Het sprookje van de “gevluchte academici”

screenshot_89

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Enkele maanden geleden heette het nog euforisch dat er met de miljoenen “migranten” ook veel academici en specialisten mee zouden komen. Maar een universitaire en HBO-opleiding in landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn niet veel waard. Dat moeten ook de verblinden in de politiek begrijpen.

contra-magazine

In de asielzoekerscentra in Wenen werd in november en december 2015 in totaal aan 514 “asielzoekers” naar hun opleiding gevraagd. Tenminste 26% van hen gaf aan een vwo-eindexamen of hoger opleidingsniveau te bezitten. In Duitsland is eenzelfde beeld te zien: uit een peiling, waaraan 123 “asielzoekers” deelnamen, bleek: tenminste bijna de helft had op een gymnasium gezeten (of ze daar ook hun eindexamen hadden gehaald, is een andere vraag).

Maar uiteindelijk zeggen zulke peilingen (niet alleen vanwege het geringe aantal geënquêteerden) niet veel. Enerzijds kunnen de mensen bijna alles beweren, want zonder de benodigde diploma´s valt er toch niets te bewijzen. Anderzijds kan men de onderwijssystemen in de landen van het Midden-Oosten niet zomaar even met die in het Duitstalige gebied (ook al berispt men dit steeds opnieuw) vergelijken.

Want de TIMSS-Test (Trends in international Mathematics and Science Study), een internationaal vergelijkend prestatieonderzoek, laat zien dat bijvoorbeeld 14-jarige Syrische scholieren ongeveer hetzelfde niveau bereiken als 8-jarige leerlingen in Duitsland of Oostenrijk. Ludger Wößmann van het Ifo-instituut in München wees er in 2015 al op dat 65% van de Syrische scholieren niet eens het niveau halen dat door de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) als basiscompetenties worden gedefinieerd – in Duitsland is dat 16%. En wie denkt dat de situatie in Afghanistan, Pakistan of Noord-Afrika beter zou zijn, vergist zich gigantisch.

Ook is er in deze landen nauwelijks sprake van een echte beroepsopleiding. De enkele beroepsscholen daar, die bovendien in feite alleen maar theoretische kennis doorgeven, zijn enerzijds zeldzaam en duur, anderzijds is het uitvalpercentage enorm hoog. Wie verwacht dat men op deze manier “geschoolde arbeidskrachten” krijgt, lijdt duidelijk aan ideologische verblinding. Waarom sturen de rijken uit deze landen hun kinderen eigenlijk naar scholen en universiteiten in Groot-Brittannië of Amerika? Deze mensen zijn immers niet zo dom om hun kinderen bloot te stellen aan het onderwijsapparaat in hun land. Maar deze echt goed opgeleide mensen vluchten ook niet naar Duitsland of Oostenrijk. Die zijn allang in Groot-Brittannië, Amerika, Canada enz.

Het is echter kenmerkend voor de ideologische verblinding van veel kringen in Duitsland en Oostenrijk om zulke feiten bewust te negeren en om pure propagandaredenen de mensen willen wijsmaken dat al deze “migranten” toch een verrijking en goed voor de economie zouden zijn. In plaats daarvan zegt de Fiscale Raad van de Oostenrijkse regering nu al dat de immigratie van deze mensen enerzijds heel veel geld kost, en anderzijds geen echte meerwaarde voor de Oostenrijkse economie met zich meebrengt. En de cijfers voor Duitsland zullen vermoedelijk even desastreus zijn. Maar wie is er eigenlijk geïnteresseerd in zulke “storende” feiten wanneer een complete asielindustrie gigantische bedragen kan opstrijken en het hele lobbyistenapparaat ook nog goed gekoppeld is aan de politiek en de media?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Desinformatie, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, Maghreb/Noord-Afrika, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Oostenrijk, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Het sprookje van de “gevluchte academici”

 1. ReaGluurder zegt:

  Attje Kuiken mag ook drs. er voor zetten, hoor!!

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Ze, de regeringen, de landen, hebben dit al vanaf het begin geweten, maar willens en wetens dit sprookje in de wereld gebracht, zodat het volk van Europa niet zou protesteren.

  Like

 3. Door liefde voor hun naasten (moslims) lopen de kerken leeg!!! Alleen extreme linkse ‘christenen’ zijn de diehards in kerken en blijven trouw aan de kerk… die alleen blijven over voor de ‘schriftgeleerden’!

  Like

  • BertG. zegt:

   Is dat belangrijk dan of ze zondag nog langs komen?
   Sinterklaas laat je ook achter op een bepaalde leeftijd, dan heb je het door dat het nep is, dus het zou wel een keer tijd worden, zou ik zeggen.

   Geliked door 2 people

 4. elisah zegt:

  Van alles wordt gefabriceerd om ons die, vaak ook nep-vluchtelingen maar door de strot te wurgen.
  Het zijn grotendeels onderontwikkelde corrupte landen, waar alles te koop is, ook diploma’s.
  Als ze nou eerst eens zouden beginnen om een goede selectie te maken en te zorgen dat alleen echte vluchtelingen opgevangen worden, dat scheelt al enorm.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Als je op je 14de pas het niveau van een 8 jarige gehaald heb, dan kan je dus gerust spreken van behoorlijk achterlijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thoth zegt:

  Het overgrote deel zijn vooral kamelenfokkers, de rest verkopen kleren. In Nederland moeten ze dus veel opleidingen doen, van inburgering (2Jaar) tot en met conciërge (3 jaar). Daarna kunnen ze aan de slag bij een Gemeente of bij de Gedeputeerde Staten (2%), de overige blijven werkloos en zal bijstand ontvangen tot ze sterven (98%)….

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat zeg je nou, 3 jaar opleiding om conciërge te worden?
   Heb ik ook nog een half jaar gedaan op een land en tuinbouw school zonder een conciërge opleiding.
   Was best een leuke bezigheid, vechtende leerlingen uit elkaar halen en zo.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Wel allemachtig…

    Dit was sarcastisch bedoeld mensen.

    Ik heb er toch zo’n hekel aan om uit te moeten gaan leggen wat ik bedoel.
    Voorbeelden waar ik echt van walg:
    “Sarcasmemodus uit.” “Lol” of “Lol!” (kan ook). “Grapje.” “Zo bedoel ik het niet hoor.”
    “Niet boos worden aub.” “Ik hou van je.” “Ik hou niet van je.” “Hou je van me? ”

    Als jullie je hierin herkennen mag dat natuurlijk.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Ze kunnen ook beroepsmilitair worden.

   Like

   • BertG. zegt:

    O ja, een goed idee, geef ze allemaal een geweer en een opleiding in het leger.
    Dat zal ze vast een hoop tijd schelen om de boel over te nemen.
    Echt, hele goede ideeën heb jij om ze vooruit te helpen, toch niet zelf bedacht, hoop ik.

    Like

   • Steven zegt:

    Goed Idée!! Als er dan oorlog komt dan kunnen ze mooi op ONS schieten!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Zie mijn gebruiksaanwijzing boven. Speciaal voor Thoth en Bert.

    Like

 7. Drs.P. zegt:

  Het zijn niets anders dan horden ongeschoolde criminele booslim “kansenparels” die op komen halen wat hun fucking proleet hen “beloofd” heeft in zijn satanische boek!!
  Het is dus een invasie, dus oorlog en dan moet men indringers afknallen of eruit pleuren!
  Maar veel beloven, weinig/niets geven, doet de gek van een imbeciele EU burger in vreugde leven!!

  Like

 8. Steven zegt:

  Die overgekwalificeerde hersenchirurgen zijn onder andere naar hier gekomen om uw dochters wat bijscholing te geven. Want het niveau van hier ligt velen malen lager als wat nu allemaal hierheen komt…vergis je niet!!
  Ze zijn zo erg overgekwalificeerd dat ze amper nog aan een baan geraken, en zodoende de rest van hun verdere leven afhankelijk moeten zijn van onze ohhh zo mooie sociale voorzieningen.
  Maar daar kunnen zij niks aan doen, dat is de schuld van het westen.
  Neejjjjj, als wij wat toleranter waren geweest, dan had het leven in Europa er stukken beter uitgezien. Het is tenslotte onze schuld dat we nu bijna op punt van oorlog staan, en dat kan je die economieverijkers nu eenmaal niet aanrekenen!

  Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  Wat ze in de EU weleens vergeten,……………het onderwijs in die M.O.-landen is significant anders” dan in Europa…………….

  Geliked door 2 people

 10. We hebben er in ieder geval weer flink wat uitkeringstrekkers bij en dan maar zeggen dat de werkloosheid daalt.

  Like

  • Steven zegt:

   Tja…ze zeggen ook dat de verhouding allochtoon / autochtoon ook niet zo hoog is.
   Maar als je in NL in de gemiddelde steden komt, dan krijg je toch echter het idee dat je wordt voorgelogen.

   Like

 11. Thomasson zegt:

  Een van de meest beroemde films die ooit in Israël werd gemaakt was Salah Shabati. Het film speelt in het begin van de jaren ’50. Het verhaal gaat over een Oriëntale Jood die met zijn gezin naar Israël kwam tijdens de grote golf van immigratie uit Arabische landen. De man was een analfabeet en zonder beroep. Toen hij bij het arbeidsbureau kwam, stond er een hele rij voor hem. Iedereen werd naar zijn beroep gevraagd. De man voor Saleh antwoordde: Schoenmaker!…Toen Salah Shabati werd naar zijn beroep gevraagd, antwoordde hij schoenmaker!. Zo gaat het zeker ook met de nieuwe aanwinst uit moslimlanden die nu Europa overspoeld. Natuurlijk wil iedereen van deze jongens zich met een goede opleiding presenteren. Goede opleiding betekent, meer verblijfskansen. Men moet ook niet vergeten dat de (nep)vluchtelingen werden getraind voordat ze op pad werden gestuurd. Zij kregen waarschijnlijk specifieke instructie wat ze precies moeten zeggen, korte basis cursus Engels enz. Wij worden beschouwd als een stelletje dombo’s die alles geloven. Maar de waarheid is: er zijn maar bitter weinig jongens onder hen die een gedegen opleiding hebben genoten ..Groot deel van hen heeft amper de basisschool doorlopen. Middelbare school is een dure aangelegenheid in Arabisch landen en is voor het meeste jeugd onbereikbaar. Er zijn zeker goede opgeleide mensen in Syria Iraq en andere Moslim landen. Maar deze mensen horen tot de hoogste echelon van het land. Dankzij hun goede netwerk konden ze al heel vroeg het land verlaten. Syrische, Irakeze of Afghaanse dokters, ingenieurs enz. waren als eersten het land uit. Ze kwamen niet naar Europa, maar eerder naar het VK, Canada, VS, Saudi Arabië en de Emiraten. Europa mag het gespuis verwelkomen, de verkrachters, de criminelen en ISIS strijders.

  Geliked door 2 people

 12. Van die mensen die uit Arabische landen komen hebben vrouwen en meisjes geen schoolopleiding gekregen. Want het enige recht van een vrouw is het aanrecht. En van de mannen en jongens is 80% analfabeet. En die 20 % kan alleen Arabisch schrijven. Waarvan 2 % ook Engels. De culturele verrijking van koppensnellers…

  Geliked door 1 persoon

 13. Xander zegt:

  Ik lig dubbel om het T-shirt! ergens te bestellen?
  Nu over het onderwerp: opleidingsniveau, ik ben nog steeds werkzaam als zelfstandige en ruim 35 jaar bezig jongeren een vak en theorie bij te brengen waarbij een eigenbedrijf starten de doelstelling is voor de leerling in kwestie. In deze jaren waren er echt wel eens wat leerlingen welke het helaas niet in zich hadden en toch zijn deze goed terecht gekomen in loondienst of elders. Het gros kwam heel goed terecht en dat zie ik als mijn verdienste, helaas is het ook een vijftal keren echt misgelopen.
  Vier keer was het een leerling met een moslim achtergrond en 1 keer een Surinaamse jongen met een drugs verslaving en dodelijke overdosis. Moslims en hun Koran waren in de begin jaren tachtig minder zichtbaar aanwezig dus enige ervaring was er nog niet met hun zieke gedachtegoed. Het zat verstandelijk mis in hun bovenkamer was mijn conslusie, deze conclusie werd allengs door scholen onderschreven toen ik er over begon dat het ergens niet spoorde. Via de school kreeg ik zaken te horen waarvan in echt schrok. Achteraf zeg ik dat Nederland nooit heeft willen ingrijpen terwijl er vanuit de maatschappij signalen kwamen een halt toe te roepen aan deze import van dit infantiele volk met een IQ probleem.
  Het Nederlandse school en opleidingssysteem was goed met als resultaat dat het beste uit iedere leerling werd gehaald, bij moslim jeugd liepen ze op tegen een soort van geestelijke afwijking welke niet verbeterde door bijv. een aanpak gelijk als in het herkomstland! De school veranderde en paste al dan niet in het geniep het niveau aan aan de slechtste leerling waardoor een zwakkere leerling niet hoger kwam maar juist het klasgemiddelde naar beneden kelderde.
  In de bovenbouw werden er juist groepsgewijs opdrachten bedacht om de Moslim klasgenoot zodoende een redelijk cijfer te laten krijgen, de inbreng was zoals te verwachten nul. Bij het examen werd er ook gesjoemeld in de hoop dat het beter zou worden in de praktijk. Sick!
  Er is wat goed mis met deze Midden-Oosten lieden en ik steek er geen seconde tijd meer in om ze vooruit te helpen in onze maatschappij.
  Het beste is om bij een slechte bloedlijn net als bij dieren het uitstervingsbeleid te hanteren wil het Europesche continent niet verworden tot een filiaal van het Midden-Oosten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s