Voormalige chef van de NAVO Rasmussen: “De VS moeten de ´wereldpolitieagent´ tegen Rusland zijn”

screenshot_42

(Vertaling: E.J. Bron)

Eenmaal NAVO – altijd NAVO: de voormalige secretaris-generaal van het westerse militaire bondgenootschap, Anders Fogh Rasmussen, eist van de VS om de rol van “wereldpolitieagent” op zich te nemen. Amerika zou de noodzakelijke “geloofwaardigheid” bezitten die nodig zou zijn om een politieagent te zijn “die de orde weer herstelt”, zei Rasmussen. De VS zouden een “brandweerman die de vlammen van het conflict blust”, en een soort “burgemeester” moeten zijn, die “verstandig en met inzicht de wederopbouw leidt”, schreef de voormalige chef van de NAVO onlangs in een gastcommentaar.

duits-zuerst

Daarbij heeft Rasmussen eveneens een vijand op het oog: de VS zouden vooral daarom sterk moeten zijn om de Russische president Poetin in toom te houden. Poetin zou een “autocraat” zijn en ambities hebben om de Sovjet-Unie te reanimeren. “Rusland is ervan bezeten de macht te herstellen die de Sovjet-Unie is kwijtgeraakt”, suggereert Rasmussen.

En verder: “Wanneer vrijheid en welvaart het moeten winnen van onderdrukking”zou de wereld een politieagent nodig hebben. “en de enige deskundige, betrouwbare en wenselijke kandidaat voor deze functie zijn de Verenigde Staten.”

Rasmussen prees in dit verband de VS voor hun “leidende rol in de internationale orde – die na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht en die een nog nooit daarvoor vertoonde periode van vrede, vooruitgang en welvaart voor de wereld heeft gecreëerd.” Minstens een twaalftal slachtoffers van Amerikaanse militaire interventies in de afgelopen tien jaar zullen vermoedelijk weinig begrip kunnen opbrengen voor dit loflied van de voormalige chef van de NAVO.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Krankzinnigheid, NAVO, Rotzakken, Rusland, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Voormalige chef van de NAVO Rasmussen: “De VS moeten de ´wereldpolitieagent´ tegen Rusland zijn”

 1. aquarius4422 zegt:

  Het gevaar voor de wereldvrede komt niet van Rusland maar van de Islam.
  Kan iemand die mafklapper eens wakker schudden.

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Wat die geloofwaardigheid van de USA betreft, ik kan me voorstellen dat er hele volksstammen zijn die daar toch een iets andere kijk op hebben.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Toen er hersens uitgedeeld werden stond Anders Fogh Rasmussen, nou niet bepaald vooraan !

  Like

 4. Sjaak zegt:

  1992 musste Rasmussen als Minister zurücktreten, nachdem eine Untersuchungskommission zu dem Schluss gekommen war, dass er dem Parlament ungenaue und unvollständige Informationen über die „kreative Buchführung“ in seinem Ministerium geliefert hatte.

  De stinkende oorlogsaandrijver Rasmussen !
  Auf dem Gipfeltreffen am 4./5. September 2014 in Newport in Wales sagte er zum Auftakt: „Wir haben es mit einem dramatisch veränderten Sicherheitsumfeld zu tun. Im Osten greift Russland die Ukraine an.“ Der Konflikt in der Ostukraine – und die Frage, wie die NATO darauf reagieren soll stand im Zentrum des Treffens.

  Er formulierte dort folgende Ziele:
  Stärke gegenüber Russland demonstrieren
  der Regierung in Kiew Unterstützung signalisieren.
  Aktionsplan für eine stärkere Präsenz in ihren osteuropäischen Mitgliedsstaaten
  Aufbau einer als „Speerspitze“ bezeichneten Eingreiftruppe, die innerhalb von zwei bis drei Tagen kampfbereit sein soll.

  Rasmussen forderte:
  dass Russland seine Truppen von der Grenze zur Ukraine abziehen müsse
  das Einsickern von Waffen und Kämpfern in das Land stoppen
  die Unterstützung von bewaffneten Separatisten einstellen und
  konstruktive politische Bemühungen für eine Lösung beginnen solle.

  Lees hier waarmee deze hoerenzoon Rasmussen nu zijn geld verdient ! (Wapentransporten !)

  Auf der Jahresversammlung des Konzerns A. P. Møller-Mærsk am 31. März 2014 in Kopenhagen, wurde Rasmussen zum Direktor des Logistik-Unternehmens Maersk Line ernannt. Mit Maersk Containern und Schiffen werden auch Waffentransporte durchgeführt.[37] Zugleich wurde eine neue Zusammenarbeit zwischen dem Konzern und der NATO für die globalen Truppenbewegungen (Mali, Zentralafrikanische Republik, Baltikum) angekündigt.

  Geliked door 2 people

 5. Sjaak zegt:

  Lees op Wikipedia hoeveel stront Rasmussen aan zijn knikkers heeft !
  Een grotere rat als Rasmussen geeft het wat oorlogaandrijven niet !

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  De één is nog gekker dan de andere.

  Geliked door 1 persoon

 7. Drs.P. zegt:

  Rasssssmussen is een gevaarlijke krankzinnige idioot die opgesloten zou moeten worden en dan meteen de sleutel weggooien!! Wat een gigantische flapdrol en lulmetvingers is die man. Hij is een gevaar voor de wereldvrede en de usa is het grootste gevaar. Niet de gewone bevolking daar, maar de khazaren die het geldsysteem manipuleren en achter de schermen aan de touwtjes trekken met hun fobie voor Rusland!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Lucie zegt:

  Amerika de orde weer herstellen?????

  Deze criminele bende,die daar in Washington is gehuisvest,is de meest oorlogszuchtige en moordlustige regering wereldwijd.Ze hebben alleen maar bloed aan de handen.

  Like

 9. volksrechter zegt:

  Raskakker zal mogen inbinden als Trump president word !

  Like

 10. Mary zegt:

  Laten we nou net het omgekeerde zien, Amerika heeft in deze totaal geen geloofwaardigheid meer en is de wereld al geruime tijd in de fik aan het steken. Wellicht dat Poetin balans kan brengen van mij mag hij.

  Like

 11. Pieter zegt:

  Wat een dom mannetje. Zoiets als Jaap de Hoop(stront) Scheffer.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Het zal hieboven al gezegd zijn maar met dat soort idioten valt niet te praten.

  Like

 13. Ben bang dat Amerika aan het doordraaien is. Weer een aanslag door gek.4 vrouwen dood. Demonstraties door zwarte bevolking. Het wordt tijd dat Trump het gaat overnemen.

  Like

 14. oud-marinier zegt:

  Het zoveelste bewijs dat deze Rasmussen een blunder van jewelste is als militair opperbevelhebber van NATO Europa. Sinds de val van ” de Muur” …heeft de toenmalige Sovjet Unie / nu Rusland tot minstens 3 maal een poging gedaan tot toenadering tot het Westen om gezamelijk en vreedzaam de voormalige Warschau-pact landen op te bouwen wat voor zowel West als Oost lucratief had kunnen zijn . Dit werd en word nog steeds geweigerd daar men de Russen als een vijand ziet. Rasmussen zou eens wat verder moeten kijken dan zijn neus lang is. Ik denk zelf echter eerder dat men wil voorkomen dat de Russen , Amerika en halt willen toeroepen vanwege hun gedrag om regio’s in te lijven met hun veroverings-/uitbreidings drang en zgn “DEMOCRATIE EN FINANCIELE WELVAART etc etc…..Het zijn JUIST de USA en bondgenoten die een HALT moet worden toegeroepen dor een soort van WERELDPOLITIE. . Het ziet er naar uit dat Rasmussen’s zicht hierop cq omtrent nogal “onduidelijk” is en het e.e.a. niet helemaal begrijpt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s