Interview met Al-Nusra-commandant: “De Amerikanen staan aan onze kant”

screenshot_85

Jürgen Todenhöfer interviewt een commandant van de Al Qaida tak “Jabhat Al Nusra”.

(Door: Jürgen Todenhöfer – Vertaling: E.J. Bron)

Het was de zevende reis van mijn zoon Frederic en mezelf naar het burgeroorlog-land Syrië. We waren er 13 dagen. De omvang van de verwoestingen en het leed aan beide kanten is nauwelijks nog met woorden te omschrijven. We hebben het interview tien dagen geleden gehouden met een commandant van het Al Qaida filiaal “Jabhat Al Nusra”. Abu Al Ezz vertelt heel openlijk over zijn sponsoren Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit. We hebben de identiteit van de man nauwkeurig kunnen onderzoeken en weten praktisch alles over hem.

Interview in een steengroeve in Aleppo

Het interview werd via een “rebel” uit Aleppo geregeld. Ik heb al jarenlang contacten met Syrische “rebellen”. Het vond bovendien in een steengroeve in Aleppo in de onmiddellijke nabijheid van Jabhat Al Nusra plaats, die slechts door een lid van Al Nusra zonder gevaar bereikt kon worden.

Zijn strijders waren deels niet vermomd, d.w.z. gemakkelijk te identificeren. Een deel van zijn uitspraken werd bovendien kort daarna door de moefti van Aleppo bijna letterlijk bevestigd, andere prognoses over de desinteresse van de “rebellen” in een wapenstilstand en in internationale hulpkonvooien werden eveneens bevestigd. Evenals zijn prognoses over geplande militaire activiteiten in meerdere Syrische steden.

Abu Al Ezz, commandant, zei over Jabhat al Nusra (Al Qaida): “We zijn een deel van Al Qaida. Onze principes zijn: bestrijding van de verdorvenheid, eerlijkheid en veiligheid. Onze aangelegenheden en onze weg zijn veranderd. Bijvoorbeeld geeft Israël ons nu ondersteuning, omdat Israël zich in oorlog bevindt met Syrië en Hezbollah.

Ook Amerika heeft zijn mening over ons veranderd. Eigenlijk waren “ISIS” en wij een groep. Maar ´ISIS´ werd overeenkomstig de belangen van grote landen zoals Amerika voor politieke doeleinden gebruikt. En van onze principes weggeduwd. De meeste van zijn leiders werken met geheime diensten samen, dat is ons duidelijk geworden. Wij, het ´Al-Nusra-Front´, gaan onze eigen weg. Zij waren vroeger met ons, onze ondersteuners.

Ons doel is het ten val brengen van het dictatoriale regime, van het tirannenregime, het regime van de afvalligen. Ons doel is eveneens het uivoeren van veroveringen, zoals Khaled Ben Al Walid (de grote Arabische veldheer) deze heeft gedaan. Eerst in de Arabische wereld en daarna in Europa.”

Jürgen Todenhofer: Hoe is de relatie tussen u en de VS? Ondersteunen de VS de rebellen?

Abu Al Ezz: Ja, de VS ondersteunen de oppositie, maar niet direct. Ze ondersteunen de landen die ons ondersteunen. Maar wij zijn nog niet tevreden met deze ondersteuning. Ze zouden ons met hoogontwikkelde wapens moeten ondersteunen. Wij wonnen de gevechten dankzij de “TOW”-raketten. We hebben door deze raketten een evenwicht met het regime bereikt. De tanks hebben we uit Libië of Turkije gekregen. Ook de “BM,´s” – meervoudige raketwerpers. Het regime overtreft ons alleen met zijn gevechtsvliegtuigen, raketten en raketwerpers. Wij hebben een deel van zijn raketwerpers buitgemaakt en een groot deel uit het buitenland gekregen. Maar we hebben door de Amerikaanse “TOW”-raketten de situatie in enkele gebieden onder controle.

Aan wie hebben de VS die raketten gegeven, voordat ze naar jullie gebracht werden? Hebben de VS deze raketten eerst aan het Vrije Syrische Leger gegeven en werden ze van daaruit aan jullie doorgegeven?

Nee, de raketten werden rechtstreeks aan ons gegeven. Ze werden aan een bepaalde groep geleverd. Toen de “road” geblokkeerd was en wij belegerd werden, hadden we officieren uit Turkije, Qatar, Saoedi-Arabië Israël en Amerika hier.

Wat deden deze officieren?

Deskundigen! Deskundigen in het gebruik van satellieten, raketten, inlichtingenwerk en thermische bewakingscamera´s . . .

Waren er ook Amerikaanse deskundigen?

Ja, deskundigen uit meerdere landen.

Ook Amerikanen?

Ja. De Amerikanen staan aan onze kant, maar niet zo zoals het zou moeten zijn. Ons werd bijvoorbeeld het volgende gezegd: We moeten het “Bataljon 47” veroveren en innemen. We hebben van Saoedi-Arabië 500 miljoen Syrische Pond gekregen. Voor de overname van de infanterieschool in “Al Musimiya” jaren geleden kregen we uit Koeweit 1,5 miljoen Koeweitse Dinar en uit Saoedi-Arabië 5 miljoen dollar.

Van de regeringen of van privépersonen?

Van de regeringen.

De strijd is moeilijk, het regime is sterk en krijgt ondersteuning uit Rusland . . .?

Wij zullen vechten totdat het regime valt. We zullen Rusland en het Westen bestrijden, omdat het Westen niet aan onze kant staat. Het Westen stuurt ons alleen maar moedjahedien, het vergemakkelijkt deze strijders de weg. Waarom ondersteunt het Westen ons niet echt? We hebben veel strijders uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Amerika, uit alle westerse landen.

U hebt strijders uit Europa in Aleppo bij het “Al Nusra-Front”?

Velen, velen, velen!

Hoeveel?

Velen.

Hoe denkt u over de wapenstilstand?

Wij erkennen de wapenstilstand niet. We zullen onze groepen herverdelen. We zullen de komende dagen een overweldigende aanval tegen het regime uitvoeren. We hebben onze strijdkrachten in alle provincies, in Homs, Aleppo, Idlib en Hama gehergroepeerd.

U wilt niet dat de 40 vrachtwagens de hulpgoederen naar het oostelijke deel van Aleppo brengen?

We hebben eisen: zolang het regime zich langs de Castello Road, in Al Malah en in de noordelijke gebieden bevindt, zullen wij deze vrachtwagens niet binnenlaten. Als er desondanks toch een vrachtwagen binnenkomt, zullen we de chauffeur arresteren.

Waarom hebben enkele van uw groepen zich een kilometer of 500 meter van de Castello Road teruggetrokken?

Het regime heeft hoogontwikkelde wapens tegen ons ingezet. We leden verliezen. Daarom hebben we ons stilzwijgend teruggetrokken om het regime opnieuw te kunnen aanvallen. Maar deze aanval moet tot de val van het regime leiden.

Was dat dus een truc, een militaire tactiek dus?

Ja, dat was militaire tactiek.

Was het doel van de militaire tactiek het behoud van levensmiddelen of de herverdeling van strijders?

We waren het niet eens met de wapenstilstand.

Geldt dat alleen voor het “Al Nusra-Front” of voor alle andere groepen, uw overige bondgenoten dus?

Dat geldt voor alle met ons geïntegreerde groepen die onze bondgenoten zijn.

Islamitisch Front, Islamitisch Leger?

Die zijn allemaal met ons. Wij allen zijn het “Al Nusra-Front”. De ene groep wordt gevormd en noemt zichzelf “Islamitisch Leger”, of “Fateh Al Scham”. Iedere groep heeft zijn eigen naam, maar het geloof is uniform. De algemene naam is “al Nusra-Front”. Een persoon heeft bijvoorbeeld 2000 strijders. Dan vormt zich hieruit een nieuwe groep en noemt zichzelf “Ahrar Al Scham”. Broeders, wier geloof, ideeën en doelen identiek aan die van het “Al Nusra-Front” zijn.

Is dat uw eigen mening of ook de die van de hogere echelons?

Dat is de algemene mening. Maar als een mens naar u toekomt en van u een “gematigde strijder” maakt en je eten en drinken aanbiedt, accepteert u dat of niet?

In deze oorlog werden 450.000 mensen gedood. Ik was in Aleppo en Homs. Vele delen zijn verwoest. Als de oorlog verdergaat, wordt het hele land verwoest. Miljoenen zullen sterven . . . In Duitsland hadden wij ooit de “Dertigjarige Oorlog” . . .

Wij zijn nu 5 jaar in oorlog, dat is naar verhouding weinig!

Zou u iemand uit het Assad-regime in een overgangsregering accepteren?

Wij accepteren niemand uit het Assad-regime of van het Vrije Syrische Leger, dat gematigd genoemd wordt. Ons doel is de val van het regime en de oprichting van een islamitische staat volgens de islamitische sharia.

De mensen van Aloush, die naar Genève zijn vertrokken voor onderhandelingen, hebben een overgangsregering geaccepteerd.

Er zijn huurlingen in Syrië. Aloush vecht met het “Al Nusra-Front”. De groepen, die Turkije opgenomen heeft en waaruit zij een gematigd Vrij Syrisch Leger heeft samengesteld, zaten daarvoor bij het “Al Nusra-Front”. Deze mensen zijn zwakke mensen, ze hebben veel geld gekregen, ze hebben zichzelf verkocht. Ze moeten de bevelen van hun ondersteuners uitvoeren.

Het “Islamitische Leger” en het “Islamitische Front” onderhandelen in Genève.

Omdat hun leiders in het Westen geproduceerd werden. Ze worden door de westerse geheime diensten en door geheime diensten van de Golfstaten verzorgd en betaald om zodoende de doelen van deze landen te verwezenlijken. Wij zitten hier op het voorste waarnemingsstation in het gebied “Scheikh Said”. Dit gebied staat onder onze controle. Achter de huizen in Al Majbal zitten de soldaten van het regime. Onze strijdkrachten zijn 200 meter van hier verwijderd.

Bron:
www.ksta.de
Door: Jürgen Todenhöfer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Hannibal”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, Krankzinnigheid, Syrië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Interview met Al-Nusra-commandant: “De Amerikanen staan aan onze kant”

 1. Als je dit leest, daar wordt je niet blij van. Ze hebben nogal wat op hun verlanglijstje staan. En Amerika speelt zoals gewoonlijk weer een vies spelletje, idem dito Saoedi Arabië.

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Het kan wel eens zo zijn dat de laatste aanval op een konvooi hulpgoederen door deze fanatieke groep is gepleegd. Dus als ik het goed begrijp dan krijgen ze overal steun van de SA en de USA en andere Islam landen en ze eerbiedigen de Sharia, dus heer Putin, nog meer werk aan de winkel.

  Like

 3. Johan zegt:

  Wat een zootje daar in Syrië. Deze knakker, Abu Al Ezz, de commandant van het Al Qaida filiaal “Jabhat Al Nusra”, zegt : “Ons doel is de val van het regime en de oprichting van een islamitische staat volgens de islamitische sharia.”
  Dan weet ik genoeg! Als dan ook nog blijkt dat hij door Amerika ondersteund wordt, weet ik meer dan genoeg.

  Like

 4. Ongelovige zegt:

  ‘Wij veroveren eerst de Arabische wereld en daarna Europa.”, zegt hij nadat hij zich heeft afgevraagd waarom het Westen hen niet hartelijker steunt. ‘Dankbaarheid’ is een woord dat in het arabisch niet eens bestaat vermoed ik. Tenzij zij het oprichten van een islamitische staat in Europa als een geschenk beschouwen ntl.

  Like

 5. “De Amerikanen staan aan onze kant.”
  Wie weet, niet lang meer. Wacht maar eens af, als Trump de verkiezingen wint!

  Like

 6. Het vieze spelletje dat Amerika hierin speelt, hoe onbetrouwbaar. Dit is gewoon eng om te lezen. Het is gewoon een groot wespennest. Je kant aan alle kanten gestoken worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Grote hoeveelheden Amerikaanse munitie gevonden bij Al Nusra

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s