsing’ van Jerusalem noemen. Het is zelfs de reden en aanleiding waarom de islamitische wereld zich in 1968 verenigd heeft in de organisatie van islamitische landen (OIC). Nogal potsierlijk als je bedenkt dat Jerusalem in de jaren daarvoor met harde hand is ‘ontjoodst’. De leden van het OIC stemmen in de VN en bloc voor ANTI-ISRAELISCHE resoluties en zorgen ervoor dat de UNESCO de connectie tussen jodendom en Jerusalem keihard ontkent. …..En JUIST..deze islamitische landen spelen een cruciale rol in een toekomstig vredesproces. Het is dus begrijpelijk dat er in Israel vrees bestaat voor etnische zuiveringen EN angst dat een vredesregeling de voor Joden zo belangrijke plaatsen opnieuw ontoegankelijk voor hen zal maken.
  WAT WEINIG MENSEN BESEFFEN IS DAT VOOR 1948 ..JODEN DE GROOTSTE BEVOLKINGSGROEP VAN…JERUSALEM VORMDEN!<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 7. fleckie zegt:

  ….’Wantrouwen en licht optimisme bij Israëli’s en Palestijnen.’. Uit Israel Nieuwsbrief, CIDI, sept.2016………..Als Israel en de Palestijnen het ‘vredespakket’ waarover wordt onderhandeld zouden voorleggen aan hun bevolking, zou bijna 60% van beide partijen ertegen stemmen . ……..
  ..Maar precies datzelfde pakket kan WEL rekenen op een ( kleine) meerderheid als het onderdeel is van een brede vredesovereenkomst,naar het model van het Arabisch vredesinitiatief. Dit bleek eind vorige maand bij een grote peiling onder Joodse Israëli’s en Palestijnen op de Westoever en Gaza. ……….GROTE STEUN BIJ ISRALISCHE ARABIEREN. Het pakket dat werd voorgelegd omvatte een gedemilitariseerde Palestijnse staat, wederzijdse erkenning, Israelische terugtrekking naar de Groene Lijn met landruilen, gezinshereniging voor 100.000 Palestijnen met familie in Israel, verdeling van JERUSALEM en de heilige plaatsen, en een eind aan het conflict en alle wederzijdse eisen. In de palestijnse staat zou een multinationale vredesmacht komen en Israel zou 15 jaar lang twee ‘vroege waarschuwingsposten ‘ houden op de Westoever. Dat pakket kan op zichzelf echts rekenen op de steun van 39% van Israelische Joden en precies evenveel Palestijnen. Alleen een overweldigende meerderheid, 90% van de Israelische Arabieren , is hier voor:…………….WANTROUWEN…………..Het wederzijds wantrouwen is groot:89% van de Palestijnen vindt Israelische Joden onbetrouwbaar en 68% van de Joodse Israëli’s zegt hetzelfde over Palestijnen. …De kans dat er dekomende vijf jaar vrede komt,lijkt 77% van de Israëli’s en 73% van de Palestijnen heel klein. De helft van de Israelische Joden , 61% van de Israelische Arabieren , en 70% van de Palestijnen gelooft in de stelling:”Er kan niets worden gedaan dat goed is voor beide partijen: wat goed is voor de ene kant,is slecht voor de andere”. . Toch gelooft een flinke minderheid(43%) aan beide kanten dat de ander vrede wil. ……….LIEVER ARABIEREN DAN EUROPA……………..Over wantrouwen gesproken, waren vooral de antwoorden op de vraag wie meest geschikte bemiddelaar is frappant. Gevraagd te kiezen uit vier mogelijke omderhandelaars, bleek maar EEN…optie acceptabel voor iedereen. Een Arabisch forum van SAUDI ARABIE, ,Egypte en Jordanie was het populairst bij palestijnen(22%) en, meer nog, joden
  (26%) . Alle andere keuzes-de VS, de EU en de VN -zijn onacceptabel voor een van de twee kanten. ……………Het meest opvallend was de mening over…EUROPA …als bemiddelaar. Slechts 7% …van de Israëli’s is bereid onderhandelingen toe te vertrouwen aan EUROPA. Bij de Palestijnen is dat 20% . De VERENIGDE NATIES , een forum met ..geweldig..veel…..resoluties….
  Tegen Israel op zijn naam en vrijwel ..geen…tegen..Palestijnen, scoort als onderhandelingspartner nog hoger bij Israëli’s met 12% , tegen 22% bij de Palestijnen. Voor deze peiling ondervroeg het Israel Democracy Institude 1.184 Joodse Israëli’s en interviewde het Palestinian Center for Policy and Survey Research 1.270 Palestijnen op de Westoever en in de Gazastrook. Aan beide zijden blijft een kleine meerderheid voor een tweestatenoplossing: dat geldt voor 51% van de Palestijnen en 59% van de israeli’s( zelfs kets meer dan vorig jaar, toen dat ook 51% was). #. [EF]

  Like

 8. fleckie zegt:

  ……NETANYAHU in NEDERLAND: : herstel van vertrouwen nodig.. CIDI-Israel- nieuwsbrief sept.2016. ……….Het bezoek van de Israelische premier Netanyahu kreeg veel publiciteit. CIDI-directeur Hanna Luden riep de Nederlandse regering op, bij deze gelegenheid het vertrouwen in Nederland als vredesonderhandelingen te herstellen. …..Het onderstaande opiniestuk verscheen de dag van zijn bezoek in TROUW. :… Deze week komt Israels premier Netanyahu naar Nederland. Ik roep Nederland op te gebruiken om het vertrouwen. Van Israel in Nederland als vriend en bemiddelaar te herstellen-want Nederland heeft dat actief op de tocht gezet. …………….
  Ooit kwam hier geen Israelische politicus zonder te wijzen op de speciale band tussen onze landen. Nog steeds beroept Nederland zIc daarop, als reden waarom SPECIAAL Nederland zo’n
  HEILZAME ..invloed kanshebber op het vredesproces. Maar Nederland heeft alles gedaan om Israels vertrouwen in die ” bijzondere band” te beschamen. Het mag een wonder heten als er nog iets van over zou zijn. Als Nederland een rol wil spelen, moet het daar nu hard aan gaan werken. ..Netenyahu komt praten over ons bilateraal samenwerkingsforum. De geschiedenis daar van is tekenend voor de afbraak van de relatie. Ooit was er zo’n bilaterale samenwerking. Die zou worden verbeterd . Toen mocht dit niet meer-of alleen als er ook zo’n forum kwam met de Palestijnen.” We doen niets met Israel, wat we niet ook doen met de Palestijnen…Als het met de een niet lukt, gaat het met de ander ook niet”, zei de toenmalige minister van buitenlandse Zaken TIMMERMANS in 2013. Een volslagen onzinnige eis, want de..ECONOMIE van ISRAEL en die van de PA ..verschillen…HEMELSBREED. .. Nederland heeft van samenwerking met Israel oneindig MEER te verwachten dan van samenwerking met de..PA. .Toch doet het alsof samenwerking een grote gunst zou zijn voor Israel, die het moet verdienen door goed te luisteren hoe het conflict met de Palestijnen ..volgens..Nederland moet worden opgelost-alsof ISRAEL DAT ZELF NIET AL JAREN PROBEERT. ..In april2015 heette het, ..na..honderd Kamervragen over het vredesproces i.p.v.het forum, dat Netanyahu dat najaar zou komen. Maar alleen ABBAS kwam,…met veel egards ontvangen door..POLITIEK DEN..HAAG en de koning. Netanyahu komt pas nu: najaar 2016. Een bijzonder traag proces voor twee landen met zo’n zeer bijzondere band.
  ..Nederland beseft uitstekend dat het telkens mislukken van het vredesproces vooral wordt veroorzaakt door wantrouwen tussen de partijen, maar negeert het wantrouwen …jegens EUROPA, en zichzelf als bemiddelaar. ..Palestijnen, maar vooral Israëli’s , hebben meer vertrouwen in Arabische landen als bemiddelaar. In Israel vertrouwt slecht 7% EUROPA, bleek uit een opiniepeiling. ……….WAT..HAD..EUROPA..DAN..VERWACHT?……..Frankrijk, met steun van Nederland, dreigt vooraf metsancties tegen( ALLEEN) ISRAEL. Als het Europees initiatief mis
  Uit. EErder legde het hier een NOG ..GROTERE..HYPOTHEEK op door te dreigen met eenzijdige erkenning . Laat de onderhandelingen mislukken en wij steunen een ..palestijnse staat., was de boodschap. Dat de Palestijnen toch echt met Israel moeten onderhandelen, negeren Frankrijk en in haar kielzog Nederland in hun honger naar macht en invloed. ……………Er zijn veel meer oordeelden van Europese BETWETERIGHEID. Neem de speciale etikettering van ..ALLEEN..producten uit Israelische nederzettingen . WAAROM NIET voor producten van ..DOOR. MAROKKO, of ..DOOR…TURKIJE…BEZET..GEBIED?. …KERKELIJKE GROEPEN in Nederland uiten zorgen over de veiligheid van christenen in Israel.. WAAROM? Israel is voor christenen ..VERUIT het veiligste in de regio( ( inclusief ‘Palestina ‘). En een onderzoek naar de positie en veiligheid van vrouwen in-niet eens van die islamitische landen waar vrpuwen worden achtergesteld, verminkt, EN ALS VEE BEHANDELD., MAAR..ISRAEL?……….De conclusie is duidelijk : Nederland heeft wat goed te maken aan Israel wil het nog ooit een rol spelen in die..regio…. * [HL]

  Like

 9. fleckie zegt:

  …..BEROERTE PERES…..NIW 16.9.2016………. De oud-president SHIMON PERES (93) is dinsdag na een beroerte in allerijl naar het Tel Hasjomer-ziekenhuis in Ramat Gan gebracht. Peres had al langere tijd hartproblemen. Een paar weken geleden kreeg hij een licht hartaanval en vorige week kreeg hij een pacemaker. Op de IC- unit in het ziekenhuis werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Zijn schoonzoon en arts Tafi Walden, liet woensdagochtend weten dat hij gedurende de nacht korte tijd uit zijn coma was gewekt. Hij herkende bezoekers, begreep wat ze zeiden en schudde zijn dokters de hand. Reden voor Walden om ‘voorzichtig positief’ te zijn. ” Alle
  parameters zijn stabiel-bloeddruk , hartslag en saturatie”. Bij het ter perse gaan van dit nummer noemde Walden de overlevingskansen van Peres redelijk goed, maar konden geen uitspraken gedaan worden over de neurologische schade. Diverse media in Istael riepen op om te bidden voor de gezondheid van de voormalige president, en hem te noemen met de naam…SHIMON ..ben..SARAH.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 10. fleckie zegt:

  .’..DE REUS PERES’ , commentaar van H.L. directeur van CIDI, in Israel nieuwbrief sept. 2016. …
  ‘ De reuzengeneratie’, zo noemt men in Israel de generatie waartoe ook de 93- jarige Shimon Peres behoort. Terwijl ik dit schrijf vecht hij voor zijn leven. ” Opgeven is voor hem geen optie”, zegt zijn dochter. Peres ‘ persoonlijke geschiedenis is de geschiedenis van de staat Israel, die hij zoveel jaren diende in zoveel verschillende publieke functies, met als hoogtepunt het presidentschap in de jaren 2007-2014. ……………Peres was Knessetlid,veelvuldig minister, en premier. Op zijn dertigste was hij al directeur- generaal van het ministerie van Defensie, en zijn carriere kent vele bekende en minder bekende hoofdstukken. ……………Na zijn presidentschap bleef hij via het Peres Center for Peace werken aan het vredesproces en de Israelische economie. …Voor hem is het Midden-Oosten een economisch -wonder-in-potentie, en hij droomt van een ‘nieuw Midden-Oosten’, waarin de verschillende volkeren en staten samenwerken in vrede en welvaart. Samen met RABIN en ARAFAT kreeg hij in 1994 de Nobelprijs voor de Vrede voor het ondertekenen van de OSLO-AKKOORDEN, die impliciete erkenning van een palestijnse staat inhouden., evenals erkenning van de staat Israel door de Palestijnen ……………..
  Peres was geliefder in het buitenland. Dan in Israel zelf; het Israelische volk gaf de voorkeur aan..” Sterke mannen” zoals Rabin, Netanyahu en Sharon. Of misschien was hij in zijn politieke carriere te weinig politicus en te veel een uitvoerder? ……………Hoe dan ook, zijn ingreep in 1985 in de periode van hoge,3- cijferige inflatie in Israel- hij was toen premier – markeert een kentering in de Israelische economie. Van een bescheiden land-in- opbouw is Israel STAPSGEWIJS veranderd in de ECONOMISCHE GROOTMACHT die het nu is. ……….Peres, die op zijn tiende met zijn ouders uit Polen naar Israel emigreerde, was meer dan 70 jaar onlosmakelijk verbonden met de politieke arena van Israel. Hij kende de groten der aarde, en speelde voor en achter de schermen een zeer belangrijke rol in toenaderingen tussen Israel en haar buren, maar ook in de defensieconcepten en het denken daarover. ……….”In de komende dagen zullen we beslissingen moeten nemen” zei Pers’ zoon dinsdagavond. DIT klinkt treurig. Wie zal zijn inzet,spirit en daadkracht kunnen evenaren?.(HL)<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  The winds of change are blowing .
  Let it become a storm 2 months from now !

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s