“Politie controleert allochtonen vaak onterecht”: dit zeggen misdaadcijfers

screenshot_101

(Door: Emile Kossen)

Allochtone Nederlanders worden relatief vaak gecontroleerd door de politie, volgens onderzoekers vaak ten onrechte. Agenten verdedigen zich door te wijzen naar criminaliteitscijfers: allochtone Nederlanders begaan ook relatief veel vaker misdaden.

Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap bekeek een groot aantal pro-actieve politiecontroles, waarbij agenten zelf selecteren wie ze controleren. Ruim de helft van de onderzochte controles richtte zich op allochtonen, schrijven de onderzoekers. In veertig procent van die gevallen bleek een staande-houding onterecht, omdat er geen sprake van crimineel gedrag was.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Desinformatie, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op “Politie controleert allochtonen vaak onterecht”: dit zeggen misdaadcijfers

 1. Jan Wandelaar zegt:

  het zwitserse omaatje ?

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Weer zo’n kloterig politiek correct rapport van een stel slinkse debielen.
  Snotapen zoals kudt marocs van 18 jaar in auto’s van anderhalve ton, zonder baan, mogen dus niet meer gecontroleerd worden, want niet politiek correct?? Oppleuren met jullie zeik rapport!!

  Geliked door 1 persoon

 3. louis-portugal zegt:

  De schrijvert vabn dit artikel moet zich de cijfers eens fatsoenlijk laten uitleggen voordat hij de allochtonejn gaat bevestigen in hun meerwaardgevoel.

  Like

 4. Jean zegt:

  Geachte Politie, proficiat voor jullie werk en…..controleer dat vreemdelingenvolkje liefst elke dag en overal op straat dat geeft ons een zekere veiligheid want dat volkje en dan hoofdzakelijk dat islamitisch gespuis vertrouwen wij voor geen 0,001%.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  In veertig procent van die gevallen bleek een staande-houding onterecht, omdat er geen sprake van crimineel gedrag was.

  DUS IN 60% VAN DE GEVALLEN WAS HET WEL TERECHT
  Als het kakelt als een kip, het ziet er uit als een kip, het ruikt als een kip, dan zal het wel een kip zijn.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Stel je voor dat er geen sprake zou zijn van controle….
   Hoeveel procent van de allochtonen zou dan in de misdaad vertegenwoordigt zijn…?

   Pak weg 100%…?

   Oké. Dit antwoord kunnen we goed vinden.
   Ik stel voor de controles voortaan niet meer te houden, dan voelen de allochtonen zich niet meer gediscrimineerd.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Politie maar gewoon afschaffen, kunnen we de eigen bijdragen aan de zorg ook wel afschaffen blijft er nog een hele berg centjes over.

    Die blauwen zijn nutteloos, laten zichzelf gewoon in elkaar slaan, en de burger beschermen als hun kerntaak is uit hun boekje geschreven , maar de bonnetjes voor de hardwerkende burger moeten natuurlijk wel in voldoende mate geschreven worden .

    Van dat gigantische bedrag wat er overblijft kunnen we de eerzame burger allemaal een 9 mm geven met wat propjes, doen we dat beschermen zelf wel .

    Geliked door 1 persoon

 6. OphEUffen zegt:

  Ga zelf maar eens kijken in een penitiaire inrichting. Wie daar rondkijkt naar de gasten zal zich afvragen of er uberhaupt blanke mensen in Nederland wonen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik ben ’n keer op bezoek geweest in de Antwerpse gevangenis.
   Op het bezoekuur stroomde een louter zwarte menigte de poort van de gevangenis binnen.

   Geen blanke te bekennen. Ik heb ze niet gezien…

   Met veel moeite heb ik een blanke vrouw ontmoet wiens zoon wegens drugshandel vast zat. 1 X !!!!

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Hoe lang duurde dat bezoek Paul ??

    Like

   • delamontagne zegt:

    Maar als je op bezoek gaat in een penitentiaire inrichting, dan ga je toch een familie-lid of vrind/bekende bezoeken.?
    Niet dat ik wil insinueren maar zonder reden kom je zo,n instelling toch niet binnen.!
    Ik ging een jaar of 20 geleden om inlichtingen bij de portiers/wachters van de voormalige Krankjoprum Instelling Delta Inrichtingen in Poortugaal onder Rotterdam. Nog eerder “Maasoord” geheten, een bekende uitdrukking onder oudere Rotterdammers.
    Mijn zus had daar in de jaren 50 gewerkt en ze wilde nog eens kijken hoe ,t er uitzag. Alleen puinhopen van de vroegere nogal monumentale gebouwen.
    Enfin, binnen in de “ontvangst-ruimte” was het een-en-al glas en tralies.
    Twee personen stonden me te beloeren door ,t glas en er klonk een stem uit luidspreker in het plafond nadat de buitendeuren hermetisch waren “dicht-geklikt:” Wat komt U doen”……..? ?
    Het bleek dat deze Psychiatrische Instelling was omgetoverd in een z.g.n. TBS-Inrichting.
    Veel hilariteit bij m,n familie buiten, die door ,t glas naar binnen keken.
    Ik werd toch weer losgelaten…………

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik wilde wel eens ’n echte gevangenis van binnen zien.
    Ben dan ook niet verder gekomen dan de binnenplaats waar het bezoek zich verzamelde. Daar viel het mij op dat er maar een blanke aanwezig was waar ik mee gesproken heb…
    Als je ter plaatse ziet wat Wilders al jaren roept dan weet je pas met welk een waanzin wij hier stelselmatig onze samenlevingen helemaal kapot aan het maken zijn…

    Overigens blijkt weer eens te meer dat als je zelf de gevangenis in wilt, dat helemaal niet zo gemakkelijk is. Per slot betaal ik daar belasting voor maar ze zijn niet gastvrij.

    Geliked door 1 persoon

  • OphEUffen zegt:

   @Delamontage, ik ben in meerde PI’s te gast geweest. Niet als gedetineerde maar om te beoordelen of het zinvol was werk uit te besteden. Dit in opdracht van het bedrijf waar ik destijds werkte. Gelukkig ging men akkoord met mijn advies. Waarbij ik eerlijk moet bekennen niet gerapporteerd te hebben dat het in de PI’s zwart zag van de mensen. Uiteindelijk werd het werk uitbesteed aan sociale werkplaatsen. Eind goed, al goed.

   Like

 7. Maar de criminaliteitscijfers wijzen het toch uit, of wordt dit nu ook weer onder het tapijt geschoffeld. Dat is ook het enige waar onze politici goed in zijn.

  Like

 8. Steven zegt:

  Ze moeten nog veel meer controleren…en ook meteen helemaal de tering slaan met een gummiknuppel als er weer eens één een grote bek heeft!
  De gemeenschap zelf hoor je er nooit over als ze misdaden plegen..maar wel lopen zeiken als ze in de gaten worden gehouden of gecontroleerd!
  Net als die ‘zwarte piet’ jankerds..laat ze zich eens druk maken om al die roofpartijen die al die bijlmerbrothers doen in nederland…maar daar hoor je niemand over!

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Ik heb ook veel liever dat de politie alleen Nederlanders controleert.
  Ik stel daarom voor om iedereen met 2 paspoorten terug te sturen naar de zandbak des voorvaders.
  Zijn we gelijk van dat discrimnatiegelul af.

  Like

 10. Ongelovige zegt:

  En bij een verkrachting worden vooral mannen gecontroleerd…

  Like

 11. Hendrik zegt:

  Gek he, dat ze dat doen? De gevangenis zit voor het grootste deel vol met allochtonen.

  Like

 12. Mirjam zegt:

  De cijfers van de criminele feiten gepleegd door allochtonen is torenhoog en alom vertegenwoordigd in Opsporing verzocht. Het feit dat ze nu met het ‘item’ komen dat het onbegrijpelijk is dat allochtonen jongeren zomaar worden aangehouden is dus een aanfluiting, want ze weten wel drommelsgoed waarom dit gebeurd. Ze zijn weer bezig met hun ‘discriminatie/racisme-spelletje’ jegens de burgers van Nederland. De arme politie krijgt het weer op hun dak, omdat ze hun verstand gebruiken en doen wat hun instinct hen zegt. Controleren die handel, want het feit is dat 98% van deze allochtonen crimineel zijn. Zij kijken OOK naar Opsporing Verzocht hoor, de politie heeft zelfs een taak in dat programma. Alleen de linksgerichte media, vindt dat de politie voor dit gedrag voor schut gezet en op het matje geroepen moet worden.
  Ik hoop dat Geert Wilders volgend jaar de verkiezingen wint en dat er dan eens een frisse eerlijke wind door Nederland zal waaien. Zoals dat in Hongarije gebeurt en zoals dit vroeger bij ons normaal was. Maar niet dat het slecht omhoog geheven wordt en het goede met de grond gelijk gemaakt. Schaam jullie die dit doen, schaam jullie tot in de grond. Het is echt niet iets om trots op te zijn.

  Het begon afgelopen week met het Zwarte Piet verhaal, daarna zag je iedere dag wel iets in de krant of op tv wat aangeeft dat allochtonen onheus behandeld worden. Scholen berichten van achterstand in gelijkheid, berichten van oneerlijke behandelingen, berichten van ongelijkheid op de arbeidsmarkt etc.
  In reclames zie je alleen nog in hoofdzaak allochtonen als acteurs. Ik elk praatprogramma zitten wel allochtonen die de hemel in geprezen worden voor iets wat ze doen, of wat ze niet doen.
  De zieligheidsfactor met bedelen voor goede buitenlandse doelen is de laatste tijd met 10 vermenigvuldigd te zien op reclames etc. Jandidoo of hoe dat geval mag heten met zijn irritante tongval, komt me ook de keel uit. Ik wordt zo misselijk van het buitenland in Nederland. We raken hier overvoed van al dit soort.
  Pauw verbreekt het record met het uitnodigen van zielige figuren van allochtone afkomst die hun verhaal komen doen voor de mate waarin ze zich gediscrimineerd voelen door Zwarte Piet of islamofobie. Als iemand iets zegt bij WNL over het feit dat het gewoon gezeik is dat gedoe over Zwarte Piet en dat Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet moet blijven en dat het gaat om een kinderfeest, dan weten de presentatrices niet hoe gauw ze over iets anders moeten praten, want oh, oh, als je het beestje eens bij de naam noemt, dat mag niet, want dat is niet politiek correct en kost de omroep centjes en reprimandes van bovenaf. Zojuist weer in Een Vandaag het nieuws dat in Eindhoven men goed bezig is om Syrische vluchtelingen aan een baan te helpen en zie eens hoe goed dat lukt… Er wordt met al die ‘positieve’ berichten gesuggereerd dat het een aanwinst is dat deze mensen hiernaartoe zijn gekomen..
  Ik snak ernaar iets puur Nederlands te zien, zonder dat men een schuld/racisme-complex krijgt aangepraat en opgedrongen. Ik wil niets meer van ‘buitenaf’ zien. Geen boerka’s, geen vluchtelingen, geen Marokkaanse vloggers, geen Sylvana Simons, geen Denk, maar vooral geen links correcte mediageile politica’s, showpresentatoren, acteurs/actrices etc. etc. en ga zo maar door. De lijst is eindeloos…

  Ik bid iedere dag, dat eindelijk de leugen eens stopt en de waarheid eens gezegd wordt, zonder dat half Nederland hiervan in zwijm valt. Hoe zit het met het helpen aan banen van de burgers die in Nederland geboren zijn en die geen cent te makken hebben? Daar hoor je bijna nooit iemand over. Jongens was de wereld maar weer ‘normaal’, met gewone mensen en gewone Nederlandse dingen. Geen moslims, geen vluchtelingen, geen links idioterie. Ik blijf bidden dat het veranderd en dat zal het, of mijn naam is niet Alfred E. Neuman. It’s a mad, mad, mad, mad word…..

  Geliked door 2 people

 13. John zegt:

  VAN WIE KOMT DAT ONDERZOEK!! ??

  Like

 14. Moet je ze eens horen en zien hoe sommige tekeer kunnen gaan tegen de politie in het programma weg misbruikers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s