Mohamed wil weg uit Litouwen: “De sociale uitkering is te laag” – Nu wil hij naar Duitsland

screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

De Syriër Mohamed Ali Abdula kwam via het EU-quotasysteem in Litouwen terecht. Mohamed verafschuwt het land echter, omdat de sociale uitkeringen veel lager zouden zijn dan in Duitsland. Immigranten uit Derde Wereldlanden vluchten nu bij bosjes uit Litouwen naar andere EU-landen, waar de sociale uitkeringen beduidend hoger zijn.

freie-zeiten

Enkele weken geleden landden 20 immigranten uit Syrië op het vliegveld van Vilnius in Litouwen. De drie families, bestaande uit zes volwassenen en 14 kinderen, werden rechtstreeks ingevlogen vanuit Turkije.

Mohamed Ali Abdula en zijn familie kwamen in het migratiecentrum van de stad Rukla terecht. De familie bestaat uit vijf personen: een 36-jarige kleermaker, een 29-jarige huisvrouw en drie kinderen. Kort na de aankomst ging de familie in staking. Ze weigerden een overeenkomst voor integratie in Litouwen te ondertekenen. In plaats daarvan eiste ze gratis vliegtickets naar Canada.

Ali Abdula legde tegenover de Litouwse tv-zender LNK uit waarom ze niet houden van Litouwen:

“Ik ben niet op de hoogte van het gezondheidssysteem hier. Omdat ik me ziek voel, zal ik waarschijnlijk niet kunnen werken. Dan kan ik echter mijn gezin in dit land niet onderhouden. Begrijpt u? Hoe moet ik hier leven en mijn gezin onderhouden? Ik heb medische hulp nodig en zou thuis moeten blijven, ik kan niet werken. De sociale uitkering hier zal vermoedelijk niet voldoende zijn voor ons onderkomen en andere uitgaven”, zei Abdula.

Enkele weken geleden klonk hij nog heel anders, zoals Litouwse media berichten: “als er aanbiedingen zijn, kan ik werken. Het maakt niet uit wat”, zei hij toen. Nu weet Ali Abdula het zeker. De VN hebben hem bedrogen.

“Ze zeiden tegen me dat ook Litouwen vluchtelingen opneemt. De belangrijkste vraag voor mij hierbij was of het werkelijk precies hetzelfde is als in Duitsland, Zweden en andere EU-landen. Ze verzekerden me dat Litouwen behoort de A-klasse landen. Maar toen de chef van het centrum me uitlegde hoe het integratieproces verloopt, kwam ik er achter: ik ben hier op de verkeerde plek terechtgekomen. Het niveau van de sociale uitkeringen is veel te laag”, zei hij.

Enkele dagen later bond de Syriër in en ondertekende alsnog de overeenkomst. Men had hem intussen geïnformeerd wat er zou gebeuren als hij het niet zou ondertekenen.

“Het werd langzamerhand duidelijk dat we anders terug zouden moeten. Niet naar Syrië, maar naar Turkije. Ik zou ze niet naar een oorlogsgebied uitzetten”, zei de minister van Sociale Zaken, Algirdas Šešelgis.

Ondertussen lukte het een ander immigrantengezin uit Litouwen te vluchten. Het ging om een Syrisch gezin van twee volwassenen en drie kinderen. De vader had een baan in de bouw en kon zijn gezin onderhouden. Een week geleden stelde het Rode Kruis vast dat het gezin zich niet meer in Litouwen bevindt. De huidige verblijfplaats van het gezin, dat vier maanden geleden uit een Turks vluchtelingenkamp kwam, is niet bekend. Het gezin krijgt nog drie weken een sociale uitkering. Als het niet terugkeert, krijgt het geen uitkering meer.

Volgens de katholieke hulporganisatie Caritas weten veel immigranten in Litouwen heel weinig over het land. Velen denken dat de sociale uitkeringen er net zo hoog zouden zijn als in Duitsland of Zweden.

“Als mensen hier naartoe komen, moeten ze eerst vertrouwd raken met de situatie in het land. Hoe is de arbeidsmarkt in Litouwen? Hoe is de economische situatie? Hoe is de cultuur? Dat zijn allemaal belangrijke vragen. Dan zijn de mensen natuurlijk geschokt. Dat is heel normaal, de meesten zijn geschokt”, zei de voorzitter van Caritas-Litouwen, Ilma Skuodene.

De eerste vluchtelingenfamilie die uit Litouwen was gevlucht, kwam uit Irak. De familie bevindt zich inmiddels in Zweden en krijgt geen uitkering meer uit Litouwen. Ze behoudt echter de asielstatus. De migratieautoriteiten staan een verblijf in het buitenland voor vluchtelingen van tot zes maanden toe.

Litouwen heeft zich verplicht tot de opname van 1.105 immigranten in twee jaar. Op dit moment bevinden zich 100 asielzoekers uit Syrië en Irak in Litouwen.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Baltische landen, Barbarisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Irak, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Syrië, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering. Bookmark de permalink .

33 reacties op Mohamed wil weg uit Litouwen: “De sociale uitkering is te laag” – Nu wil hij naar Duitsland

 1. Sjaak zegt:

  In Letland zijn het 137 € per maand !
  Daarvan moeten ze alles betalen !

  Like

  • Jabs zegt:

   De kosten voor levensonderhoud liggen daar ook veel lager. Bovendien moeten deze zogenaamde vluchtelingen blij zijn met alles dat ze krijgen. Ondankbaar, lui gespuis.

   Like

 2. Mirjam zegt:

  Het is toch wel erg, hè! De landen en hun regeringen staan toch zo voor schut, dat ze het bedrog en het profiteren van deze zogenaamde vluchtelingen, niet willen inzien. Hij komt uit Syrië, notabene, en ‘vlucht’ voor oorlog! En dan zeurt hij ook nog in het veilige Litouwen over het feit dat hij niet genoeg uitkering krijgt en eist tickets naar Canada!!! En hij neemt ook nog zijn tientallige familie mee!!!
  En de gekken die deze schandelijke profiteur ook nog uit goedheid opnemen, verontschuldigen zich er ook nog voor. Bovendien geeft hij meteen aan dat hij niet kan werken want hij is ziek, en dat hij dan maar naar Duitsland wil, want daar krijgt hij meer uitkering!!!
  Ik kan er bij mijn verstand niet bij dat ze dit schorem met zijn hele gezelschap niet een dubbel en dwarse schop onder dat luie achterwerk geven en hem en de zijnen niet met een kanon de grens overschieten, Bahh, ik wordt zo misselijk van die eigengereidheid van dit volk en dan ook nog maar alles eisen, terwijl ze blij mogen zijn dat ze überhaupt worden binnengelaten en opgenomen in Europa. Wat een debielen zijn we toch in Europa. Dit kan zo niet langer.

  Geliked door 2 people

 3. joopklepzeiker zegt:

  Locust !

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  VS wil zware wapens aan moslimrebellen geven voor aanval op Russen in Syrië’

  Al-Nusra commandant: ‘Amerikanen geven ons raketten, ze staan aan onze kant’

  Een Al-Nusra/Al-Qaeda commandant onthulde onlangs dat zijn groep reeds ‘direct van de Verenigde Staten’ TOW-raketten had ontvangen om tegen de Russen en Syriërs te gebruiken. ‘De Amerikanen staan aan onze kant,’ verklaarde hij. (2) De woordvoerder van de Syrische Volksraad verklaarde afgelopen maandag in het bezit te zijn van een audio opname, waarop een geheim gesprek tussen ISIS-terroristen en het Amerikaanse leger te horen is. (3)

  CDU coryfee: Wij worden in een oorlog tegen Rusland gedrongen

  CDU coryfee Willy Wimmer, een voormalige Duitse staatssecretaris van Defensie en oud vicepresident van de OVSE, waarschuwt niet voor niets opnieuw dat de Westerse bevolking door ‘hun’ leiders met behulp van leugenpropaganda in de media in een oorlog met Rusland worden gedrongen. Hij wijst er tevens op dat de bloedige burgeroorlog in Syrië is aangestoken door Amerikaanse, Franse en Britse special forces.

  ‘De Amerikaanse en Europese inmenging in Syrië is een duidelijk vergrijp tegen het volkerenrecht,’ aldus Wimmer. ‘De hele ellende in Syrië danken wij natuurlijk aan deze machten. Als er überhaupt nog een kans is om het bloedvergieten in Syrië te beëindigen, dan is dat te danken aan de inzet van de Russische Federatie, die zich wèl aan het volkerenrecht houdt.’

  Als het zo doorgaat ‘zullen wij allemaal omkomen, dankzij de Amerikanen’

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/09/VS-wil-zware-wapens-aan-moslimrebellen-geven-voor-aanval-op-Russen-in-Syri

  Like

  • Asgard zegt:

   Whahaha,…Xandernieuws dan heb je een goeie bron te pakken, de CNN van de lage landen :-))

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Als je het artikel gelezen zou hebben , zou je weten dat Xander alleen de vertaler is, de bronnen voor de originele artikelen staan onder het artikel.
    Je hoeft niet in een boom te hangen om een eikel te zijn .

    Xander met CNN vergelijken, man jij bent helemaal de weg kwijt

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Zou een wat meer inhoudelijke reactie tot de mogelijkheden behoren, of is dat nu net iets teveel gevraagd ?

    Like

 5. Antivenin zegt:

  De oplossing voor het “vluchtelingen”probleem in een notendop: zorg dat er weinig tot niets voor ze te halen is, dan blijven/gaan ze vanzelf weg. Dit artikel bewijst ook maar weer eens dat ze niet op zoek zijn naar veiligheid, maar naar een makkelijk leventje betaald door de ongelovigen…

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Dit zijn puur gelukszoekers, op zoek naar de bron die het meeste opbrengt. Zou Duitsland, wat uitkeringen betreft, ook nog mager met ons land afsteken, dan komen ze naar Nederland toe. Hoe het ook zij, niemand stuurt ze meer terug naar hun eigen land. Illegaal of crimineel, verkrachters of Jihadisten, maakt niets uit, ze mogen van vadertje Staat (die onder de knoet van Brussel zit) voor eeuwig onder ons blijven !

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   He BiglJohn…..We lullen hier ook maar een beetje voor het vaderland weg toch?
   We weten inmiddels op deze site toch dat de islamisering van EUROPA een feit is?
   Er is geen weg meer terug (das mijn beleving van het hier en nu)
   Ik voel me heel verdrietig……Waarom?…omdat ik van mijn kinderen hou(net als iedereen hier) maar hebben die nog een toekomst dan? Weet je…..opgeven is absoluut
   geen optie no way……maar ik zie nergens oplossingen…en das wat mij zo verdrietig maakt..

   Geliked door 1 persoon

   • Er is geen oplossing Tineke want de moslims gaan niet terug en ze gaan ons ook onderdrukken, want ze aanbidden een God ( Allah ) die geen vredeliefende God is, en iederéén die hun god niet wil aanbidden wordt straks onderdrukt. Onze leiders hebben ons verraden .

    Geliked door 1 persoon

 7. Dit zijn toch geen vluchtelingen, maar gewone gelukzoekers die naar een land willen dat hun het meeste kan bieden. En iedereen neemt dit maar voor lief. Oprotten met die bloedzuigers.

  Like

 8. Pieter zegt:

  Vieze rat.
  In Syrie had ie vast een dijk van een uitkering (maar niet heus)

  Like

  • fleckie zegt:

   In Syrie moest hij beslist ‘ zijn handjes laten wapperen,’ met werken, anders geen inkomsten,( en in onze landen, komen ze gewoonweg ‘de pot verteren’ wat absoluut hun bedoeling is, ( zichzelf, door de koor’an als boven de ongelovigen staand) übermensch … ALLES eisend mogen!

   Like

 9. xander zegt:

  Ik denk dat ik dan zelf maar ga emigreren naar Litouwen, en op de vlucht ga slaan voor al die asiel eisers. Volgens mij is het daar straks nog fijn, tussen de oorspronkelijke blanke bevolking.

  Like

 10. terex zegt:

  Zo’n vieze asielrat met aanhang hadden ze vroeger preventief moeten aborteren. Lekker makkelijk allemaal hoor om je eigen te laten onderhouden. I

  Like

 11. Elena zegt:

  Wederom komt de aap uit de islamitische mouw,
  Het zijn GEEN vluchtelingen, het zijn bloedzuigers.
  Hoelang gaat het nog duren, dat de Europese bevolking die bloedzuigers eruit trappen?

  Like

 12. ildiko zegt:

  enkele reis naar MEKKA ! of SA of naar een gezellige islamitisch paradijsje bijv. Egypte waar ze zich echt thuishoren.

  Like

 13. Claudia M. zegt:

  Ik voel me ook al geruime tijd ziek. Doodziek van het feit dat ik ook hier in dit land aan deze shit moet meebetalen. Ziek, dat ik mijn land, door de ongebreidelde import van allerlei werkschuw tuig, volledig naar de klote zie gaan! Ziek, dat onze cultuur, normen en waarden met voeten worden getreden en nog zieker dat hier niets maar dan ook helemaal niets tegen ondernomen wordt. Alleen wij, wij worden hier tot op het bot uitgekleed!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Claudia M.: 08.17. uur. Inderdaad, maar ook ziek en misselijk, door het stomme kiesvolk, die door: VVD,CDA,PvdA,D66,GL,CU,SP te stemmen, deze rotzooi in stand houden, Claudia. Rode propaganda in Nederland 24/7!

   Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Bewijs dus rond! Ze komen voor “de poen”. En uiteraard ook voor gratis huis en auto. Allemaal mogelijk gemaakt door de EUSSR, Merkel, Bilderberg en de NWO, met hulp van de moslim Obama! WIJ zijn daardoor zwaar “de sjaak”. Maar LINKS en policor blijft maar wegkijken!

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   hoi Tom, Ze kijken niet weg….serieus…dat weet jij als geen ander.
   Ze weten allemaal waar ze mee bezig zijn …ALLEMAAL!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @tinekevanschagen: 09.09. uur. Inderdaad Tineke. Maar door het gedrag, van deze politici, lijkt het op “wegkijken”. Inderdaad wij weten beter, deze politici, onder aanvoering van links, met name van PvdA,SP,GL,CU, maar ook door de VVD en het CDA, belazeren en beliegen ons 24/7. Deze partijen gaan hier geen oplossing bieden, zij zijn juist onderdeel van dit probleem, en de problemen van de massa-immigratie. Het zijn marionetten van o.a. de Obama kliek, de EUSSR, Bilderberg en de NWO.

    Geliked door 1 persoon

 15. louis-portugal zegt:

  In het begin van dit jaar kwamen er ook ongeveer 20 aan in Portugal.
  Met veel vlagvertoon ontvangen op het vliegveld.
  Ze gingen naar een half leeg gelopen dorp in het noorden.
  Bij een minimumloon van 530 € voor de portugees blijft en voor zijn uitkering ook niet meer zoveel over.
  Inmiddels zijn ze allemaal vertrokken zonder veel vertoon op het vliegveld.
  Geweldig toch.
  Het komt er nog van de brussel ons gaat vertellen dat WIJ verplicht zijn die mensen een bepaalde levensstijl te geranderen welke dan in veel gevallen beter zal zijn dan hun eigen volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s