Neger Pietjes

screenshot_27

(Door: “mr”)

Elk jaar begint de discussie opnieuw over of Zwarte Piet racistisch is en anders verpakt zou moeten worden, terwijl de sfeer steeds grimmiger wordt met steeds meer zwarte ‘vluchtelingen’ en andere immigranten, die uiteraard nooit voor Pietje zouden opkomen. En nu gaat de Kinderombudsman zich er ook nog mee bemoeien.

Op zich is het niet helemaal onvoorstelbaar dat zwarten zich aangesproken voelen en het als een belediging zien. Immers, het is niet leuk om er jaarlijks aan herinnerd te worden dat je zwart bent en dus niet blank zoals de mooie autochtoon. Maar terwijl de voorstanders vinden dat kinderen totaal niet denken aan slavernij, maar eerder aan de schoorsteen, en de tegenstanders het perse in relatie willen brengen met racisme en discriminatie, zoals ze dat met duizend andere dingen ook doen, gaat het eigenlijk om iets anders.

Wij leven hier in Nederland, het land van de ingeborene Nederlander, waar de Nederlandse cultuur heerst. Als er aspecten zijn in hun cultuur die niet correct zijn, dan is dat hun probleem en hun beslissing, en geen idioot, die denkt dat een Nederlands paspoort hem een Nederlander maakt, heeft daar iets over te zeggen. Europeanen in Saoedi-Arabië demonstreren niet tegen de strenge wetten tegen het gebruik van alcohol, noch demonstreren ze tegen de boerka in Iran (je wordt direct afgemaakt). Dat zijn hun culturen en ze mogen met rust gelaten worden, ook wanneer hun cultuur bezwaarlijk is.

Of het nu goed is of fout, Zwarte Piet is een Nederlandse cultuur en de Nederlander zal zelf bepalen wat er hoort bij zijn cultuur. En al die Neger Pietjes hebben daar niets over te zeggen. Vind je het niet goed in Nederland, pak dan je koffer en ga snel terug naar je achterlijke land waar slavernij van de vrouw het orde van de dag is. Of in de woorden van Aboutaleb: “Rot toch op”.

Door:
“mr”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

51 reacties op Neger Pietjes

 1. Sabeltant zegt:

  Het bizarre van dit alles is wel dat men er alles aan doet om Zwarte Piet uit winkels en van verpakkingen af te halen terwijl een eenvoudige observatie van het hedendaagse straatbeeld een heel ander beeld laat zien.

  Geliked door 3 people

 2. Hans zegt:

  Maar waarom hebben die afrikaanse beroepsnegers een hekel aan Zwarte Piet terwijl ze er uit zien als Zwarte Piet?
  Zelfhaat? Zeurpiet? Ik snap ’t niet.

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Onze Zwarte Piet is zwart en doet z’n / haar werk met plezier!
   Tja, dat ligt die zich Nederlander noemende zwaar gepigmenteerden niet zo, werken doet ze denken aan slavernij; dat zijn handophouders en parasieten der maatschappij.
   Overigens ken ik diverse royaal gepigmenteerden die Zwarte Piet wel weten te waarderen!

   Like

 3. Uitstekend verwoord, mr, alleen zou ik U willen verzoeken, het citeren van Aboutaleb hier achterwege te laten: Als er één iemand is, wiens woord we nu net níet als leidraad moeten nemen, dan is het wel dat van “de man met de twee paspoorten.
  Verkijk U alstublieft niet op slim gekozen krachttermen als dat “Rot toch op:” Voor hetzelfde geld wordt dat door Mijnheer-de-PvdA-moslim-burgemeester vaardig gehanteerd als sleutel om de islamisering via de achterdeur binnen te loodsen; typerend voor iemand, die de gotspe heeft om met twee paspoorten in de politiek te gaan!

  Geliked door 4 people

 4. R.Kroonenberg zegt:

  .

  Nee, traditie is geen speelse grap
  zij werd door ’t VOLK geschreven…
  dus verwacht maar niet dat ik óóit trap
  in elk haat-gevoed beleven !
  binnenskamers slechts past zij zich aan
  wordt niet bewust gestuurd,
  blijft enkel door het Volk bestaan
  zolang HET VOLK ZELF duurt !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Dit is precies waar het om draait.
  We MOETEN van de GOEDMENSCHEN tolerant zijn tegen de INTOLERANTEN.
  Dat moet stoppen. We moeten zelf uitmaken wat we tolereren.
  En laten die ‘zwartepiethaters’ het maar afbollen (Vlaams!)
  Het staat hun niet aan dat wij ZWARTE PIET leuk vinden.
  Er zijn een heleboel gedragingen van die ‘vluchtelingen, migranten, profiteurs’ enz. die wij niet leuk vinden. Zullen we het daar eens over hebben?????
  Malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http:\\depatriotten.weebly.com

  Geliked door 2 people

 6. Tom Hendrix zegt:

  Mr U heeft gelijk. Maar dat zal LINKS een rotzorg zijn. Samen met de indringers, uit verschillende streken, maken ze onze samenleving en cultuur kapot.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Tom Hendrix, misschien is het wel een heel goed idee om Margrite Klaverboer, de Kinderombudsman, die Zwarte Piet wil uitbannen en daarvoor talloze scheldkannonages via de email ontvangt, en alle Zwarte Piet-haters te laten verkleden als Goudhaartje. Daarna sturen we ze op het huis van de drie beren af waar ze op stoelen kunnen gaan zitten of in bedden gaan slapen die niet prettig voor hen zijn om in te liggen en ze later pap laten eten dat oftewel gloeiend heet is of ijskoud!
   Vervolgens komen de drie beren dan terug naar huis waarbij zij meteen woedend al deze “Goudhaartjes” richting Hutje Mutje jagen om NOOIT meer in Nederland terug te komen en zijn we van hun gezeur over Zwarte Piet af.
   Maar een bepaald meisje uit ‘The New Adventures of Peter Pan’, Cynthia, lijkt bijna echt op Goudhaartje, ze blijkt veel verstand van techniek te hebben en zal vast niets hebben tegen zwarte mensen . Ze is alleen zo roekeloos dat Cynthia steeds in de handen dreigt te vallen van de piraten van James Haak.
   En dan denkt Haak vast bij zichzelf: “Die stoute jongedame zit me steeds dwars en als ik een piraat had, die was verkleed als Zwarte Piet, dan mag deze van mij Cynthia over de knie nemen om die bengel een flink pak voor haar broek te geven (ze draagt altijd een hoge lichtblauwe jeans met opgerolde broekspijpen), overigens zonder roe, opdat ze in geen dagen op haar achterwerk kan zitten!”
   In een strip van Donald Duck stond overigens jaren geleden een verhaal over zeerovers die zwart waren geworden door buskruit en geweldig goed konden jongleren en koorddansen maar niets konden van plunderen en roven, zij hadden een boekhouder die Piet heette en de piraten daarna Sinterklaas tegenkwamen. Deze wist hen zodanig te bewerken dat de piraten allemaal Zwarte Pieten werden en de kinderen cadeau’s, marsepein, pepernoten en chocolade gaven waar de laatsten dolblij mee waren.

   Geliked door 2 people

 7. Helena zegt:

  Mooi stuk heeft u geschreven Mr. en wat een leuke foto! Hierbij mijn compliment. Maar om even in te haken op uw laatste zin, deden ze het maar: ze rotten niet op en oppleuren doen ze ook al niet! Ze blijven maar klieren, zeiken en te zaniken en vreten de ruif leeg zonder te betalen. En dan zo’n kinderombudsvrouw die van het padje af is! We zijn er maar mooi klaar mee! Maar laten we met z’n allen laten zien dat we dit niet pikken: Lang leve Zwarte Piet!! En natuurlijk ook Sinterklaas – wie kent hem niet – de goedheiligman met z’n beste tabbert an. Laten we voorkomen dat ons, eens zo tolerante landje, nog verder afglijdt in sjagrijn!

  Geliked door 1 persoon

 8. Marijke zegt:

  Arme kinderen die het moeilijk hebben rond Sinterklaastijd. Besnijdenissen zijn dan weer wel oké. Lijkt me ook niet echt een pretje. Wat een rare wereld leven we in.

  Like

 9. Bas zegt:

  Stelletje zwartkijkers die roet in het eten willen gooien van onze feestcultuur. Let wel, het gaat over een potje schmink op het gezicht. Kinderen zouden bang worden. Kennelijk niet van de griezels van Halloween. ”Het is de grootste flauwekul dat Zwarte Piet eng is of racistisch zou zijn”.
  Zwarte Piet is leuk en blijft leuk! En als anderen dat niet aanstaat blijven ze maar gewoon thuis.

  Geliked door 1 persoon

 10. Is het zo moeilijk om een keer in het jaar om met zwarte Piet te leven ? Een ander krijgt van zijn arts te horen dat hij of zij ongeneeslijk ziek en daar maar mee moet leren leven. Ik vind dit echt een vorm van mieren neuken kan er anders niet van maken.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Marian, volgens mij…gaat het helemaal niet om ZWARTE PIET
   Ze naaien ons door de zwarten pieten discussie in te zetten om nog maar eens’
   de nadruk te leggen op …..WEG MET ONS!!!!
   ik wilde dat het kon….maar serieus….ik kan er fucking niets anders van maken!!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Tineke.

    Je slaat de spijker op z’n kop…

    Die getinten zijn continu bezig om hun gebied uit te breiden.
    Het hele Sinterklaas-gebeuren interesseert ze geen bal.
    Ook de figuren in de Efteling niet.
    Geen mocro is gekwetst als Wilders “minder” beaamt.

    Het zijn stuk voor stuk handvatten om hun territorium te bevestigen, en zo mogelijk te vergroten.
    De overheid voert processen om politiek ’n statement af te geven, niet om het volk in bescherming te nemen.
    Het is een groot theater waarbij de acteurs om elkaar heen cirkelen in ’n ridicuul
    toneelspel.

    Geliked door 1 persoon

 11. fredjohan zegt:

  Wat een drukte om een toneelstukje voor kinderen. Sinterklaas en zwarte Piet komen meestal uit de kennissen en familiekring. Om zich onherkenbaar te maken, want dat is voorwaarde voor dit toneelstukje, krijgt de Sint een tabbert met witte baard en snor, en Zwarte Piet wordt gescminkt met met zwarte kleurstof. Ooit had ik mijn eigen dochter opschoot als Sint, maar ze herkende me niet. De mensen die dit prachtige feest willen verstoren zijn slechts humorloze en kindonvriendelijke stumperts.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Pauw vergelijkt de verongelijkte kindervriendjes die in de Sint geloven en met rust gelaten willen worden met volwassenen die in God geloven.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Maar Pauw krijgt dan ook wel weer een mega salaris om dit soort onzin te promoten,
   vergis je niet, sommige verkopen der moeder voor geld ,status en weet ik veel!
   Waarom?……..echt geen idee….

   Like

  • BertG. zegt:

   Met dat verschil dat kinderen op een bepaalde leeftijd verteld wordt dat het verzonnen verhaal is, en daar leren ze dan ook verder mee leven.
   Daar in tegen, blijven volwassen hun leven lang in dat sprookje geloven en niemand die ze verteld dat het nou wel een keer mooi geweest is gezien hun leeftijd.

   Like

 13. Bas zegt:

  Zwarte Piet als kunst uiting kunnen ze niet verbieden.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   In deze video is goed te zien waarom ik nu geen vrouwelijk zwarte piet wil. Tenzij je er met veel licht, met je neus bovenop gaat zitten, kan je niet eens zien of ze nu wel of niet een spleetje heeft.
   Ik geniet ook graag van het uitzicht als het onderwerp wat verder weg is.

   Like

 14. xander zegt:

  negers vinden het nooit fijn om herinnerd te worden dat ze tot het negroïde ras behoren, maar ze blijven wel absurd veel door fokken, zo komen er alleen maar meer ontevreden mensen bij.

  Is de oplossing niet gewoon, dat negers stoppen met fokken van nieuwe negers.

  Like

 15. Door van Zwarte Piet, die sterk lijkt op het gros van de de Dobberpiemels die ons land binnentrekken, een kleur- en genderneutrale versie te maken beogen die met dat maakbaarheidskwabje in de kop en vaak ook nog een in die druipgrot danwel strontput waarmee ze tot hun gerief wensen te geraken, een wat leukeriger verpakking voor hun lieverds in de markt te zetten zodat we die straks allemaal zien als leuke, vrolijke en werkelijk ongevaarlijke regenboogdobbervingerswingers. Het gaat helemaal niet om Zwarte Piet, het gaat om miljoenen zwartepieten.

  Geliked door 2 people

 16. Tom Hendrix zegt:

  En na Sinterklaas, zullen LINKS en deze haters van ONZE CULTUUR, Kerst, Carnaval, Pasen en Pinksteren, gaan bashen. En dan vooral vanuit de islam. Wat is LINKS toch een ONS hatende bende geworden, ongelooflijk.

  Geliked door 1 persoon

 17. Dat hele Zwarte Pietengedoe is om de aandacht af te leiden van die snijmuts van D66 die via de omweg van de verplichte orgaanuitbenerij uit de lichamen van wat zwijgzame doch levende en voelende mensen het uitbenen van geslachtsorganen van ook weer levende jonge meisjes in de Naam van Meneer op het menu van de gewenning te zetten zodat we het straks met zunnalluh heel gek vinden als er Niet in een kutje gesneden is. Weten jullie trouwens dat ik 99% van mijn reactiewoorden weer uitgum wegens het voorkomen van krenking van de medemens of om een behandeling zoals van onze Waxinelichtjeshouder te ontgaan en dat ik niet de enige ben?

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   In Nederland was de slavernij verboden, de zwarte mensen die hier als slaaf met hun meester aankwamen kregen dan ook een vrijbrief. Dus zwarte Piet kán geeneens slaaf geweest zijn, hij is sowieso gekleed als de edelen uit die tijd.

   Like

 18. Wachteres zegt:

  “Pleur op” mag ook! 😀

  Like

 19. eric andre zegt:

  misschien zou de oplossing kunnen zijn van de zaak om te draaien…. zwarte piet wordt sinterklaas, en sinterklaas wordt zwarte piet, maar ja dan krijgen we weer een ander gezeur.

  Like

 20. Jules Vismale zegt:

  Zo langzamerhand wordt ik bijna doodmoe van de onbegrijpelijke reactie van Republikein want ik snap totaal niet wat hij nou precies met de Baard en de Kale bedoeld of gaat het misschien over de Kerstman want deze is inderdaad bijna kaal en heeft een grote witte baard, gelijk aan Sinterklaas. Dat BertG. mijn reacties over Peter Pan helemaal niet ziet zitten dat weet ik maar al te goed maar zou hij zichzelf ook niet erg zot gedragen als hij bijvoorbeeld naar de afbeeldingen van ‘The New Adventures of Peter Pan’ keek waar al diens stoere vriendjes en vriendinnetjes (dat wasi iets wat Bassie en Adriaan vroeger ongeveer zeiden als ze afscheid van de tv namen) op staan. BertG. weet dan natuurlijk al meteen hoe de eerder opgenoemde Cynthia eruit ziet en haar overige vriendinnen, waaronder Wendy Darling, eveneens.
  Maar ik weet heel zeker dat als Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten in een verhaal van ‘The New Adventures of Peter Pan’ in Neverland opdoken ze natuurlijk bij James Haak en diens piraten een boekje open gingen doen over hun schavuit-streken. En daarna zal Sinterklaas de zes ondeugende meiden; Wendy, Cynthia, Meera, Tiger Lily, Maia en Tinkerbell, duidelijk aan het verstand brengen dat ze eigenlijk heel stout en ongehoorzaam waren in de aflevering ‘Stuck’ waarbij de jongedames zichzelf op een oliedomme manier uitleverden aan Haak. Het idee dat Sinterklaas hierna Peter Pan het bevel geeft om, gesminkt en verkleed als Zwarte Piet, de zes meisjes om beurten over de knie te nemen en ze allemaal een flink pak voor hun broek te geven zou weer de lachlust van de vijf jongens; John, Michael, Baby, Chubs en Stringbean, opwekken omdat deze ook lang niet altijd even goed met de meisjes overweg kunnen.
  Anders maken ze toch gewoon een strip waarin Peter Pan, samen met de vijf opgenoemde jongens, zichzelf allemaal als Zwarte Pieten verkleden en alle Zwarte Pieten-haters in heel Nederland met de roe achterna gaan zitten! Dan mogen de zes meiden hierna allemaal lachend toekijken en desnoods sturen ze desnoods Nana, de hond van de Darlings en de reusachtige krokodil er meteen achteraan of anders de drie beren van Goudhaartje.
  En kan ik hierna misschien, mits Republikein en BertG. opnieuw gaan reageren op mijn artikel, eventueel uitgelegd krijgen wie ze bedoelen met de Baard en de Kale (dit is volgens mij een Nederlandse strip) en met zotteklap? Tom Hendrix vond dit trouwens een grappig woord en gelukkig vond hij de zes vriendinnen van Peter Pan vast en zeker ook prachtig en grappig om te zien want het zijn allemaal mooie, leuke, stoere en toffe dames!

  Geliked door 2 people

 21. Jules Vismale zegt:

  @BertG. en Republikein, jullie geven helaas niet het soort antwoorden dat ik graag van jullie verlang al zou ik liever iets van Tom Hendrix vernemen en ik heb totaal geen interesse in de Baard en de Kale. Ik weet trouwens dat je het woord zotteklap kunt verbasteren naar zotskap en vroeger was het blijkbaar zo dat domme en ondeugende kinderen een soortgelijke puntige narrenkap moesten dragen als een vorm van vernedering voor de hele klas!
  Niettemin heb ik begin jaren ’70 op mijn eerste basisschool (ik vond dit een vreselijke school waar ik gelukkig NOOIT Sinterklaas op heb gevierd, waar akelige kinderen op zaten en een strenge hoofdmeester) meegemaakt hoe twee jongens, Romano en Carlo (hun achternamen weet ik niet meer, de laatste jongen was een dag jonger dan ik en bovendien had ik altijd ruzie met hem), ooit zo vervelend waren dat zij door de juffrouw werden vastgebonden! Hun handen werden, net als bij de zes stoute meisjes uit Peter Pan in de aflevering ‘Stuck’, op hun rug gebonden met dun touw waarna de hoofdmeester, Smulders of Smolders, de klas in kwam en beide jongens een flinke draai om hun oren gaf als ware hij Zwarte Piet!
  En reken maar dat dit verhaal de volle waarheid is en dus GEEN zotteklap daar ik, dankzij mijn lichte geestelijke handicap die ik liever niet vernoem, een ijzersterk geheugen heb en ik bijna nooit iets vergeet hoewel dat niet altijd in mijn voordeel is. Wat vinden jullie ervan als er inderdaad een tekening van Peter Pan wordt gemaakt waarin hij als Zwarte Piet is verkleed met Wendy, Cynthia, Meera, Tiger Lily, Maia en Tinkerbell eromheen? Ik zou het geweldig vinden want zoals BertG. al eens eerder aangaf: ik vindt die zes meiden gewoon fantastisch om te zien en zeker als ze prachtige jeans dragen!

  Geliked door 1 persoon

 22. Jules Vismale zegt:

  @BertG. Jij bent degen die nou uit je nek lult daar ik van begin jaren ’70 ben en in 1975 al op de kleuterschool (die vond ik trouwens ook al vreselijk genoeg!) in ‘s-Hertogenbosch zat en een jaar daarvoor op een internaat van de Reinier van Arkel in Vught waar ze zich toen al afvroegen hoe ik sommige dingen beter begreep dan anderen en dachten ze daar dat ik superintelligent was! Op de kleuterschool werd ik zelfs elke dag uit mijn klas gehaald om lessen te volgen in een ander lokaal en het boeiende (!) verhaal op die afschuwelijke basisschool vond in de periode 1975-1976, de tijd dat hier de vreselijke Mammoetwet in Nederland het hele scholensysteem naar de knoppen hielp, plaats.
  Maar net als met Anti-fascist, Maarten Haarenberg, Rik Min, Alexander, Henk Gerrits en de overige neo-communisten uit de verhalen op Michel Krielaars (ik was al dolblij dat ik niet horendol van die lui werd!) waar ik vaak op reageerde valt er met jou toch niet te discusseren want voor al deze opgenoemde linkse dwazen geldt: zij zijn zo sterk aan hun meningen verankerd dat ze, gelijk aan Donald Duck als deze iets te arrogant wordt, het liefste aan zelfbedrog, -gekhouderij, -verloochening enz. doen wat uiteindelijk hun ondergang wordt! En je gaat natuurlijk toch niet zelf verloochenen dat je ooit een kind was of nooit op de kleuterschool hebt gezeten? En op mijn tweede basisschool kreeg ik pas preoccupaties in de vorm van hijskranen, Donald Duck, spoorwegovergangen, treinen, lantaarnpalen, dinosaurussen, Adolf Hitler en dus OOK Peter Pan wat ik alleen mezelf kon afleren en intomen.
  Twee monteurs vonden mij zelfs op een dag in het berghok van de gemeenschapsruimte waar ik ooit een Donald Duck las tussen het oud papier terwijl ze dachten dat daar muizen zaten en die waren vast niet van het kaliber Mickey Mouse! In 1979 heb ik zelfs ooit eens met een klasgenoot van mij voor Zwarte Piet gespeeld terwijl Sinterklaas nog langskwam en dat vergeet ik dus nooit meer.

  Like

 23. Jules Vismale zegt:

  @Republikein: 1 oktober 2016 om 00:26; ik vraag me nog steeds af of je met de Baard en Kale de twee stripfiguren bedoeld, jezelf of desnoods de Kerstman. Zoals ik al eerder in een ander artikel van E.J. Bron aangaf zou ik graag tekeningen hebben gemaakt waarin de opgenoemde Cynthia en Wendy Darling uit Peter Pan om beurten op schoot zouden zitten bij de Kerstman en daar moest Tom Hendrix (gelukkig!) heel erg om lachen! Ik ben alleen niet verder gekomen dan tekeningen te maken waarin Wendy op schoot zit bij haar moeder, Ms. Darling, en Cynthia op schoot zit bij Josif Bertoir, de Bokkerijder!
  Als ik had gewild had ik, zoals uit mijn bericht van 30 september 2016 om 22:24 had geschreven, zelfs de opgenoemde Zwarte Piet kunnen vervangen door de Kerstman en dan had hij Cynthia maar een flink pak voor haar broek moeten geven! Ze had zelfs ook voor Goudhaartje mogen spelen en het idee dat zij de drie beren van pap moet gaan voorzien zou weer iets te hooggegrepen zijn!
  En als er nog een hoop van de Zwarte Pieten-haters blijven toeteren dat ze Sinterklaas om zeep gaan helpen dan wens ik dat ze zelf eens een keertje flink met de roe of de gard krijgen! Wie een kuil graaft voor een ander valt er uiteindelijk toch zelf in!

  Like

  • Republikein zegt:

   Ze mogen bij mij allemaal op schoot, als ze maar van bepaalde leeftijd zijn.
   Ik zou willen dat een kind kind blijft en dat volwassenen dat vanwege een gebrek niet altijd beseffen.
   Jonkie’s mogen ook maar dan voel ik me er een stuk onprettiger bij.
   Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s