‘Rapport Kinderombudsman is eenzijdig’

screenshot_13

In de ogen van voorstanders is Zwarte Piet zo Nederlands als de “Nachtwacht”.

De Kinderombudsman pleit ervoor om Zwarte Piet aan te passen omdat het personage in strijd zou zijn met de kinderrechten. De figuur kan, zeker in sinterklaastijd zelf, bijdragen aan pesten, uitsluiting en discriminaties. Voor het rapport sprak de Ombudsman met tientallen kinderen uit het hele land, onder wie ook kinderen die geen moeite hebben met Zwarte Piet. Het rapport zal weer tot veel discussie leiden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op ‘Rapport Kinderombudsman is eenzijdig’

 1. Steven zegt:

  Het is gewoon weer een voorbode om die zwarte piet af te schaffen…en dat drukken ze er echt wel doorheen.

  Like

  • Op het gevaar af, dat men hier gaat denken: “Daar heb je háár weer: Oh nee: Zo gemakkelijk gaat dat niet overal! In Alkmaar bijvoorbeeld níet!
   Zwarte Piet trad daar vorig jaar nog gewoon aan in vol ornaat en de burgemeester verklaarde desgevraagd tegenover de pers: “Zwarte Piet afschaffen lééft hier helemaal niet.”
   Zolang de bevolking maar gewoon haar nuchtere kóp laat werken, in plaats van door de knieën te gaan voor het multikul-gebeuzel, wórdt er nog niet zo gemakkelijk van alles maar doorgedrukt, mark my words!

   Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   Dus allemaal op 12 november naar Maassluis alwaar de intocht van een witte Sint en hele swarte Zwartepieten zal plaatsvinden.
   Allemaal dozen met eieren meenemen om de zwarte uitkeringzeikerds te bekogelen, ik heb zo genoeg van al die zeikgasten!!!

   Like

 2. BertG. zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/jan-roos-neemt-het-op-voor-zwarte-piet-en-zet-kinderombudsman-keihard-op-haar-nummer/

  Geliked door 7 people

 3. Ik blijf het onzin vinden om zwarte Piet aan te passen. Als alles maar aangepast moet worden om anderen niet te kwetsen. Staat de koran op nummer 1, laat ze die maar eens aanpassen. Want deze kwetst menig westers land.

  Geliked door 4 people

 4. Republikein zegt:

  Gelezen:
  In haar oratie bepleit prof.dr.mr. Margrite Kalverboer nader wetenschappelijk onderzoek naar de positie van kinderen die verwikkeld zijn in vreemdelingenprocedures. In Nederland leven meer dan 6000 kinderen die te maken hebben met vreemdelingrechtelijke besluiten die vergaande consequenties hebben voor hun leven en ontwikkeling. In de afgelopen 6 jaar zijn 2665 kinderen teruggestuurd naar herkomstlanden. Hoe het met deze kinderen gaat is niet bekend.

  Binnen de wetenschappelijke domeinen van de (ortho)pedagogiek en het recht vindt vrijwel geen onderzoek plaats naar kinderen die te maken krijgen met vreemdelingenbeleid. Hierdoor wordt het vreemdelingenbeleid rond kinderen amper gevoed door wetenschappelijke inzichten. Dat heeft twee belangrijke oorzaken. De eerste oorzaak is dat orthopedagogisch wetenschappelijk onderzoek zich richt op vragen vanuit de (jeugd)zorg aan kinderen, met als doel de praktijk te verbeteren. Maar omdat gevluchte kinderen een slechte toegang hebben tot de (jeugd)zorg, ontsnappen ze aan de aandacht van de orthopedagogiek. Daar komt bij dat juridisch wetenschappelijk onderzoek naar kinderen en vreemdelingenrecht ontbreekt, omdat in de juridische procedure van de grootste groep kinderen, die uit gezinnen, primair het vluchtmotief en de situatie van de ouders wordt beoordeeld.

  Kalverboer is hoogleraar Kind, (ortho)pedagogiek en vreemdelingenrecht. De leerstoel is ingesteld door Stichting Nidos, jeugdbeschermer voor Vluchtelingen. Een specifieke doelstelling van de leerstoel is te stimuleren dat de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek toepassing vinden in de juridische en orthopedagogische praktijk. Interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek richt zich op de vraag hoe belangen van kinderen moeten worden meegewogen in vreemdelingenprocedures, hoe een betere toegang tot de (jeugd)zorg gerealiseerd kan worden en hoe de situatie van teruggekeerde kinderen in de herkomstlanden moet worden gemonitord.

  Dus mijn mening: Een hoogopgeleide globalist met een weg-met-ons mentaliteit.
  Hoe komt dat toch, dat misgunnen van het licht in mijn ogen.

  Geliked door 2 people

  • Thom zegt:

   Er waren twee gegadigden bij de laatste benoeming van de kinderombudsman. Het waren alletwee vrouwen die verbonden waren aan de Rijksuniversiteit Groningen.
   Er waren 50 onthoudingen doordat onder andere de PVV leden niet gestemd hebben op één van beide kandidaten. Er was dus een keuze tussen links en links. Dan krijg je iemand als kinderombudsman die zulke uitspraken doet en daarna verbaasd is dat ze zogenaamd bedreigd wordt.

   Like

  • Cathja zegt:

   Had mevrouw Kalverboer niet beter een andere studie kunnen doen? Hierin slaat ze compleet door!

   Geliked door 1 persoon

 5. Jan Wandelaar zegt:

  “De figuur van Mohammed kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Kinderrechtenverdrag.
  Verbied de islam, Mohammed was een slavendrijver, moordenaar en kinderverkrachter, en zijn gelovigen sluiten ongelovigen uit.
  Abject | 30-09-16 | 12:11

  Geliked door 6 people

 6. ReaGluurder zegt:

  Gestoorde ouders, gestoorde kinderen!! Geen wonder dat Jeugdzorg overbelast is! NL verkloot en afgegleden!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Drs.P. zegt:

  De kinder ombudsman, weer een zo een zwaar overbodige LUL MET VINGERS die zich met onze cultuur gaat bemoeien en zijn rode slinkse oortje naar licht/donker getinte import zooi laat hangen. Zijn enige zorg zou moeten zijn dat kinderen niet mishandeld worden, dat is in principe de enige opdracht voor deze smerige rat!!!
  Mennnnnnn wat word ik niet goed van al deze stupide idioten die iedere keer weer de revue passeren en zonodig hun woordje moeten doen!!

  Geliked door 2 people

 8. Drs.P. zegt:

  Nog geen foto gezien van die domme doos, maar nu met foto is het helemaal duidelijk, ze heeft zelfs een rode pvdallochtonen-jurk aan en een smerige verlopen slinkse (rot)kop, dus vul zelf maar in:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26713325/__Kinderombudman_bedreigd_om_Zwarte_Piet__.html

  Geliked door 1 persoon

 9. anna zegt:

  deze muts al op tv gezien ? kinderen worden eerder bang van haar dan van 1000 zwarte pieten ….
  laat ze kindermishandeling en verwaarlozing onderzoeken ……. kinderen discrimineren niet, hun gefrustreerde [losers] ouders vaak wel ….. en nu maar wachten op pakjesavond ……

  Geliked door 2 people

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:
  Weer een door de Elite betaalde kleuterombudsman.
  Laat zwarte piet hem maar verzuipen

  Like

 11. Hendrik M. zegt:

  Oww, dat mens zit over kindertjes in die Zwarte Piet gewoon leuk vinden.
  Dit terwijl ze niets doet aan het genitaal verminken van jongetjes en meisjes van islam komaf.
  Ook niets doet aan de kindbruidjes, kleine meisjes die op gewelddadige wijze verkracht worden door oudere mannen…
  Dat mens kan beter gaan koken of zo….

  Like

 12. exmarineman zegt:

  Maakte deze ombuds”man” (het is een vrouw kennelijk) zichnou ook maareenszodrukoveradie kindhuweijken/bruidjes bij de moslims. Waar zijn en blijven de rechten enhet welzijn van deze kindbruidjes. Waar was haar protest toen een aantal linkse partijen tégen die motie steden om kindhuwelijken in Nederland te verbieden?????? Of gaat hetbij haar ook weer om onze eigen Nederandse cultuur af te schaffen omwille van mensen die zich niet aan ons wensen te conformeren terwijl ze hier zelf vrijwillig naar toe zijn gekomen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Sabeltant zegt:

  Het enige wat zich in ons land moet aanpassen zijn al die import Nederlanders die zich NIET aan ONZE regels houden.
  Aanpassen of anders oprotten!

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Waar bemoeid deze onbenul zich mee ??

  Like

 15. volksrechter zegt:

  En de zwarte pieten(dildo’s) in de seksshops, die zal ze niet afschaffen omdat ze er misschien gretig zelf van gebruik maakt de sloer.

  Like

 16. Alphons Mantel zegt:

  hoeveel risico’s ziet de Ombudsman in de Koran (dood allen die niet in Allah geloven)
  ?

  Like

 17. Cathja zegt:

  Ik kan mij beslist niet herinneren dat MIJN kinderrechten ooit zijn geschonden door Zwarte Piet, en ik weet 100% zeker dat ook de kinderrechten van mijn kinderen en kleinkinderen beslist niet geschonden zijn door Zwarte Piet. Het enige wat ik mij kan herinneren is dat wij altijd vol verlangen uitkeken naar die gezellige decemberdagen. Mooie etalages, waar de kinderen vaak niet bij weg te slaan waren, Sinterklaasmuziek, sfeer en gezelligheid.

  Maar GEEN ‘getraumatiseerde’ en/of verdrietige kinderen, die snakten naar een ‘aangepaste’ Piet die bij iedereen geliefd zou zijn.
  ZWARTE PIET WAS EN IS BIJ MINSTENS 90% VAN DE NEDERLANDERS ZEER GELIEFD, EN MOET ZWART BLIJVEN!

  Blijf toch eens af van ons mooie kinderfeest!! Moet dan ook wérkelijk alles kapot gemaakt worden?
  Stelletje achterlijke zeikerds, die op elke slak zout leggen, en overal onderdrukking en slavernij achter zien.

  Die kinderombuds’man'(vrouw) kan beter haar functie maar neerleggen. Zij werkt er aan mee dat de kloof tussen voor- en tegenstanders vele malen groter wordt dan hij nu is.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Mij staat mij ook niet zo iets bij, dat ik vond dat mijn kinderrechten ooit geschonden waren. Hoe kom je er op.
   Hoe is het toch mogelijk dat een handje vol mensen een compleet kinderfeest kunnen slopen.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG: 16.30. uur. Omdat deze LINKSE madam, gesteund wordt door de hele linkse bende in Nederland Bert. Alles moet kapot van die achterlijke linksen, en groene draaitollen. Kotsen, dat moet ik daar van. Poten af van ONZE Sinterklaasviering, rode gekken!

    Like

 18. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Daar gaan we weer van: Zie de maan
  en het van Pieten dromen
  dus zetten we ons maar weer schrap
  .
  voor wat er weer gaat komen!
  Want traditie is geen speelse grap
  Zij wordt door ’t VOLK geschreven…
  .
  dus verwacht maar niet dat ik óóit trap
  IN EEN WILDVREEMD BELEVEN !
  een traditie past zich binnenskamers aan…
  .
  wordt door geen haat gestuurd
  Zij duurt zolang HET VOLK ZELF duurt !
  .
  Jasterke
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s