Hoofdadvocate Europees Gerechtshof: Hamas niet meer kwalificeren als terreurorganisatie

screenshot_59

(Vertaling: E.J. Bron)

De radicaalislamitische Palestijnse organisatie Hamas zou door de EU al spoedig niet meer als “terreurorganisatie” gekwalificeerd kunnen worden. Dat liet de hoofd-advocate aan het Europees Gerechtshof, Eleanor Sharpston, nu doorschemeren.

duits-zuerst

De EU had Hamas in 2011 op de lijst van terreurorganisaties geplaatst – met als gevolg dat onder andere vermogens geblokkeerd werden. Hamas, dat sinds 2007 de Gazastrook beheerst, had in de jaren daarna geprocedeerd tegen beslissingen waarmee haar kwalificatie als terreurorganisatie waren verlengd. In 2014 had het Europees Gerechtshof beslist dat Hamas van de EU-lijst geschrapt zou moeten worden. De desbetreffende beslissingen zouden op basis van persberichten en niet op basis van officiële informatie van autoriteiten zijn genomen. De Europese Commissie bleef echter op haar standpunt zijn dat Hamas een terroristische vereniging zou zijn.

De hoofd-advocate van het Europees Gerechtshof bevestigde nu dat de motiveringen van de EU niet voldoende zouden zijn geweest. Ze onderzocht ook een vergelijkende zaak, die van de Tamil-organisatie “Liberation tigers of Tamil Eelam” (LTTE) in Sri Lanka, en kwam tot het resultaat dat deze eveneens van de terreurlijst verwijderd zou moeten worden. In beide gevallen zou het over enkele maanden tot een oordeel kunnen komen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Dhimmitude, EUSSR, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hoofdadvocate Europees Gerechtshof: Hamas niet meer kwalificeren als terreurorganisatie

 1. ReaGluurder zegt:

  OK, als je die kwalificatie niet meer hebt, zul je je daar ook naar moeten gedragen. Geen SoepjurkRaketten meer richting de buurtjes enzo. Kan best wel eens goed uitpakken voor de enige democratiese staat in ‘Het Wilde Midden-Oosten’, Israel. Zou kunnen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Dan ook een rehabilitatie van Israël, op alle fronten!

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Binnenkort heeft Hamas waarschijnlijk door de E.U. als terreurorganisatie afgedaan. Inherent erkent de E.U. daarmede dat Israel word gebombardeerd tot schurkenstaat. Hoe durven ze dit alles! Ook kreeg ik in mijn E-mail box de mogelijkheid om tijdens de tweede kamer verkiezingen van volgend jaar op het Forum voor Democratie te stemmen met Thierry Baudet. Maar dit alles werkt als een versplintering op rechts. Rechts word op die manier weg-gesnipperd, en creeert aldus meer kansen voor dat verschrikkelijke links ! Daarom moeten er niet meer splinterpartijen bijkomen op rechts. Onze stem blijft voorbehouden aan de partij van Geert Wilders, de PVV. Die moet een groot blok gaan vormen tegen links !

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @BigLJohn: 14.53. uur. Hoe schofterig kun je zijn. Het land en het volk van Israël demoniseren, en de moordenaars van Hamas faciliteren. Het is te walgelijk voor woorden.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @ Tom Hendrix om 16:38

    Inderdaad Tom, wat een schofterigheid! Israël, het meest democratische land in het hele Midden-Oosten, waar tal van nationaliteiten tevreden wonen en blij zijn daar te mogen werken, wordt telkens weer beschuldigd van misdaden.
    Ooit komt de eindafrekening Tom, voor allen die Israël hebben belasterd en bedreigd. De schuldigen mogen die dag wel vrezen met grote vreze!

    Shalom Israël!

    Like

  • Cathja zegt:

   Mee eens, BigLJohn om 14:53

   Like

 4. Wat fijn voor Hamas (roof,gewelddaad),dat deze hoofd-advocate tot deze geweldige conclusie gekomen is ,nu kan Hamas straffeloos doorgaan met hun kinderen op te leiden met wapens;om zo zoveel mogelijk Joden en andersdenkenden om te brengen !!!Knap hoor zulke weldenkende notabelen!Europa gaat een geweldige toekomst tegemoet ,met schietscholen ,die als paddestoelen uit de grond zullen schieten!!!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 5. Wat is het dan een liefdadigheidsinstelling.?

  Like

 6. BertG. zegt:

  Nog even en ze willen ze bij de EU betrekken als lid.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Alweer blijkt dat de Eu-maffiaBrussel zelf een misdadige organisatie is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s