DUITSLAND WORDT LEEGEPLUNDERD

screenshot_116

“Elk volk zijn eigen land, niet elk volk een stuk DUITSLAND.”

(Door: “Weethetwel”)

Een land dat zichzelf afschaft, is een gemakkelijke prooi.

Het is in de geschiedenis nog niet eerder voorgekomen dat een land zichzelf vrijwillig opheft. De  grenzen worden opgeheven en de wet wordt niet meer nageleefd. Een gebeurtenis die zijn weerga niet kent. Duitsland doet het gewoon en niemand die dit voor mogelijk heeft gehouden.  Tot nu toe ligt de nadruk vooral op de hordes moslims die als bezettingsmacht binnenmarcheren, de ziekenfondsen leegplunderen en beslag leggen op de oudedagsvoorzieningen van de Duitsers. Wat zich uitgeeft als “de regering van Duitsland”  heeft becijferd dat de kosten van deze “Umvolkung” tot 2020 ongeveer 100 miljard euro zullen bedragen.  Niet becijferd is de onleefbaarheid van het land dat eens het trotse Duitse volk toebehoorde. 

Maar de kelk is nog niet leeg. Duitsland heeft meer te bieden dan alleen de spaarcenten van haar burgers. Het Duitse bedrijfsleven is vele malen meer waard dan alle immigratiekosten bij elkaar. Er zijn vele liefhebbers voor dit onderdeel van het land dat zichzelf opheft. En zie wat er nu gebeurt:  de hyena’s liggen op de loer en de aanval is begonnen. Als opgejaagd wild worden Volkswagen en de Deutsche Bank door de jagende meute belaagd.  De Duitse politici staan langs de route om deze bedrijven ook nog messen in de rug te werpen.  Bayer heeft zelfs besloten zich maar vrijwillig op te heffen door een fusie met Monsanto. Energiereus E-ON is al bijna ten grave gedragen door de ondoordachte (of opzettelijke?) “Energiewende”. Enorme schade wordt  dagelijks aangericht door de handel met Rusland te verbieden, nota bene één van de grootste afzetmarkten die er is naast de deur. Het Duitse bedrijfsleven is, net als de Duitse burgers, aan zichzelf overgeleverd en wordt op geen enkele manier meer beschermd door de in staat van ontbinding verkerende Duitse staat.

Grootste profiteur van de ondergang van Duitsland wordt zonder twijfel de VS. De VS hebben een aantal instanties met vérgaande bevoegdheden om boetes op te leggen, vooral aan buitenlandse bedrijven. De Duitse waanzin biedt daarvoor grote kansen en die worden volledig benut. Dat kun je wel aan de Amerikanen overlaten. Trump en Clinton waren het op de Bühne  tot nu toe maar over één ding eens: Merkel is de grootste wereldleider van dit moment. Daar zullen ze achter de coulissen  schaterend samen op geproost hebben.

Volkswagen

Volkswagen heeft niet zo veel fout gedaan. Met een omzet van 200 miljard euro per jaar is het véruit de grootste Duitse onderneming. De Duitse staat is één van de grootste aandeelhouders. Heeft VW zich bemoeid met de politiek van Griekenland? Heeft VW chaos veroorzaakt in Libië en Syrië? Nee, VW heeft  net gedaan alsof ze extra schone auto’s produceerde, zoals dat door ijverige ambtenaren en de milieulobby was verzonnen en in wetten verpakt. Vanwege de onhaalbaarheid van die regels werd dat door vrijwel alle autobedrijven met een korreltje zout genomen. Nu Duitsland als zwalkend wild over de heide strompelt, is de tijd gekomen om VW af te schieten. Als het met de grootste Duitse onderneming lukt, wordt de rest een peulenschil. Verwacht niet dat de andere paradepaardjes van de Duitse auto-industrie niet aan de beurt zullen komen, maar één voor één is effectiever. Meteen na de aanklacht tegen VW kwamen de Duitse politici al met verklaringen die tégen VW gericht waren, het bedrijf waarvan ze zelf eigenaar zijn. Hoe stom en boosaardig kun je zijn. Door sámen te spannen tegen VW en mede de overtreding enorm op te blazen, gaat het VW vele miljarden extra kosten, wellicht zoveel dat het bedrijf binnen een aantal jaren in zijn huidige vorm niet meer bestaat. De eerste miljarden zijn inmiddels naar Amerika overgemaakt. De grote claim moet nog komen.

Deutsche Bank

Een van de grootste banken ter wereld leek lange tijd een bolwerk van Duitse degelijkheid. Maar zoals bekend, is de reputatie van een bank vooral gebouwd op vertrouwen. Het valt niet te ontkennen dat ook de Deutsche Bank zich in de afgelopen decennia schuldig heeft gemaakt aan arrogant ondernemerschap. Wat kon hem toch gebeuren? Maar ook hier geldt dat dit een verschijnsel was dat in de branche breed bestond, op een enkele uitzondering na. Het leuke aan het experiment om nu met name de Deutsche Bank eruit te pikken, is de vraag of je een bank van die omvang kapot kunt krijgen, zeker als de politici van het thuisland vijandig tegenover het bedrijf staan en er niets om lijken te geven wat er zich in hun land afspeelt. De Amerikanen legden daarom eerst een boete op van 14 miljard, wat een enorme schok betekende voor de toekomst van de bank. De koers kelderde en vervolgens haalden rekeninghouders wereldwijd hun geld van de bank. Niemand wil zijn geld kwijt raken. Het is een georganiseerde bankrun op de Deutsche Bank. Hoe het afloopt, staat in de sterren geschreven, maar als Merkel weigert dit Duitse bedrijf te beschermen tegen de internationale aasgieren gaat het er aan.

Bayer

Bayer lijkt een bedrijf dat geheel in harmonie met de Duitse politici het bedrijf  dan maar zelf opheft. Een overname van Monsanto, hoe krijgen ze het verzonnen. Monsanto is één van de meest gehate en omstreden bedrijven ter wereld. Gehaat en gevreesd vanwege de gentechnologie, die  tot nu toe in Oekraïne verboden is en voor veel Nederlanders een reden was tégen het Oekraïne-verdrag te stemmen, omdat het dan wél mag. Bij de gemiddelde boer staat het bedrijf bekend vanwege de koppelverkoop van speciaal Monsanto-zaad, dat alleen groeit in combinatie met kunstmest en bestrijdingsmiddelen van Monsanto. Alles stevig gepatenteerd en de boetes zijn hoog. Centraal staat de morele vraag of gewassen gepatenteerd kunnen worden en of de natuur niet gewoon aan iedereen toebehoort. Onderzocht is ook dat de totale kosten van voedselproductie op de Monsanto-manier bijna twee keer zo hoog zijn dan op de traditionele wijze. Monsanto had in Obama een vurig pleitbezorger bij internationale contacten.

Door de overname van Monsanto krijgt Bayer met twee nieuwe feiten te maken: Obama is binnenkort uit beeld en Monsanto is geen Amerikaans bedrijf meer. Aangezien niet-Amerikaanse bedrijven veel harder aangepakt worden over allerlei wetten en wetjes zit er wat dat betreft wel het één en ander in het vat. Aangezien de overnameprijs met 56 miljard vér lag boven wat Bayer kon betalen, zit het bedrijf dadelijk in een financieringsklem en kunnen er niet veel claims opgelegd worden zonder dat het bedrijf in grote problemen komt.

Energiebedrijf E-ON

Het in grootte 5e bedrijf van Duitsland (alhoewel het naar verwachting flink gaat zakken) is samen met de andere Duitse energiebedrijven het grote slachtoffer van de spontane “Energiewende”.  Van de ene op de andere dag moesten de kerncentrales gesloten worden en zou Duitsland wereldwijd het voortouw nemen voor de omschakeling op groene energie. Dat is uitgelopen op een groot fiasco. Door de dalende energieprijzen en de hoge gedwongen kosten van de omschakeling kunnen deze bedrijven het hoofd nauwelijks boven water houden. Door enorme subsidies op zonnepanelen en windmolens ontstaat ook nog extra concurrentie. De Duitse consument en belastingbetaler betaalt voor dit alles een hoge prijs.

De verboden export naar Rusland

Pal naast Duitsland ligt Rusland, een land met een enorm exportpotentieel en met gigantische voorraden grondstoffen. Een meer ideale handelspartner kun je je niet voorstellen. De Duitse politici hebben (net als de rest in Europa) in hun sprookjeswereld besloten dat er geen handel meer gedreven mocht worden met Rusland. Ook hier worden duizenden bedrijven te gronde gericht en mensen van hun broodwinning beroofd.

Dit is nog maar het begin

De ontbindende Duitse staat ligt te grabbel in de wereld. Armoedzaaiers worden uitgenodigd om daar op kosten van de oorspronkelijke Duitsers getrakteerd te worden op huizen en inkomen. Dat gaat zo’n 100 miljard kosten tot 2020. Het betekent tevens een nieuwe en chaotische rechtsordening in de komende decennia. Het “Wirtschaftswunder” gaat in de uitverkoop of wordt gewoon ingepikt. Wat moet de nieuwe bevolking met al die oude industrie? Alles komt toch vanzelf? De waarde van de Duitse economie ligt vele malen boven die 100 miljard, maar een ruwe becijfering leert dat alleen al dit jaar de Duitse bedrijven  zo’n 100 miljard kwijt zijn aan boetes en waardedalingen die grotendeels het gevolg zijn van de droomwereld waarin de Duitse politici leven. Het is de Duitsers gegund dat ze daar snel mee af rekenen.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

14 reacties op DUITSLAND WORDT LEEGEPLUNDERD

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wie bezit de wijsheid overtuigend te “verklaren”
  waarmee zovelen door ’n enkeling zijn verblind ?
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Duitsland moet kapot van de USA & NWO, want het is een industriereus van de eerste orde en een geduchte concurrent van de usa.
  Dat kapot maken schijnt prima te lukken met een pishoer als merkel en met de smerige socialistische SPD ratten. Er zit zeker en vast een plan achter, dus mensen, niets aan de hand, gewoon doorlopen!!!
  Men heeft geprobeerd Duitsland in WW1 en in WW2 kapot te maken en probeert het nu voor de derde keer!!! Alleen, het verschrikkelijke is dat het nu met grote medewerking van smerige binnenlandse nsb-slinksmenschen gebeurd!! Je eigen land kaput machen, mennnnnn wat een stel compleet geschifte idioten lopen daar rond. Trouwens, de totale kosten van de asielparasieten komt van 2014-2020 uit op zo’n 1000 miljard!!

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  We mogen hopen dat de veroorzakers van deze problemen straks in een volksgericht tegen de muur worden gezet.
  Op landverraad hoort wat mij betreft de kogel!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het enge vind ik dat Duitsland naast ons ligt.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   De Amerikanen proberen het eerst op een soort legale manier via Ceta en TTIP verdrag, komen ze daar niet mee verder om de macht te grijpen dan creëren ze de chaos, de boel stuit in elkaar en ze rapen de vruchten op.

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  De Amerikanen zijn goed in chaos creëren en het lukt al aardig in Europa´s ondergang. Aasgier NWO wacht geduldig op nog meer chaos en neemt dan de financiële markten over.

  Geliked door 1 persoon

 6. 4sjun zegt:

  Duitsland is al sinds 1945 door de Amerikanen bezet. Tijd om die lieden en daarbij meekomende kosten uit te zwaaien voordat het land aan barbaren uit Oost en Zuid is overgeleverd.

  Like

 7. Ekster zegt:

  We hebben allemaal gezien hoe Merkel met een van walging vervuld gezicht een Duits vlaggetje weg zette. Duidelijker dan dat wordt het niet; die vrouw haat haar eigen land en wil er daarom zo snel mogelijk van af. Ook een links-extremist als Gregor Gysi komt er rond voor uit dat Duitsland en de Duitsers kapot moeten. Toch stemmen nog zeer vele Duitsers op Merkel en consorten. Is dit uit zelfhaat of domheid? Er is werkelijk heel veel mis in Duitsland (en Europa). Als we niet snel een andere koers in slaan is het te laat.

  Like

 8. Jan zegt:

  Duitsland is failliet: Merkel wil autosnelwegen in de verkoop doen, dus privatiseren.


  http://www.focus.de/finanzen/news/entwurf-zu-grundgesetzaenderung-bundesregierung-will-deutsche-autobahnen-privatisieren_id_6197545.html

  Wat met het geld gedaan wordt laat zich raden

  Like

 9. Jan zegt:

  Ursela von der Leyen rijp voor gekkenhuis, meent Trump de les te moeten lezen

  Ursula von der Leyen mahnt Trump zu harter Haltung gegenüber Russland

  Die deutsche Verteidigungsministerin Ursula von der Leyen hat den neu gewählten US-Präsidenten Donald Trump zur Bündnistreue in der NATO und zu einer harten Haltung gegenüber Russland aufgerufen. “Donald Trump muss sehr klar sagen, auf welcher Seite er ist: ob er auf der Seite des Rechtes, der Friedensordnung, der Demokratien steht, oder ob ihm das egal ist und er so eine Art Männerfreundschaft macht.”

  https://deutsch.rt.com/newsticker/43052-ursula-von-leyen-mahnt-trump/

  Zij is dus ook nog eens doof want Trump heeft tijdens de verkiezingen gezegd er niet over te piekeren zich te gedragen als de Duitse keizerin tegenover Rusland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s