“Vluchtelingen”-referendum in Hongarije mislukt aan geringe deelname

screenshot_97

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Viktor Orbán had zondag echter gezegd dat voor hem alleen zou tellen dat er meer “NEE”- dan “JA”-stemmen zouden moeten zijn om wettelijke consequenties te veroorzaken.

epoch-times

Het referendum in Hongarije vandaag over de “vluchtelingen”politiek van de EU is mislukt wegens een te geringe deelname. Ongeveer 45% van de stemgerechtigde Hongaren had zijn stem afgegeven, deelde de vicevoorzitter van de regeringspartij Fidesz, Gergely Gulyas, zondagavond mee. Zo´n referendum is volgens de wet in Hongarije alleen dan geldig wanneer minstens 50% van de stemgerechtigden een geldige stam afgeeft.

De Hongaren waren ertoe opgeroepen om over de vraag te beslissen of de EU zonder toestemming van het Hongaarse parlement opdracht mag geven tot de “vestiging” van “vluchtelingen” in Hongarije. 95% van de mensen die deelnamen, stemden volgens Gulyas met “NEE”.

Viktor Orbán had zondag echter gezegd dat voor hem alleen zou tellen dat er meer “NEE”- dan “JA”-stemmen zouden moeten zijn om wettelijke consequenties te veroorzaken. Of het referendum geldig zou zijn of niet, zou daarvoor niet relevant zijn, aldus Orbán. De meer dan 8 miljoen stemgerechtigde Hongaren moesten de vraag beantwoorden of de EU ook zonder toestemming van het nationale parlement de verplichte vestiging van “vluchtelingen” in Hongarije kan voorschrijven.

Bron:
http://www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", democratie, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

38 reacties op “Vluchtelingen”-referendum in Hongarije mislukt aan geringe deelname

 1. Hans zegt:

  Orban is een HELD
  En heeft een 3-digit IQ
  Terwijl onze politicy rond de 45 zullen zitten.
  Wilders uitgezonderd.
  Die zit ook dik boven de 100

  Geliked door 1 persoon

 2. Drs.P. zegt:

  Stelletje sufkutten die lui, krijgen ze een kans en laten die voor bij gaan!!
  Zelfs daar heeft de lethargie toegeslagen, ook pokemon zombies???

  Geliked door 1 persoon

  • Och, in zekere zin is het wat mij betreft wel een beetje een opluchting:
   Alles in Hongarije leek, als je de berichtgeving hier op de site las, zó goed, zó perfect te gaan, dat ik er langzamerhand eerlijk gezegd wat kregel van werd.
   Want je wilt zó graag hetzelfde voor Nederland, maar ze leken hier zóveel onnozeler en ook goedmenschelijker te zijn, dat je je er machteloos van begon te voelen.
   Nu blijkt althans weer eens, dat alle volkeren hun zwakkere kanten hebben, zelfs het Hongaarse volk met haar oh zo fantastische leider Orbán.
   Zo zie je maar weer: Gewoon stug blijven dóórgaan en Nederland maar liever niet té veel afkammen in vergelijking met andere landen. Tenslotte: Perfect is het weliswaar niet, maar dat is geen enkel land en het blijft ONS land!

   Like

  • Antivenin zegt:

   “Orders have arrived from Brussels!

   The European Parliament social democratic fraction ordered the boycott of the Hungarian referendum on mandatory quota decisions imposed by the EU.”

   http://gatesofvienna.net/2016/10/orders-from-the-politburo-in-brussels-scuttle-the-hungarian-referendum/

   Maar goed dus dat Orbán kijkt naar het aantal nee-stemmers vergeleken met het aantal ja-stemmers. De Hongaren hebben de onderdrukking door de Soviets nog vers in het geheugen, die zitten niet te wachten op een islamitische overheersing!

   Geliked door 2 people

 3. Mary zegt:

  Duidelijk als er meer nee dan ja stemmen zijn willen ze het dus niet en 95% heeft nee gestemd, duidelijker kan het niet, goed dat Orban heeft gesteld dat er alleen meer nee dan ja moest zijn punt uit, nuchter. Heerlijk zo’n democratisch gajes vrij land.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Eigenlijk is het bezopen dat je mensen moet vragen of ze voor of tegen de import van moslims zijn.
  Viktor Orbán moet gewoon een dikke middelvinger naar Brussel steken en zeggen dat HIJ voor Hongarije en de Hongaren kiest.
  Voor de uitbreiding van een vliegveld kun je een referendum houden maar voor een vraag waarmee je het voortbestaan van een natie op het spel zet moet er gewoon een dikke nee komen.
  Niet iedereen is als dat gekke Duitse wijf wat Duitsland te gronde richt en dan de rest van de wereld met haar moreel superieure goedheid opzadelt.
  95 van de stemmen was nee lijkt mij een overwinning voor het behoud van Hongarije.
  Europa heeft het gehad met de islam en de moslims.

  Geliked door 2 people

 5. Toch meer Nee dan ja, een nul voor Viktor.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Jammer

  Like

 7. Vederso zegt:

  Suzy vanuit Hongarije, comment op PI

  Hi from Hungary!

  It’s funny and also annoying how the Western/EU media tries to interpret this referendum as a „victory“ for the EU’s migration politics.

  Let’s put things into a perspective.

  1) Since 1989 we had 6 referendums. In only two of those did the turnout go over 50%. The first one in 1989 when people were still enthusiastic about politics and one in 2008 that was about economical questions and even in this latter it was only slightly more than 50% (50.40% to be precise).

  2) So to interpret the „low“ turnout as some sort of protest against Orban or some sort of support for the EU’s migration politics is clearly fallacious. In actuality this is about the normal turnout in Hungary for such referendums.

  3) According to the official result 98.82% of the participants voted „no“. How is this interpreted by the Western media as a victory and support for the EU’s migration politics is beyond me. Orwell would be proud.

  4) It is fallacious to think people who stayed away would have voted „yes“. With 98.82% „no-s“ that is clearly an irrealistic estimation too. Most people probably stayed away simply because they do not care about politics that much. Just like during the other referendums.

  5) When we voted about joining the EU the turnout was similar (also below 50%) but no one interpreted it in the EU as a flop for the EU, did they? In fact, at that referendum 3056027 people voted for Hungary to join the EU. Now in this current referendum the number of „no“ votes are 3175773. So overall more people voted for „no“ now
  than the number of people who voted us in the EU.

  Geliked door 4 people

 8. Geronimo zegt:

  Uiteraard telt enkel de uitslag, onafgezien van het aantal stemmers.

  Kijk, als links in Hongarije, en uiteraard de rest van ‘democratisch Europa’, dat als een nederlaag voor Orban bestempelt, dan stelt zich simpelweg de vraag waarom al die linkse voorstanders van immigratie gewoon thuis zijn gebleven? Iedere stemgerechtigde Hongaar kon gaan stemmen als hij dat wilde, zodat men zonder moeite kan stellen dat alle thuisblijvers door hun weg blijven duidelijk hebben gemaakt dat het hen allemaal niet zoveel uitmaakt, en dat zij zich bijgevolg aansluiten bij het winnende kamp. Dat is hun democratisch recht. Wie vrijwillig thuis blijft bij dergelijke belangrijke aangelegenheden, verzaakt daarmee noch min noch meer als democraat aan zijn politiek recht, en wordt geacht akkoord te gaan met de uitslag in welke zin ook. Dit geldt bij mijn weten toch ook bij de gewone verkiezingen, in die landen althans waar er geen stemplicht is. Ik heb nog nooit gehoord dat bij een opkomst van b.v. maar 40% van de kiezers er geen regering zou kunnen worden gevormd, omdat met de uitslag van een minderheid van de bevolking niets kan worden aangevangen.

  Overigens, alle landen die nu kritiek uiten op deze uitslag als zou die niet rechtsgeldig zijn wegens niet meer dan 50 % opkomst, zouden betere democraten zijn mochten ze zelf eens referenda houden m.b.t. deze heel belangrijke kwestie. Je ziet van hier. Zo democratisch zijn ze, deze EU-vazallen, dat ze de weerloze burger zonder de minste inspraak deze massa migranten gewoon door het strot duwen. Als echte ‘topdemocraten’.

  Orban integendeel heeft nu tenminste een mandaat van de Hongaarse bevolking verkregen om de door de EU-misdadigers opgedrongen opname van vluchtelingen te weigeren. Dat kunnen de huidige criticasters van de uitslag van hun kant niet zeggen. En al zeker niet de Nederlandse regering, waar de uitslag van een rechtsgeldig referendum (meer dan de helft opkomst) schaamteloos opzij wordt geschoven en genegeerd. Iemand van de media over deze ‘democraten’ thans nog iets horen zeggen?

  De meewarigheid waarmee de verzamelde poco-media nu zowat overal de draak pogen te steken met deze grote Hongaarse staatsman, die zichzelf, volgens hun bekrompen en ziekelijke linkse geest, ridicuul zou hebben gemaakt met deze te lage opkomst en bijgevolg best zou aftreden, is dan ook het zoveelste bewijs van hun misdadige corruptheid aan deze ondemocratische EU.

  Geliked door 1 persoon

 9. tjonge zegt:

  wie heeft de stemmen geteld ? brussel ?

  Like

 10. Steven zegt:

  Jammer dat de mensen daar er niet voldoende gebruik van hebben gemaakt om het rechtsgeldig te laten worden.
  Maar met een 95% NEE, zou ik toch twee MIDDELVINGERS opsteken naar die ‘schele dronkelap’ in Brussel!!
  Hongarije is het enige land die anderen nog een beetje wakker houdt!!

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Als Hongarije net zo veel moslims zou hebben als wij, was iedereen naar de stembus gekomen.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Als het om stemmen gaat blijken Hongaren net van de onbenullen als Nederlanders, te belazerd om te gaan stemmen !!

  Geliked door 2 people

 13. Tom Hendrix zegt:

  95% van de opgekomen kiezers heeft NEE gezegd. Dát moet voldoende zijn, om geen vluchtelingen, op bevel van de rode EUSSR, toe te laten tot Hongarije.

  Like

 14. john zegt:

  5% tekort ? Zou het kunnen dat er zelfs veel méér dan 5% van de hongaarse bevolking niet de mogelijkheid heeft om zich te verplaatsen ? Een grote pluim voor Orban. Rn laat hem vooral niets aantrekken van die dictators in Brussel. Hij kent die soort al ten tijde vande usr.

  Like

 15. Gek hè, als Ze iets willen doorvoeren komen er genoeg stemmen aan de bak en als het niks moet opleveren blijven ze technisch thuis? Behalve in Nederland tijdens de Referenda, toe lagen de meiden weer te slapen natuurlijk: http://breinbrouwsels.nl/ruggelinkse-gemoedssorteerders/

  Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  Het is maar hoe je het bekijkt.
  In Nederland hebben we ook regels voor het houden van een referendum. Het is geldig als meer dan 30% van de stemgerechtigden hun stem uitbrengen. Kolder natuurlijk maar ja zo is het nu eenmaal geregeld. Het oekraine-referendum haalde 34%. Órban zit daar nog 11% boven. Dus naar onze maatstaven heeft hij dik gewonnen.
  Overigens is van de 55% die niet op kwamen dagen niet bekend hoeveel daar ook voor Órban zouden hebben gestemd. Zelfs als je dat op een bescheiden percentage schat dan wordt de grens van 50% wellicht overschreden of zeer dicht benaderd.
  Het percentage dat uiteindelijk tegen de mosliminvasie stemde van de kiezers die wel kwamen is indrukwekkend en reden voor Órban om door te gaan op de ingeslagen weg.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 2 people

  • Ongelovige zegt:

   Toch niet erg slim van Orban om dit referendum te houden als de wet een min van 50% opkomst verplicht om geldig te zijn, als de vorige zelden 50% opkomst haalden.

   Like

 17. volksrechter zegt:

  Ik ben Orbanist…., intussen heeft Rutte niks gedaan om het referendum van Nederland inzake Oekraïne te bepleiten in Brussel en de zaak gaat gewoon verder zelf met een overtuigende NEE van de Nederlanders, gewoon schandalig en dictatoriale politiek van Brussel.

  Like

 18. Aegolius cs zegt:

  Zou het een oplossing kunnen zijn de stemplicht weer in te voeren en aldus te handhaven? Zoals het recente referendum als in Hongarije aantoont, is niet duidelijk waarom een meerderheid niet kwam opdagen en werd het referendum voor de aanvragers “minder waardevol”. De aangehouden afspraak per land inzake opkomst zijn nogal verschillend, afgezien of het raadgevend kan zijn.

  Het voorgaande geldt ook voor de “normale” verkiezingen. De uitslagen zijn immers niet normatief aan te nemen als bevolkingsuitslag alhoewel de regering er met de uitslag het politiek landsbestuur samenstelt.

  Hoe denkt u erover?

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat zou mooi zijn wanneer ik ook zeker zou weten dat zij zich daar aan zullen houden, voor wat betreft de uitslag van een verkiezing. Wat het ook is.
   Nou heb ik het idee dat ik nogal voor janlul bezig geweest ben, door daar maar telkens heen te fietsen en braaf te stemmen.
   En vervolgens hebben ze er schijt aan door eigen belangen, daar stem ik niet voor.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Mee eens! De politiek gaat aan de wandel met wat niet gestemd heeft. Men kan hen ook niet afrekenen wegens het ontbreken van een bepaald stem quorum. Dat zal zeer zeker veranderen als alleen de uitgebracht geldende stemmen een doorslaggevende meerderheid t.o.v. het geheel geven.
    Anders geformuleert : als alleen 10% opkomt vóór en 90% blijft afwezig dan is het eerste normatief en geldig.
    Reken maar dat men gaat stemmen !

    Like

 19. Aegolius cs zegt:

  Correctie: stemplicht moet zijn opkomstplicht. Men kan iemand niet verplichten te stemmen. In ieder geval maakt het voor de opkomst zichtbaar waarom bijvoorbeeld 50% der stemmers blanco of ongeldig stemmen waardoor de waarde der andere stemmers een ander politieke duiding/belang verkrijgt.

  Like

 20. delamontagne zegt:

  Ahoewel een disappointment omdat het referendum niet de meer dan 50% noodzakelijke opkomst had verkregen, ook weer niet helemaal want 98.32% van de stemmen van Hongaren, die wel mededen was NON voor Brussel.
  HELAAS kunnen ze nu weer in Brussel g]l[rimlachen…….
  http://visegradpost.com/en/2016/10/02/quota-referendum-half-victory-for-viktor-orban/

  Like

 21. joopklepzeiker zegt:

  Dan nogmaals maar weer eens in de herhaling .
  Klote zombies !
  Verdienen niet beter !

  Like

 22. mahoog zegt:

  Even ”off toppic”,Het Braziliaanse volk heeft gisteren weer voor zijn burgemeesters en wethouders gestemd…dat mogen ze iedere 4 jr doen.De onze hier in Campinas heeft het goed gedaan in zijn eerste term en mag dus doorgaan(kreeg dik 75% van de stemmen)Niks ondergeschoven waardeloze burgemeestertjes hier dus.Kijk dàt noem ik DEMOCRACIE!

  Like

 23. fredjohan zegt:

  Als het geen rechtsgeldig referendum was, dan was het toch zeker een representatieve enquete. De deelname van 45% van de bevolking is voor een enquete zeker representatief. Regelmatig worden er enquetes gehouden met een paar duizend deelnemers, waarvan de uitslagen als betrouwbaar worden beschouwd. Uit deze enquete blijkt in ieder geval dat de Hongaarse bevolking geen moslimimmigranten wenst. Dus mag hun regering dit tegenhouden.

  Like

 24. OphEUffen zegt:

  Wat mij opviel, na het Oekraine referendum viel de politiek correcte kliek over elkaar heen om uit te dragen dat er vooral rekening gehouden moest worden met de mensen die het verdomden om te gaan stemmen. En nu vieren de lefties feest omdat de opkomstdrempel niet gehaald is. Voor die mensen heb ik nieuws. Kijk even hoeveel mensen er stemmen bij EU verkiezingen en hoe legitiem de EU dan wel niet moet zijn. Ja, nu bekruipt u vast een gevoel. Dat gevoel noemt men hypocrisie.

  Like

 25. Jan zegt:

  My Hometown Migrant Adventure!

  Like

 26. Pingback: “Vluchtelingen”-referendum in Hongarije mislukt aan geringe deelname - Ik zeg NEE tegen EU

 27. Jan zegt:

  Amerikaanse Eleni Kounalakis en Christiane Amanpour zaniken net als al het linkse volk dat niet tegen zijn verlies kan

  Like

 28. Jan zegt:

  Schulz: Er was geen meerderheid dus wij gaan door

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s