Migratiebom Egypte: “Hier met je geld of we overstromen jullie met migranten!”

screenshot_81

Egyptenaren op het Tahrirplein in Caïro.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Egypte is een tikkende demografische tijdbom. De migratiedruk neemt jaarlijks toe. Maar het hulpgeld sijpelt weg in het militaire apparaat van het regime. President al-Sisi dreigt er al mee de sluizen naar Europa open te zetten als hij niet nog meer geld krijgt.

contra-magazine

In de Duitse krant “Die Zeit” schetst de Egypte-correspondent Martin Gehlen een dramatisch beeld van de situatie in Egypte: de om zich heen grijpende armoede, ontbrekende arbeidsplaatsen, een enorme bevolkingsgroei en in feite geen toekomstperspectieven zouden niet alleen de voedingsbodem voor radicale islamieten zijn, maar ook voor gigantische migratiebewegingen – en wel richting Europa.

De Egyptische bevolking zou alleen al door het geboorteoverschot ieder jaar met wel 2,6 miljoen mensen toenemen. Ze groeien op in een land dat alleen door de harde hand van het leger bij elkaar gehouden wordt, nadat de democratisch aan de macht gekomen Moslimbroeders door een putsch werden verwijderd. Maar de regering kan de mensen niets bieden. Des te meer hoopt men in Caïro op een warme geldregen uit Europa – net zoals dat is voorzien in het vluchtelingenakkoord met Turkije. Want inmiddels is het ook de Egyptische machthebbers duidelijk: de angst voor “vluchtelingen” is veel geld waard.

Men kent echter vooral de gewoonte van de Europeanen: als de “asielzoekers” eenmaal in het land zijn, worden ze slechts in heel weinig gevallen weer uitgezet. Als een land van herkomst weigert de geëmigreerde staatsburgers weer terug te nemen, mogen ze ondanks de afwijzing van hun asielaanvraag blijven als “geduld”. Voor een land als Egypte is dit in feite natuurlijk een uitnodiging om weg te kijken bij de exodus – als veel jonge Egyptenaren vertrekken in de boten richting Europa – en zodoende de dreiging genoeglijk laat opbouwen. Per slot van rekening hoort men de kassa´s al rinkelen. Ook daarom dreigt president al-Sisi er onverholen mee Europa met migranten te willen overstromen als er geen extra financiële steun komt.

Maar wie denkt dat het geld daarna op een bepaalde manier bij de bevolking terechtkomt, door het in onderwijs en sociale instellingen te investeren, vergist zich. Terwijl het land met een schuld kampt van 90% van de economische prestatie, stroomt alle financiële hulp – altijd nog $ 5,5 miljard per jaar – grotendeels naar het Egyptische militaire apparaat: verleden jaar werd Egypte de op vier na grootste inkoper van wapens in de wereld, mede gefinancierd door het geld dat voor humanitaire projecten bestemd was. Maar een val van de regering van al-Sisi kan Europa niet riskeren: als de staat vervalt, zullen onmiddellijk miljoenen Egyptenaren vertrekken naar Europa.

Dan is het niet verbazingwekkend dat miljoenen Egyptenaren spelen met de gedachte om hun geluk te zoeken in het “rijke” Europese buitenland. Net zoals destijds bij de kolonisatie van Amerika door de Europeanen vooral de gelukzoekers, de armoedzaaiers en de kinderen zonder kans op een erfenis en voldoende werk begonnen aan de gevaarlijke reis over de Atlantische Oceaan, zo trekt het uiteraard ook dit slag mensen uit Egypte en andere Noord-Afrikaanse landen over de Middellandse Zee naar Europa. En met het oog op de actuele ontwikkelingen kan men er in een Worst-Case-Scenario van uitgaan dat alleen al de komende tien jaar vermoedelijk minstens 5-10 miljoen Egyptenaren op weg zullen gaan naar het noorden. En wat doen de Europeanen dan?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Egypte, Europa, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

24 reacties op Migratiebom Egypte: “Hier met je geld of we overstromen jullie met migranten!”

 1. Pieter zegt:

  Hoogste tijd om de grenzen te sluiten. Ook moeten we van dat woord ‘migranten’ af, alles uit Afrika komt namelijk om te halen en niet om iets positiefs te brengen.
  Bovendien zijn zij niet uitgenodigd.

  Geliked door 1 persoon

 2. ieznogoedh zegt:

  En wat doen de Europeanen dan?

  Wir schaffen das!

  Like

 3. A.J. de Koning zegt:

  Het is hoog tijd dat Nederland ook maar een muur gaat bouwen want die horden zijn straks niet meer te stoppen. Nederland zal zich laten chanteren om steeds meer geld te geven en uiteindelijk komen die islamitische ongeciviliseerde horden dan toch nog hier naar toe. Gingen de ogen van de regeringen eindelijk maar eens open, je moet wel blind zijn om het niet te zien. maar zij slagen er in.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjaak zegt:

  HEEL EENVOUDIG !
  DAAR GEEN GELD MEER !
  HIER GEEN GELD MEER !
  WAAR IS HET PROBLEEM ?

  Geliked door 1 persoon

 5. Anna zegt:

  Vijfentachtig miljoen mensen wonen daar…..vrijwel zonder enig bestaans minimum….. In een smerige vieze zandbak, met een groen strookje vruchtbaar land langs de Nijl….. Waar de resten slachtafval in worden gesmeten……. Mensen, Allen zeer trouwe aanhangers van Allah maar Allah die geeft geen banen en geen eten…. Bid en werkt hebben ze nog nooit van gehoord……. Dus is het daar allemaal inshallah maar werken ho maar….. De verkiezingen waren een farce….. Democratisch een soort ISIS aan het roer…… Laat me niet lachen democratie en moslim broeders……….Met die moslim broeders…… Gaat alles achteruit…. Men ruziet over het nemen van beslissingen en vaak wordt dit met een geweer beslist……..Ook Obama zijn broer Malik is lid van deze moslim broederschap club………… Dit is de meest strikte en gevaarlijke vorm van islam……zonder enige vrijheid……..
  In de Sinaï werd tijdens het ” bewind” van de broederschap…….door een grote kluwen Arabieren gevochten om dieselolie ik zat daar midden tussen in het was beangstigend maar tegelijkertijd een eyeopener om te zien hoe kinderlijk hun afgunst t.a.v. elkaar en hun stammen , de vechtpartijen verliepen…… ……….. Dat was ook de laatste keer dat ik er geweest ben jammer, maar te gevaarlijk…….Gelukkig hadden ze geen wapens anders waren er doden gevallen…..
  Wat ze wel hebben zijn prachtige zeer oude culturele schatten en een prachtig maar ook zeer verouderd museum in Caïro. Hoelang dit zeer oude culturele erfgoed nog enigszins beschermd zal zijn met de islam aan het bewind is de vraag…..Hoe een hoogstaande cultuur zo diep kan zinken……. ; ANTWOORD ;;; DE ISLAM…..

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  De Amerika- gangers bouwden wel mede hun immigratie-land op, terwijl AFRIKANEN…( moslems) het land van hun immigratie in een neerwaartse spiraal drukken.!!!

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  De hele 2e en 3e wereld is een grote demografische tijdbom met een gigantisch crimineel fucking booslim nageboorteoverschot. Het lijkt erop dat al die mafkezen naar Europa zouden willen, maarrrrr dan wordt Europa ook een groot Egypte, voor criminelen, terwijl onze zogenaamde machthebbers een stel zwakzinnige idioten blijken te zijn.
  De komende 35 jaar 500 miljoen criminele asielparasieten naar Europa, dat is een op een met de oorspronkelijke autochtonen. Afirkaanse-Egyptische-Marokkaanse-Maassluise toestanden in iedere wijk en iedereen een stel klojo’s in zijn huis erbij?? Dat is ons toekomst beeld als we niet snel al die (rubber)bootjes afknallen/torpederen en/of terugslepen en eindelijk dat soort kudtlanden van repliek dienen!
  Maar ach ja, met een land vol zombie/app debielen kun je niet veel beginnen. Dus dan maar emigreren naar een land waar geen uitkeringen zijn, daar blijven de parasieten ook weg, want ze komen alleen maar voor alles gratizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!

  Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Schiet de eerste dertig boten maar lek , nét buiten de territoriale wateren van die landen .
  Als dat niet helpt , de volgende dertig ook .
  Uiteindelijk zal er ook bij moslims toch wel eens een lampje gaan branden ?
  Het is toch heel inhumaan dat er jarenlang kleine groepen verdrinken ?
  Al waren het alleen maar overboord gegooide niet-moslims .
  Beter één keer een grote dreun , dan iedere dag een aantal .

  En dat achterlijke “Frontex” moeten we even leren hoe dat moet .
  En dan kunnen ze de “drenkelingen” wel weer in Afrika afleveren , in plaats van in Italië .

  Zó ingewikkeld is dat toch niet ? Gewoon de andere kant op varen .
  Waarom hebben we trouwens nog onderzeeërs ?
  Kunnen die nou eens niet iets nuttigs doen ?

  De media lijken hier ook wel gek , die hebben het over “de woeste golven” als het bijna meelblak is op de middellandse zee .
  Golfjes van veertig centimeter en dan hebben ze het over de kolkende baren !
  Voor een onnozele roeiboot is dat nog geen probleem .
  Stapelgek !

  Geliked door 1 persoon

  • Ongelovige zegt:

   Heb al beelden gezien van overvolle opblaasboten die de hulp van westerse schepen weigeren, en volle gas verder varen naar Europa omdat het zo vlot gaat. Een nachtmerrie voor iedere rechtgeaarde Gutmensch, die ’s avonds de slaap niet kan vatten als hij niet hoogst persoonlijk 100 ‘vluchtelingen’ ‘gered’ heeft.

   Geliked door 1 persoon

 9. Drs.P. zegt:

  Knettergek die smerige PISHOER in Germany, nog meer van ons goede geld naar slecht geld weggooien:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26684532/__Merkel__Ook_akkoord_met_Afrika__.html

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Overvallers zeiden in vroeger jaren altijd; Je geld OF je leven. De moderne versie heet tegenwoordig; Je geld EN je leven. Eerst word er voor tig miljarden aan zogenaamde ontwikkelingshulp gestuurd, plus de nodige medische ondersteuning waardoor geen enkele Afrikaan meer sterft. Vervolgens doet de bevolkingsexplosie in Afrika zijn werk, want ze fokken als de konijnen, en komen ze met zijn allen naar ons toe omdat de meesten honger lijden. Eenmaal alhier kost het ons jaarlijks weer vele miljarden. Dit gaat net zo lang door tot onze hele land naar de kloten gegaan is, en veranderd is in een kopie van de Arabische regio. Dus; Je geld EN je leven !

  Like

  • Ongelovige zegt:

   ‘omdat de meesten honger lijden’?
   Ik heb nog geen enkele ondervoede asielzoeker gezien, laat staan een gekwetste door het niet aflatende geweld waaraan ze zogezegd zijn blootgesteld. Ze komen naar hier voor het gratis leven en om het continent te islamiseren.

   Like

 11. Rapunzel zegt:

  Tja, die onderontwikkelde niveavreters gaan echt onze hoogontwikkelde maatschappij niet gaande houden. Overal waar de islam is wil immers het gras niet groeien.
  Voorheen “normale” dingen zullen steeds moeilijker te krijgen zijn, vooral bij gemeentes en andere overheidsinstellingen die in tegendeel tot bedrijven met een winstoogmerk dolgraag moslims aannemen.
  Degelijke stroomvoorziening, drinkbaar water, goede gezondheidszorg, betrouwbaar openbaar vervoer waar je veilig mee kunt reizen, daadkrachtige politie, vergeet het allemaal.
  Het wordt één grote Jungle, wen er maar aan.

  Terrorisme is volgens moslimburgemeester Sadiq Kahn van Londen “part and parcel of life in a big city” gek dan dat in de grootste stad ter wereld Tokio met zijn 13,2 miljoen inwoners geen terrorisme is bij gezegend gebrek aan moslims.

  En wat doen de Europeanen dan?
  Hopelijk de handen ineenslaan en wegwezen, wie wil er mee?

  Like

 12. Grenzen sluiten en er op los knallen wie ze wil overschrijden. We laten ons tocht niet door god en alleman chanteren. Ik kan het woord vluchteling of emigrant niet meer horen gewoon.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Hebben ze in Egypte de Turkse kranten gelezen en weten nu hoe ze het moeten spelen, het gaat lekker daar in het MO. Het begint helemaal uit de hand te lopen.

  Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s