“FAZ”-reportage onthult: Hoofdstation in Frankfurt verzinkt in buitenlandse drugshandel

screenshot_55

(Vertaling: E.J. Bron)

In een opmerkelijke reportage (“Het hoofdstation van Frankfurt raakt zienderogen in verval”) legt de redactrice van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ), Katharina Iskandar, de vinger op de zere plek van de zich nadrukkelijk internationaal en “divers” voordoende metropool aan de rivier de Main. In het middelpunt: het door buitenlandse drugsdealers en kleine criminelen gedomineerde hoofdstation van Frankfurt.

duits-zuerst

“Het hoofdstation in Franfurt vervalt in toenemende mate tot een overslagplaats voor drugs. Maanden geleden al heeft zich daar een scene gevestigd die vooral in het B-niveau, dat wil zeggen in de winkelpassage tussen het treinverkeer over grote afstanden en de stadstreinen, 24 uur per dag drugs verkoopt – voor de ogen van het veiligheidspersoneel van de Duitse Spoorwegen”, schetst Iskandar een realistisch beeld van de omstandigheden ter plaatse.

Het hoofdstation in Frankfurt en de omringende stationswijk zijn al tientallen jaren beruchte centra van het prostitutie- en drugsmilieu. Toch lukte het de politie en de stad aan het eind van de jaren-90 en het begin van de jaren-2000 in ieder geval op verschillende manieren de orde weer deels te herstellen. Vooral het hoofdstation werd door middel van videobewaking en de uitbreiding van politie- en veiligheidspersoneel grotendeels “tot rust gebracht”. Maar de asiel-bestorming en de ongebreidelde immigratie uit Noord-Afrika en Zuidoost-Europa doen deze vooruitgang in toenemende mate teniet.

De Duitse Spoorwegen wijst naar het grotere aantal agenten van de politie van Frankfurt, die op hun beurt ondergeschikt zijn aan de afdeling Burgerzaken en de “Zwarte Piet” toeschuiven naar de politie van de deelstaat en de federale politie. Die op hun beurt geven aan dat de drugshandel zich dermate zou hebben uitgebreid dat de controles op geen enkele wijze in verhouding zouden staan tot het resultaat.

“Als reden geven ze aan dat de drugsdelicten in de meeste gevallen geen juridische gevolgen zouden hebben. Er zouden volgens de politie lang niet genoeg aanklachten tegen meervoudige dealers worden ingediend en het zou ook niet tot noemenswaardige veroordelingen komen. Datzelfde argument hadden de autoriteiten ook al gebruikt in verband met de drugshandel in de omgeving van het hoofdstation. Op het B-niveau spitst de situatie zich echter toe, omdat zich daar inmiddels ook reizigers steeds vaker bedreigd voelen door de dealers. Dit deel van het hoofdstation geldt voor velen inmiddels als rechtsvrije ruimte”, vat Iskandar de situatie in het hoofdstation samen.

Over de drugsdealers bericht de redactrice van de “FAZ”: “De daders zijn bijna allemaal bekend bij de veiligheidsautoriteiten. Grotendeels gaat het om jonge mannen uit Noord-Afrika,  die met de vluchtelingenstroom naar Duitsland zouden zijn gekomen, zegt men. Ze staan bekend als ´weerspannig´, omdat ook razzia´s geen indruk op hen zouden maken.”

In een afzonderlijk commentaar met de pittige titel “Poort naar de stad, poort naar de hel” vat Iskandar samen: “De controle over de criminaliteit in Frankfurt is deze zomer verloren gegaan.” Het commentaar breidt het alleen op drugshandel gerichte artikel nog uit met de aspecten roof, diefstal, bedelen en geweld, die de reizigers op het hoofdstation van Frankfurt onwillekeurig ervaren. “Er zijn internationale gasten die zweren dat ze zulke toestanden zoals deze al lange tijd in geen enkele grote stad meegemaakt zouden hebben”, aldus de redactrice van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Noord-Afrikanen, Overheid, Pacifisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op “FAZ”-reportage onthult: Hoofdstation in Frankfurt verzinkt in buitenlandse drugshandel

 1. Duitsland verzuipt. Ik begrijp de Duitser niet meer.Vergeet je “overheid ??” vergeet de Politie en ga je land schoonmaken en trap dat tuig kapot.

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Sturen ze Mutti Merkel toch even langs; die schaft das… Toch?

  Like

 3. Dat die Duitsers dat wijf van Merkel nog niet vermoord hebben. Waar zijn die stoere Duitsers gebleven, die er niet zoveel moeite mee hadden om joden, kinderen en baby’s AF TE SLACHTEN IN DE CONCENTRATIEKAMPEN. WAT EEN STELLETJE SCHIJTLIJSTERS ZIJN ZE GEWORDEN.

  Like

 4. Thom zegt:

  Dit is niet in één dag gebeurd. 40 jaar geleden kwamen we met vrienden terug uit Joegoslavië en namen een overigens prima hotel bij het station. Ik heb toen die buurt verkend en wist niet wat ik allemaal zag. Volop Laufhäuser (loophuizen) waren er in de omgeving van het station.
  Een loophuis is een bordeel, meestal met een binnenplaats en een gebouw met verschillende verdiepingen, waar op elke verdieping een gang met kamers was met daarin een meestal bloedmooie meid. Vanuit onze hotelkamer keken we uit over dat soort toestanden. Er was opeens een hoop geschreeuw op straat en een vette negerpooier stond een jonge Duitse knappe hoer in elkaar te slaan. Niemand stak een vinger uit. Het stuk uitschot kon in het openbaar doen en laten wat hij wilde. Het is niet van vandaag dat het buitenlands tuig de dienst uitmaakt in het gebied rondom het Centraal station in Frankurt am Main. Dat speelt al tientallen jaren.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Dat is nu het gevolg van de waanzin om heel Noord-Afrika uit te nodigen, naar Duitsland te komen. En nog is de bevolking in Duitsland teveel gehersenspoeld, om te zien dat ze door CDU/CSU,SPD,die Linke, FDP, en die Grüne, verraden zijn en worden.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  De eisnegert zonder competenties kan dus wel drugs verkopen.
  Krijgt van zijn landgenoot 5 zakjes wiet of pillen mee, die hij dan moet verkopen en verdient daarmee een tientje.
  Hij krijgt dan weer een paar zakjes mee en zo verder.
  Straks staat er 1 op iedere straathoek, op ieder perron.
  Ze zullen steeds harder hun best moeten doen om de rommel kwijt te raken en de concurrentie zal alleen maar groeien.
  Als de Duisters dit willen, succes ermee.

  Like

 7. Hendrik zegt:

  Het leger erin sturen met de opdracht “shoot to kill”!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s