Groot-Brittannië: Na de EU-uittreding gaat het nu om de nationale belangen

screenshot_93

(Vertaling: E.J. Bron)

Groot-Brittannië zal tot maart 2017 ook formeel uit de EU stappen. De Britten hebben binnen enkele maanden een nieuwe positie ingenomen – uitsluitend gericht op de nationale belangen.

dwn

De Britse premier Theresa May (foto) wil tot eind maart de Britse uittredingsprocedure starten. Ze zou Artikel 50 van de EU-grondwet, het begin van het uittredingsproces uit de Europese Unie, “voor eind maart volgend jaar activeren”, zei May vandaag kort voor een partijcongres van haar conservatieve Tories op BBC-televisie. Men had al gerekend op een termijn in begin 2017. May had tot nu toe echter alleen nog maar gezegd dat de uittredingsverklaring niet meer in 2016 zou plaatsvinden.

May wil in het voorjaar nog een stap zetten op weg naar de EU-uittreding van Groot-Brittannië. In de komende troonrede van de Queen, die in april of mei verwacht wordt, dient een zogenaamde grote opheffing-wet in het parlement ingebracht te worden, zoals May in een kranteninterview aankondigde. Daarmee moet een wet uit het jaar 1972 worden opgeheven, waarmee Groot-Brittannië tot de toenmalige Europese Gemeenschap (EG) was toegetreden.

De Britten gaan met het oog op de uittreding zeer gestructureerd te werk: ze plannen vrijhandelsakkoorden met India, China en Turkije. Militair gezien zullen de Britten hun resterende EU-lidmaatschap ervoor gebruiken om tegen een EU-leger te agiteren. De immigratie wordt stopgezet. Wat betreft de energie koppelen de Britten zichzelf af en gaan meer inzetten op kernenergie. In de bewapeningspolitiek wordt het atoomwapenarsenaal gemoderniseerd.

De Britten zien hun rol in een nieuwe globale alliantie en beroepen zich in hun aanspraak op hun dominantie op de Engelse taal als wereldtaal, hun militaire kracht als atoommacht en hun eigen valuta, die ook een wereldvaluta is. De Britten gebruiken de devaluatie van het Pond Sterling om zichzelf voordelen te verschaffen in de globale valutaoorlog.

De opheffing-wet dient bovendien de voorrang van het EU-recht op te heffen en alle EU-regelingen in Brits recht te wijzigen. Het Britse parlement dient deze dan ook te kunnen veranderen. De opheffing-wet zou voor Groot-Brittannië de “eerste etappe” zijn om “opnieuw een soeverein en onafhankelijk land te worden”, zei May tegenover de “Sunday Times”. De wet moet echter pas in werking treden als Groot-Brittannië daadwerkelijk uit de EU is uitgetreden, zoals May benadrukte.

De Britten hadden in een referendum op 23 juni gestemd voor de “Brexit”.

Kort daarna nam May het partijvoorzitterschap en premierschap van David Cameron over. Pas na de officiële uittredingsverklaring kunnen de tot twee jaar beperkte onderhandelingen over het ontbinden van de betrekkingen tussen Groot-Brittannië en het blok van de 27 resterende EU-landen beginnen.

Vandaag begint het jaarlijkse partijcongres van de Tories in Birmingham. Deze zal vermoedelijk bepaald worden door de discussie over de “Brexit”. May´s eerste toespraak voor het partijcongres als voorzitter van de Tories wordt met spanning verwacht. Zoals May tegen de BBC zei, wil ze in haar toespraak meer details verraden over de uittreding.

Andere sprekers zijn minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, een van de meest fervente bepleiters van de “Brexit”, en “Brexit”-minister David Davis. Waarnemers hopen aanwijzingen te krijgen hoe Londen zich zal opstellen in de onderhandelingen met de resterende EU-landen. Het partijcongres duurt tot woensdag.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Groot-Brittannië: Na de EU-uittreding gaat het nu om de nationale belangen

 1. Republikein zegt:

  Nou. ’t is te zeggen, de zieligste vrouw blijft zij met een schaamhazelip.
  Het is een latent onvermogen.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Eerst zien, dan geloven. Ik denk dat het proces versneld kan worden als meer schapen over de dam zijn. Dus als er volgend jaar ook een Frexit, een Hexit, een Tjexit etc.. kan komen. Terug naar de EEG met z’n allen. Eigen munt, eigen soevereiniteit. Geen ongewenste immigratie en vluchtelingenquota. Fuck de NWO, fuck de EU, fuck de marxistische dictatuur.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Geweldig toch. Groot Brittanië moet zorgen met zo min mogelijk kleerscheuren uit het waan project EU te geraken. De wereld ligt voor Groot Brittanië open eenmaal los van de vraatzuchtige moloch in Brussel. Weg uit de monetaire unie (gelukkig hebben ze het pond nooit verruild voor de euro) die als een molensteen de economie omlaag trekt, weg uit de klimaat waan met zijn gesubsidieërde windmolens, weg uit het land der absurden die een Europees leger willen creëren, een Europees pensioenfonds, een illusionaire Europese islam en een vergaande afschaffing van de Europese natie staten. Laten we hopen dat meer landen gaan uitstappen voordat de keiharde wekelijkheid toeslaat en de afzonderlijke landen wakker worden uit hun droom. De EU is een elitair doodgeboren vrucht.

  Geliked door 1 persoon

 4. fleckie zegt:

  Wie weet,: of groot-Brittannie ook meedeelt uit de EUROPESE POT?

  Like

 5. Bas zegt:

  Gelukzalig zullen de Britten zijn als ze straks weer zelfstandig kunnen proeven van hun onafhankelijk. Ver weg van die idiote ondemocratische Merkel en haar slaafse Europese kantoorklerken. Wat een geluksvogels zijn die Britten toch ! . Wat een prachtige overwinning van Nigel Farage op de Europese Unie. Geweldig ! NU NEDERLAND NOG !!

  Like

 6. Wat zal dat een vrij gevoel geven, verlost te zijn van Brussel.

  Like

 7. Harry zegt:

  Die uitspraak , dat ze zich uitsluitend zullen richten op nationale belangen , klinkt me als muziek in de oren .
  Een regering , die doet wat ie MOET DOEN : DE BELANGEN VAN DE EIGEN MENSEN BESCHERMEN EN BEHARTIGEN !
  Geen Merkel’s en Rutte’s meer .
  WEG met de landverraders !

  Gewoon weer nét als vroeger en met een soort van EEG – verdrag , lijkt me helemaal geweldig !
  Een stop op de immigratie is de eerste en belangrijkste stap naar herstel .
  Als waterbouwers weten we toch als geen ander dat je de gaten moet dichten omdat je anders verzuipt ?
  Wat heeft het voor zin om de economie aan te wakkeren als je via je achterzak weer leegloopt aan de uitkeringen en andere onkosten ?
  En daarna moeten we allerhande regels maken om die criminele allochtonenbende het leven zó duur en zuur te maken dat ze het land ontvluchten en als ze niet willen : het land uit te pleuren .

  Mogen wij de Engelsen snel volgen !!!

  En dan nog iets ; waarom komen al die milieufreaks nou niet eens in actie ?
  Hoe meer mensen hoe meer vervuiling en hoe hoger de kosten .
  Moeten de bedrijven nóg meer produceren om dat te financieren .
  Gevolg : nóg meer energieverbruik en nóg meer vervuiling .
  Dat er steeds meer boeren weggetreiterd worden om huizen te bouwen , vanwege deze instroom , daar liggen ze zeker ook niet wakker van ?

  Nee koeienpoep , d’as pas erg !
  Dat er steeds meer marokkanen in de struiken dicht bij mijn huis ( langs de openbare weg , gelukkig ) zitten te schijten , dat deert ze niet .

  Geliked door 1 persoon

  • mahoog zegt:

   ÈÈN voordeel hebben die mos slims… ze gebruiken geen papier om hun reet wat schoon te poetsen….hooguit wat graspollen of steentjes.Dus gèèn ronddwarrelende bruingestreeptje schijtpapiertjes langs je eens zo nette weg.

   Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Waar is de tijd gebleven dat onze regering werkte voor onze nationale belangen?

  Like

 9. Bas zegt:

  In een raadplegend referendum heeft het Nederlandse electoraat zich op 1 juni 2005 uitgesproken tegen een Europese grondwet. Volgens de uitslag was 61,5 procent tegen en 38,5 procent vóór. De opkomst bij dit referendum was 63,3 procent. De toenmalige premier Balkenende sprak na het bekendmaken van de uitslag zijn teleurstelling uit over de verwerping.
  Lees verder op: http://bit.ly/2dKncyR
  Deze toenmalige regeringskliek o.l.v. van het kabinet Balken-ellende (CDA) heeft onze wens naar zelfbeschikking m.a.w. behoudt van onafhankelijkheid, op smerige en ziekelijke wijze genegeerd en verkwanseld.. Helemaal na dat Kok (PvdA) het zogeheten Verdrag van Maastricht tekende voor de invoering van de Euro. http://bit.ly/2djXvpY
  Door dit verdrag te tekenen is Nederland per direct een wingewest geworden van de EU, zo kon het via opgelegde EU belastingen worden uitgemolken en bestolen. Hun grondrecht en landrechten waren binnen vijftien jaar reeds uitverkocht aan de opkopers van het groot kapitalisme. Gesanctioneerd door een verfoeilijk corrupte EU bende.. De bevolking werd zelfs getriggerd voortaan te denken dat het een rijke multiculturele samenleving zou zijn. Allemaal leugens en EU bedrog. Onze bevolking heeft wel steeds geleden de afgelopen jaren, Dit land moet ook uit de EU. Liefst snel voodat het te laat is. Waarna het misschien nog recht heeft op (economische) herstelbetalingen om de boel terug te restaureren in de oorspronkelijke staat, maar ook terugvordering kan eisen van het economisch deel dat is verkwanseld. Met name o.a. het specifieke deel dat is opgehoest door de eigen bevolking en als lidmaatschaps- bijdrage aan de EU is betaald. Tenslotte de EU is volstrekt illegaal m.a.w. in weerwil tot de wens van de eigen bevolking tot stand gebracht / gekomen. Door verachtelijk vals politiek spel dus. Alleen daarom al is het zaak om snel uit dit ondemocratische ondernemende boevenclubje te vertrekken.

  Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Ho ho, Kok is wel een socialist dus het is niet meer dan begrijpelijk dat hij Nederlands rijkdom wilde delen met de minder bedeelde landen van Europa.
   Dat hij zijn eigen rijkdom niet wil delen is weer een heel ander verhaal want … Kok is een socialist en hij wil dus wel graag “goed” doen maar wel alleen op de manier dat anderen moeten bgetalen voor zijn goedgeefsheid. Zijn eigen portemonnee blijft, net als de portemonnee van vrijwel alle socialistische do-gooders, hermetisch gesloten, behalve als er geld van anderen ingestopt kan worden.

   Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Ik wacht het volgend jaar wel af, mijn onderbuik verteld mij dat er heel wat anders op komst is .

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Wacht even, we kunnen nog een aantal spannende zaken verwachten in Europa, er zijn allerlei ontwikkelingen gaande en de grote BOEM waar ik al lang op wacht moet ook nog komen.

  Like

 12. Jan zegt:

  Met de uittreding zet ook de verkleutering in: Salford University biedt cursus Pokemon

  Now university offers a degree in Pokemon: Lecturer says the game makes the business information technology course more ‘accessible’
  ….
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3817771/Now-university-offers-degree-Pokemon-Lecturer-says-game-makes-business-information-technology-course-accessible.html

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Groot-Brittannië: Na de EU-uittreding gaat het nu om de nationale belangen
  wat lult dat wijf nu eigenlijk allemaal bij elkaar ?
  De burgervader van Londen zegt heel iets anders , die wil MEER moslimes binnenlaten !
  Wel gekozen door de zombies .
  Wie besodemietert nu wie ?

  Like

 14. Jan zegt:

  Olympic Gymnast Banned from Sport After ‘Mocking’ Islam


  British Gymnastics said in a statement that Louis Smith and his former teammate Luke Carson were found to have breached the sport’s standards of conduct in a formal disciplinary proceeding.

  Mr. Smith and Mr. Carson were drunkenly filmed pretending to pray in an Islamic style at a friend’s wedding reception, whilst saying the Muslim phrase and war cry “Allahu Akbar” (God is greatest).


  http://www.breitbart.com/london/2016/11/01/olympic-gymnast-banned-sport-mocking-islam/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s