Zenuwschok voor de CDU: Peiling ziet de partij op 17% in deelstaat Brandenburg – AfD stijgt naar 20%

screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de instemming voor de AfD in de peilingen van week tot week toeneemt, beleeft de CDU de ene historische daling na de andere. Volgens de nieuwste peiling van het opinieonderzoeksinstituut “Forsa” zakt de CDU in de deelstaat Brandenburg af naar een magere 17%, terwijl de AfD haar voorbijgaat met 20%.

De SPD (sociaaldemocraten) staan (nog) bovenaan in de peiling met 30%, Die Linke staat op 17% en de Groenen op 6%. De FDP zou op dit moment niet in het parlement van de deelstaat komen (4%).

screenshot_23De eerstkomende deelstaatverkiezingen vinden echter pas in de herfst van 2019 plaats, de AfD zit sinds de verkiezingen in 2014 met tien afgevaardigden in het deelstaatparlement van Brandenburg.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zenuwschok voor de CDU: Peiling ziet de partij op 17% in deelstaat Brandenburg – AfD stijgt naar 20%

 1. Ron zegt:

  Ondanks goed nieuws is het too little too late.
  Nog steeds 47% voor SPD en die Linke, samen met die 17% CDU en 6% Groenen nog steeds tweederde meerderheid voor links.

  Pas in 2019 nieuwe deelstaatverkiezingen. Dan is Duitsland reeds zo vol met islamieten dat de autochtonen tussen 18 en 40 in de minderheid zijn.

  Democratisch zal het niet meer mogelijk zijn het merkelbeleid te stoppen. Dan blijft alleen gewapende strijd en actief verzet nog over.

  Like

 2. Perfide Albion zegt:

  Dat de AFD nog zo weinig haalt is me een raadsel. Maar goed. Dat zie je in Nederland ook. Dat 80 tot 90 procent van de kiezers volkomen idioot keer op keer op dezelfde klote partijen stemt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @perfide Albion: 20.26. uur, op 30/9. Inderdaad, dankzij de linkse hersenspoeling door de media en de omroepen, blijft de “suffe bevolking”, stemmen op deze partijen.

   Like

 3. Ongelovige zegt:

  Niet slecht. Het is echter maar een klein land, met minder inwoners als Berlijn, dat er als een enclave middenin ligt. Maar het geeft wel een mogelijke toekomst aan: links-islamitische steden omringd door conservatief platteland.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Een duidelijk signaal. De Duitsers zijn moslim moe aan het worden. Ik ben alleen bang dat het te laat is. Tik-tak mevrouw Merkel tik-tak Wanneer stort de eerste Deutsche Bank tegen de vlakte?
  Hoe lang nog tot een financieel bankroet van Duitsland? De kosten van de migratie lopen jaarlijks op met 5 miljard euro. Dat zal iedere burger merken. Het geld raakt in rap tempo op.

  Like

 5. Het komt langzaam op gang. In Duitsland worden ze door schade en schande hoop ik wijzer.

  Like

 6. Geronimo zegt:

  Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Het is al op gang en het maakt niets uit dat de deelstaatverkiezingen pas in 2019 zijn, het gaat om het hele proces. De angst onder de linksen wordt groter en ik voorspel dat er steeds meer zal veranderen. Links zal bepaalde hervormingen gaan invoeren, zodat de ‘rechtse’ kiezers (ik vind het woord ‘rechts’ sowieso een aanfluiting, want waar staat het nou voor?), of met andere woorden: de mensen met gezond verstand en inzicht, meer tegemoet gekomen worden in hun eisen.

  Als ‘rechts’ aan de macht komt, dan wijzigt de situatie zich toch radicaal en dan wordt het ‘opruimen’. Opruimen van oude waanzin en uitzetten van bestaande waanzin, die een gevaar vormen voor de toekomst van Duitsland en van heel Europa. Deze ‘hel’ waarin Europa zich nu bevindt door het linkse bestuur van zowel de regeringen als van de Brusselse overheersing genaamd EU, heeft de identiteit alle landen binnen Europa en dus Europa zelf, totaal verwoest. Het wordt tijd voor licht, voor de hemel op aarde en dat kan alleen als men de duisternis band.

  Like

 8. koos zegt:

  Als de Deutsche Bank is omgevallen, hebben de Duitsers geen geld meer om de miljoenen immigranten te onderhouden. Dan pas zullen ze wakker worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s