Zwitserland gooit criminele buitenlanders er nu uit

screenshot_31

(Vertaling: E.J. Bron)

Al sinds 2010 zet de Zwitserse Volkspartij (SVP) zich er voor in dat criminele buitenlanders consequent worden uitgezet. In het door de SVP geïnitieerde referendum “Criminele buitenlanders uitzetten!”, waarvoor met duidelijke affiches (foto) reclame werd gemaakt, stemde 52,9% van de mensen hier voor. Vanaf 01-10-2016 treedt nu een wettelijk automatisme in werking. Vanaf dat moment worden alle buitenlanders gedwongen uitgezet die een delict hebben gepleegd waarvoor in het Wetboek van Strafrecht minstens een jaar gevangenisstraf geldt.

pi-news

Daartoe behoren in ieder geval moord en doodslag, roof, mensenhandel, verkrachting en andere seksuele delicten. Er geldt een binnenkomst-verbod voor minimaal vijf en hoogstens vijftien jaar. In bijzonder zware gevallen ook 20 jaar of levenslang.

Zwitserse rechters moeten in de hierboven genoemde gevallen een uitzetting bevelen en hebben slechts in heel bijzondere gevallen enige speelruimte. Hoe vaak zulke “bijzondere gevallen” gerechtvaardigd zullen zijn, moet nog blijken. Voor de SVP is het desondanks een succes, alhoewel niet geheel in de mate dat er eigenlijk geen sprake zou moeten zijn van speelruimte en een compleet uitzetting-automatisme bij delicten de voorkeur had. Dit referendum werd echter in het begin van het jaar met 58,9% van de stemmen door de Zwitsers afgewezen.

Toch zouden wij in Duitsland (Nederland!) met zo´n gedeeltelijk succes echt blij zijn. Maar ons wordt zelfs helemaal niets gevraagd.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, gezond realisme, Rotzakken, Zwitserland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Zwitserland gooit criminele buitenlanders er nu uit

 1. Cathja zegt:

  Dit beleid verdient navolging in de EU-lidstaten. Als je dit beleid handhaaft, gaat er ook een preventieve werking vanuit. Men waarschuwt elkaar, dat je bij misstanden het land uit wordt gezet. Die Zwitsers hebben het goed voor elkaar. Maar zij zijn Brussel ook geen verantwoording verschuldigd, want: geen EU-land.

  Laten we hopen dat ook andere landen het nut van dit beleid inzien. Als je criminelen de hand boven het hoofd gaat houden (zoals in veel landen van de EU het geval is), dan nemen de onlusten toe. Als we doorgaan zoals nu, leven we straks in een totaal onleefbaar land.

  Like

 2. bob Fleumer zegt:

  Dat komt omdat “onze” regering drukker is met het buitenland en buitenlanders en het in hun broek doen als ze werkelijke besluiten moeten nemen. Nederlanders zijn in hun ogen van geen belang behalve dan het ophoesten van de gelden voor hun linkse hobbies.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bob fleumer: 00.10. uur. Dat heeft U goed gezien. En zelfs de VVD, is LINKS geworden! Wie met pek omgaat, wordt met pek besmet. In dit geval is de PvdA, de pek.

   Like

 3. Hans zegt:

  Als ze het echt toepassen gaat 90% eruit.

  Like

 4. hans zegt:

  Voor minder dan een jaar ook en de hele familie er bij!

  Like

 5. Weer een goed bericht nu uit Zwitserland, uitzetten van criminelen gelukzoekers. Maar als hier meer landen op gaan volgen kunnen wij hoop ik toch niet achterblijven.

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Dan moeten wij zo’n referendum ook maar aanvragen!

  Like

 7. Claudia M. zegt:

  Feitelijk is dit toch niet meer dan normaal. Je komt ergens, wilt ergens wonen (en werken voor zover van toepassing…) en als je dan willens en wetens de boel verstiert, moet je dat maar weer terug in het land van je wortels gaan doen. Als ik me in het buitenland misdraag word ik ook keurig naar het vliegveld begeleid met het ‘vriendelijke’ en zeer dringende verzoek op te zouten en vooral nooit meer terug te komen! Dit voor zover ik niet in het gevang beland, gemarteld, verkracht of gewoon gelijk vermoord word.

  Verder wat Cathja zegt; hier gaat tevens een preventieve werking vanuit; er zullen velen zich nog eens achter de oortjes krabben voor ze rottigheid uithalen, want opgepakt betekent immers inpakken en vertrekken!

  Like

 8. Witte raaf zegt:

  Lijkt me ook een prima plan voor hier in Nederland maar dat is natuurlijk “wishfull thinking”

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Ik ben jaloers! Eindelijk een land dat de veiligheid van zijn eigen burgers belangrijk vindt.

  Like

 10. joga zegt:

  Hoe wil je dat tuig uitzetten? Naar welk land? Ze zijn hier binnen gekomen met valse paspoorten, waardoor ze in “hun” land natuurlijk geweigerd worden, want daar worden ze wel goed gecontroleerd of ze uit dat land komen. De oplossing van het probleem begint met een echt serieuze controle bij binnenkomst door o.a. echte paspoortcontrole, taal(dialect),kenmerken van hun land d.m.v. een uitgebreide test, ook t.a.v. gefingeerd beroep, etc.

  Like

  • Witte raaf zegt:

   Idd joga dit zal ook weer een papieren tijger blijken,alles is op papier vastgelegd maar in de realiteit niet uit te voeren wat de thuislanden nemen niemand terug!

   Like

 11. Thoth zegt:

  Dan maar hopen dat wij in Nederland ook een referendum krijgen, zie o.a. deze : 76% is er voor, maar de ‘partij’ zegt, bekijk het maar :

  Like

 12. john zegt:

  @witte raaf ; dit zou geen papieren tijger hoeven te zijn. In eenzame opsluiting in een onderaardse gevangenis met verdiepingen van 2m10 cm hoogte, Tot ze de juiste naam en geboorteland willen geven. Willen ze niet ? Levenslang water en brood . Wie het langst uithoudt zal mij benieuwen.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Zo moet het en niet anders.

  Like

 14. mahoog zegt:

  36 jr geleden mocht ik hier in Brasil komen wonen…..Wèl geldig paspoort geboortebewijs en bewijs van goed gedrag overleggen ook graag laten zien waar je van leeft.Krijg mooi geen paspoort van hier….en zo hoort het ook.Niks stemmen dus.

  Like

 15. fleckie zegt:

  Op zich is het beter ook, dat ze rechtsomkeert maken, anders hebben ze kans, dat HUN land is i’ingenomen’ door…’ANDER(E) ‘ …volk(eren)!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s