Kurz over “vluchtelingen”-referendum: “Orbán´s asielpolitiek niet veroordelen – Welkomstpolitiek “bevordert handel van de mensensmokkelaars”

screenshot_88

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz (christendemocratische partij ÖVP, foto), roept de EU-landen op om Hongarije niet te veroordelen vanwege het “vluchtelingen”-referendum. “Als ons belangrijkste doel vanaf het begin niet de verdeling van vluchtelingen, maar de bewaking van de buitengrenzen geweest zou zijn, dan zou dit referendum in Hongarije vermoedelijk nooit hebben plaatsgevonden.”

epoch-times

In Hongarije vindt vandaag een referendum over de opname van “vluchtelingen” plaats. 8,3 miljoen stemgerechtigden worden opgeroepen om te stemmen over de door Brussel geëiste quotaverdeling van “vluchtelingen” naar Hongarije. De stembureaus in Boedapest zijn nog tot 19.00 uur geopend.

De Hongaarse regering heeft zich tot nu toe strikt tegen een gedwongen verdeling uitgesproken. Politici in Brussel en andere EU-lidstaten bekritiseren de Hongaarse houding scherp.

“Midden-Europa dwingt haar koers aan andere EU-landen op”

Korte tijd voor het referendum nam de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz, het woord, die ervoor waarschuwde de politiek van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán te veroordelen: “Het is gevaarlijk wanneer enkele landen in de EU de indruk wekken moreel verheven te zijn boven andere lidstaten”, zei de minister, bericht de Deutsche Presse Agentur.

“We zouden niet de indruk moeten wekken dat er in Europa twee verschillende klassen van leden bestaan. Ik denk dat Midden-Europese landen (webmaster: Duitsland en Oostenrijk!) in de vluchtelingenkwestie de fout gemaakt hebben hun koers te willen opdringen aan de andere landen in de Europese Unie. Het is gevaarlijk wanneer enkele landen in de EU de indruk wekken moreel verheven te zijn boven andere lidstaten”, aldus Kurz.

Landen zoals Hongarije, Polen en Slowakije zouden de “uitnodigingspolitiek vanaf het begin nooit hebben ondersteund”.

“Quotaverdeling functioneert niet”

Bovendien benadrukte de minister dat de herverdeling volgens quota niet zou functioneren, omdat veel landen niet bereid zijn een groot aantal “vluchtelingen” op te nemen.

“Een andere reden is echter ook dat veel vluchtelingen weigeren naar bepaalde EU-landen toe te gaan. Roemenië werd bijvoorbeeld, evenals andere landen, gedwongen duizenden onderkomens te creëren. Maar tot nu toe zijn slechts enkele honderden mensen bereid om naar Roemenië te gaan”, aldus Kurz.

Daarom zou de EU, ondanks bestaande besluiten, niet langer moeten vasthouden aan een herverdeling van “vluchtelingen” over alle lidstaten.

“Welkomstpolitiek bevordert de handel van mensensmokkelaars”

Met het oog op het referendum in Hongarije vandaag zei hij: “Als ons belangrijkste doel vanaf het begin niet de verdeling van vluchtelingen, maar de bewaking van de buitengrenzen geweest zou zijn, dan zou dit referendum in Hongarije vermoedelijk nooit hebben plaatsgevonden.”

Hij voegde er aan toe dat zolang men migranten het gevoel zou geven dat het zich loont om naar Griekenland en Italië te komen, omdat men uiteindelijk in Duitsland kan terechtkomen, “bevordert men de handel van de mensensmokkelaars en zorgt men voor nog meer vluchtelingenstromen”.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Midden-Europa, Multiculti, Oostenrijk, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kurz over “vluchtelingen”-referendum: “Orbán´s asielpolitiek niet veroordelen – Welkomstpolitiek “bevordert handel van de mensensmokkelaars”

 1. Goh, er is weer iemand wakker geworden hr. Kurz, Wel een beetje laat, mosterd na de maaltijd.
  Buitengrenzen sluiten, ja daar had je veel mee kunnen voorkomen. Nu zitten we met de gebakken peren. Ik veroordeel Viktor niet, maar heb respect voor hem.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Er komen zeker verkiezingen aan????

   Like

  • Sjaak zegt:

   Marian van Cranenbroek !
   Ik adviseer U eerst eens informatie over deze
   man op (Wikipedia) te lezen en dan wat neer te schrijven !
   Deze man hebben we te verdanken dat Oosterijk achter
   de grenzsluiting van de balkanlanden (Hongarijen) staat !
   En hij al veel langerder wakker is, als U denkt te weten !

   Like

  • Sjaak zegt:

   KLARE KANTE OHNE HEILIGENSCHEIN UND MURXEL MERKELCHENS DUMMES EINFÄLTIGES UNREALISIERBARES EU PALAVER !!!
   Sebastian Kurz fordert ein neues europäisches Asylsystem.
   Außerdem werden Migranten noch immer falsche Anreize gesetzt.
   Kritik äußert Kurz auch an der Flüchtlingspolitik der Bundesregierung.
   Diese sei falsch. Warum das wichtig ist:
   In der Flüchtlingskrise hat Österreich in Europa stets eine Sonderrolle gespielt. Kurz zählte von Anfang zu den größten Kritikern der
   ” Politik der offenen Grenzen”.

   Like

 2. Thom zegt:

  Dat is dezelfde minister die hardop rondbazuinde dat de toetredingsgesprekken tot de EU met Turkije afgebroken dienden te worden. Bij de EU top in Slowakije trok hij zijn woorden in.
  Voor minister Kurz geldt: “Veel beloven en niks geven doet de bevolking in vreugde leven”.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  De jongste en wellicht de beste, laat zich regentesk EU-achtig uit en verwacht binnenkort een schouderklopje van de paus.

  Like

 4. Yvonne zegt:

  gisteren nederland 2 Nieuwsuur dat in een Frans dorpje 90 inwoners ook aan de asielzoekers verdienen, ze halen ze op in Italie en brengen ze naar Frankrijk, het dorp ligt niet ver van de grens, de reactie was wij zijn geen mensen smokkelaars, nee tuurlijk niet, € 300,= per persoon vragen ze, wacht maar tot de hel losbarst in Europa, daar hebben die mensen aan mee gewerkt

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Het is goed dat Orban zijn eigen koers volgt en ik hoop dat hij dit ook blijft doen. De etterpuis die alle landen in Europa nu omvat, zal vroeg of laat openspringen, want geen enkel Europese burger wil nog dat er vluchtelingen in zijn of haar land worden opgenomen. We hebben er genoeg van, meer dan genoeg en we willen ook dat het ophoudt en dat de hele meute die hier in onze landen zijn ook vertrekken, terug naar waar ze vandaan komen. Niemand meer erin, niemand.

  En ik weet zeker dat de uitslag van dit referendum volledig in het ‘tegen een opnamequotum’ zal doorslaan en ze hebben volledig gelijk. Misschien zal er na dit referendum nog meer landen volgen die NEE tegen de wil van Brussel zeggen. Het moet gewoon…

  Like

 6. exmarineman zegt:

  Ondanks dat de opkomst te laag was blijkt dat van degenen die wel zijn opgekomen en hebben gestemd ruim 70-80% tégen de asielverspreiding heeft gestemd en eigenijk dus Orban ondersteund. En als je je dus gaat gedragen als onze pinokkio dan volg je dus gewoon de meerderheid der stemmen en ben ik benieuwd naar Ruttes uiteg……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s