Bulgarije verbiedt islamitische gezichtssluier

screenshot_75

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Bulgaarse parlement heeft een verbod op de islamitische gezichtssluier besloten. Amnesty ziet in de wet “een teken van intolerantie en racisme”.

dwn

Een vrijdag aangenomen wet in Bulgarije verbiedt “het dragen op openbare plaatsen van kleding die volledig of gedeeltelijk het gezicht bedekken”. Een uitzondering hierop vormen redenen van gezondheid of werk. Bovendien geldt het verbod niet in moskeeën. Bij overtreding dreigt de eerste keer een geldboete van 200 Leva (€ 100,-), bij herhaling 1500 Leva (€ 750,-).

Het aannemen van de wet een maand voor de parlementsverkiezingen stuit bij de partij van de Turkse minderheid MDL op scherpe kritiek. Zij beschuldigde de voorstanders van het aanwakkeren van “religieuze intolerantie”. Haar 30 afgevaardigden boycotten uit protest de stemming. De wet werd ingediend door het nationalistische Patriottische Front. Het oorspronkelijke ontwerp voorzag in gevangenisstraf en het korten van de sociale uitkering bij het dragen van de nikab.

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International bekritiseerde dat de nieuwe wet een “verontrustende hang naar intolerantie, vreemdelingenhaat en racisme in Bulgarije” zou laten zien. De directeur van Amnesty in Europa, John Dalhuisen, zei dat vrouwen de vrijheid zouden moeten hebben om zich te kleden zoals ze willen, en de nikab of de boerka als uitdrukking van hun identiteit of hun geloof zouden moeten kunnen dragen. Tot nu toe hebben in Europa alleen Frankrijk en België de gezichtssluier verboden.

De Bulgaarse regering van minister-president Bojko Borisov maakt zich zorgen over een uitbreiding van het salafisme in het land. In Bulgarije bestaat een grote islamitische minderheid van Turken en Roma, maar tot voor enkele jaren geleden werd de nikab niet gedragen. Pas onder invloed van de radicale imam Ahmed Mussa dook de gezichtssluier eerst in de Roma-wijk van Pazardzjik en later ook in andere plaatsen op.

De stad Pazardzjik verbood in april op eigen houtje de nikab. Sindsdien werden acht vrouwen daarom beboet. Andere gemeentes volgden het voorbeeld van de stad.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Amnesty International, Bulgarije, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Linkse Kerk, Moslims, Roma en Sinti, Salafisten. Bookmark de permalink .

24 reacties op Bulgarije verbiedt islamitische gezichtssluier

  1. Ideaal land. Als je niets te verbergen hebt, gewoon je gezicht laten zien.

    Like

  2. Drs.P. zegt:

    Het ware gezicht (NWO-ratten-club) van Amnesty International wordt steeds duidelijker zichtbaar.
    Zich niet druk maken om de honderdduizenden christenen die vermoord worden, maar wel over een fucking booslim sluier. Wat een smerige teringclub begint dat te worden, dus mensen, stoppen met uw lidmaatschap van deze gore NWO-rattenclub!!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

    • Steven zegt:

      Dat is ook niet zo gek. Al die directeuren van dit soort organisaties zijn altijd zelf allochtoon.

      Like

      • exmarineman zegt:

        En het hoofdkantoor van deze cub is gevestigd in Qatar……en geeft ook éénzijdige berichtgeving over de kwestie Gaza-Israël. En ook niks van die club over Turkije en de massaoordop de Koerden door Erdogan.

        Like

  3. Steven zegt:

    De directeur van Amnesty in Europa, John Dalhuisen, zei dat vrouwen de vrijheid zouden moeten hebben om zich te kleden zoals ze willen.
    Dan moet diezelfde directeur zich maar eens hard gaan maken voor alle westerse vrouwen die in pislamitische landen ineens een hoofddoek moeten dragen om met rust te worden gelaten!
    Het is met die booslims altijd eenrichtingsverkeeer..maar diezelfde gedachte heeft al het LINKSE TUIG in het westen ook!

    Like

    • Giny zegt:

      Steven

      Raar, dat westerse vrouwen in islamitische landen dat recht niet hebben!
      In die landen wordt van vrouwen verwacht dat ze zich aan hun gewoontes
      aan moeten passen!!!
      Zelf heb ik dat jaren moeten doen, anders werd je opgepakt!

      Like

      • BertG. zegt:

        Nog iets wat ik nooit goed begrepen heb.
        Waarom mensen in een land verblijven waar ze eigenlijk doodsbang zijn om opgepakt te worden. Je overal je met alles moet aanpassen.
        Waar je nooit jezelf kan zijn behalve met alle ramen dicht.
        Als zou ik er 10.000 euro per dag kunnen verdienen.
        Maar voor geld worden voor het gemak even alle principes opzij gezet.
        En eenmaal terug in Nederland dan gaan lopen vloeken en tieren over exact dat land waar je ooit verbleven bent maar wel je geld verdient heb.
        En het dan ook nog mensen kwalijk neemt dat ze hier hetzelfde doen.

        Like

      • Ongelovige zegt:

        Idd vreemd dat ontwikkelde mensen zich aan onderontwikkelden moeten aanpassen. Het zou ntl andersom moeten zijn, daar zowel als hier.

        Like

    • elisah zegt:

      Helemaal mee eens, ze weigeren pertinent om de balk in hun eigen ogen te zien, zoiets bewijst dat ze lijden aan waanvoorstellingen.
      De groteske waanzin en het gruwelijke geweld dat zich afspeelt, in de naam van een haatreligie, wordt systematisch genegeerd.

      Like

    • exmarineman zegt:

      Als die kleding nou echt wat met hun geloof te maken zou hebben en een vrijwillige keuze zou zijn dan heeft deze man geijk. Maar helaas is dat niet zo want meisjes van 6 MOETEN van vaders al een hoofddoek dragen en daar is dus NIETS vrijwiligs aan……En als dat dan zo vrijwillig zou zijn die niqab e.d. waarom is er dan een speciale kledingpolitie, waarom valen die moslims dan vrouwen aan omdat ze niet correct gekleed zijn???????? Waarom wordt een vrouw al gestraft als ze 1 haarlok laat zien????? En waarom mag een vrouw niet alleen over straat, moet handschoenen dragen, mag een andere man geen hand geven enz enz enz,beste John Dalhuisen????????

      Like

  4. Helena zegt:

    En dat heel Europa maar mag volgen: I have a dream!

    Like

  5. Duchesne zegt:

    Islam hoort niet in Europa. Moslims dus ook niet. Wil iemand toch lid zijn van die sekte, in Mekka ben je welkom, hier niet.

    Like

  6. BertG. zegt:

    Dit zou voor ieder zichzelf respecterend land moeten gelden.
    Mensen die zich verstoppen geven hiermee aan totaal schijt te hebben aan elke normale omgangsnorm.

    Like

  7. boorzalf zegt:

    De zakkenvuller John Dalhuisen en moslim vriend, walgelijke figuren zijn dat zeg.

    Ik vind hem wel wat weg hebben van volkert van der graaf.

    Like

  8. Jean zegt:

    In heel Europa moet die achterlijke, gevaarlijke, vernederende klederdracht verboden worden incl. die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij islam dan pas zal er terug veiligheid en leefbaarheid wederkeren in Europa, uiteraard moet ook die EU misdaadorganisatie uitgeschakeld worden want dat is de kweekvijver van de Europese ondergang.

    Like

  9. Yvonne zegt:

    ik vraag me elke dag af waarom Europa kapot moet, de veiligheid zal vrees ik niet meer terug keren

    Like

  10. Giny zegt:

    BertG.

    Ben nooit bang geweest om opgepakt te worden, liep ook niet te vloeken en te tieren!
    Als ik buiten de muren van ons compound was, (waar we ons eigen leven konden leiden)
    paste ik mij gewoon aan, verder geen enkel probleem!
    Volgens mij is dat de normaalste zaak van de wereld, om je aan te passen aan een
    ander land, dat hadden ze hier vanaf het begin ook moeten doen!
    Nu moeten wij ons aanpassen aan iedereen die hier binnenkomt in ons eigen land!
    Dat is de zieke geest van onze overheid die dit allemaal tolereert en dat kost
    ons ook nog eens een gigantisch vermogen!

    Like

  11. Cathja zegt:

    Verstandig besluit van de Bulgaren. En laat Amnesty ogenblikkelijk stoppen met de woorden ‘intolerantie’ en ‘racisme’ te gebruiken, want we weten haarfijn op wie deze woorden wérkelijk van toepassing zijn! Dat zijn niet de Bulgaren.
    Ik hoop dat de Bulgaren de wet niet terugdraaien nu er commotie is ontstaan, zowel bij Amnesty als bij de Turkse minderheid, maar de Bulgaren bepalen de regels daar; geen Turken en geen organisatie als Amnesty.

    Laat dat heel duidelijk zijn!

    Like

    • fleckie zegt:

      Voor de goede orde: TURKEN! Hebben zich DAAR, BULGARIJE,..OOK AL…’ingenesteld’!!!…( en hoeveel bedragen worden er ..weer..door..moslems( Arabieren ) via amnestie… geïnd? )

      Like

  12. Elena zegt:

    Bravo Bulgarije !!
    Duizenden vrouwen misschien wel miljoenen in Iran, willen van hun hoofddoek af.
    Gezichtssluiers horen niet in Westerselanden.
    Heeft niets met intolerantie te maken…maar met normen en waarden.
    Zoals een fatsoenlijk mens..zijn haar donkere zonnebril afzet als we op straat met iemand spreken.
    Amnesty is evenzo’n hypocriete (islamclub) club als de VN.
    Waarom mag ik als ongelovige toerist NIET naar Mekka?
    Dat is niet intollerant zeker!!!
    WEG met de smerige VN en Amnestie bende.

    Like

  13. Mirjam zegt:

    Amnesty kan de boom in. Wat zullen deze lui diep vallen als er eens een einde zal komen aan de moslim aanbidding die de hele wereld teistert.

    Like

  14. M van veen zegt:

    Waarom je gezicht verbergen als je niets te verbergen hebt

    Like

Plaats een reactie