Poetin springt uit z´n vel: Rusland eist aftocht van de VS uit Oost-Europa

screenshot_107

(Vertaling: E.J. Bron)

Tot nu toe heeft Rusland zich veeleer terughoudend tegenover de uitbreiding van de NAVO naar het oosten uitgelaten. Maar nu verandert president Poetin van toon – blijkbaar uit frustratie, omdat zijn tot nu toe eerder conciliante houding weinig heeft opgeleverd. Rusland wil zich niet langer voor nieuwe, voldongen feiten geplaatst zien.

dwn

De Russische president Vladimir Poetin verandert van toon tegenover de VS: blijkbaar geïrriteerd over de onlangs zeer agressieve retoriek van de Amerikaanse regering en de inmiddels openlijk tegen Rusland gerichte Amerikaanse politiek in Syrië evenals de voortdurende nieuwe escalatie bij de sancties legde Poetin vandaag een wet aan het Russische parlement voor, waarin Rusland bij verdere toezeggingen bij de ontwapening tegenprestaties verlangt. Het decreet stelt, aldus TASS, vast dat de situatie nu compleet anders zou zijn dan nog enkele jaren geleden. Talrijke Oost-Europese landen zouden zijn toegetreden tot de NAVO, de NAVO zou haar infrastructuur hebben uitgebreid. In de nieuwe NAVO-landen zouden Amerikaanse troepen massaal present zijn.

Volgens het decreet is Rusland pas weer bereid om verder te praten over de atomaire ontwapening als de VS de “redenen ongedaan maken die tot een veranderde situatie hebben geleid”. Pas wanneer de Amerikaanse troepen zich uit de nieuwe NAVO-landen hebben teruggetrokken en de situatie weer zo zou zijn als op het moment van de ondertekening – 1 september 2000 – zou Rusland bereid zijn weer te onderhandelen. Anders zou Rusland zich niet meer aan het akkoord met de VS ter vernietiging van plutonium waarvan wapens gemaakt kunnen worden, houden, staat er in het decreet dat Poetin aan het parlement deed toekomen.

screenshot_106Rusland zou de regering in Washington er bovendien toe oproepen alle sancties tegen het land op te heffen en zich terug te trekken uit de NAVO-landen in Oost-Europa, deelde een woordvoerder van het kantoor van de Russische president vandaag mee. Bovendien verlangt Rusland een schadevergoeding voor de door de sancties en de tegen-sancties geleden schade. Bovendien eist Rusland de opheffing van de Magnitsky Act en de Amerikaanse wet ter ondersteuning van Oekraïne in de strijd tegen Rusland.

Alleen als de NAVO zou reageren, zou men zich weer aan de sinds 2010 geldende overeenkomst ter vernietiging van militair plutonium houden, deelde de woordvoerder verder mee.

Volgens het in het jaar 2000 ondertekende, echter pas in 2010 in werking getreden verdrag verplichten beide atoommachten zich ertoe ieder 34 ton militair plutonium door gebruik in atoomcentrales te vernietigen. De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, had destijds gezegd dat er van het materiaal ongeveer 17.000 atoomkoppen gemaakt zouden kunnen worden. De kosten voor de vernietiging van het plutonium werden in het begin op 5,7 miljard dollar geschat, maar zouden op dit moment beduidend meer bedragen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, NAVO, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

76 reacties op Poetin springt uit z´n vel: Rusland eist aftocht van de VS uit Oost-Europa

 1. joopklepzeiker zegt:

  Was te verwachten , nu maar afwachten , nietwaar ?

  Geliked door 2 people

 2. joopklepzeiker zegt:

  We moeten wat meer Met de Nobel vredes prijzen smijten .
  Maar had ik nu al niet zo iets eerder voorspeld, WIJ zijn op oorlog uit, de USA moet gered worden !
  Dat u straks licht geeft als een 40 watt energie zuinig lampje kan ze geen enkele snars schelen .

  Lekker collectief fall-out snuiven, stemmen heeft zo zijn consequenties .

  Geliked door 7 people

 3. Marc zegt:

  Als ik in Poetin’s schoenen stond, zou ik net zo reageren.

  Geliked door 3 people

 4. ReaGluurder zegt:

  Waarom zou je landen die zich bedreigt voelen door Poet en zich niet alleen kunnen verdedigen niet mogen helpen? Als de bevolking daar geen problemen mee heeft, heb ik dat ook niet. Ik geef het Westen het voordeel van de twijfel, Poet zeker niet.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Reagluurder je zit op een verkeerde site.
   Putin heeft het westen NOOIT be-of gedreigd.
   Reagan maakte met Gorbatchov in het bijzijn van Kohl en Genscher de volwassen mannen afspraak dat Gorbatchov akkoord ging met de hereniging van oost en wets-Duitsland.
   De anderen beloofden de Nato niet verder naar het oosten uit te breiden als heel Duitsland.
   Het westen heeft er zich niet aan gehouden zoals we elke kunnen zien en lezen.

   Victoria, Fuck the EU, Nuland vertelt op een bijeenkomst van ukrainsche en amerikaanse zakenmensen op 13-12-2013 dat de amerikanen al 5 MILJARD DOLLAR in de DEMOCRATISERING, dit betekent in normale mensentaal omverwerping van de bestaande regering, hebben geïnvesteerd tegen Janokowitsxck de gekoxen president.
   Begin 2014 werden door een stel westers huurlingen 40 a 50 politiemensen en burgers doodgeschoten.
   Het bekende Maidanverhaal, waar overigens v.Baalen, Verhofstad en nog wat van dat soort donkere figuren hun opwachting deden.
   Toen Putin zag wat daar voor soort SS maffia zijn intrede deed is hij pas gaan reageren.
   Als je meer erover wil weten ga dan eens een beetje lezen bij Bron of een heleboel andere sites.

   Geliked door 3 people

  • A.J. de Koning zegt:

   Amerika en de EU gaan steeds verder om landen die aan Rusland grenzen in de EU proberen te krijgen, mogen de Russen zich dan ook eens bedreigd voelen, toen Rusland raketten op Cuba installeerde was Amerika razend en was de wereld te klein, we kregen bijna een wereldoorlog maar hierbij meten ze met twee maten.

   Geliked door 1 persoon

  • jon zegt:

   “Als de bevolking daar geen problemen mee heeft”. Denk jij nu dat de betreffende regeringen dat de bevolking heeft gevraagd?

   Like

  • john zegt:

   U kan beter eens de overeenkomst lezen tussen de navo en Rusland bij het “vallen van de muur”. Daar kwam de navo overeen met Gorbatjov om niet naar de oostbloklanden uit te breiden. Hoeveel landen heeft de navo sinds al ingepalmd ? Is west -europa er beter van geworden ? We staan op de rand van instorten. En noem eens een land welke bedreigd wordt door de Russen waar Amerika zich is gaan installeren met wapens op Rusland fericht . Wie heeft voor de problemen in Oekraïne gezorgd? Dat wettelijk referendum in de Krim ? Wie heeft de Russen beschuldigd van het neerhalen van vlucht MH17 ? De bewijzen zijn nochtans duidelijk dat niet de russen , maar de oek¨raïners zelf die moordaanslag pleegden. Wie kwam in Syrië voor de voeten van Rusland lopen toen de vrienden van amerika (isis) al voor een groot stuk waren opgekuist ? Wie deed de vluchtelingenstroom opgang komen door die fameuze ” arabische lente” ?? De Russen , menheer reaGluurder ? enz… En als ik vandaag lees dat “putin springt uit zijn vel” …hou ik mijn hart vast want Poetin is tot nu heel rustig gebleven. Maar als de druppel overloopt ….

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Ik zou graag wat tegenargumenten van ReaGluurder willen lezen.
    Maar het blijft wonderlijk stil…!

    Like

   • rony stokart zegt:

    Er is nooit een geschreven akkoord geweest inzake het niet “inpalmen” van Oost Europese landen door de Nato. Gorbatschov heeft zich in deze als een uilskuiken in de luren laten leggen en heeft in feite Rusland verraden.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ReaGluurder: 22.24. uur, op 3/10. Moet U niet op de Joop.NL zijn, met uw linkse agitprop.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ik denk dat sommige mensen het hier niet snappen waar het om draait, dit gezien hun reactie en schrijven. Nu al een maand niets gehoord over Libië, de Europese coalitiepartijen zijn druk bezig zich te hergroeperen en hun OLIE veilig te stellen met behulp van de Amerikanen, de zoveelste oorlog is gestart in het MO. Ook de IS heeft zijn front verplaatst naar Libië.

    Like

 5. rony stokart zegt:

  Verwonderlijk dat het zolang geduurd heeft. Als Clinton president wordt, is het zover: Europa nucleair weg gebombardeerd. Dank zij de Amerikanen en de hen verkochte “vrije” westerse pers.

  Geliked door 1 persoon

  • louis-portugal zegt:

   Nee Rony.~
   Clinton wordt geen president, maar mocht het toch zo zijn krijgt ze na EEN bom zoveel terug uit Rusland dat ze het zelf echt niet overleefd en ik denk dat ze dat niet wil.

   Like

 6. Dit verwondert ons niet, de Amerikanen dagen gewoon uit. Ben bang dat dit Europa straks de dupe gaat worden.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Omvallen Deutsche Bank zal wereldwijd financieel systeem doen instorten’

  Historische ‘oplossing’: oorlog

  Historisch gezien kiezen politici en machthebbers dan bijna altijd voor één specifieke ‘oplossing’: oorlog. Niet voor niets voeren Brussel en Washington de agressieve retoriek en acties aan het adres van het Kremlin –zoals het stationeren van steeds meer militairen, vliegtuigen en tanks langs de Russische grenzen- al enige jaren op, en dreigt Amerika nu zelfs openlijk met een militaire confrontatie in Syrië.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/Omvallen-Deutsche-Bank-zal-wereldwijd-financieel-systeem-doen-instorten

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  They will hit the reset button .

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Ik ben benieuwd hoe lang Amerika dit spel nog gaat blijven spelen. Misschien dat bij Donald Trump er een ommezwaai komt die weer wat evenwicht in de wereld brengt.

  Like

  • Asgard zegt:

   Wie zegt dat Amerika alleen het spel speelt, Rusland kan het spel ook spelen en de kans is ook aanwezig dat ze met zn 2en het spel met elkaar meespelen, alsmede de bevolking zand in de ogen te strooien,..ik vertrouw ze beiden niet zowel Rusland als Amerika niet,…ik heb het al eerder gezegd wat weten wij nu af van de buitenlandse politiek van Rusland, gewoon helemaal niets,..de buitenlandse politiek van het westen is ons nu wel bekend en kunnen we aardig doorheen prikken, maar hoe lang heeft dat geduurd voordat we erdoor heen konden prikken, voordat we wakker werden, en dan nog is maar een deel van de bevolking wakker in het westen,….de Russen zullen ongetwijfeld ook wel een dubbele agenda hebben maar komt minder opzichtig naar boven als de Westerse agenda,…allebei zijn het zieke landen die graag hun machtsvertoon willen laten zien,..en beide regeringen stikt het van de sociopsychopaten,..dus laten we vooral niet doen alsof Rusland zielig is, zij werken identiek opdezelfde manier achter de schermen als de Amerikanen.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Volgens mij bent u heel slecht op de hoogte en leest u eenzijdige berichtgeving. Even niet zo snel lezen, meer met aandacht en vooral de berichten hier van E.J.Bron-Fenix-Fubar en de overige berichten van goede volgers die ook nog onderzoek doen zoals Jan-Theresa-en vele anderen.

    Like

  • Asgard zegt:

   Ik ben slecht op de hoogte en leest eenzijdige berichtgeving en mijn onderzoek deugt niet zoals het te lezen is zoals jij het ziet,WTF???? Heel veel plezier met je Donald Trump, koekwaus!

   Like

 10. Bas zegt:

  De VS en de EU kunnen en willen kennelijk niet op een normale basis van wederzijdse coëxistentie met elkaar om gaan.. De NAVO namens de VS en de EU, zien voor zichzelf waarschijnlijk maar een taak weggelegd, Rusland zoals het nu bestaat met repercussies, sancties en blokkades, economisch en militair wegvagen , een nieuw bewind installeren, Doel economisch en militair ondergeschikt maken aan de nieuwe kapitalistische Wereld orde van Uncle SAM.
  Helaas voor de VS, zal boezenvriend China Rusland nooit opofferen aan de geopolitieke belangen en aspiraties van de EU en VS. China hecht zelf belang aan Rusland. Alhoewel de militaire uitgaven van China de helft lager zijn dan die van de VS, valt met China als efficiëntere wereldmacht niet te spotten. Trouwens ook niet met het huidige Rusland.

  Like

 11. VarAway zegt:

  Even een stukje historie.
  Misschien zijn we het reeds vergeten?
  De Sovjet Unie stemde in met de Duitse eenwording onder
  voorbehoud dat de NAVO zich niet zou uitbreiden naar de
  Oostbloklanden. De SU trok zich terug uit het hele Oostblok
  gebied, dus Polen, de Baltische staten, Hongarij, Tj.Slowakije
  Roemenie en Bulgarije etc.
  Als dank hiervoor ging de Navo krachtig de grenzen over naar
  deze landen. Compleet TEGEN de afspraken in.
  De Russen ( geen Sovjets meer ) trekken een duidelijke GRENS
  bij het, tot op het bot corrupte, Oekraine.
  De Navo mag onder geen beding, zich nestelen in de Oekraine
  vinden de Russen.

  Voorbeeld?
  Cuba, tijdens Kennedy. Toen de Cubanen met de Sovjets zware
  raketten wilden opstellen in de achtertuin van de VS, hadden we
  haast een WW3 op ons dak. Hetzelfde op het mini eilandje Grenada.
  Nicaragua….

  In mijn optiek, hebben de Russen gelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   De NAVO wordt kennelijk ingezet als kolonisatie- bezettingsleger van het Oostelijk halfrond.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Varaway, ik had mijn reactie op reagluurder al geschreven voordat ik dit las.
    Ik ben het zoals je ziet helemaal mee eens.

    Like

  • Ekster zegt:

   Klopt. Er werd toen plechtig beloofd dat de NAVO niet zou uitbreiden richting Rusland. Die belofte bleek waardeloos, dus het is niet verwonderlijk dat Putin er genoeg van heeft. De NAVO is constant aan het stoken, provoceren en uitbreiden. Dan heb ik het nog niet eens over het illegale optreden van deze onruststokers in het voormalige Joegoslavië, waarbij Rusland ook buitenspel werd gezet. Kortom, het wordt er allemaal niet veiliger op in Europa, dankzij de NAVO. De NAVO had moeten worden opgeheven na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

   Like

 12. Reint Meijer zegt:

  De Russen hadden het zelfs al als voorwaarde gesteld in 1989 dat de Muur slechts afgebroken werd als de NAVO een verdrag hadden getekend dat de NAVO geen enkel land zouden binnentrekken die eerder onder het gezag van het Warschau-pact viel. Zelfs het Oosten van Duitsland niet. Daar heeft de NAVO zich totaal niet aangehouden. Gorbatsjov heeft enige tijd geleden nog gezegd, dat als hij had geweten dat de NAVO de boel zo zouden belazeren, de Sovjet-Unie, het Warschau-Pact en de Muur nog zou bestaan.

  Geliked door 2 people

 13. Pingback: Poetin springt uit z´n vel: Rusland eist aftocht van de VS uit Oost-Europa - Ik zeg NEE tegen EU

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 15. Gerrit Tienkamp zegt:

  Gelukkig steunen / supporten elke dag meer en meer mensen Rusland / Poetin.
  De ogen gaan langzaam open en keren zich tegen de doordenderende Amerikaanse oorlogs machine.

  Geliked door 2 people

  • Guardiacivil zegt:

   Ik ben verbaasd, tot nu toe las ik bij u alleen maar herblogd en nu geeft u warempel een persoonlijke reactie, meneer Gerrit Tienkamp, lang heb ik gedacht dat u een soort aut.antwoord machientje was.

   Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  Als Trump nu eens met vriend Poetin zou praten?

  Like

  • Bas zegt:

   Dat zou mooi zijn als die twee het eens zouden worden. Trump zal de eerder ingezette uitvoering van reeds gemaakte geheime (expansie) plannen / afspraken binnen het Pentagon, om de VS er van te verzekeren dat het kan blijven potverteren en profiteren van andermans economieën, waarschijnlijk niet wijzigen. Misschien wel uitstellen.

   Like

 17. Elena zegt:

  Dat Amerika zijn tropen samen brengt aan de Oostgrens van Europa is je reinste provocatie naar Rusland.
  Ja, zogenaamd om te oefenen…an mijn hoela !
  Amerika is al maanden uit op oorlog met Rusland.
  Die islamitische Mobama weet heel goed dat in geval van oorlog hij nog jaren kan blijven zitten op zijn goed betaalde post.
  In die tijd zal de islamitische bezetting van Europa gewoon doorgaan.
  Dan kan Mobama met de hulp van ISIS , Syrië innemen en daar een stroman als regeringsleider plaatsen.
  Hopelijk houdt Poetin het hoofd nog even koel totdat de Amerikaanse verkiezing achter de rug is.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Elena.

   Je begin heel goed…
   maar dan ineens lees ik dat Obama nog jaren op zijn post kan blijven zitten in geval van oorlog…???

   Weet je wel wat een kernoorlog is en betekent?
   Want over zo’n oorlog hebben we het hoor.
   Denk niet dat Obama daarna nog ’n kont zal hebben om op te zitten…!

   Like

   • Bas zegt:

    Quote: Weet je wel wat een kernoorlog is en betekent ?
    Antwoord: The living will envy the dead. (Mogelijk is dit een uitspraak van spijtoptant Robert Oppenheimer. “vader van de atoombom”)
    De VS zal bij een conflict waarschijnlijk geen gebruik maken van zware kernwapens, zo nodig wel van een kruisraket met een neutronen granaat. http://tinyurl.com/h7hlqle

    Like

 18. fleckie zegt:

  In december 1990! Kon men op een bericht, van AMOK Antimilitaristisch Onderzoeks Kollektief)
  het volgende lezen:… ” VN: Vredesmacht of..VS-knecht? Op de konferentie van YALTA werd de medewerking van de Russische leider Stalin voor het opzetten van een wereld redesorganisatie verkregen. In april 1945 ondertekenden 54 landen het handvest van de Verenigde Naties in San Francisco. Het merendeel van de ondertekenaars bestond uit pro- westerse landen uit West- Europa en Amerika. …..Op papier berust de VN op de ‘ soevereine gelijkberechtigheid van de leden’……..In de praktijk is de organisatie echter hiërarchies opgebouwd en schort er heel wat aan de demokratie op wereldniveau. ……….De algemene ledenvergadering ( nu al meer dan 150 leden) heeft alleen een adviserende funktie.. Bovendien kan hier in alle ‘belangrijke ‘ kwesties alleen een besluit worden genomen met..tweederde meerderheid. Op deze manier konden de VS nog jarenlang het lidmaatschap van de..CHINESE VOLKSREPUBLIEK tegenhouden, toen daar in de Algemene Vergadering een meerderheid voor was. …..De enige mogelijkheid binnen de VN politiek met praktiseert gevolgen te bedrijven loopt via de VEILIGHEIDSRAAD. In de Veiligheidsraad hebben de npermanente leden, de VS, de Sowjet- Unie, Engeland, Frankrijk en China( de oorlogscoalitie van de Tweede Wereldoorlog) nog steeds de macht via hun vetorecht. De raad is alleen in staat tot handelen als deze grote mogendheden het eens zijn en als ze een meerderheid kunnen halen. Voor het laatste hebben ze alleen nog drie stemmen van de tien niet-permanente leden nodig. Alleen voor procedure kwesties is in de Veiligheidsraad een eenvoudige meerderheid voldoende. ………..In de Verenigde Naties heeft zich steeds de krachtsverhouding tussen de grote mogendheden op wereldschaal weerspiegeld….In de beginperiode werd de VN snel een instrument in handen van de Westerse kapitalistische landen tegen het Kommunismus.In de Algemene Vergadering bestond tot de dekolonisatie van begin jaren zestig een duidelijk Westers overwicht. ..In de periode 1945-1953 werden bijvoorbeeld 800 resoluties aangenomen waarbij de VS maar in 3% van de gevallen verloren. ……….VOLGENS HET HANDVEST VAN DE VER.NATIES STELT DE VEILIGHEIDSRAAD VAST WAAR EN DOOR WIE DE VREDE BEDREIGD WORDT…………Om vervolgens de internationale orde te herstellen bestaat er een skala van mogelijkheden ter beschikking van DIPLOMATIEKE DRUK VIA BOYKOT TOT EN MET GEWAPEND INGRIJPEN. ……….De eerste periode van de Veiligheidsraad bestond er vooral uit dat de VS op alle mogelijke manieren probeerden om de Sowjet – Unie te beroven van zijn vetorecht. …..Door een diplomatieke blunder van de Russen lukte dit in 1950 bij het inzetten van VN-troepen in…KOREA. Uit kwaadheid over het feit dat de Volksrepubliek China de Chinese zetel in de Veiligheidsraad niet mocht bezetten boycotten de Russen de vergadering. Ze gingen ervan uit dat dat hun vetorecht inhield dat zonder hun aanwezigheid geen besluiten genomen konden worden. …Een fatale fout, want toen de oorlog tussen Noord-en Zuid- Korea losbarstte brachten de VS in de Veiligheidsraad bliksemsnel een resolutie in stemming ,waarbij NOORD- KOREA als agressor werd bestempeld. In de resolutie werden nog geen praktiseert maatregelen aangekondigd. De volgende dag maakte de Amerikaanse president Truman bekend ter ondersteuning van de resolutie militair in te grijpen aan ..ZUID-KOREAANSE ..kant………..De Amerikaanse MILITAIRE MACHINE zette zich in beweging. Vervolgens bekrachtigde de Veiligheidsraad dit…EENZIJDIGE OPTREDEN van de VS weer met een nieuwe resolutie die opriep tot militaire maatregelen om de vrede en internationale veiligheid te herstellen. Deze resolutie vormde de basis voor de VN-INTERVANTIE IN DE KOREAANSE OORLOG. De troepen stonden op verzoek van de Veiligheidsraad onder…AMERIKAANS BEVEL,( de befaamde generaal McArthur die later werd afgezet omdat hij…KERNWAPENS WILDE INZETTEN) en de VS leverde ook de meeste militairen. Uiteindelijk zouden er 27.000 soldaten aan VN-kant…SNEUVELEN waaronder …24.000 Amerikanen. De verliezen aan Noord-Koreaanse en Chinese kant ( China intervenieerde op zijn beurt toen de..VN-troepen in de buurt van de CHINESE GRENS..kwamen).. zijn nooit bekend gemaakt maar worden op enkele…..honderdduizenden…geschat.<<<<<<<<<<

  Like

 19. Harry zegt:

  Zo zie je maar dat wij door voortdurende indoctrinatie en hersenspoeling al tientallen jaren zijn belazerd .
  Verhelderende reactie ook van @ Varaway .
  Ga steeds beter snappen wie de smeerlappen zijn in dit proces , dat zijn wij , het westen .
  En met name Amerika .
  Helaas is dat niet het enige waarin we bedonderd worden .
  De Navo , de EU , de VN , etc , etc , zijn echt niet in de weer om ONZE belangen te behartigen , anders hadden ze die vreselijke toestroom van kutmoslims en zwarte parasieten wel gestopt .
  Ze doen NIKS om ons te helpen . NIKS !
  Daarom moeten ze maar zo veel mogelijk verdwijnen .
  Iets wat veel geld kost en nutteloos is moet je wegdonderen .
  Iets wat zelfs schade aanbrengt en contraproductief is moet je vernietigen .

  Like

 20. fleckie zegt:

  Uit READERS DIGEST september 2016, : Antony Banbury, in THE NEW YORK TIMES.( de Amerikaanse Anthony Banbury was VN-assistent-secretaris-generaal tot maart 2016.) ………………
  De organisatie lijdt onder kolossaal mismanagement………..Ik houd van de VN, ,aar ze bakken er niets van……:’ IK HEB ZO’N..drie decennia bij. De Ver.Naties gewerkt. In de jaren 90 was ik mensenrechtenrapporteur in Haïti en ten tijde van het bloedbad in Srebenica was ik in het voormalige JOEGOSLAVIE gedetacheerd. Ik zat in de leiding over de missies N.a.v. De tsunami in de Indische Oveaan en de aardbeving in Haïti,, organiseerde de missie die ..chemische wapens uit SURIE moest verwijderen en was hoofd v.d. missie ter bestrijding van ebola in WEST-AFRIKA. De principes van de VN liggen me na aan het hart. ……….En daarom heb ik besloten om ontslag te nemen. ………. De wereld wordt geconfronteerd met afschuwelijke crises, van klimaatverandering tot terroristen- broedplaatsen in landen als Syrie Irak en Somalië. De VN zijn bij uitstek de organisatie om deze problemen aan te pakken en doen waardevol werk, zoals het beschermen van burgers en bieden van humanitaire hulp in Zuid-Soedan en elders. Maar als je naar de kernoodracht van de organisatie kijkt, dan falen de VN en dat is te wijten aan kolossaal mismanagement . ……………Zes jaar geleden werd ik assistent- secretaris-generaal en werd mijn werkplek het VN-hoofdkantoor in NEW YORK.mIk was niet onbekend met administratieve rompslomp , maar ik was niet voorbereid op een zo gekmakend ingewikkelde bureaucratie die zo veel energie kost, maar uiteindelijk niet bij machte is het beoogde resultaat te leveren. Het is een zwart gat waarin ONTELBARE BELASTINGDOLLARS EN..MENSELIJKE..ASPIRATIES…verdwijnen. ………Het personeelsbeleid is totaal verstard. de Verenigde Naties moeten snel het beste talent uit de wereld kunnen aannemen en detacheren. Maar het duurt gemiddeld 213 dagen voordat iemand is aangenomen. In januari werd een nieuw systeem van kracht,waardoor het aannemen van personeel voortaan meer dan een jaar kost. …..De leiders van…MILJARDEN ..KOSTENDE.. Vredesoperaties, die een enorme verantwoordelijkheid dragen kunnen niet zelf hun medewerkers aannemen en ook kunnen zij mensen die niet voldoen niet overplaatsen. Er is nu een stafchef van een grote vredesmissie die overduidelijk incompetent is. …Velen hebben geprobeerd om van hem af te komen,maar tenzij er sprake is van een zware misdaad,is moet binnen de..VN.. vrijwel onmogelijk om iemand te ontslaan. …..Het tweede ernstige probleem is dat te veel beslissingen zijn ingegeven door politiek opportunisme in plaats van de waarden van de Verenigde Naties of de feiten ter plaatse……Vredes-troepen rommelen vaak jarenlang maar wat aan zonder duidelijke doelstellingen of extrastrategieen. ONDERTUSSEN LEIDEN ZE DE AANDACHT AF VAN DIEPERE SOCIO-ECONOMISCHE PROBLEMEN, …en KOSTEN ze MILJARDEN……..Neem nou Haïti. Er is ruim tien jaar geen gewapend conflict meer geweest en toch is er nog altijd een …VN-TROEPENMACHT van MEER dan 4.500 man aanwezig.. Ondertussen falen we in wat onze balangrijkste taak zou moeten zijn: helpen bij het vestigen van stabiele, democratische instituten. Verkiezingen zijn uitgesteld en de interim-premier heeft gezegd dat” het land met ernstige sociale en economische problemen kampt”. De militaire missie draagt nie bij aan een oplossing voor deze problemen. …..ONZE PIJNLIJKE BLUNDER IS MALI. Begin 2013 besloten de Ver.NAties 10.000 soldaten en politiemensen naar MALI uit te zenden als reactie opde overname door terroristen van delen van het noorden van het land. Om onverklaarbare redenen stuurden we een troepenmacht die niet op ..terroristenbestrijding was voorbereid en bovendien expleciet te horen had gekregen zich daar ook …NIET MEE BEZIG TE HOUDEN . Meer dan 80% van het budget wordt uitgegeven aan logistiek en beveiliging van de troepenmacht zelf. Er zijn onder de troepen al 56 doden gevallen en daar zal het zeker niet bij blijven……Wat ik het allerergste vind, is wat de…VN IN DE CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEJ ( CAR) hebben gedaan. Toen we de vredeshandhaving daar in 2014 van de Afrikaanse Unie overnamen, werd om cynische politieke redenen besloten soldaten uit de Democratische REPUBLIEK…CONGO… en de REPUBLIEK CONGO( CONGO BRAZZAVILLE) in de vredesmacht op te nemen, ondanks melding van ernstige mensenrechtenschendingen door deze militairen. ……….Soldaten uit beide landen hebben zich systematisch schuldig gemaakt aan verkrachting-van vaak jone meisjes-en geweldpleging tegen de mensen die de VN juist moesten beschermen. In februari hebben we de militairen van de Democratische Republieker eindelijk uit gegooid. , maar de soldaten van de Republiek CONGO zijn er nog steeds. ……….In 1988 was mijn eerste baan bij de Ver.Naties die van mensen-redhtenrapporteur in CAMBODIAANSE v.uchtelinhenkampen in het THAIS-CAMBODIAANSE grensgebied. Ik onderzocht meldingen van verkrachtingen van en moord op arme en hulpeloze mensen. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik op een dag zou worden geconfronteerd met het feit dat mensen binnen mijn eigen organisatie dezelfde misdaden begaan, en erger nog, dat mensen?.OP HOGE POSITIES. DEZE MISDADEN UIT CYNISCH ..EIGENBELANG..TOLEREREN. ………..Ik geloof dat we er omwille van de wereld voor moeten zorgen dat de VN slagen in hun kernmisie. In de aanloop naar de verkiezing van een nieuwe secretaris-generaal dit jaar,is het essentieel dat de regeringen,en in het bijzonder de permanente leden v.d.Veiligheidsraad, goed bedenken wat ze van de Verenigde Naties verwachten. De organisatie is een typemachine in een wereld van smartphones. Zij heeft een leider nodig die echt voor hervorming gaat. Secretaris-generaal Ban KI-MOON is een zeer integer man en de Verenigde Naties hebben veel slimme moedige en onbaatzuchtige mensen in hun gelederen. Helaas zijn er veel te veel anderen die de morele geschiktheid en professionele kwa
  Kreiten missen om de organisatie echt te dienen. We hebben Verenigde Naties nodig die door mensen worden geleid voor wie ‘het goede doen’ vanzelfsprekend is en van wie dat ook verwacht mag worden.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @Fleckie,
   Volgens mij is u helemaal in de war, de VN, het is een malafide smerige fucking tering club, die door de NWO wordt aangestuurd.
   Ban KI-Moon is een trekpop van de NWO en verder niets, is zwaar mind controlled en indien niet, dan is het een smerige rat!!
   We hebben de VN helemaal niet nodig, is een zwaar overbodige rattenplaag die de hele wereld naar de kloten wil helpen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Like

   • fleckie zegt:

    Ik ben heus niet in de war, mijn bedoeling is gewoon, hoe men een en ander vertelt/ beziet/ bezag, voorheen, en nog steeds? Mijn eigen mening doet er niet toe. ( weet u nog toen ik het artikel betr.het POOLSE-pausbezoek aan de… Oekraine bracht, en waarom was die man daar dan?) : ,… ‘VATICAANSTAD’ is wis en waarachtig een staat met een ENORME POLITIEKE ..INVLOED in katholieke (‘oost-blok)landen’ , zoals o.a. POLEN bijvoorbeeld die gewoonweg arm ‘gehouden’ worden?.,( arm zijn betekent immers( afhankelijk zijn van anderen, en) gemakkelijk beïnvloedbaar?

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Die meneer Banburry is ook al weer zo’n gestoorde linkse idealist die niet in de werkelijkheid leeft.
   Alles wat met en voor idealen leeft is levensgevaarlijk en zaait alleen maar ellende en ondergang…!!!

   Natuurlijk gaat het in de VN zoals hij beschrijft…
   Maar dat gelul over we moeten dit en we moeten dat en we hebben moreel geschikte mensen nodig…Hahahahahahha!

   De VN is van meet af aan ’n hopeloze zaak geweest en het zal NOOIT wat worden want er bestaan helemaal geen moreel geschikte mensen!
   De linkse lul!
   Wel een ’n normaal mens ontmoet…???? En zo ja, hoe was dat…???

   Like

 21. Men kan uit Amerika niets anders verwachten als leugens, verraad en uitbuiting, trouwens Europa werd na de Marshallhulp een wingewest van Amerika en dat is volgens mij nog steeds zo gezien de laatste ontwikkelingen van het TTIP handelsakkoord.

  http://www.koude-oorlog.nl/contents/nl/d7_marshall-plan.html

  Like

 22. A.J. de Koning zegt:

  Ik ben de rakettenkwestie niet vergeten. Toen Rusland raketten op Cuba wilde zetten werd het bijna een wereldoorlog omdat Amerika niet wilde dat Rusland zo dicht bij kwam, maar nu het omgekeerde gebeurt en Rusland bezwaar maakt tegen het feit dat de NAVO zo dicht bij de russische grens komt is de wereld te klein, dat noem ik meten met twee maten. Rusland heeft groot gelijk.

  Geliked door 1 persoon

 23. louis-portugal zegt:

  Als ik af en toe speeches van Obama bij Westpoint en zelfs Clinton hoor vertellen dat de V.S. de enige grote macht in de wereld is, unipolair dus, die erop moet toezien dat het een beetje loopt, naar hun zin natuurlijk, dan is wel duidelijk hun superarrogant die groep leiders in de V.S. is.
  Trump zal een verademing worden die zeer veel spanning gaat weghalen.

  Like

 24. joopklepzeiker zegt:

  ‘Deal with the devil’: US ‘ready to ally with terror’ to overthrow Assad – Russia Foreign Ministry

  Washington “has never exerted any real pressure on Jabhat Al-Nusra, done nothing for delineation to succeed and taken no action against its militants,” the Russian Foreign Ministry said in a statement Monday, following the US decision to suspend cooperation on Syria.

  Besides failing to deliver on its part of the deal, the US were hampering Moscow’s efforts to stop the terrorists, the Russian Foreign Ministry said, calling Washington’s decision a “reflection” of the Obama administration’s inability to meet the key condition for Russia-US cooperation on the Syrian peace process.

  The way the situation has been unraveling in Syria in the past few weeks has made Moscow doubt what Washington’s real intentions are, according to the ministry.

  “We are becoming more convinced that in a pursuit of a much desired regime change in Damascus, Washington is ready to ‘make a deal with the devil’,” the Foreign Ministry said. For the sake of ousting Syrian President Bashar Assad, the US appears to be ready to “forge an alliance with hardened terrorists, dreaming of turning back the course of history.”

  https://www.rt.com/news/361502-syria-us-devil-terrorists/

  Like

 25. Perfide Albion zegt:

  Een door democraten geleid Amerika is onze vijand. Trouwens. Een flink deel van de republikeinse partij is net zo goed een vijand. We zijn in oorlog met zowel de zogenaamde Europese als Amerikaanse ” elite”. En de vijand van mijn vijand is toch echt mijn vriend.

  Lang leve Rusland! Down met Amerika.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Als er werkelijk oorlog zou uitbreken dan blijft dat niet bij gevechten aan de Russische grens maar dan gaan we te maken hebben met een heuse kernoorlog waarbij alles en iedereen in Rusland, Europa en de VS zal worden vernietigd.

   Dat is de keiharde werkelijkheid… waardoor ik er nog steeds in geloof dat zoiets nu niet zal gebeuren omdat niemand op de vernietiging van zijn werelddeel zit te wachten.

   Behalve Obama natuurlijk die die verbouwde kerel waar hij al zo lang mee samenleeft beu is en 72 mooie jonge jongens, die nog nooit van achteren zijn genaaid, wil ontvangen.

   Like

 26. Onno zegt:

  Alleen psychopathocratieën bedreigen elkaar met wapens die ongericht ALLES EN IEDEREEN bedreigen (en dus aartscrimineel zijn).
  De VN heeft de Volkenbond of ‘League of Nations’ vervangen (onder smoezen dat hij de Tweede Wereldoorlog niet heeft voorkomen en verder slecht functioneerde, nou de VN doet het stukken beter in dat opzicht……..) om met ondenkbaar gruwelijke oorlogsmisdrijven (in algemene zin) begaan door de “overwinnaars”, zoals de krankzinnige op radeloze burgers gerichte afslachting van overstromend vluchtelingenkamp Dresden, weg te komen. Dat is geen goede ondergrond, hoewel de naam (typisch voor de MO van psychopaten) hoogst vertrouwenwekkend en menselijk-saamhorig in de oren klinkt. Verenigde Psychopaten zou minder goed klinken.

  De USA/GB hebben Nederland niet bevrijd (dat is sterk bevorderde Oranje propaganda), maar veroverd als (door Wilhelmina bewust in handen van Hitler gespeelde) vazalstaat van Nazi Duitsland.
  Om begrijpelijke opstand van de Nederlanders (die hier duidelijk geen bezetting door de USA/GB wilden, fysiek of het bestuurlijk/administratieve equivalent daarvan) tegen in principe dezelfde status als de BRD te voorkomen, hebben ze dit (voor psychopaten typisch) glibberglad gedaan onder Oranje bevrijdingsdekmantel met prins Bernhard als USA/GB “stadhouder” en hoeder van de NAVO.

  VREEMD (denk aan ‘alien’ van de ‘alien mindset’) genoeg krijg je dus van de dappere SS bestrijders een glibberglad charmante SS psychopaat op je dak als (verholen!) “stadhouder” en dito charmante en populaire NSB’ers als SG van de NAVO (Joseph Luns) en Directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (Gijs van der Wiel).

  Like

 27. Pentagon waarschuwt: Rusland kan plotseling nucleaire raketten lanceren die tegen de NATO gericht zijn.

  Like

 28. LIVE. Havik Hillary wilde Julian Assange ‘dronen’

  ?ref_src=twsrc%5Etfw

  WikiLeaks bestaat tien jaar. Wat heeft de lekbak van het internet ons gebracht? Een pirateske strijd voor openheid van data, een shit ton aan in verlegenheid gebrachte diplomaten en politici, een hoop interne conflicten bij WikiLeaks zelf, een boel morele discussies over de (on)wenselijkheid van openbaarmaking van overheids(mis)daden, 30.000 Clintonmails, 1 ondergrondse serverbunker en 1 tikkeltje egomane verkrachtingsverdachte die al vier jaar in de Ecuadoraanse ambassade in London woont: Julian Assange. >>>> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/hillary_the_hawk_wilde_julian_assange_dood_dronen.html

  Like

 29. Ron zegt:

  Het lijkt dat er stront aan de knikker is, maar het commentaar van een Rus onder het bericht in onderstaande link suggereert dat er niets aan de hand zou zijn, dat de massamedia een oorlogsverhaal aan het opkloppen zijn.

  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/russia-prepares-citizen-nuclear-war-8971068#ICID=sharebar_twitter

  Worden we nu alleen via de massa media zoals mirror.co.uk opgeklopt tot oorlogstemming of is er nu echt iets aan de hand?

  Like

 30. Onno zegt:

  Dit moet je eens lezen na mijn eerdere reactie hier:

  General Secretary of NATO (gezellige opvolger dus, van de verzwegen NSB’er Luns onder de paraplu van SS psychopaat en ijskoude medeplichtige aan Dresden en de nog steeds doorgaande ‘psy-op’ om met deze abjecte gruweldaad weg te komen: Bernhard zur Lippe B.) , Jens Stoltenberg, who had been «invited», gave a Press briefing [1].

  He declared that he had been shocked by the battle of Aleppo (waar de door de USA aangezette/gesteunde “opstandelingen” zich weerzinwekkend laf -zoals het psychopaten betaamt- ijskoud onder de burgerbevolking hebben gemengd), which he equated with the attack on a humanitarian convoy (daders niet bewezen en “iets kleiner” dan eertijds vluchtelingenkamp Dresden, waarvan de daders bekend zijn: USA/GB). He went on to qualify both events (psychopathische opvolgers van charmant biologerende Joseph Luns zijn uiteraard geshockeerd van wetsovertredingen…..hoewel: ‘The law does not mean anything and/or should not apply to psychopaths’) as «violations of international law»

  Like

 31. joopklepzeiker zegt:

  Russian embassy in Damascus shelled from terrorist-controlled area of Syria

  The Russian embassy in Damascus came under fire on Tuesday from a neighborhood controlled by militant groups, including Al-Nusra Front, the Russian Foreign Ministry reports.

  One of the mortar shells fired at the embassy complex hit the residential area, while two others landed near the embassy building, the ministry said in a statement. Nobody was injured by the explosions.

  “According to reports, the shelling came from the Jobar neighborhood of Damascus, which is under control of the terrorist groups Jabhat Fateh al-Sham and Failak ar-Rahman,” the ministry said.

  Jabhat Fateh al-Sham is the new name taken by Al-Nusra Front, the Al-Qaeda offshoot universally considered a terrorist organization. Failak ar-Rahman is a lesser-known Islamist group.

  Moscow said the shelling is “result of the actions of those who, like the US and some of its allies, provoke the continued bloodshed in Syria and flirt with militants and extremists of all flavors.”

  The ministry said Russia would take “all necessary measures” to return peace and security to Syria.

  https://www.rt.com/news/361545-embassy-russia-syria-shelling/

  Like

 32. Pingback: Poetin springt uit z´n vel: Rusland eist aftocht van de VS uit Oost-Europa – Fenixx.org

 33. Onno zegt:

  In mijn vorige reactie noem ik psychopaten laf.

  Dat is dan wel gezien vanuit de normale menselijke (militaire) persoonlijkheid en dergelijke lafheid wordt (in menselijke ogen, niet door John Kerry natuurlijk) als uiterst weerzinwekkend gezien/ervaren.

  Een normaal militair die ijskoud/genadeloos burgers, vrouwen en kinderen als schild gebruikt en dan gaat jengelen als een Brits “militair” die oorlogsMISDADEN heeft begaan, zoals willens en wetens zwangere vluchteling vrouwen de buik opensnijden of handgranaten of erger in een vluchtelingenkamp smijten (‘the state is leaving ME -ME ME ME- tot rot……if they aknowledge and pay MY victims’), zou inderdaad onvoorstelbaar (!) laf en walgelijk zijn,

  Psychopaten zijn echter eigenlijk gestoord (!) vreesLOOS. Lafheid of ook dapperheid hebben m.b.t. de ‘alien mindset’ van de psychopaat, de optelsom van ware, onderkoeld logische krankzinnigheid, dan ook eigenlijk GEEN BETEKENIS.
  Psychopaten zijn kenmerkend grenzenloos pragmatisch, dus ze doen wat op dat moment uitkomt of hen ‘pure evil’ moveert. ZONDER (!) wettelijke, emotionele of morele grenzen in acht te nemen: ‘The law does not or should not apply to psychopaths’

  Bij klachten van prooi (zoals u en ik) achteraf, gaan ze ijskoud logisch en liegend alsof ze de waarheid spreken (letterlijk zonder verhoging van de polsslag en niet meetbaar met een leugendetector ofwel polygraaf = zéér overtuigend voor de goegemeente……wie gelooft er ook dat Dresden met 1,2 miljoen mensen ijskoud gruwelijk BEWUST oorlogsmisdadig VOLLEDIG tot gruwelsoep is gekookt, een paar duizend “overlevenden”, vnl. uit de buitenwijken daargelaten? 25.000 doden als ongelukkige prijs bij een in oorlogstijd gelegitimeerde aanval op een belangrijk spoorwegknooppunt…..DAT WILLEN WE HOREN VAN ONZE BEVRIJDERS!) trachten ermee weg te komen, waarbij ze de zaak verbijsterend kunnen (en zullen) omdraaien, het slachtoffer ijs- en ijskoud verder de grond intrappend ‘and leave HIM/HER to rot’.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Ik begrijp uw uiteenzetting niet zo goed, dan zou mijn vader vliegend op een Mitchell B25 de SS en nazi Duitsland bestrijdend ook een psychopaat zijn????? Neem me niet kwalijk maar dit valt mij verkeerd.

   Like

 34. joopklepzeiker zegt:

  Did the West Break Its Promise to Moscow?

  Russian President Dmitry Medvedev has accused the West of breaking promises made after the fall of the Iron Curtain, saying that NATO’s expansion into Eastern Europe violated commitments made during the negotiations over German reunification. Newly discovered documents from Western archives support the Russian position.

  http://www.spiegel.de/international/world/nato-s-eastward-expansion-did-the-west-break-its-promise-to-moscow-a-663315.html

  Like

 35. joopklepzeiker zegt:

  Moscow delivers S-300 missile system to Syria for defense of Russian naval base

  https://www.rt.com/news/361586-russia-s300-supplied-syria/

  Like

 36. Jan zegt:

  Michiel Servaes, die schele van de PvdA: “Wij gaan Rusland helemaal kapotsanctioneren

  Alleen sancties kunnen bommen op Aleppo nog stoppen

  De gecombineerde luchtmacht van Assad en Poetin is bezig met de zwaarste bommenregen sinds het begin van het conflict, een daad die het kleine beetje optimisme van tijdens de korte wapenstilstand finaal de grond in heeft geboord. Zelfs een hulpkonvooi werd bestookt. Niet voor niets nemen Ban Ki-Moon en andere wereldleiders de term oorlogsmisdaden in de mond.

  Wat de PvdA betreft is het tijd voor echte druk en moet er, als de Russische opstelling niet onmiddellijk verandert, dus ook over nieuwe sancties gesproken worden. Immers, de ervaring in Oost-Oekraïne leert dat alleen dit zware middel effectief is gebleken om Moskou aan de onderhandelingstafel te krijgen en tot concessies te bewegen. Logisch, want de kwakkelende economie is Poetins achilleshiel.
  ….
  http://www.pvda.nl/berichten/2016/10/Alleen+sancties+kunnen+bommen+op+Aleppo+nog+stoppen

  De PvdA-debielen hadden zelfs een wapenstilstand met Hitler afgesloten. Wat een geestelijke beerput, die rooie horde. Zelfs nu wereldwijd bekend is dat de terroristen gesteund worden door de psychopaat in het Witte Huis en door de regering (wat heet) vergeven Hamas (CAIR), komen die waanzinnigen weer met dergelijke voorstellen.

  Like

 37. Onno zegt:

  Vermoedelijk zijn de daders bedoeld op de onderstaande NOS teletekstpagina de door de USA psychopathische ‘deep state’ t.b.v. ‘regimechange’ ondersteunde ongeüniformeerde opstandelingen, die zich ijskoud tussen burgers in Aleppo hebben gemengd/verschanst. Burgers die aldus -hoe tragisch ook- omkomen worden niet als (zoals destijds bij schoolvoorbeeld weerzinwekkend oorlogsmisdrijf “Dresden”) gericht = oorlogsmisdadig aangevallen burgers gezien. Of PB BV “wetenschappers” (gemanipuleerd tot op het bot) van het kaliber Saskia Bos, bij het pleiten voor een internationaal tribunaal en sancties tegen de hoofdschuldigen dit helemaal goed beseffen……?

  Het BROODNODIGE (beter laat dan nooit) Dresden internationaal tribunaal, wordt bijvoorbeeld vanaf 1945 nog steeds ‘working like a demon’ door de hoofdschuldigen tegengewerkt/voorkomen……:

  Een groep van 300 wetenschappers uit
  de hele wereld doet in een petitie een
  oproep aan de wereldleiders om actie te
  ondernemen tegen het geweld in Aleppo.
  De groep waarschuwt voor een bloedbad
  in de stad door het Syrische leger met
  behulp van de Russische luchtmacht.

  Een van de initiatiefnemers is Saskia
  Bos van de Universiteit van Amsterdam.
  Een diplomatieke oplossing voor het
  conflict acht ze uitgesloten,zei ze in
  het NOS Radio 1 Journaal.

  De groep pleit voor sancties tegen de
  hoofdschuldigen en voor de oprichting
  van een internationaal tribunaal dat de
  daders van de misdaden moet berechten

  Like

 38. Jan zegt:

  O jé, wie had dat gedacht: Terreoristengroepering gesteund door Amerikaanse junta loopt over naar Al Qaida

  A group of US-backed fighters has officially defected to a jihadi group which is internationally designated as a terror group.

  A battalion of militants fighting under Suqour al-Jabal (The Mountain falcons) Brigade, an FSA-affiliated group which is bankrolled by Qatar and trained by the United States, has issued an official statement yesterday, declaring defection from the mother Brigade.

  The battalion said it will join Jabhet Fateh al-Sham (formerly al-Nusra Front), al-Qaeda offshoot in Syria, to continue fight the Syrian government troops.
  https://www.almasdarnews.com/article/us-backed-rebels-defect-al-qaeda-branch-syria/

  Like

 39. Jan zegt:

  Amerikaanse junta heeft voor troepen van Assad te bombarderen

  Like

 40. Guardiacivil zegt:

  Wie gelooft hier dat heer Putin zich vijandig opstelt, situaties uitlokt, met de algemene vrede speelt of dat hij net als Amerika op gewin uit is, situaties uitspeelt zoals zijn aanwezigheid in Sirië waar hij wel is op uitnodiging van Assad? Ik geloof het namelijk niet en ik ben zelf van mening dat hij juist rust wilt in Europa als in het MO mbt moslims. Hij bestrijdt daadwerkelijk de IS en alles wat er mee samenhangt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s