Economische crisis in Frankrijk: Terrorisme als afleidingsmanoeuvre

screenshot_93

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het gaat nog steeds slecht met de Franse economie: de werkloosheid stijgt en volgens president François Hollande (foto) is uiteraard het terrorisme, niet het falen van de eigen regering, hieraan schuldig.

contra-magazine

Terwijl stakingen het land steeds opnieuw lamleggen en de economie van Frankrijk zich nog steeds in de vaste wurggreep van reglementeringen van de staat bevindt, neemt de werkloosheid verder toe. Volgens het Franse ministerie van Arbeidszaken waren in heel Frankrijk inclusief de overzeese gebiedsdelen 3,56 miljoen mensen werkloos. Een stijging van 50.000 tegenover de vorige maand. Als je rekening houdt met alle statistische trucs bedraagt het aantal mensen dat in staat is om te werken maar geen baan heeft vermoedelijk ongeveer 8 miljoen.

Schuld aan de misère is wat betreft de Franse regering onder president Hollande uiteraard het terrorisme. Ook al verminderde het toerisme als gevolg van de gebeurtenissen in Nice en Normandië aanzienlijk, dan nog vormt dit slechts een gering deel van de Franse economie. Veel belangrijker echter is de industriële sector van het land, die ook in werkelijkheid een desbetreffende waardevermeerdering met zich mee brengt. Maar deze liet in het eerste halfjaar van 2016 een duidelijk slechter beeld dan nog in het tweede halfjaar van 2015 zien: was er in de tweede helft van het jaar 2015 tenminste tegenover dezelfde periode in 2014 nog sprake van een goede plus, het eerste halfjaar van 2016 hield niet over.

Voor president Hollande wordt de politieke lucht daardoor steeds ijler. Om constant naar het terrorisme en de noodtoestand in het land te verwijzen, is op de langere termijn geen zinvolle strategie. Ook de vakbonden van het land zouden moeten proberen om in plaats van op voortdurende blokkades en stakingen op een serieuze dialoog in te zetten. De economische misère versterkt namelijk enerzijds bij de etnische Fransen de toestroom naar het Front National, anderzijds vinden zo juist radicaalislamitische groeperingen in het land teleurgestelde jongeren zonder hoop, die hun heil dan in het jihadisme zoeken.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Hypocrisie, Socialisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Economische crisis in Frankrijk: Terrorisme als afleidingsmanoeuvre

 1. Thom zegt:

  Vreemd dat Duitse intellectuelen zoals de schrijver Marco Maier nog steeds het fijne van de zaak niet doorhebben.
  Hij beweert het volgende:

  ” De economische misère versterkt namelijk enerzijds bij de etnische Fransen de toestroom naar het Front National, anderzijds vinden zo juist radicaalislamitische groeperingen in het land teleurgestelde jongeren zonder hoop, die hun heil dan in het jihadisme zoeken”.

  De aanslag in Amerika op nine-eleven op de Twin Towers werd door moslim intellectuelen met een goede maatschappelijke situatie uitgevoerd.
  Het is de islam, stupid!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het zijn juist die die wereldvreemde intellectuelen die vanuit hun eiland van geleerdheid en gespecialiseerd zijn in… hun stommiteiten de lucht in kraaien…

   Het is juist het gewone volk dat gehard en geleerd door de dagelijkse realiteit… en niet gehinderd door geleerde waandenkbeelden, die door dezelfde soort “intellectuelen” worden geschreven, kan onderkennen wat werkelijkheid is en waar het echte gevaar vandaan komt.

   Zo komt het dat die meneer Maier ook maar wat uit z’n kont krabbelt en op papier smijt.
   Als je gewend bent tegen dit soort schertsfiguren op te kijken raak je al snel onder de indruk van het wegkijkend slap gelul van dit soort figuren.

   Like

 2. Jan zegt:

  De situatie in Frankrijk besproken door Carl Lang van de Parti de la France. Oproep tot het formeren van een nationale garde van 100.000 man. Een burgeroorlog acht hij onvermijdelijk tenzij de slaapwandelaars eens wakker worden.

  Like

 3. Die worden niet wakker, dus er komt een burgeroorlog.

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Als je zoiets zegt meneer Hollande dan had je niet in zee moeten gaan met je Duitse vriendinnetje. Nu kan je ook de vruchten plukken, het zijn wel rotte schimmelige die van de boom vallen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Hollande in Calais

  Like

 6. Jan zegt:

  Short 4 segment interview met Eric Zemour

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s