Chaos en oorlog: Libiërs bereiden zich voor op de vlucht naar Europa

screenshot_58

(Vertaling: E.J. Bron)

De VN berichten dat er ongeveer 230.000 Libiërs geregistreerd staan die naar Italië willen emigreren. Het land is sinds de val van Gaddafi verwoest. Veel Libiërs zeggen dat het hen vroeger wezenlijk beter gegaan zou zijn.

dwn

Een meerderheid van de Libiërs schijnt blijkbaar wens te hebben naar de in 2011 ten val gebrachte machthebber Muammar al-Gaddafi, bericht de “Sunday Mail”. Volgens de door de krant geënquêteerde mensen zou het leven onder Gaddafi duidelijk aangenamer zijn geweest dan op dit moment. De krant bericht van onlusten voor banken, omdat de Libiërs nog maar beperkt geld zouden kunnen opnemen. Ook de strijd om levensmiddelen is verscherpt.

De verantwoordelijke VN-ambassadeur, Martini Kobler, zei tegenover de Italiaanse krant “La Stampa”: “Er staan 235.000 migranten op onze lijsten, die slechts op een goede gelegenheid wachten om het land richting Italië te verlaten – en ze zullen het doen.”

“Ik heb me de eerste dagen aangesloten bij de revolutie en tegen Gaddafi gevochten. Voor 2011 heb ik Gaddafi gehaat. Maar nu is het leven veel, veel harder en ik werd zijn grootste fan”, zei een burger van de stad Murzug. “Het zou nu beter moeten zijn dan ten tijde van Gaddafi, maar nu heerst er vanwege de chaos en de burgeroorlog een totale catastrofe”, wordt een andere burger geciteerd.

Een coalitie bestaande uit Britten en Fransen was in maart 2011 met luchtaanvallen tegen het Gaddafi-regime opgetreden, toen hij ermee dreigde de opstand in de stad Benghazi te onderdrukken. De commissie buitenlandse politiek van het Britse House of Commons veroordeelde vorige week de beslissing van de toenmalige minister-president Cameron. De interventie zou op basis van “foutieve inschattingen” hebben plaatsgevonden, citeert de “Sunday Mail” uit het bericht. Cameron zou bovendien geen enkele maatregel hebben genomen hoe het na Gaddafi verder zou moeten gaan, wat de neergang van het land in chaos pas mogelijk gemaakt zou hebben.

Tot de problemen die de meeste Libiërs op dit moment moeten overmeesteren, behoren o.a. de heftige gevechten tussen plunderende milities, urenlange stroomuitval, een bankencrisis en een medicijnenschaarste.

“Het is gewoon zo dat het leven van de mensen nu veel zwaarder is dan onder Gaddafi”, wordt een zakenman uit Tripoli geciteerd.

De Libiërs behoorden tot de revolutie tot de rijkste burgers in de Arabische wereld. Nu overwegen velen van hen om te emigreren naar Europa – evenals de bijna 8.000 zwarte Afrikanen die iedere dag vanuit het zuiden het land binnenkomen om over te steken naar Europa.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Libië. Bookmark de permalink .

25 reacties op Chaos en oorlog: Libiërs bereiden zich voor op de vlucht naar Europa

 1. Anna zegt:

  Er is maar een uitvlucht uit de islamitische crisis……. ;;;;; Vluchten naar het door de islam zo gehate Europa………

  Like

 2. terex zegt:

  Na al maanden de berichten te hebben gelezen over de gevechten en de armoe die daar in die landen plaats vind kun je niets anders vast stellen als dat Europa binnen een paar jaar vergeven is door hoofddoeken en burka’s. Ze mogen de grootmachten en machtswellustelingen wel gaan bedanken voor wat ze allemaal aangehaald hebben daar in het midden oosten. Europa gaat eraan en er is niets meer wat die teloorgang nog kan stoppen. Ik volg en lees het nieuws maar oh oh wat ben ik blij dat ik vertrokken ben uit Nederland met alles wat ik had. Ik hoef voor nu en voor de toekomst aan die armoede niet af te dragen. Succes daar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Het wordt steeds duidelijker , ook in Irak vinden velen dat het onder Saddam helemaal niet zo slecht was , ze mochten overal heen , door het hele land .
  Ze hadden werk en eten , betrekkelijke rust en een dak boven hun lorrenkoppen .
  Isis heeft hun geld en vee afgepakt en nu hebben ze niks meer , sommigen moeten leven van wat er op de vuilnisbelt te vinden is . En ze mogen nergens meer heen .

  Libië wordt hetzelfde , dank Amerika !
  Stomme islamitische teringaap , ga die smerige Soros te lijf en de
  Doe nou eens één keer wat goeds .

  En wij zitten met de ellende van die debiele beslissingen die ze in Amerika genomen hebben .
  Sluis al die vluchtelingen uit Afrika maar door naar de USA .
  Eat your own shit , you silly nigger .

  Like

 4. elisah zegt:

  Geef die mensen toch een nieuwe Gaddaffi, als het toen zo veel beter was is dat wat ze nodig hebben…..leeft er misschien nog een van zijn zoons?

  Like

  • Ongelovige zegt:

   ‘. Onder Gaddafi hadden mensen toegang tot gratis huisvesting, gratis zorg en gratis onderwijs. De winst van de genationaliseerde olie-industrie werd verdeeld onder alle burgers, zelfs de Bedoeïenen in de woestijn, aldus Espiritu.’

   Like

 5. Cathja zegt:

  Als dit waarheid wordt, staat ons een enorme ramp te wachten! Europa is niet verplicht om mensen uit Libië op te vangen en als vluchtelingen te beschouwen, want niet heel het land is onveilig.
  Ik hoop en verwacht dat de Marine van diverse Europese landen de kusten van Europa streng gaan beveiligen en verdedigen, want én 230.000 Libiërs, én 8.000 zwarte Afrikaners (per dag?) gaat onze draagkracht vér te boven!
  Ik begrijp niet dat de VN geen enkel Arabisch land aanspoort om deze mensen (geloofsgenoten nog wel!) op te vangen. Alles komt maar naar Europa.
  En ja, ik weet dat er opzet in het spel is, maar een eenmaal totaal verwoest werelddeel, wie wil daar dan nog leven?

  Like

 6. Gadaffi had weliswaar een grote, onaangename bek naar het Westen toe, maar ik wist al láng, dat het leven onder hèm voor de Libiërs veel beter was dan nú. Reeds in de jaren ’80, toen de MSM nog iets minder krampachtig poltiek-correct was dan nu, werd dat al toegegeven in Nieuwe Revu of Panorama, in elk geval vanuit díe hoek: Er was welvaart in Libië en behoorlijke bewegingsvrijheid, zeker -wat vooral belangrijk was- voor vróuwen! Ik bracht dat toen ook thuis in het midden, maar mijn vader geloofde het pas echt, toen hij hetzelfde vernam van onze Britse kennis, Maureen, die daar zelf met haar gezin woonde. Het ware beter geweest om de “blaffende hond”maar rustig te laten zitten, waar hij zát: Blaffende hinden bijten niet en wat moet je nou in Godsnaam aan met de één of andere “moslimbroederschap-invasie” of iets van dien aard; daarmee raak je immers van de regen in de drup! En dat zien we hier dan ook.

  Like

 7. Witte raaf zegt:

  Niet alleen uit Libie veel mensen op de vlucht voor chaos en oorlog maar ook hier vandaan:

  http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/is-bolwerk-mosul-omsingeld-bloedige-strijd-lijkt-onvermijdelijk

  Like

 8. fleckie zegt:

  Dan houden de ‘blanke’ moslems,( met geweld ! ) de gekleurde moslems heus wel onder de duim, en laten ze als slaven voor zich werken, zijn ze immers gewend.te parasiteren op anderen’.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Dit is allemaal mogelijk geworden, doordat Cameron en Sarkozy, de USA de “reet”, deden likken vanwege de petro-dollar. En uiteindelijk komt dit ook goed uit, voor demonische organisaties als de EUSSR, Soros, Rothschild en Goldman-Sachs, Bilderberg en de NWO.

  Geliked door 1 persoon

 10. De goed georganiseerde chaotisering in Libië en omstreken ,hebben de Westerse landen toch maar weer goed voor elkaar ,zodat we de Europese autochtone bevolking nog meer’ vredelievende islam ‘kunnen aanbieden ,en probeer hier niet tegenin te gaan ,wen er maar vast aan!!Islam en humanistisch heidendom(dom)gaan goed samen,beiden geloven zij in sprookjes!Shalom van Léon van Duren

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Léon van Duren: 16.09. uur. Precies wat U zegt Léon. Zo is de huidige realiteit!

   Like

  • Harry zegt:

   Humanistisch heidendom ?

   En wat doen de refo’s tegen de moslims ?
   En wat doen de papen tegen de moslims ?
   En wat doen de hervormden tegen de moslims ?
   En wat doen de protestanten tegen de moslims ?
   Etc. etc . etc .

   De groepen waar ik vroeger van verwacht zou hebben dat ze zich zouden verzetten tegen dat tuig DOEN GEEN DONDER !

   Laffe onwetende onnozele schaapjes van de “Heer” die geduldig gaan zitten wachten tot het te laat is .
   Wachten op een zelfverzonnen “fenomeen” dat dus NOOIT KOMT !
   En maar bidden !
   Over een half uur marcheren ze hier weer voorbij , om daar in hun middeleeuwse kledij , met hun knotjes en tuttige jurkjes , sullige hoedjes op , weer de een of andere illusie te gaan zitten aanbidden .
   En zingen met z’n allen ! Dat helpt ook !

   Like

  • BertG. zegt:

   “wen er maar vast aan!!Islam en humanistisch heidendom(dom)gaan goed samen”

   humanistisch:
   * een teruggrijpen op voornamelijk de Griekse oudheid als cultuur- en vormingsideaal.
   * een levensbeschouwing die zich niet beroept op een goddelijke openbaring, maar vertrouwt op het vermogen van de mens om zelf zijn leven zin te geven, zich baserend op westerse universele waarden zoals menselijke waardigheid, mondigheid, vrijheid, tolerantie en verantwoordelijkheid.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Humanisme

   Je blijft aan de gang om iedereen die niet jouw denkbeeldige vriendje aanvaard, als waarheid van het probleem er bij te slepen.
   Van mij zal je geen last hebben, maar je moet mij niet van iets gaan betichten, omdat jouw vriendje de tyfus kan krijgen van mij.
   Probeer het eens, die vrijheid, als je het aan kan.

   Like

 11. Qvic zegt:

  Dat Libië in puin geschoten moest worden, was enkel omdat Gadafi de olie niet meer in de petrodollar wilden verkopen, maar tegen goud. Zo moest ook Irak het lot overgaan, omdat zij ook de petrodollar verlieten en hun olie verkochten in euro’s. De petrodollar is heilig voor Amerika, daar elk land op de wereld verplicht wordt om hun grondstoffen in de petrodollar te verkopen. Ieder die dat niet doet, wordt zijn land eerst als een schurken staat bestempeld door Amerika en als ze dan nog niet terug gaan naar de petrodollar wordt hun land kapot geschoten door de Amerikanen en hun bondgenoten. Want als de petrodollar geen wereld valuta meer is, dan valt deze valuta direct in waarde en gaan zowel Amerika en hun bondgenoten failliet. Zo ook het gehele Rotschield en de Rockefellers imperium. Dan slepen zij ook de meeste overheden incl. hun defensie met hun val in de afgrond. Hun gehele macht en overheersing waarvan de petrodollar de grondslag van is. maar deze petrodollar is op niets gebaseerd, net als de Euro. Deze valuta’s ontstaan enkel met een muisklik, zodra er een schuld aangegaan wordt. De bankiers kunnen eigenlijk alles (op)kopen voor niets.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Ook hier sta ik achter, alles is lucht, heb er al eens een video en groot artikel over gelezen, weet niet meer waar ik het heb opgeslagen, maar ga dit nog opzoeken en weer eens hier plaatsen als ik het gevonden heb.

   Like

 12. Ze weten nog steeds niet hoe ze dit aan moeten gaan pakken. Ze zullen wetten moeten gaan aanpassen, Om ze eruit te kunnen flikkeren en tevens ze tegen te kunnen houden om hier te komen. Ieder lekker in zijn eigen land blijven, zo hoort het.

  Like

 13. t.a.v.die aardige doch zeer kritische Bert met een of andere G als achternaam ,de dwaas zegt in zijn hart : er bestaat geen GOD(psalmen),deze tekst heb ik ook tijdens een inzamelingsactie voor een ziekenhuis in Israël aan de inmiddels doodgeschoten Pim Fortuin mogen voorgehouden ,wijlen Pim vertelde mij toen dat hij meer een aanhanger van Spinoza was !Zijn te respecteren oorlog tegen de islam was volgens mijn waarneming gebaseerd op het verwoesten van de WTC torens te New-York(sentimenten)Volgens mij is wat er nu gebeurt op aarde ;een strijd in de hemelse gewesten tussen goed en kwaad!Deze strijd is voor mij gewonnen op het kruis van golgotha !Ik ben mij bewust dat de meerderheid van de mensheid niets heeft met de Levende God van Israël,zelfs mijn eigen volksgenoten ontkennen Yeshua !Shalom van Léon van Duren.

  Like

  • BertG. zegt:

   Jij bent nog verder heen dan ik dacht.
   Daar moet je eens over gaan praten met je huisarts.

   Like

   • Thomas zegt:

    Het lijkt hier wel een arena met gladiatoren, waar ik naar zit te kijken. Ik hou mijn duim klaar om hem omhoog of omlaag te steken. Sjonge wat een gevecht!

    Like

   • BertG. zegt:

    Thomas, het komt op mij op hetzelfde neer wanneer mossels beweren dat iedere ongelovige dood moet of zich moet bekeren tot allah, en dan is er pas vrede.
    Leon heeft niet eens door dat hij geen haar beter is en exact hetzelfde doet.
    Net als een mossel, voelt Leon zich een beter mens omdat hij iets aanhangt.
    Van een mossel, jehova, noem maar op, pik ik dit ook niet, waarom dan wel van een ander.

    Like

 14. Steven zegt:

  Het wordt tijd dat ze onderweg naar Europa gewoon uit die rubberboten geschoten worden…de haaien doen de rest wel..

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Eind vorig jaar of misschien begin dit jaar gaf ik in een artikel over de escalatie in Sirië al aan dat Libië, tunesië en Marokko de volgende landen zijn waar de IS zijn volgelingen laat vertrekken naar Europa. Ik geloof dat het in een van de artikelen van Fubar was waarin hij de eerste kaartjes liet zien hoe de strijd zich ontwikkelde, maar ben niet zeker, het kan ook een ander artikel zijn geweest van E.J.Bron. En nu is het dus zo ver en logisch dat dit zou gebeuren. Ik weet ook nog dat ik schreef dat de heer Putin meer van zijn schepen voor de hele MO kust zou moeten stationeren, dan was de controle vee beter geweest dan nu met die uiterst vriendelijk Frontex.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s