STELEN VOOR UW BESCHERMING . . .

screenshot_46

(Door: “Weethetwel”)

Eén van de best gepresenteerde leugens van de laatste jaren is de zogenaamde  “pluk ze” wetgeving. Het lijkt een nobel plan: pak van misdadigers het geld af dat ze oneerlijk in bezit hebben. Wie wil dat nu niet? Applaus. Welnu, om u maar meteen uit de droom te helpen:  de misdadiger bent u ook zelf, mits er bij u nog wat te plukken valt. Dat zit zo: de overheid pakt 65% af van wat iedere harde werker verdient en verdeelt dat vooral onder zichzelf. Op een gegeven moment is de rek er uit. De grote massa en de eens zo bloeiende middenstand zijn daardoor inmiddels uitgemergeld. Daar valt dus niet veel extra meer te halen. Dan heb je een nieuw verdienmodel nodig. De overheid lost dat eenvoudig en slim op: inventariseer wie er nog geld heeft, maak aangepaste wetten en pak dat geld af. Met behulp van de corrupte D66-rechters ligt het geld voor het oprapen.

Boetes en dwangsommen

Met boetes en dwangsommen kan de overheid heel gericht kijken wie er nog geld heeft en hoe dat afhandig te maken. Ieder jaar kun je ook lezen dat de boetes voor wat dan ook vaak verveelvoudigd worden. Er worden zelfs nieuwe instituten in het leven geroepen die dat waar moeten maken. Zo is er sinds een paar jaar de ACM, Autoriteit Consument en Markt. In 2013 in het leven geroepen om consumenten te “ beschermen”. Nobel toch? Inclusief bijbehorende stiekeme kliklijnen. Vanaf 1 juli 2016 mogen er nog eens extra hoge boetes opgelegd worden: kennelijk is de introductie geslaagd zonder maatschappelijk verzet. Dat verzet is ook niet echt te verwachten, want dat is juist zo leuk aan het verdienmodel: iedereen en ieder bedrijf dat aangepakt wordt, staat er alleen voor en kan op weinig medestanders rekenen. En dan wordt de volgende weer gepakt. Simpele journalisten staan bij ieder geval van “rechtvaardigheid” ook nog te juichen, dat helpt nog extra mee. De ACM is er trouwens een voorbeeld van dat wanneer je een aantal middelmatige ambtenaren met vergaande bevoegdheden in een hok stopt ze een mateloze arrogantie kunnen ontwikkelen. In een  aantal gevallen bleek de opgelegde boete niet haalbaar (ze wilden 8 miljoen van de landelijke huisartsen, echt een groep waar je de consumenten tegen moet beschermen), maar ondertussen veroorzaakt het wel grote onrust en hoge kosten. En maak u geen illusies: die boetes en kosten komen echt wel weer bij de consument terecht. PvdA en VVD vinden dat de ACM zo’n 150 miljoen euro per jaar van de bevolking moet stelen. In die opzet zijn ze gelukkig (nog) niet geslaagd. Vandaar ook de verhoging van de boetes op 1 juli.

screenshot_44

Economisch delict

Het begrip economisch delict speelt steeds meer een sleutelrol bij de overheid. Het gaat ze daarbij vooral om het geld. In de meeste gevallen betreft het een zaak waarbij er minder belasting of heffing  betaald wordt dan waarop de overheid recht meent te hebben of denkt te kunnen vangen. Maar ook als u een schuurtje bouwt zonder vergunning. En minder opbrengsten betekent een minder comfortabel leventje voor de bestuurlijke elite. Economische delicten worden daarom ook steeds zwaarder bestraft en zijn inmiddels bijna net zo ernstig als de delicten die in de ogen van de burger ernstig zijn zoals moord, eerwraak en terrorisme. De keuze voor de politici is echter eenvoudig: economische delicten brengen geld op en echte misdaden zijn alleen maar lastig en kosten geld. Door steeds meer zaken een economisch delict te noemen, komen er vanzelf meer misdrijven. Die worden dan met hoge boetes “opgelost” en zijn erg geschikt om de statistieken van “opgeloste” misdaden  op te vrolijken. Politici horen vreugdevol de kassa rinkelen.

screenshot_45

Wonderlijk

Dat is nu zo wonderlijk aan de schijnwereld van de bestuurlijke elite: ze steelt geld om u te beschermen, maar de bescherming waar behoefte aan is, wordt steeds minder geboden. Bescherming tegen terrorisme, moord, verkrachting, eerwraak, inbraak, tegen straatterreur en mietjes van burgemeesters die het dagelijkse leven van de gewone man steeds meer beginnen te verpesten.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, Graaien, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op STELEN VOOR UW BESCHERMING . . .

 1. BertG. zegt:

  Het is niet alleen het plukken van de bevolking maar ook het terug draaien dan wel de regels aanpassen van allerlei regelingen.
  Zo ben ik al zo’n 8-9 maanden bezig met de gemeente hier i.v.m. gemeentelijke kwijtschelding vanwege mijn inkomen.
  Sinds dit jaar weigeren ze dit omdat er op de laatste dag van de maand nog 100den euro’s op mijn rekening staan. Ik denk bij iedereen.
  En ze weigeren te geloven dat dat er op staat om mijn vaste lasten te betalen die pas na de 1ste van de maand er af gehaald worden.
  Ik zit nu nog steeds op de uitslag te wachten van mijn laatste inzending met bewijs materiaal.

  Like

 2. De ACM is er trouwens een voorbeeld van dat wanneer je een aantal middelmatige ambtenaren met vergaande bevoegdheden in een hok stopt ze een mateloze arrogantie kunnen ontwikkelen””………
  ——————————————————————————————————————————
  kom ik elke dag maar weer tegen met een paar overijverige “ambtenaar “van de gemeente DEVENTER………….. het is echt ongelooflijk……….Alles volgens “protocol “uit een boekje dus………
  Maar goed dat er een site als dit is, waar het benoemd (nog mag ) worden!
  Uitstekend stuk.

  Like

 3. Steven zegt:

  Het probleem blijft toch echt liggen op de partijen waar dit VERROTTE volk op blijft stemmen.
  Enige weerstand wordt er nauwelijks geboden..al maken ze de OZB 400% duurder. De nederlander blijft netjes betalen. EASY MONEY dus!
  En als je na veel onvrede onder de bevolking het zetel aantal van partijen ziet dalen, dan schiet pal voor de nieuwe verkiezingen het aandeel weer omhoog.
  Met ROTTE van de VVD moest ook worden afgerekend…wat gebeurt er nu? de zetels schieten de lucht weer in.
  Zolang de DOMME nederlander niks leert…blijft die uitmelkingskliek gewoon aan de macht en trekt u gewoon verder LEEG!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Zover is het al gekomen, in onze bananenmonarchie. Het is om te kotsen.

  Like

 5. terex zegt:

  Ik heb ooit gezegd tegen mezelf ik ga nooit weg uit Nederland. Een leuk klein eigen bedrijfje met een leuke klantenkring en werk genoeg. Op een gegeven moment zie en merk je dat je steeds meer en harder moet werken om een beetje hetzelfde over te houden. En steeds meer gezeik met gemeente en overheid en regelgeving totdat je er spuugzat van bent. Uiteindelijk toch voorgoed vertrokken naar het buitenland en ik kan je vertellen dat ik er nog niet 1 minuut spijt van heb gehad. Ik blijf het nieuws volgen over Nederland maar vanuit mijn ogen vanaf hier bekeken is Nederland in een rap tempo afgezakt tot een land waar ik niet meer wil wonen.
  En mijn gevoel zegt net zoals hierboven beschreven dat het einde nog lang niet in zicht is.
  Al het goede wat er is en was moet en zal kapot.

  Liked by 2 people

 6. Het lijkt wel of ze alles maar doen met natte vingerwerk. Bv OZB van mijn huis, wat in 1863 gebouwd is, is volgens hun in 2010 gebouwd. Dat kan niet want ik woon er al van 1983. Waar heb ik dan al die tijd gewoond ? Ze rotzooien maar aan.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Het is veel erger dan de bescherming van de maffia, die bescherm u wel echt voor de afgeknepen centjes .

  De klasse maatschappij, de elitaire bestuur bovenlaag die u mag financieren om u uit te knijpen om zich zelf in stand te houden, nee erger te doen groeien.

  Hoe voelt dan nu om een melkkoe te zijn met zere tieten ?

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Belasting betalen is, sinds de eerste edelen de bevolking begonnen te plunderen, een gelegaliseerde misdaad, met de welwillende medewerking van het ambtenarenapparaat. Net als de Mafia is hun credo; Betalen, of anders…..Sinds kort is er een middeltje ontdekt om al die luie en politiek correcte ambtenaren weer eens normaal te maken. In de kantines van die ambtenaren worden als vanouds verkocht; Bitterballen, gehaktballen, frikandellen, met als nieuwste aanwinst; de AMBITIE ballen !

  Like

 9. Bas zegt:

  PvdA’er heeft zich ontfermt over de partijkas.
  http://bit.ly/2dtdK5m

  Like

 10. Bas zegt:

  De overheid heeft indertijd ook druk geprofiteerd van de bouwfraude affaire. Bouwbedrijven konden hun ontdoken belasting afkopen als ze zichzelf zouden aangeven. De daadwerkelijk getroffenen, de mensen die een huis te duur hadden gekocht, hebben geen cent gezien. De overheid heeft zijn zakken indertijd flink gevuld ! De klokkenluider zelf werd indertijd de grond ingeboord.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Ook al woon je in het buitenland, dan nog heb je met de NL-belasting-bureaucratie te maken.
  d.w.z. als je als gepensioneerde je oude dag in een ander land wilt doorbrengen moet je elk jaar een z.g.n “WERELDINKOMEN-FORMULIER” invullen……………….
  Ook al betaal je zoals wij, hier in Fr ïnkomens-belasting.
  Ze willen in NL n.l weten of-,t-wel-goed-met-je-gaat” !
  Vul je het formulier niet in……………, dan volgen er sancties, boetes en nog meer naars.

  http://www.pomocwholandii.nl/attachments/Image/Scan_20160612_181009_002.jpg?template=generic

  Like

 12. Jules Vismale zegt:

  Nederlandse burgers worden haast gedwongen, dankzij die afschuwelijke linkse politici, rechters en de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, om voor eigen rechter te gaan spelen als inbrekers hun huis binnen dringen! Deze opgenoemde idioten hebben schijnbaar liever dat wij inbrekers, als ze betrapt worden, hartelijk verwelkomen met koffie, thee, koekjes en taart, vervolgens hen zonder enige verzet van al onze spullen, geld en sieraden laten beroven en hen vervolgens lachend uitwuiven met een zakdoek!
  In verhalen uit Donald Duck Extra en Lucky Luke had je helaas inderdaad zulke stomme idioten die zich heel gedwee lieten kaalblukken en zo vrijgevig waren naar overvallers (?) en desperado’s dat de eertsgeneomden gewoon aan het Stockholm-syndroom gingen leiden! De “slachtoffers” hadden net zo goed op de grote stille hei in een ton gaan zitten met een dierenvel om, gelijk naar een arme Griek die ook in een regenton woonde!
  Stel dat er bovendien een aantal mooie meisjes en vrouwen, gekleed in spijkerbroeken of hoge jurken, nou eens in de avond of nacht een “stoere” inbreker op hun dak krijgen; laten ze zich dan soms ook zo braaf door dezen beroven, hen bloemen, kofiie en taart aanbieden of zich anders gewoon door de inbrekers “romantisch” ontvoeren?
  Ik had ooit al eens vermeld dat er ooit in een hele grappige Nederlandse reclame een vrij lange “inbreker” op rooftocht ging in een hobbywinkel in Eindhoven waar hij door de verkoopster, een zwartharige en getinte jongedame, gekleed in een lichtgroene trui, een oranje vestje en een baluwe spijkerbroek, werd betrapt. De meid gaf de jongeman meteen datgene wat hij wilde maar omdat de kerel nog niet tevreden was nam hij uiteindelijk het meisje ook mee als “inbrekersbuit” en hij droeg haar over zijn schouder de zaak uit waarna zij “hysterisch” ging gillen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s