Trump tegen Netanyahu: Ik zal Jeruzalem eindelijk als Israël´s hoofdstad erkennen

screenshot_76

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens een 90 minuten durende ontmoeting met Benjamin Netanyahu gisteren in New York heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump de Israëlische regeringschef verzekerd dat als hij de president van Amerika zou worden hij – anders dan al zijn voorgangers en zijn Democratische concurrente Hillary Clinton – “Jeruzalem eindelijk als ongedeelde hoofdstad van Israël zal erkennen”.

pi-news

Netanyahu bedankte Trump voor de ondersteuning. In het gesprek was Trump het ermee eens dat “de militaire hulp aan Israël en de samenwerking bij de raketafweer een uitstekende investering voor Amerika zijn.” De Republikein zou verder, in het geval hij de verkiezingen wint, “een buitengewone strategische, technologische, militaire en geheime dienst samenwerking tussen de beide landen beloofd.”

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Israël, VS. Bookmark de permalink .

29 reacties op Trump tegen Netanyahu: Ik zal Jeruzalem eindelijk als Israël´s hoofdstad erkennen

 1. Mary zegt:

  Laten we hopen dat Trump president wordt, natuurlijk is Jeruzalem de hoofdstad van Israel en zeker ongedeeld, maar nog voor veel meer zaken die recht gezet zouden moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Als Trump president wordt, wat ik echt hoop. Zal hij eindelijk de erkenning van de Staat Israël met als hoofdstad Jeruzalem. Eindelijk zal het recht zegevieren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Thom zegt:

  Nou dan zijn de rapen gaar. In 2009 hebben zowat alle Arabische landen een postzegel uitgegeven met het motief: “Jeruzalem – Arabische culturele hoofdstad 2009”.
  Trump heeft blijkbaar schijt aan die Arabieren en zal waarschijnlijk de banden met Rusland en China aantrekken. Wat je aan Arabieren hebt kun je dagelijks lezen of zelf meemaken.
  Je gaat er met Trump in ieder geval zeker niet op achteruit, hetgeen met Clinton wel het geval zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabeltant zegt:

  Trump heeft de meest eenvoudigste oplossing voor het Palestijns/Israëlische “probleem”.
  Jeruzalem de hoofdstad van Israël en elke verder inmenging van Arabieren in de staat Israël met totale vernietiging bestraffen dat is de enige taal die de Arabieren begrijpen.
  WIJ maken er een probleem van omdat wij mensen die geen enkel recht hebben een podium geven om eigendommen op te eisen die nooit van hun zijn geweest.
  Stop met die weg met ons mentaliteit, verzet je tegen de islam!

  Geliked door 1 persoon

 5. Pieter zegt:

  Slimme zet, zo krijgt hij ook een heleboel Amerikaanse Christenen in zijn kamp !

  Geliked door 1 persoon

 6. ildiko zegt:

  YES ! HOERA TRUMP !

  Geliked door 1 persoon

 7. Cathja zegt:

  Laten we eerst maar afwachten óf Donald Trump president wordt. Er staat hem nog een zeer vermoeiende tijd te wachten, want degene die tegenover hem staat is een uiterst sluwe en listige slang, die je beter niet te dicht in je buurt kunt hebben. Denk aan wat Hillary overhoop heeft gehaald als minister van Buitenlandse Zaken; dat was niet altijd even fraai.
  Ik geloof zomaar dat ook nu duistere zaken een rol gaan spelen bij de campagne. En fraude met de stemmen? Zou ik meteen geloven!

  Trump mag van mij president worden. Misschien moet hij nog een beetje bijgeschaafd worden hier en daar, maar ik zie hem wel zitten.

  Like

  • Wat moet er dan nog ‘bijgeschaafd’ worden aan die man? Toch niets aan z’n inhoud, hoop ik!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Cathja.

   Ach, ik begrijp het al. Jij zou hem liever meer gewoon gewoner willen zien.
   Je weet wel.

   Zoals alle US-presidenten tot nu toe. Die allemaal vanuit de gefortuneerde gestudeerde bovenlaag van Amerika’s bevolking gekozen waren, o.m. door belangengroepen en project-ontwikkelaars.
   Zoals die Soros om maar ’n dwarsstraat te noemen..

   ’n Beetje tussen Trump en Clinton in…?
   Nou, laten we hopen dat dàt er niet van komt. Dan zou alles voor niks zijn.
   Trump moet zijn en blijven zoals hij is. De totaal onervaren nieuwe president die gewoon waar zal maken wat hij belooft en dat is Amerika uit die vervloekte spiraal van wereldmacht en oorlogsindustrie halen waarin ze na WOII in terecht zijn gekomen!

   Like

   • Cathja zegt:

    Ik bedoel dat Trump niet te snel woorden eruit moet gooien die hij later weer moet intrekken, omdat ze niet kloppen. Zoals zijn bewering dat Obama geen Amerikaan van geboorte is. Hij heeft dit rechtgezet overigens.
    En verder vind ik het een prima kerel. Recht voor zijn raap. Van mij mag hij president worden. Dat schreef ik ook in mijn comment, maar dat heeft u blijkbaar niet gelezen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Jawel, jawel. Wel gezien, gelezen zelfs en ik weet het nog als de dag van gisteren.
    Maar laat hem maar doen zoals hij doet, want dat doet hij beter dan al die oplichters die hij inmiddels al pootje gelicht heeft.
    Hier nog wat ideeën die op het lijf van Trump geschreven zijn voor de volgende 2 debatten.

    Hij komt op met ’n bezem in de hand om hem Clinton te overhandigen met de woorden
    “je hebt je bezem vergeten…”
    Heel sterk natuurlijk. Daar knapt ze gegarandeerd op af.
    Wat ook erg leuk is om die vriendin, waar Bill Clinton ’n affaire mee had, op het podium te laten komen met een grote bos bloemen om hem vast te feliciteren met zijn komende overwinning.

    Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Wat Hillary niet zal en haar Bill Clinton nooit in deze grootte heeft verstrekt aan Israël zal het onderstaande meer zoden aan de dijk zetten dan de opportunistische Trump verkiezingsstatement:

  Recordbedrag voor militaire hulp VS aan Israël: 34 miljard euro

  De Verenigde Staten geven Israël in een nieuwe overeenkomst over een periode van tien jaar bijna 34 miljard euro militaire hulp. Niet eerder hebben de VS een land zo veel militaire hulp toegezegd.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/recordbedrag-voor-militaire-hulp-vs-aan-israel-34-miljard-euro~a4376120/

  Like

 9. Trump is een man van mijn hart!!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Guardiacivil zegt:

  Ik wens en hoop dat Donald Trump direct schoon schip zal maken binnen de veiligheidsdiensten en dat hij de beste veiligheidsofficieren aantrekt met een onberispelijke staat van dienst en dit voor zijn eigen veiligheid. Ten tweede is dit een duidelijk signaal naar SA waar zijn voorganger die Clintons in de pap roeren. Israël als rechtvaardige Joodse Staat erkennen is ook een signaal naar Brussel en Europa en daarmee denk ik dat de kaarten zijn geschud voor Brussel. Misschien heel misschien krijgen we wel eens een heel ander wereldbeeld de komende 10j.

  Like

  • Jackie2015 zegt:

   Wordt Donald Trump president van de VS dan zal dat veel beter voor Israel zijn en zeker goed voor Europa. Het wereld beeld zal er wat anders uit gaan zien. Vader an zoon Bush, De beide Clintons en Obama hebben Amerika behoorlijk naar de knoppen geholpen. Daar zijn gewoon geen worden voor!

   Like

 11. Reint Meijer zegt:

  Pieter, Hillary heeft ontzettend veel anti-Israel joden in haar kamp. Ik zal er enkele noemen. Rockefeller, Soros, de Rothschilds, Lippman, Herzberg etc.etc……..en niet te vergeten, er zijn hier ook veel anti-Israelische groeperingen die de Israelische Joden het liefst gisteren nog naar de afgrond zien verdwijnen zoals Een Ander Joods Geluid……..

  Like

 12. Reint Meijer zegt:

  Ik spreek ook de wens uit dat, als Donald Trump president wordt, hij de banden met Rusland stevig gaat aanhalen.

  Like

 13. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 14. Republikein zegt:

  Nog enige uitleg, hier wel bekend.

  Like

 15. Jan zegt:

  Palestinians ‘don’t care’ if US Embassy moves to Jerusalem

  ‘I don’t think most residents of east Jerusalem know or care about this,’ says Arab woman. While much of the world expresses outrage that the US Embassy may relocate to Jerusalem under President-elect Donald Trump’s incoming administration, a cross-section of Palestinians outside the Old City’s Damascus Gate on Wednesday expressed overwhelming apathy.

  Indeed, more than two dozen Arab passersby of all ages entering or exiting the once volatile east Jerusalem entrance either said they were unaware of the proposal or simply did not care.

  http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinians-apathetic-about-US-Embassy-move-to-Jerusalem-476135

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s