Mogen we een nieuwe democratie? Deze is stuk.

screenshot_38

(Door: Kim Winkelaar)

Het is nogal een forse olifant in de Haagsche kamer. De democratie zoals die ooit door Thorbecke is neergezet is defect. Niet heel gek, de democratie was in Nederland namelijk helemaal niet bedoeld om de macht aan het volk te geven. Onze democratie is in haar huidige vorm opgezet om de koning aan de macht te houden en tegelijkertijd het volk de illusie van invloed te geven. Aangezien Willem nog steeds aan de macht is en het volk rollebollend over straat gaat om politieke heersers af te branden of juist te steunen lijkt dat gedeelte aardig gelukt.

Maar met democratie als in ‘macht aan het volk’ heeft het allemaal bitter weinig te maken. Er zijn nog maar weinig mensen die echt het idee hebben iets te kunnen veranderen door met verve het rode potlood ter hand te nemen. En dan hebben we een keer een heus referendum, blijkt dat er totaal niets, nada, niente mee gedaan wordt. Geef toe: wanneer had u voor het laatst het idee dat uw stem tot iets nuttigs heeft geleid?

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
de-vrijspreker

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, establishment, Hypocrisie, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Mogen we een nieuwe democratie? Deze is stuk.

 1. Eigenlijk nooit. Het is te hopen dat Geert nu een kans krijgt. Al is het dan niet in de regering,dan is hij wel sterk in de oppositie.

  Like

 2. janchik zegt:

  Al een aantal jaren zie je de PVV in de peilingen stijgen, ondanks dat de politiek en de MSM er alles aan doen om deze partij en hun aanhangers te demoniseren.
  Echter nu we steeds dichterbij de verkiezingen komen, zie je weer hetzelfde gebeuren als 4 jaar geleden, de PVV begint ineens te zakken in de peilingen. Wilt u het nog duidelijker hebben?
  Hoe noemen we dit ook alweer? Juist ja manipuleren!! Is onze linkse hond een meester in, want het lukt hem iedere keer weer.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Het artikel is volkomen valide. De Democratie is dood, morsdood. Het zijn enkel baantjesjagers in de Tweede Kamer, met enkelen uitgezonderd die wel nog de moeite nemen om te luisteren naar de “stem des volks”. Maar feitelijk, zijn we allang slaven, van de rode bojaren der EUSSR, te Brussel, omdat de “baal hooi”, genaamd Rutte(VVD), in het rode bastion, het ESM – Verdrag heeft ondertekend! WIJ zijn vanaf toen, onze soevereiniteit en schatkist kwijt geraakt aan de RODEN in Brussel. En de grootste verraders zijn in mijn optiek, de VVD, het CDA, de PvdA, en D66. Het is allemaal een groot theater geworden!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  De gedachten zijn vrij
  Geen mens kann ze raden !

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Heeft er ooit echte democratie bestaan en is dat eigenlijk wel mogelijk ?
  Of is het maar een zuurstok voor de bevolking ?
  Wat zijn de voorwaarden om een democratie te kunnen laten werken ?

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Stuk ??????? Zeg maar door en door verrot !!!!!! Er hangt een lucht van verraad en rottende kadavers omheen !

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Geduld is een goede zaak, ik wacht op die paar grote BOEM,S

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s