Christelijke halsketting op tv: Italiaanse presentatrice oogst kritiek

screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

Het katholieke Italië is ook niet meer wat het eens was. Nu zorgt uitgerekend een kruis aan de halsketting van een tv-presentatrice voor heftige discussies. Omdat Marina Nalesso (foto) van de publiekrechtelijke tv-zender RAI 1 vrijdag het middagnieuws met een goed zichtbaar kruis op de borst presenteerde, regent het kritiek. De presentatrice wordt ervan beschuldigd haar positie te misbruiken voor “religieuze propaganda”.

duits-zuerst

De blonde presentatrice was al vaker opgetreden met hangers met afbeeldingen van Jezus of Maria. Ze bekent: “Ik draag het kruis vanwege mijn geloof  en om getuigenis af te leggen van dit geloof.” Een van de meest luide critici van deze houding is dan ook Silvio Viale, politicus van de partij Radicali Italiani (“Italiaanse Radicalen”) en atheïst. Hij heeft heftige kritiek op de journaliste en scheldt: “Het is pure arrogantie om het nieuws met een rozenkrans om de hals te presenteren.”

De 43-jarige presentatrice uit Venetië kreeg daarop rugdekking van de Italiaanse rechtse partijen. De chef van Lega Nord, Matteo Salvini, twitterde: “Het is waanzin als men nu aan de schandpaal wordt genageld, omdat men een kruis om de hals draagt. Vrijheid voor onze symbolen!”

Ook de voorzitter van de rechtse partij Fratelli d´Italia (“Broeders van Italië), Giorgia Meloni, verklaarde: “Het kruis maakt deel uit van onze cultuur als Italianen en Europeanen. Wie zich vanwege een kruis geïrriteerd voelt, accepteert onze identiteit niet en zou ergens anders moeten gaan wonen.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Italië, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Christelijke halsketting op tv: Italiaanse presentatrice oogst kritiek

 1. Cathja zegt:

  Ik vind dat deze presentatrice gewoon haar halsketting met kruis moet kunnen blijven dragen. Dat zij een kruis draagt verwijst naar haar geloof, en daar mag zij best voor uitkomen. Anders moeten moslims ook alle symbolen verwijderen die verwijzen naar de islam.
  Italië is van oorsprong een christelijk land, dus het is echt niet zo vreemd dat Marina Nalesso blijk geeft een christen te zijn. Het christendom wordt wereldwijd al genoeg aangevallen en bekritiseerd, en als het zo doorgaat gaan we weer zogenaamde ‘schuilkerken’ krijgen. Dat willen we toch niet in Europa, waar we ooit (in een ver verleden) succesvol de islam hebben bestreden?

  Geliked door 2 people

 2. Mirjam zegt:

  Die zijn helemaal van lotje getikt. Wat dan met de moslims met hun hoofddoekjes en hun nihabs, allemaal geloofsuitingen. Onze religie was er vóór hun islam en ja, ik ben Christen en er trots op. Er is vrijheid van godsdienst, dus niemand die mij zal verbieden om in God te geloven, net zo min als een niemand het recht heeft om dat bij een ander te doen. Behalve de islam, want dat is geen godsdienst. Vrijheid komt er namelijk niet in voor, alleen maar haat en onderdrukking.

  Geliked door 5 people

 3. elisah zegt:

  Dan zeg je toch gewoon: pleur op!

  Geliked door 3 people

 4. Taljaard zegt:

  Zo blijkt maar weer.
  Onze gevaarlijkste en grootste vijanden zijn nog altijd de linkse autochtonen.
  En daar hoef je niet eens christen voor te wezen.

  Geliked door 3 people

 5. Reint Meijer zegt:

  Europa is van oorsprong Joods-Christelijk. Wie zich daaraan stoort, dondert maar op naar een islamitische zandbak of een socialistische heilstaat.

  Geliked door 2 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Zou enige reactie zijn geweest als ze een halsketting om had gedaan met een halve maan?

  Geliked door 3 people

 7. Steven zegt:

  Dan moeten we de vrouwen met hoofddoekjes ook maar van de tv weren…

  Geliked door 3 people

 8. Republikein zegt:

  K vind het wel een mooie ketting met mooi uitzicht.
  Krijg er een warm kruis van.

  Geliked door 1 persoon

 9. Yves sergeant zegt:

  Groter kruis dragen

  Geliked door 1 persoon

 10. Wij dragen luier om ons hoofd zoals moslima’s. Dat vind ik nog steeds provocerende, dan een kruisje of Joodse ster aan een ketting.

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   Om de aandacht te vestigen, op het terrorisme, tegen JODEN, , draag ik gewoon de (Mageen..)David ster, OPENBAAR. ..Merk wel dat men ernaar kijkt… ‘BUITENLANDERS’ kijken ernaar, en als ze met meerderen zijn, zeggen ze onderling iets in hun taal, ( door mij ongeïnteresseerd teruggekeken).

   Like

 11. joga zegt:

  Ik ben niet tegen een geloof (moet iedereen zelf weten, wanneer ze in sprookjes willen geloven), maar wel tegen afgrijselijke ideologieën, zoals nazisme en islam, die ons worden opgedrongen op straffe van moord en doodslag.

  Geliked door 2 people

 12. peter zegt:

  Zouden ze bij de NPO , die door de belastingbetaler wordt onderhouden ,nooit tolereren ,en dat is wat er mis is in Nederland ,de haat komt vanuit de media ,die ontkent alles en maakt programma’s zoals het links uitkomt . Gewoon afschaffen ,en net als elk bedrijf in Holland zonder steun van de regering werken ,en een eigen zender laten oprichten , zijn we gelijk van die miljoenen kostende salarissen af , als ze zo goed zijn als ze zichzelf vinden moet dat voor die heren toch geen enkel probleem zijn .

  Geliked door 1 persoon

 13. Laten we het nu ook weer niet al te verongelijkt beschouwen: Als het een ketting met een halve maan geweest wás, zou daar zeker óók commentaar op gekomen zijn.We weten best, dat er in Italië op dit moment een sterke stroming bestaat, die daar juist mordicus tégen is. En hoofddoeken op de buis zouden helemáál onder vuur genomen zijn, nog sterker dan hier, vermoed ik zelfs! Als die atheïst, die er over begonnen is, bijvoorbeeld slechte ervaringen heeft met het katholicisme, kan ik zelfs zijn beweegredenen om dit op deze manier aan te kaarten, wel begrijpen, ook al valt er hier uiteraard niets te verbieden (Dat wil zeggen: Wèl hóófddoeken, natuurlijk.)

  Like

  • BertG. zegt:

   Al zou je slechte ervaringen hebben met een kerk, dan is dat nog geen reden om te zeuren over een kruisje aan een ketting.

   Like

   • Waar het uiteindelijk om gaat, is, dat de kans groot is, dat hij over àlle religieuze symbolen gevallen zou zijn, óók over islamitische.
    Niet erg ruimdenkend van hem, misschien, maar ik vind het nu eenmaal niet ernstig genoeg om er al te veel heisa over te maken.

    Like

  • Moniek MP zegt:

   Volkomen akkoord. Maar dat is de zogenaamde “verrijking” die we verplicht ondergaan. Voor de mosliminvasie zou er niemand over gesproken hebben als iemand met een kruisje op TV kwam, of misschien had die presentatrice het zelfs niet gedaan. Echter, nu hoofddoeken ons te pas en te onpas door de strot geduwd worden zijn er vele mensen die dan ook maar hun privé overtuiging wensen uit te dragen. En ja, als dan de hoofddoek niet mag, moeten we dus volgen en mag de rest ook niet. En zo worden onze vrijheden langzaam maar zeker helemaal ingeperkt. Fout is om moslims op volledig dezelfde leest te schoeien als andersgelovigen….
   Enfin, ik als overtuigde atheist begin nu ook regelmatig een kruisteken te slaan als ik ingepakte sujetten tegenkom. Ze verschieten zich dan duidelijk een hoedje! (of moeten we onze taal ook aanpassen en zeggen: “ze verschieten zich dan duidelijk een hoofddoekje”.

   Like

 14. tommiehendriks zegt:

  Linkse atheïsten mogen naar Noord-Korea, voor mohammedanen is er keus zat: Iran, Saoedi-Arabië Turkije, Marokko, Pakistan, Afghanistan etc.
  Voor ieder de omgeving waarin hij zich lekker voelt.

  Geliked door 1 persoon

 15. Witte raaf zegt:

  Off topic

  En weer worden we besodemieterd door kranten en tv:

  http://media.tpo.nl/2016/09/26/vara-leden-slachten-ieder1-manifestatie-af-op-website-npo/

  De reacties in het artikel zijn vermakelijk om te lezen!

  Like

 16. Mary zegt:

  Italie is katholiek de Islam is een ongevraagde indringer.

  Like

 17. Elisabeth zegt:

  Ik ben geen katholiek, toch draag ik regelmatig een mooi kruis van zilver met prachtige blauwe stenen erin verwerkt, bijpassende armband, ring en oorknoppen. Gekregen van mijn vent toen we in Italie op vakantie waren. Dat zou nu niet meer mogen? Whahahaha, heb er maling aan, wie het niet aan staat, kijkt maar de andere kant op.

  Elisabeth

  Like

 18. wouteenhoorn zegt:

  Maak je niet druk, mensen Islam is de mode. .Binnenkort zal de Bijenkorf reclame maken voor de nieuwste hoofddoekjes. .Lachen.

  Like

 19. williaan zegt:

  Langzaam maar zeker worden de westerse en christelijke symbolen en waarden de nek omgedraaid en niet alleen door de moslims maar ook door de “Gutmensch” de lieve ,doch zeer onnozele, hulpverleners en politici die het Westen uitleveren aan de sharia waarden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s