Gelderse leefbaarheid of te wel het wegspoelen van 12 miljoen door het multikul putje

screenshot_8

(Door: Marjolein Faber)

Gisteren vond in de provincie Gelderland een debat plaats over “leefbaarheid”. Hieronder de inbreng van mevrouw Marjolein Faber (PVV, foto):

Voorzitter,

het college gelooft nog steeds in een maakbare samenleving. Het legt dan ook schaamteloos een prietpraat stuk voor aan de Staten, dat bol staat van multikul jargon. Doelen zijn vaag en gebaseerd op intenties en appreciaties, waardoor de resultaten amper en op verschillende wijze geïnterpreteerd kunnen worden. En dit terwijl er in de Staten juist een discussie gaande is over concrete doelen en resultaten. Helaas overheerst de emotie en wordt er niet geacteerd op feiten.

Het enige wat rationeel is zijn de miljoenen die hiermee gemoeid zijn. Maar voor menigeen zijn dit slechts cijfers op papier. Dit blijkt wel uit het gemak waarmee zeker de coalitiepartijen weer gaan instemmen met deze multi knuffelkolder.

Voorzitter, waarom wordt er niet meer besteed aan leefbaarheid voor bijvoorbeeld onze ouderen? Ouderen zitten te verpieteren achter de geraniums. En in de verpleeghuizen is het helemaal huilen met de pet op.

In tegenstelling tot gedetineerden hebben de ouderen geen recht meer op iedere dag een douche en een frisse neus in de buitenlucht. Dit met dank aan het PvdA. Het was immers het Kamerlid Otwin van Dijk die de verblijfsrechten uit de Wet Langdurige Zorg sloopte. (middels een amendement).

Otwin was dan ook, zo in het zicht van de verkiezingen, dolgelukkig met zijn benoeming tot burgemeester van Oude IJsselstreek. Ja, voor wat hoort wat. Zou de PvdA weer met de verkiezingsleus “Het moet eerlijker in Nederland“ ten strijde trekken? En voor wie wil de PVDA het dan eerlijker? Niet voor onze ouderen, die worden in feite afgeschreven, vast gebonden, gedrogeerd en afgedankt. Ronduit schandalig. Men helpt liever mensen van ver. Het werkt namelijk status verhogend binnen de linkse kliek als degene waar u een offer voor brengt verder van u afstaat.

Voorzitter, waar voorheen de VVD (fractievoorzitter Veldman) in Nijmegen nog kritische vragen stelde aan de Groen Linkse wethouder (Tas) over de Stichting Ar Rayaan, zal de provinciale VVD vrolijk instemmen met dit stuk, met als gevolg dat Ar Rayaan via de achterdeur weer rijkelijk wordt voorzien van aflaat.

Want voorzitter, het volgende is er aan de hand:

de Stichting Ar Rayaan is een stichting die vooral zieltjes probeert te winnen voor Allah en de belangen behartigt van de islamitische onderworpenen. In het verleden had Ar Rayaan een samenwerkingsverband met Spectrum Elan, maar is nu partner van Zorgbelang Gelderland, dat ruim 2,5 miljoen subsidie gaat vangen.

Waarom deze wisseling heeft plaatsgevonden, is niet helemaal duidelijk. Opvallend is wel dat informatie over deze samenwerking, die eerder te vinden was op het internet, verwijderd is. Het een en ander kan samenhangen met het negatieve nieuws in 2010 over Ar Rayaan.

Zij verspreidde via haar website zeer extremistische uitlatingen. De uitlatingen waren antiwesters, anti-Joods en anti-christelijk. De stichting riep ook op om niet deel te nemen aan verschillende Nederlandse feestdagen, waaronder het sinterklaasfeest dat negatief werd beoordeeld. Verder hebben volgens Ar Rayaan vrouwen een ondergeschikte rol en moet polygamie toegestaan worden. Voor de gemeente Nijmegen was het op dat moment geen reden om de subsidie voor dat jaar in te trekken. Wel heeft de toenmalig burgemeester (Thom de Graaf) verzocht de extremistische teksten en antisemitische cartoons van de website te halen. Deze teksten staan niet meer in de Nederlandse taal op de website, maar wat de Arabische teksten betekenen is niet bekend. Hoezo integratie?

Naar aanleiding van de aanhoudende negatieve berichtgeving ziet de gemeente Nijmegen toch in dat een aantal activiteiten binnen Ar Rayaan niet integratie- en emancipatiebevorderend is en stopte dan ook met de jaarlijkse subsidieverstrekking en is niet alleen een illusie armer, maar ook ruim 17 duizend euro.

Voorzitter, trekt Ar Rayaan zich hier iets van aan? Nee hoor! Zij laat zich gewoon in met de salafistische sjeik El Mokadmi, een Moslimbroeder. Samen zijn zij betrokken bij bekeerlingendagen in de AbiBakr moskee en islamitische conferenties die gehouden worden in de madrassa Al Islah te Lochem, waar El Mokadmi de scepter zwaait. Een madrassa met een ondoorzichtige financiering, waar jonge kinderen in grote mate van afzondering leven, waar ze worden gehersenspoeld en worden opgeleid tot imam om toekomstige islamitische enclaves te bestieren. Enclaves, die zich als eerste vormen in probleemwijken waar de moskee het middelpunt vormt. En waar vanuit het verderfelijke Westen nog verder ondermijnd kan worden. Want straat voor straat, wijk voor wijk zal veroverd worden.

Voorzitter, Nijmegen heeft indertijd de subsidie aan Ar Rayaan verstrekt in het kader van “het bevorderen van integratie, emancipatie en participatie”. Komt het u bekend voor? Het zijn zaken die ook dit college met dit voorstel beoogt. Maar het kan toch niet zo zijn dat een stichting als Ar Rayaan via de achterdeur opnieuw wordt voorzien van financiële middelen die worden ingezet tegen integratie, tegen emancipatie en tegen participatie. Gaan wij nu mee betalen aan ondergraving van onze westerse samenleving? Hoe kan dit college het verantwoorden om indirect een dergelijke stichting als Ar Rayaan subsidie te verlenen?

Voorzitter, terwijl Ar Rayaan een voorstander is van polygamie gaat een ander project de gender gelijkheid aan de man brengen. Het HeforShe project. Dit is een VN-initiatief ter promotie van gender gelijkheid.

De VN, een organisatie die zeer pro-islam is. De islam, die helemaal niets, maar dan ook niets heeft met gender gelijkheid. Dit VN-initiatief is gericht op het nog meer domesticeren en africhten van de westerse man. Deze moet nog meer schuldgevoel worden aangepraat, terwijl niet-westerse mannen gewoon mogen doorgaan met meppen, besnijden en het uithuwelijken van vrouwen. Want voorzitter, dat mag allemaal onder het mom van vrijheid van godsdienst en levensovertuiging. En dit allemaal onder het toeziend oog van de VN.

Voorzitter, dan is er ook nog het project Abraham/Ibrahim. Hie in staat de samenwerking tussen christenen, joden en moslims centraal. Maar als wij kijken in 1400 jaar islamitische geschiedenis dan zien wij dat de islam nergens integreert. De islam wil slechts onderwerpen. Voorzitter, niets samenwerking, maar bekering met het zwaard van de islam tot de islam. Denkt de gedeputeerde nu werkelijk dat men 1400 jaar gedrag kan ombuigen met dit voorstel?

Voorzitter, nu wordt de dominantie van de islam al zichtbaar in bepaalde wijken in de vorm van straatterreur. Wij moeten niet denken dat wantoestanden, zoals in Zaandam, Gelderland voorbij gaan. Ondanks de vele miljoenen die er via de sociale agenda weggespoeld zijn door het multikul putje is straatterreur springlevend in Gelderland. Zie nog recentelijk in Ede, waar de burgemeester zaken op zijn beloop laat en ook nog eens een ernstig zedenmisdrijf onder de pet houdt. Stoer hoor! Dit om maar zo veel mogelijk de multiculturele samenleving te beschermen ten koste van autochtonen die worden weg getreiterd uit hun buurt (Epe, Zaltbommel). Ramen worden ingegooid, auto’s af gefikt (Ede Arnhem), vrouwen en meisjes lastig gevallen, ouderen beroofd. En dan wordt hen ook nog onomwonden verteld op te rotten, want deze buurt behoort toe aan ons. En ons zijn in deze onaangepaste niet-westerse allochtonen.

Voorzitter, de wens van dictator Erdoğan wordt tot op de letter nagestreefd, immers in zijn woorden; de moslims zijn onze soldaten en de moskeeën onze kazernes. Autochtonen die de mogelijkheden hebben om weg te trekken, verlaten de wijk. En heb je die mogelijkheid niet, dan ben je verdoemd tot het lijdzaam ondergaan van terreur. Want de politie mag en kan nauwelijks ingrijpen.

Voorzitter, ik rond af. Dit voorstel tracht te voorzien in symptoombestrijding. En dan druk ik het nog zwak uit. De mensen die echt snakken naar meer leefbaarheid worden gepasseerd en de werkelijke oorzaak van de meeste ellende wordt weggemoffeld, versluierd. De grootste veroorzaker van de problemen is de islam en het feit dat de islam zich niet laat integreren.

Paul Cliteur schreef al in 2004 in zijn boek “Tegen de decadentie” het volgende: “Geloof en handelen zijn één in de islam, en geloof en staat zijn ook één in de islam”. Einde citaat.

Voorzitter, men slaat volledig de plank mis met het inzetten van de islam als middel om integratie in de westerse samenleving te bevorderen. Dus geen euro subsidie naar organisaties met een islamitische grondslag en organisaties die met dergelijke organisaties samenwerken. Het werkt gewoon niet.

Met dit voorstel wordt er gewoon 12 miljoen euro door het multikul putje weggespoeld. De multiculturele samenleving is mislukt, het is een dood paard. En als je op een dood paard zit, kan je beter af stappen.

pvv-nieuw

Door:
Marjolein Faber
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, PVV, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Gelderse leefbaarheid of te wel het wegspoelen van 12 miljoen door het multikul putje

 1. Hendrik zegt:

  Allereerst moet de islam gekatagoriseerd worden als ideologie en daarna moet de vrijheid van invasieve godsdiensten verboden worden! Immers, invasieve plantensoorten worden ook bestreden

  Geliked door 1 persoon

 2. leefbarbaar zegt:

  Heel goed. Geen euro meer om stemmen te kopen onder moslims.
  Want dat is het; iedere stichting, die een euro vangt voor de linxe kerk, besteedt deze aan de islam en aan intolerante doelgroepen.
  Meestal wordt het geld ook nog versleuteld. Via sport en recreatie gaat er geld naar de moskeet. Zorg, maatschappelijk werk, buurtbemiddeling, buurtontwikkeling, onderwijs. Miljarden pompt de NSB in de islam. In ruil voor stemmen. Totdat de islam afrekent met de linxe kerk, maar dan is het te laat.
  Nu wordt 1 foute stichting genoemd, er zijn er nog honderden, misschien wel duizenden.

  Like

 3. Duchesne zegt:

  Woorden in een storm. Zonder daadwerkelijke macht is er niets, enkel woorden. Politiek staat vol met woorden: on parlez, on mente. Men spreekt, men liegt. Parlement!
  Ik denk dat het ieder voor zich zal worden, er is geen eenheid onder het volk, er is geen besef.
  SBS6, RTL x,xx,xxx etc, ze hebben hun werk gedaan in het debieliseren en degenereren van de bevolking, de import van moslims doet de rest. Over 10 jaar is het gemiddelde IQ van Nederland nog steeds 100, maar de gemiddelde Nederlander zal zijn of haar eigen naam moeizaam of niet kunnen spellen. Een diploma zal een bewijs zijn van verblijf en neit van kunde, aangepast aan de bevolking qua inhoud.

  Gezegend zijn de simpelen van geest, ze zullen zich aanpassen en opgaan in de grootste belediging van verstand, ze zullen moslim worden.
  Ze zullen gelukkig zijn, het prima vinden dat hun vrouw en dochter of zuster een voorwerp word.
  Deze wezens zullen genieten van het suikerfeest en schande spreken over ongesluierde vrouwen en in het geniep kindertjes gebruiken voor bevrediging, gewoon omdat stiekem spannender is dan openlijk, zelfs sinds het dan weer mag van de Islam, ze zullen eens per jaar gaan kijken naar het homowerpen, de verzamelde homo’s en lesbo’s worden dan van een hoog gebouw gegooid en het zal hun geloof sterker maken. Sensatie en ramptoerisme is ook vertier, gezegend zij de simpelen van geest.

  Kort door de bocht, vrijheid is iets voor mensen die willen ontwikkelen en kennis zien als een geschenk, mensen die willen bouwen. Misschien is het om die reden wel dat we als volk niet gaan overleven, er zijn teveel meelopers en lafaards. Vooral bij wat men elite noemt, maar dan, het is maar een woord, net als eer en solidariteit. Misschien is het tijd om iedereen die met de neus dezelfde kant op wil bij elkaar te brengen, misschien is het tijd voor een afsplitsing van deze “samenleving”.

  Er zijn mogelijkheden om een eigen staat te vormen, met mensen die graag iets willen opbouwen en die in vrijheid willen leven. Voor wie kennis en kunde dingen zijn waar plezier uit word gehaald, waar men trots op is, waar men in stilte over praat.

  Er zijn plaatsen waar men graag mensen heeft die vooruitgang willen, die iets willen opbouwen. Met genoeg mensen kunnen we onszelf een eigen wereld geven, met genoeg mensen die bereid zijn ervoor te vechten kunnen we ons afscheiden en ons deel van deze wereld opeisen en mee nemen. Als laagbegaafden zichzelf een paradijs kunnen laten bezorgen dan moeten intelligentere mensen dat zelf zeker kunnen. Kwestie van de huidige “leiders” materiaal geven om over na te denken, even wakker maken en het onderwerp sterfelijkheid aanroeren……en de handen ineen slaan.
  Iedere man, vrouw of wat je jezelf noemt gelijk, samen een front tegen deze totale aftakeling. Samen, zonder angst en met de wil te winnen. Het kan! Gegadigden?

  Geliked door 2 people

 4. Ron zegt:

  Duidelijker kan niet

  Like

 5. Helena zegt:

  Chapeau Marjolein, tjezus wat een goed verhaal, geen speld tussen te krijgen. We moeten doorgaan met het verzet tegen de islamisering van Nederland – met z’n allen- , het is potverdorie òns land en niet van Allah!!! 9 oktober Pegida Nederland!

  Like

 6. Cathja zegt:

  Goed stuk mevrouw Faber! Zo is het!

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  Geweldige toespraak, maar wat was het antwoord van alle andere gedeputeerden???
  Ik kan er wel naar raden, de smerige nsb-ers gaan gewoon ons goede geld, wat door hard werken verkregen is, door het putje spoelen, de smerige labbekakken!!
  Het wordt ook op dit vlak in de raden van staten heel hard tijd voor een botte bijltjes dag om van al deze gore politiek correcte ratten af te komen.

  Like

 8. Jo zegt:

  Schitterend betoog !!!

  Like

 9. wauso zegt:

  Prachtig Proza stuk. Geen woord verkeerd, maar helaas niet effectief. Dus zonder Waarde !
  Geschreven door een Rechtse Gutmensch (iemand die denkt een LinksKnecht met woordjes te kunnen ‘omlullen’) !
  We gaan voor het grote doden begint langzaam over in een andere fase. Het verachten en dit ook duidelijk maken aan de LinksKnecht door iets duidelijkere bewoordingen zoals Bejaardendoder, Islamlikker, Cultuurmoordenaar etc., deze zouden dan niet misstaan ! Dan weet het Linkse Krapuul waar het aan toe IS. Nu wordt het geschrift gewoon weggelachen !
  .
  Maar het wachten IS op de 25.000 (het begin) of meer doden als het echt los gaat !
  Zorg dus maar voor voorraden (drank/eten) in huis en elektriciteit is er dan niet !
  Dus niet tanken/pinnen/stofzuigen !
  Stofzuigen ? Ja, er moet toch nog iets te lachen zijn met al die serieuze berichten alhier !

  Like

 10. Flo zegt:

  Respect voor deze vrouw!
  Beangstigend om te lezen hoe nederland af glijdt naar een islam overheersing, zal er nog ingegrepen worden, of is het te laat?

  Like

 11. Erik zegt:

  Goed gezegt Marjolein Faber al denk ik wel dat het tegen dove mans oren is. Zo als je zelf zegt het is een dood paard en die luisterd niet, en toch blijf het zeggen!
  Gelukkig zijn de meeste Nederlanders reeds van het dood paard afgestapt en wachten op de verkiezingen om op een nieuw paard hun stem te zetten.

  Like

 12. Aad den Haan zegt:

  De spijker op zij kop over de islam en dat nare gedoe.
  Marjolein Faber is een Kanjer!

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Ik mis de reactie van Filantropius…..

  Like

 14. Pingback: SGP-jongeren slaan hard terug met nieuwe poster, maar beseffen het zelf niet | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s